Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Ma_rK
1 september 2011

Logitech Squeezebox Radio Zwart

= Reden van de aanschaf = Ik ben zwaar van de Spotify en ik was er klaar mee om iedere keer mijn telefoon aan de versterker te hangen. Na kort zoeken leek een Squeezebox radio een mooie oplossing en deze heb ik redelijk blind gekocht vanwege het geringe prijs (weggezet tegen een Sonos systeem). Je koop met een Squeezebox radio echter veel meer. = Uiterlijk = Nee, mooi vind ik hem niet. Hij is er in verschillende kleurtjes en ik heb gekozen voor een zwarte want dan valt hij minder op. = Aansluitmogelijkheden = Netwerk: Ethernet / Wifi Audio: Headphone out/Aux in = Geen AB...? = Wat er niet bij zit is een afstandbediening, maar ik ben in het bezit van een Logitech Harmony afstandsbediening en ik wist dat de Radio...

Pluspunten

• * Te bedienen met een AB en met je telefoon
  • * Spotify (FTW) en andere APPS
  • * Goede prijs voor de functionaliteit

Minpunten

• * Apparaat en bijbehorende services zijn niet "stabiel"
  • * WiFi valt soms weg

autoreverse
12 januari 2012

Logitech Squeezebox Radio Zwart

Waarom deze radio? Ik kreeg dit apparaat voor slechts 2 tientjes als 'cadeau' (lees: sigaar uit eigen doos ) bij mijn nieuwe internet aansluiting. Ik heb al 2 jaar een FM radio (van dezelfde grootte) in de keuken staan. Ik luister dagelijks naar Radio 1 via FM, en dat signaal is bij mij thuis in de keuken erg zwak en storingsgevoelig. Het maakt heel erg veel uit, waar ik zit in de keuken, of het signaal begon te storen. Zeer irritant. Vandaar dat ik de optie voor dit radiootje maar aangevinkt heb, ik dacht: misschien is een internet radio de oplossing. En ik kan zeggen: dat is het en meer! [ voor foto's zie onderaan mijn review] ------ Installatie. Binnen no-time had ik de radio geïnstalleerd; waarbij vooral het...

Pluspunten

• De ongelooflijke uitgebreide functionaliteit van zo'n apparaatje, 'apps' (Spoitfy, Podcast functie) en afstandsbediening via Wifi netwerk.

Minpunten

• De in mijn ogen niet ergonomische plaatsing van knoppen (werkelijk overal verspreid op het frontje)
  • Het plastic is vlek- en krasgevoelig (bekende eigenschap van zgn. 'pianolak') Aangezien het radiootje bij mij in de keuken staat, heb ik er daarom wat verpakkingsplastic op laten zitten.
  • Het geluid vind ik persoonlijk niet mooi (te donker en dof) voor zo'n prijzig apparaat.

CUnknown
31 december 2011

Logitech Squeezebox Radio Zwart

Ik heb nu al een tijdje een Squeezebox Radio en ik ben eigenlijk zo over het squeezebox systeem te spreken dat ik besloten heb mijn ervaringen met de spelers te delen. Het apparaat is klein, handzaam, stijlvol en produceert prachtig geluid voor zijn afmetingen.
Featureset
De featureset van de Squeezebox Radio is erg groot. Het systeem wordt door vrijwel alle plugins die er voor de squeezebox spelers beschikbaar zijn wel ondersteund aangezien dit een van de meest vooraanstaande spelers is op dit moment. Naast zo'n beetje alle mogelijke internet radio zenders kun je er ook plugins van bijvoorbeeld last.fm radio of spotify op installeren zodat je music on demand via dit apparaat kunt streamen. Dit gaat gewoon via de...

Pluspunten

• Mooi design.
  • Prima geluid.
  • Handzaam.

Minpunten

• Plastic krast snel.
  • Apparaat schuift nog wel eens weg tijdens navigatie acties.

Veritas
20 maart 2011

Logitech Squeezebox Radio Zwart

Ik was op zoek naar een betaalbaar setje waarmee ik zowel Wi-Fi radio mee kon ontvangen als mijn MP3's van de computer af kon streamen. Ik vond deze in de Logitech Squeezebox radio.
Featureset
De Squeezebox radio is de meest uitgeklede versie van de reeks en is daardoor in zijn functies beperkt. Er zit een headphone out op en een aux in. Verder wordt er keurig een 3,5mm jack naar 3,5mm jack bijgeleverd. De enige reden waarom ik de feautureset 3 sterren geef en niet meer is omdat er voor 50,-- extra een accupakket en afstandbediening moet worden bijgekocht. Dat vind ik nogal duur voor een apparaat net boven de honderd euro, en zeker omdat er bij de concurrentie apparaten zijn waarbij dit wordt bijgeleverd.
Geluidskwaliteit
Het is een...

Pluspunten

• Makkelijke installatie
  • Design
  • Goed geluid
  • Wi-Fi mogelijkheden werken perfect
  • Eenvoudig MP3's vanaf computer te delen

Minpunten

• Het scrollen door een muzieklijst kan soms nogal wat tijd in beslag nemen
  • Booten van apparaat na verwisselen plek duurt lang (1min)

mphilipp
22 oktober 2010

Logitech Squeezebox Radio Zwart

Ik was het zat om steeds met de iPod en losse speakers te prutsen als ik muziek wilde luisteren in de slaapkamer. Ook is mijn muziekcollectie te groot om op de iPod te zetten, dus ik was half op zoek naar een betere oplossing toen ik de Logitech Squeezebox Radio tegen kwam. Dit apparaat leek perfect geschikt voor hetgeen ik wilde. De Squeezebox Radio heeft een (imho) mooi design, en is robuust uitgevoerd. Het straalt wat dat betreft wel een zekere luxe uit en is beslist geen gammel kastje. Mijn muziekcollectie is volledig uit (Apple) Lossless muziek opgebouwd, en ik moet zeggen dat de Radio dit zeer goed weergeeft. Het is uiteraard maar één speaker, maar er komt een vol geluid uit. Niet blikkerig of boemerige bas, gewoon een prima geluid.

Pluspunten

• design
  • geluidskwaliteit
  • gemak
  • makkelijke installatie

Minpunten

• interface is soms lastig
  • installatie van server onder Linux mag uitgebreider
  • lastig te bedienen in het donker

teaser
23 mei 2010

Logitech Squeezebox Radio Zwart

Na vorig jaar een NAS gekocht te hebben waarop ik al mijn muziek gecentraliseerd heb kunnen opslaan werd het tijd voor een muziekspelertje waarmee ik dat archief zou kunnen aanspreken. Na een beetje googlen kwam ik al snel uit bij de Squeezebox serie. Deze toestelletjes zagen er zeer aantrekkelijk en kwalitatief uit. Ook de reviews op het Internet lijken overwegend positief en de Squeezebox server software zou kunnen draaien op mijn ReadyNAS. De aankoopprijs hield me echter nog even tegen, maar ik heb toch besloten om het goedkoopste toestel uit de reeks eens te proberen: de Squeezebox Radio.
De eerste indruk nadat ik de doos opende was positief: mooi toestelletje, goed afgewerkt, aangename knoppen en draaiwiel. Na het opzetten verscheen...

Pluspunten

• bouwkwaliteit en design
  • geluidskwaliteit
  • featureset

Minpunten

• WiFi is iets minder
  • prijs is wat aan de hoge kant, maar aan kwaliteit hangt een prijskaartje

!null
27 april 2010

Featureset
Ik vind deze internetradio erg beperkt in zijn features. Door de verschillende Squeezeboxen die er zijn heb ik mij waarschijnlijk vergist, hoewel dit mijn fout is en ik het e.e.a. van te voren had kunnen weten verwacht je toch wel meer van zo'n product, en is het nog steeds beperkt vergeleken met anderen.
Je enige audio output aansluiting is een headphone jack, wat opzich voldoende is voor stereo geluid, maar bij anderen heb je bijvoorbeeld tulpenstekkers, of spdif (digitaal).
Verder is het erg storend dat je alleen maar de proprietary software van Logitech kan gebruiken, en het apparaat geen DLNA / UPNP servers ondersteunt. Dit had ik echt niet aan zien komen. Ik dacht gelezen te hebben dat het prima werkte met Twonky...

Pluspunten

• Speelt alle formaten af
  • Geluid is goed
  • Bouwkwaliteit is goed

Minpunten

• Alleen stereo audio
  • Alleen headphone jack als outpute (geen tulpen / spdif)
  • Kan alleen verbinden met logitech mediaserver, geen DLNA / UPNP server ondersteuning

3 van 5 sterren (Voldoende)
PageFault

7 september 2011

FrankPP Newbie
2 september 2010

Logitech Squeezebox Radio Zwart

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Logitech Squeezebox Radio Zwart?