Tweakers
Tweakers
De Tranquillo is een middenmoter die nergens echt opvalt, maar wel vrij veel geluid produceert in de constante temperatuur-metingen. De aantrekkelijke prijs maakt echter veel goed. Lees verder »
Relatief goedkope koeler die vrij goede koelmogelijkheden biedt.
Goede koeler, maar het installeren kost wat tijd en moeite.
Overal een goede koeling. Als je niet van plan bent over te klokken ruim voldoende en zeker door de erg scherpe prijs interessant.
Ik gebruik deze koeler icm een i5-3570K op stock speeds.
De koeler overtrefte bij de eerste opstart mijn stoutse verwachtingen, het installeren nam even wat tijd in beslag, en kan niet vergeleken worden met de click-on methode van de stock coolers; bij de Gelid ben je wel even aan het monteren.
Mijn mobo is een Asus P8Z77 Pro Thunderbolt, en de cooler past maar NET, de fan drukt tegen de eerste geheugenchip aan .
Alle sloten zijn in gebruik (Corsair Vengeance Red 4x4Gb) dus gebruik geen kits die grotere afmetingen hebben icm deze cooler en mobo, of reken ermee dat je het meest linkse slot moet vrijhouden.
Maar dan de performance.
In mijn systeem, simpelweg magnifiek.
Met stock cooler, 100% Cpu load gingen de temps tot 102 graden,...
Dit is een hele stille processorkoeler, ik kan er zelfs een overclock meedraaien (1.190 VCore 4670K) zonder dat de temps hoog worden (Prime95 na 1 uurtje 67 graden). Alleen in de handleiding staat dat de witte kant naar het moederbord moet, ze bedoelen van het mobo af. Aanrader!
Het is geen uitgebreide review maar wel iets wat ik met jullie wil delen omdat ik denk dat ik niet de enige ben die problemen heeft gehad met de koeler. Eerst de goede dingen dan maar. Installeren een eitje. Koeling goed, idle 29 graden en stressed met prime95 60 graden. Geluid zeer netjes, bijna niet hoorbaar en stressed hoor je dat hij een beetje moet werken. Maar pietleutig als ik ben, hij maakt een zeer licht "chop" geluid in de verte, waarschijnlijk door het lage toerental. Geluk bij een ongeluk, het "chop" geluid was een reden om hem te vervangen! Ik heb een Asrock Z68 Pro over kunnen nemen met processor en geheugen. De processor heb ik vervangen door een i7-2600 en dus meteen een goede reden om de stockkoeler te vervangen door de...
Ik heb gezocht naar een goede koeler voor een zachte prijs. Deze is het gewoon. Uitstekende prestaties voor WEINIG geld!
Geluid is prima, weinig herrie ook als ie vol draait. Ik moet ook zeggen dat het installeren een eitje was. Lees af en toe dat het moeilijk zou zijn, maar vind dat daar echt niets van klopt. Gewoon rustig kijken naar de plaatjes, dan komt het allemaal goed!
Uiteindelijk op full load kwam mijn cpu niet boven de 60 graden uit. Dit is iets hoger dan ik verwacht heb, waarschijnlijk moet ik nog even kijken naar de aangebrachte koel pasta!
Fijn ding, makkelijk te installeren. Wel het handigst om de fan erop te zetten als de koeler/mobo nog niet is ingebouwd. Na ca 6 jaar maakte de fan veel herrie, ik heb die vervangen voor een 15mm dikke Noctua, draait als een zonnetje (in vacuum... nouja vrij stil dat wel).
muisstille koeler met een klodder pasta erbij. hoewel ik er Artic Silver5 op heb gesmeerd.
Gebruikt op locked Intel processors (dus niet mee ge-OC'd). Goedkoop, koelt goed en lekker stil.
De Rev.2 is een prima koeler, het is stil en het koelt goed. Montage van de koeler is een ander verhaal, want ik had enige moeite met het vastmaken van de fan m.b.v. de meegeleverde bracket/beugel/klem (of hoe je dit wil noemen).
Zo stil. Je hoort bijna niks.
Ziet er goed uit en koelt goed. Geluidsproductie is dan ook laag (i.c.m. i5-4460). Installatie was de eerste keer vrij moeizaam. Al met al een mooie koeler voor het geld.
goede kwaliteit, makkelijk te installeren, niet super stil maar zeker niet luid. goede ventilatie
Wat anderen al eerder hebben geschreven bevestigd: het monteren is een drama. Bevestigd op een FM2+ bord. Handleiding matig. Fan-montage ook nog eens tricky, en het geheel is zo groot dat het 1 rij DIMMs overschaduwt.
Eenmaal in gebruik een geweldig ding. Fluisterstil en koelt goed (nog geen OC geprobeerd).
enige nadeel was het bouwen van de koeler maar voor de rest is hij echt PERFECT
Goede koeler, doet zeker en vast zijn werk, lage prijs, maar het monteren is geen lachertje. Was er ongeveer een half uurtje zoet mee..
Werkt prima maar vreselijk om in te bouwen. Houd er tevens rekening mee dat hij vrij groot is en niet in iedere case zal passen.
Een goedkope, degelijke cooler.
Top product, doet wat het moet doen voor een leuke prijs.
Mooi uiterlijk, stevig, veel mounting options en lekker stil. Monteren aan de andere hand was vrijwel onmogelijk op AMD.
Doet zijn werk, houd een 4690 lauw.
Deze koeler biedt een prima prijs / kwaliteitverhouding en wordt geleverd in een stevige doos waar naast een korte beknopte manual (een enkele A4) ook een spuitje koelpasta te vinden is. De montage is omslachtig en lastig waardoor kans op scheve montage aanwezig is.
Goede cpu cooler, echter het installeren kost wat tijd en moeite.
Prijs / kwaliteit bijna geen betere!
Ik heb deze cpu koeler nu al langer dan een jaar en hij houdt mijn 4771 idle rond de 26 graden Celsius en onder load niet warmer dan 38 graden. Heb hem al gebruikt in 3 verschillende builds.
Ik heb deze after market koeler eigenlijk meteen aangeschaft bij aanschaf bij mijn nieuwe game pc. deze koeler zorgt voor een goede air flow in de kast en is erg stil ! aanrader !
Prima product qua prijs/kwaliteit verhouding. Goedkoper dan alternatieven voor dezelfde performantie.
Prachtige koeling, niet duur en werkt echt TOP, Maakt echt nooit geluid zelfs niet bij zware games of andere zaken waar de processor even flink warm wordt.
Een verrassend grote koeler die erg stil is. Was wel even uitpluizen welke bracket je moest gebruiken (intel of AMD blijkbaar). Maar verder zeer tevreden over de koeler en heb hem ook aan vrienden aangeraden.
Ik heb deze koeler gekocht als vervanging van de stock-koeler en hij bevalt heel goed. Hij is enorm stil en hij koelt ook erg goed, ik ben er 20 graden op vooruit gegaan. Het inbouwen met een airflow van voor naar achter in een AMD-systeem was wel erg lastig.
Erg goede koeler die gewoon doet wat hij moet doen.
Aanbevolen door medetweakers voor deze koeler gekozen, hij is lekker stil en koelt behoorlijk. Montage van de fan moet met 2 beugetljes en daar ben ik zelf niet zo'n voorstander van.
Fijne, niet dure CPU koeler die z'n werk doet. Officieel 750-1500 RPM, maar als je hem laat aanpassen op voltage (bios setting) dan gaat hij tot maar 325-400 RPM en is hij uiterst stil bij gewoon browsen / idle.
Ik gebruik deze CPU cooler om mijn Intel Xeon E3-1230 te koelen. Hij past prima in een Cooler master Silencio 352, voor een tower koeler is hij vrij compact. De bijgeleverde fan is zeer goed en stil, de beugeltjes om een tweede 120mm fan te plaatsen zitten er ook bij!
Prima koeling voor zijn prijs. Koelt beter dan menig ander luchtkoeler
Zeer stille koeler en koelt zeer goed. Is alleen wat moeilijk in te bouwen.
Zeer fijne koeler, erg stil. Enige minpunt is dat hij erg groot is. Hij houdt mijn i7 4790 koel idle op ongeveer 28-30 graden.
Zeer goede koeler voor een scherpe prijs die zijn werk perfect doet.
Tijdens het gamen + muziek stream kwam de processor niet boven de 35 graden uit.
Prima CPU-cooler, gemiddelde prijs, doet zijn werk. mijn i5-4670K op 3.40GHz word onder 100% load nooit warmer dan 60 graden.
De koeler is wat lastig te monteren, ookal heb ik geen vergelijkingsmateriaal, het is even wat prutsen maar met de duidelijke handleiding is het goed te doen.
Koelprestaties zijn prima (i7920 @3ghz = 32 graden C)
Ik heb er een andere ventilator op gezet vanwege compatibiliteit met het moederbord.