Gemiddelde gebruikersscore
Inleiding De RT-AC66U is de nieuwste Asus router, een opvolger van de RT-N66U. De RT-AC66U is eigenlijk hetzelfde als de RT-N66U met een belangrijk verschil: in plaats van reguliere 450Mbit/s 5GHz wireless ondersteund de RT-AC66U de nieuwe 802.11ac draft (3.0) standaard. De RT-AC66U is daarmee in staat om tot theoretisch 1.3GHz over WiFi te halen! Kan deze router echt zo snel? Dat ga ik onderzoeken in deze review. Specificaties Hieronder staan de meest belangrijke en interessante specificaties die deze router bijzonder maken: De doos De doos van RT-AC66U is...
Vervanging
Mijn vorige router was een Cisco Linksys WRT160Nv2. Deze werkte niet op elk apparaat 100% stabiel en niet altijd even snel (heeft ook maar wifi-n draft 2.0? en 100Mbit poorten). Duidelijk tijd voor vernieuwing dus! Met de nieuwe wifi standaard aan boord is dit Asus beestje flink toekomst bestendig. Hij draait nu een aantal weken bij ons en wij hebben nog nergens problemen mee gehad.
Specificaties
Asus RT-AC66U
De meeste specs staan hier.
Verder is het natuurlijk interessant om te weten welke chips er allemaal in zitten:
CPU Broadcom...
Inleiding Wegens het steeds slechter functioneren van mijn oude router, te weten een Netgear WNDR3700v2, vond ik het tijd voor een nieuwe router. Hierbij stelde ik de volgende eisen: -Snel -Goed bereik -Toekomstgericht -Goede featureset -Niet al te duur Nou is dit aardig goed gelukt, op het laatste puntje na. Waarom deze router? Tijdens het zoeken in de Tweakers Pricewatch naar een geschikte router viel me al direct op dat deze router samen met zijn kleinere broertje, de Asus RT-N66U, heel hoog stonden in de lijst met populaire routers. Dit zorgde ervoor dat ik nieuwsgierig werd waarom ze dus zo hoog stonden en ging ik me inlezen met reviews, specificaties en testresultaten van diverse websites en mensen. Na lange tijd lezen...
Goed, degelijk en gebruiksvriendelijk! Als je deze voor rond de 100€ nieuw kunt aanschaffen, doen!
Inmiddels bijna een jaar deze router in gebruik, daarmee dus enige gebruikservaring opgedaan. Het bereik is subliem alsmede de stabiliteit van het device. Response van Asus op een support call via email is overigens goed, snel en helder.
Er zijn er al een paar voor mij gegaan. Toch zin en tijd gemaakt voor een review, betreft speedtest en korte beoordeling van het apparaat. Product ongeveer een half jaar ingebruik. Deze router had ik in het begin even als router ingebruik (vervangde de USG 100), echter miste ik wat functies, loging die word gemaild, ipsec vpn, ptr records, dit was ik gewend van de Zyxel USG 100. Een doorsnee consument heeft al die funties niet nodig. Sinds kort in bezit van ZyWALL 110 en hierbij de router als accesspoint ingezet. De opstelling Modem staat beneden, verder staat alles op zolder. Resultaten zijn gebasseerd op 3x een speedtest draaien en daarna het gemiddelde gepakt. Getest...
Sinds gister deze router in huis als vervanger van mijn Airport Extreme (5th generation) aangezien ik daarmee niet voldoende bereik had.
Nu de nieuwe router een dag in gebruik en sindsdien merk ik dat er wat problemen zijn met het streamen van internet radio. Waar die voorheen gerust de hele dag speelde via ons Sonos systeem, kapt hij nu zo nu en dan de verbinding af.
Ook de port forwarding nog niet helemaal lekker gekregen, moet ik nog induiken waarom dit niet werkt, werkte wel met de airport.
Ook geeft de router geen verbetering tov het draadloze bereik van de Aiport extreme. Indien de problemen met internet radio inderdaad door de router komen zal ik de router ook zeker weer terug sturen en terug gaan naar mijn Airport extreme of nog...
Ik heb deze router bij bol.com gekocht met een 10%-kortingsbon voor 'slechts' €118. Nog steeds aan de dure kant, maar de enige andere router die ik zou overwegen is de ASUS N66U en voor het prijsverschil is het de moeite waard gezien de toekomstbestendigheid en het feit dat steeds meer smartphones en tablets 802.11ac ondersteunen en ik een nieuwe mediaserver optimaal wil kunnen gebruiken. De standaard firmware is al uitstekend, maar de 'Merlin' firmware (standaard firmware met enkele extra opties toegevoegd, o.a. OpenVPN-server en client) maakt deze router helemaal compleet. Bereik/signaalsterkte in vergelijking met mijn oude Linksys/Cisco Dual Band WRT610N is een stuk beter.
Zeer tevreden met de beheersbaarheid, mogelijkheden en bereik.
Fijne router. Ondanks zijn leeftijd toch nog geregeld firmware updates. Zeker als je de merlin firmware erop hebt staan.
Gekocht via Marktplaats om lekker mee te rommelen. Tot nog toe een goede keuze geweest. Haalde met de Ziggo Box max 100 Mbps, nu zit ik op de max van mijn abo, 250 Mbps. Zal mij benieuwen hoe het gaat als ik over ben naar T-Mobile met glasvezel 1000 Mbps
Twee jaar gebruikt, stabiliteits problemen ondanks firmware updates, regelmatig een reset nodig.
Prima product, maar bij zwaarder gebruik gaat binnen een jaar stuk (blijkt bekend probleem). Wel drie jaar (omruil) garantie, maar nu na 3 jaar aan de 4e toe )-:
Prima router, lekker snel. Gebruikersinterface is niet in NL maar goed overzichtelijk en eenvoudig instelbaar.
Deze gekocht na aanleiding van de positieve reviews op tweakers.net. Na wat andere routers geprobeerd te hebben kwam ik tot de conclusie dat deze het meest stabiel is, een goed bereik heeft en hoge snelheid.
Prima router, snel, prima user interface, stabiel, dual WAN voor failover
Jammer dat IPv6 niet werkt met DUAL WAN, alleen als ik 1 WAN heb.
Wifi AC nog niet boven de 280mbit gezien.
Ook via UTP max 350mbit, ik haal de 400mbit van Ziggo niet.
Uitstekende router, nu in gebruik sinds 2012. Ontvangt nu (eind 2017) nog steeds updates.
leuke kast die je op vele manieren kan neer zetten of hangen.
hardware is goed
kast is goed stevig maar de antennes zijn gauw stuk plastic
aan en uit knop gaat soms spantaan uit
Deze router ziet er goed uit en is makkelijke te configureren. Ik haal er via 5GHZ zeer hoge snelheden mee. Doordat hij dual channel ondersteunt kunnen apparaten die geen 5GHZ ondersteunen ook verbinden met 2.4GHZ. In tegenstelling tot wat anderen zeggen is hij wel aan de muur te monteren.
1,5 jaar in gebruik, en ben er nog steeds tevreden mee.
Goede ondersteuning met gebruik van de asuswrt-merlin FW updates.
Heel soms valt het signaal wel eens weg, maar das zeldzaam.
Doet verder wat ie moet doen, en heeft erg uitgebreid menu om instellingen aan te passen.
Sinds Februari 2014 aan mij 4e router toe. Na 2,5 jaar, 3,5 jaar en 2 maanden is nu nr4 operationeel.
De geboden functionaliteit en bereik is voor mij nog steeds prima, regelmatig updates en weinig bugs onderkend, maar de levensduur is op zijn zachts gezegd matig.
Erg fijne router. Overgestapt van een Linksys E3000 naar deze. E3000 ondersteunde namelijk geen internet sneller dan 100Mbit. tevens wens voor Wifi gast netwerken.
Mooi product, snel geleverd door NextDeal (bestelnr 57663).
Eenvoudig en overzichtelijk te configureren. Binnen halfuur operationeel inlcusief het laden van de Merlin firmware.
TP-Link TL-WR1043ND vervangen door deze. We gebruiken deze nu 5 dagen.
Ik wil deze router sterk aanbevelen, ik heb hem aan mijn zwager aanbevolen en aan een kennis die heeft de N variant van deze Asus. Beide zijn super tevreden over deze router en dat is zeker terecht.
Apparaat aangeschaft voor gebruik naast mijn RT-N66U. Geen spijt van gehad alleen heeft de RT-N een veel beter bereik. Dit is helaas niet zo maar even aan te passen in de RT-AC. Voor de rest m.i. een uitstekende, maar stevig geprijsde router.
Overgestapt na ergenis van standaard geleverde router bij alles-in-1 abonnement. Deze router is zijn investering 1000 maal waard. Tijdens het gamen ervaarde ik regelmatig disconnects, maar met deze router geen enkele problemen gehad. Ook het bereik is vele malen beter.
Na aanleiding van vele WiFi problemen thuis ( Engenius ECB-300 2x zonder roaming en Ziggo Cisco-ECP3925) besloten deze router te kopen. Nog geen seconde spijt van gehad. WiFi netwerk is supersnel. geen extra AP's meer. Deze dekt hele huis ( rijtjeshuis , 3 verdiepingen)
Prima product.
Super product, beste router die ik ooit heb gehad. Ik had tot nu toe (2015) altijd b en g routers en dacht dat dat wel prima was. Tot ik dit ding binnenkreeg, ik snap niet waarom ik hem niet eerder heb aangeschaft. Ethernet kabels zijn nu echt verleden tijd.
Met dual band haal ik met wifi up- en downloads van 100mbit/s, draadloos gamen gaat nu een stuk beter. Interface is duidelijk en voor de prijs (EUR 89,- in aanbieding gekocht) een goede prijs-/prestatieverhouding. Snel in bedrijf te nemen. Streamen van video naar bv. ipads gaat beter, geen haperingen meer.
Prima snelle router maar het bereik valt mij erg tegen.
Erg goede router voor een normaal huis. komt zowel boven als beneden als een atoombom binnen.
Stabiele router dat relatief groot is maar niet lelijk. App is zeer gemakkelijk om data mee te delen, doorvoersnelheden zijn erg goed (wan & lan). Heb er ondertussen twee gekocht, Router en AP opstelling. Ook mogelijkheid tot mediabridgen. Werkt vlekkeloos. Mooi apparaat, aanrader.
ontzettend snel modem. helemaal in 5Ghz mode. Configuratie niet makkelijker of moeilijker dan andere merken