Het is geen uitgebreide review maar wel iets wat ik met jullie wil delen omdat ik denk dat ik niet de enige ben die problemen heeft gehad met de koeler.
Eerst de goede dingen dan maar. Installeren een eitje. Koeling goed, idle 29 graden en stressed met prime95 60 graden. Geluid zeer netjes, bijna niet hoorbaar en stressed hoor je dat hij een beetje moet werken. Maar pietleutig als ik ben, hij maakt een zeer licht "chop" geluid in de verte, waarschijnlijk door het lage toerental.
Geluk bij een ongeluk, het "chop" geluid was een reden om hem te vervangen!
Ik heb een Asrock Z68 Pro over kunnen nemen met processor en geheugen. De processor heb ik vervangen door een i7-2600 en dus meteen een goede reden om de stockkoeler te vervangen door de Gelid. Inbouwen, opstarten... biep... biep... biep.... biep. Meteen mijn tweedehands aankopen aan het vervloeken want je weet niet hoe ermee is omgegaan. Na enig zoeken bleek er iets niet met het geheugen te kloppen terwijl dit geen probleem gaf met de Intel Celeron G530 die bij het moederbord zat.
Na wat gerommel met het geheugen bleek dit wel te werken in de eerste 2 sloten maar dus geen dual ondersteuning. Zo noob als ik ben maar ander geheugen gekocht onder het motto dat de Corsair XMS3 1333 Mhz misschien te min was voor mijn i7-2600. Dus hop Crucial Ballistix Tactical 1600 Mhz (aanrader) erin... biep.... biep... biep... biep.
Moe gevochten en besloten dat ik toch maar een beetje blij moest zijn met mijn nieuwe aanwinsten was het minst wat ik kon doen het "chop" geluid elimineren. Dus maar de Artic Freezer 7 PRO Rev. 2 gekocht, altijd al gehad en altijd al tevreden mee geweest, kon dus geen miskoop zijn. Idle zelfs 2 graadjes lager dan de Gelid maar stressed 5 graadjes warmer en flink wat meer kabaal. Het toerental verschilt dan ook aanzienlijk tussen de Gelid en de Artic. Idle, 800 tegenover 1300 RPM en stressed, 1500 tegenover 2500 RPM .
Als laatste stuiptrekking, ik kon het gewoon niet laten voordat de kast definitief dicht ging toch maar weer eens geprobeerd de geheugensloten volgens boekje te gebruiken om toch het geheugen met zijn volle potentie te kunnen gebruiken. Opstarten........

Partytime!!! De pc startte op als een tierelier
Dus om kort te zijn, de Gelid drukte ergens op met de backplate of maakte ergens anders contact met het moederbord. In de review van Peter123 maakt ook iemand melding ervan dat de luidspreker uitgangen niet meer werkte na installatie van de Gelid Solutions Tranquillo Rev.2. Kortom ik denk dat de koeler niet compatible is met ieder moederbord, jammer want het is een leuk ding.
Helaas geen foto's want hij is alweer verkocht.