deze lens bij kamera express gekocht ,kwa prijs is hij goed betaalbaal zeker voor de kwaliteit wat deze lens heeft .
ik heb hem gekocht om volgels en ander wild te fotografen , daar is deze lens uitermate geschikt voor.
het is echt een aanrader als je een betaalbare lens wilt die ver in kan zoomen
ik koop alles bij kamera exspess ,vanwege de goede service, arsortiment en erg vriendelijk en behulpzaam personeel die geduldig zijn en goed de tijd voor je nemen als je vragen hebt of in de winkel wat wilt kopen ,
kortom ik ben erg tevreden over de winkel maar ook over me lens en andere canon producten die ik dar heb gekocht.
Ik moet hem nog verder uittesten, maar de eerste resultaten zijn alvast boven verwachting.
De lens is prima scherp ook wide-open bij 800mm. Met de USM focus-motor lukt het de lens perfect om ook bewegende objecten scherp vast te leggen. Diafragma is wel aan de kleine kant waardoor je wel wat meer licht nodig hebt. Maar dat zorgt er wel voor dat de lens draagbaar is en prima te gebruiken om uit de hand te schieten. Met groter diafragma had deze lens meer gekost en zwaarder geweest.
Bouwkwaliteit van de lens is erg goed. Bouwkwaliteit is nauwelijks te onderscheiden van hoe de 100-500mm L-lens gebouwd is. Ook heeft de lens vergelijkbare weather sealing waardoor een kleine regenbui geen issue is in mijn ervaring.
Prijs is nog steeds stevig. Maar eindelijk eens geen besparing op een zonnekap of tripod mount welke niet meegeleverd word. Beide zijn deze keer inclusief ondanks dat het geen L-lens is.