De Dell UltraSharp U2724D is een fijne (thuis)werkmonitor van 27" met 2560x1440-pixelresolutie. Het IPS Black-paneel heeft een hoger contrast dan de meeste andere ips-schermen en de 120Hz-refreshrate en FreeSync zijn mooi meegenomen als je na het werk nog een spelletje wilt doen. In onze testresultaten zien we verder een voldoende breed helderheidsbereik, prima kijkhoeken en een voortreffelijke kleurafstelling als pluspunten. Zoals helaas vaker bij Dell-schermen valt de uniformiteit tegen, al kan dat van scherm tot scherm verschillen. De U2724D is bovendien aan de prijs. Hoewel Dell een USB-hub en DisplayPort-out heeft toegevoegd, heeft de monitor maar twee beeldingangen, evenveel als budgetschermen. Lees verder »
Beste 27" kantoormonitor die ik me op dit moment kan indenken. Een rechtstreekse upgrade tegenover de oudere 27" ultrasharp modellen.
Gewonnen. Ik had hiervoor een budget IPS scherm van Acer met een Refresh rate van 75 Hz. De kleurenechtheid en het contrast is dag en nacht als je ze naast elkaar ziet. Vooral donkere beelden zijn veel mooier, en werken op een witte achtergrond als Excel is veel fijner. Ook de verstelbare poot is onmisbaar.
Ik heb dit product gekocht om mijn Dell u2715h te vervangen. Wat een gigantische upgrade! Het beeld is zo veel zwarter en stabieler, zo fijn! Ik doe veel werk in linux terminals en in vim, de tekst ziet er een stuk beter uit en ik merk dat mijn ogen er minder moe van worden.
De rand van het scherm is erg dun, maar dat is misleidend want het beeld komt niet tot die rand. Er zit toch nog zo'n 7mm tussen. En het dell logo op de voet vind ik een vooruitgang tov het logo op de rand, want nu kan ik er zonder dat het al te veel op valt een sticker overheen plakken. #nologo
Dit is het beste scherm dat ik tot nu toe heb gehad.