€ 456,55 bij Amazon.nl

Reviews door gebruikers

PeacekeeperNL

11 januari 2024 Rapporteer Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review. PeacekeeperNL schreef afgelopen jaar 23 reviews, waarvan 52% gesponsord.

JBL Authentics 500

De JBL Authentics 500 is een grote speaker met groots geluid. Het retro-ontwerp moet je wel aanspreken, maar persoonlijk vind ik de speaker zeer mooi vormgegeven. De JBL geeft heldere hoge tonen in combinatie met goede middens en een zware bass. De stereodefinitie is echter wel beperkt aanwezig.

Muziek streamen kan via bluetooth of internet. Daarnaast is er een 3.5mm jackpoort aanwezig voor externe audiobronnen. Het bedieningspaneel bovenop oogt luxe, maar de ‘feel’ komt niet overeen.

Voor de adviesprijs van 629 euro zou ik deze JBL zelf niet kopen en vind ik de prijs-kwaliteitverhouding onvoldoende. Er zitten mijns inziens nog te veel bugs in de firmware. Mocht de prijs onder de 500 euro zakken, vind ik de speaker het overwegen waard, zeker voor de geluidskwaliteit en het design wat de speaker met zich meebrengt.

Benieuwd geworden of de JBL wat voor jou is? Lees dan mijn uitgebreide review!

Pluspunten

• Mooi, vol geluid met diepe bass en heldere hoge tonen
  • Via wifi muziek te streamen, maar ook via bluetooth en bekabeld!
  • Ondersteunt multiroom audio
  • Ingebouwde Google Assistant en Amazon Alexa support
  • Fysieke schakelaar voor microfoon

Minpunten

• Via Bluetooth alleen SBC-codec beschikbaar
  • Twee series 500 speakers niet als stereo te configureren, de 200 en 300 wel (volgens de app)
  • Aan de hand van portscan veel open poorten geconstateerd

Heb jij ook een JBL Authentics 500?