€ 274,- bij Twaiko

Review door de redactie

Door Sjef Weller - Redacteur 20 oktober 2023

Elf luxe in-ears - Om in je oren te knopen - Update

Met zijn siliconen EarGels voelt de Jabra Elite 10 zijdezacht aan in je oren, dus met het draagcomfort zit het meer dan snor. De chic uitziende, draadloze in-ears hebben een goede geluidskwaliteit en kunnen met veel codecs overweg. Ook de gesprekskwaliteit is erg goed en de bijbehorende app is zelfs uitstekend. Vanwege de vrij hoge latency zijn ze echter niet zo geschikt voor gaming. Lees verder »

Reviews door gebruikers

Toon reviews van:
zakalwe Testpanel
10 oktober 2023 Testpanel

Jabra Elite 10 Gen 1 (Titanium, Zwart)

De Jabra Elite 10’s zijn goede oortjes, hoewel ze wat achterlopen op de concurrentie qua ANC en Transparency modus. Een redelijk alternatief voor de oortjes van Sony en Bose. In mijn ervaring misschien wel Jabra's beste en meest interessante oortjes.

Pluspunten

• Goede geluidskwaliteit met custom EQ
  • Comfortabel ontwerp met fysieke knoppen
  • Goede bouwkwaliteit van oortjes & case
  • Prima batterijduur én draadloos opladen
  • Fast Pair, AAC, Dolby Atmos & Sound+ App

Minpunten

• Actieve geluidsonderdrukking (ANC)
  • Transparency modus loopt achter op de concurrentie
  • Geen Aptx HD/LL of LDAC support

Halleuh Testpanel
9 oktober 2023 Testpanel

Jabra Elite 10 Gen 1 (Titanium, Zwart)

De Jabra Elite 10's zijn fijne oordoppen. De bouwkwaliteit en het materiaalgebruik voelt premium aan, ook zitten de oordoppen erg comfortabel. De fysieke knoppen zijn geniaal, in mijn optiek veel fijner dan de capacitieve knoppen die door veel concurrenten worden gebruikt. De IP57 waterbestendigheid maakt ze geschikt voor diverse situaties, inclusief sporten en onder de douche. Jabra levert een uitgebreide app met veel verschillende functies. De adaptieve actieve ruisonderdrukking is erg goed, hoewel ik liever handmatige instellingen zou hebben gehad. De Hearthrough-modus klinkt natuurlijk, maar van mij mochten ze nog een tikje harder. De geluidskwaliteit is erg goed en ze zijn te gebruiken voor vele verschillende genre's.

Al met al bieden de Elite 10's veel voor de €250 die je ervoor betaald. Het is nog steeds een flink bedrag, maar veel topmodellen van concurrenten waren bij de release nog duurder.

Pluspunten

• Een goede, comfortabele pasvorm met een fijn, zacht aanvoelend 'premium' materiaal en een goede water- en stofbestendigheid (IP57).
  • De besturing via de knoppen werkt ERG prettig.
  • Goede geluidskwaliteit, klinkt goed bij veel verschillende genre's.
  • Een mooie, snelle en stabiele app met veel extra functies.
  • Multi-point connectiviteit werkt erg goed

Minpunten

• Enkel een hybride vorm van noise-cancelling, de sterkte is niet handmatig in te stellen.
  • Dolby Spatial Sound voelt als een gimmick
  • Een rare bug bij de multi-point connectiviteit in combinatie met mijn Chromecast met Google TV

Tweakriez
29 januari 2024 Product gekocht

Jabra Elite 10 Gen 1 (Titanium, Zwart)

De Jabra Elite 10 earbuds zijn met recht Elite te noemen als het gaat om comfort, geluidskwaliteit en functies.
De ANC is zeer goed, zij het net niet de beste. Spatial audio is grappig, maar voor nu nog een beetje een gimmick.

Active wind reduction werkt erg goed.

Gesprekskwaliteit is over het algemeen goed... alleen niet altijd buiten.

Pluspunten

• Fysieke knoppen
  • Comfortabel
  • Fijne app
  • Soundscapes
  • Goede anc/heartrough
  • Accuduur
  • Draadloos laden
  • belofte van software updates o.a. LC3 lossless audio

Minpunten

• Prijs stevig (let op aanbiedingen)
  • Geen high end codecs bij launch
  • Gesprekskwaliteit buiten wisselend

Stingray05 Testpanel
10 oktober 2023 Testpanel

Jabra Elite 10 Gen 1 (Titanium, Zwart)

De Jabra Elite 10 is een degelijke draadloze headset met handige functies zoals Active Noise Cancellation (ANC) en HearThrough (transparantie modus). De geluidsweergave is van goede kwaliteit met een goed stereobeeld en fijne definitie in het hoog. Het koppelen en bedienen van de oordoppen is eenvoudig, maar de pasvorm kan oncomfortabel zijn bij langdurig gebruik. De ANC werkt soms een beetje raar waardoor gesprekken te makkelijk worden doorgevoerd, dat is over het algemeen storend, tenzij je in de bus zit. De bouwkwaliteit is over het algemeen goed, maar de case kan fragiel aanvoelen. Met een prijs van ongeveer 250 euro bevindt de Jabra Elite 10 zich in dezelfde prijsklasse als vergelijkbare headsets. Al met al is de Jabra Elite 10 een prima keuze met goede geluidskwaliteit en handige functies.

Pluspunten

• Oortjes zijn goed gebouwd
  • Gebruiksgemak
  • Goed geluidsbeeld
  • Zeer goede gesprekskwaliteit
  • Goede prijs/kwaliteits-verhouding
  • Extra EQ in de Jabra App
  • Batterijduur

Minpunten

• Case voelt enigszins fragiel
  • ANC is niet de beste
  • Ruimtelijke Audio klinkt blikkerig
  • Oordopjes oncomfortabel bij langdurig gebruik

Nils N Testpanel
28 september 2023 Testpanel

Jabra Elite 10 Gen 1 (Titanium, Zwart)

Mooie goed klinkende oordoppen die een fijn en gebalanceerd geluid met genoeg bass geven.
Echter laat de ANC buiten in de wind wel wat te wensen over in mijn ogen, zeker als ik dit vergelijk met de gesloten Jabra Elite active 75t oordoppen die ik thuis heb en waar ik ze mee vergeleken heb, verder is de accuduur na wat langer gebruik te weinig, ik zou zo'n 4 uur kunnen doen met de oordoppen, vandaar op 04-10 de review score aangepast van 4 naar 3 sterren

Pluspunten

• Geluid: Vol en ruimtelijk geluid en beter dan mijn ‘oude’ oordoppen : de Jabra elite active 75t
  • Comfort: Lichte oordoppen en doordat ze niet strak in je gehoorgang zitten voel je ze minder zitten dan de elite active 75t die je gehoorgang helemaal afsluiten.
  • HearThrough : Goede HearThrough modus, deze klinkt heel natuurlijk en zonder ruis
  • Bediening : Functie van de knoppen zijn naar wens aan te passen.
  • Opladen : Je kan de houder draadloos opladen (nog niet zelf geprobeerd)

Minpunten

• Geluid buiten : Toch wel aardig veel last van windgeruis als de wind recht van voren komt, komt hij van opzij of van achteren dan hoor je er niks van
  • Accu duur : Na aantal keren op de fitness gebruikt te hebben ben ik gemiddeld in 1 uur en 20 minuten zo’n 30 % van de accu kwijt op gemiddeld volume en met ANC aan.

Thizzledizle Testpanel
13 oktober 2023 Testpanel

Jabra Elite 10 Gen 1 (Titanium, Zwart)

De Jabra Elite 10 wireless headset zijn van hoogwaardig kwaliteit met redelijke geluidsweergave. Echter had ik voor de prijs meer verwacht van o.a. de geluidskwaliteit. Andere, goedkopere wireless oordopjes klinken in mijn ervaring net zo goed. De accu gaat erg lang mee en de headset laadt zeer snel op in de case. De connectiviteit is erg goed en verbinden gaat zeer snel. De Dolby feature is een leuke feature maar geen gamechanger. De pasvorm is goed en zitten erg comfortabel. Ook na flink schudden met het hoofd blijven ze mooi zitten. Door de fysieke knoppen is de headset eenvoudig te bedienen tijdens het dragen. De active noise canceling is voor oordopjes prima en filtert het meeste uit de omgeving eruit maar echt canceling is het niet. Al met al is de vraagprijs van 249,- (Jabra webshop) het niet waard voor deze headset.

Pluspunten

• Gebruiksgemak
  • Accu
  • Comfortabel

Minpunten

• Geluidskwaliteit
  • Onnodige features
  • Prijs/kwaliteit

Afas
7 september 2024 Product gekocht

Jabra Elite 10 Gen 1 (Titanium, Zwart)

Ik heb deze oortjes vooral gekocht omdat Jabra bekend staat om de geluidskwaliteit tijdens telefoongesprekken en die is binnen erg goed. De ANC werkt binnen prima. Als je buiten bent merk je dat de wind onvoldoende weg gefilterd wordt door de ANC en dat het dan een stuk minder is. Verder zitten de oortjes erg comfortabel en kun je ze met gemak langere tijd dragen.

Pluspunten

• Oortjes zitten erg comfortabel
  • Gesprekskwaliteit is erg goed
  • Fysieke knoppen zijn eenvoudig te bedienen
  • Batterijduur is prima

Minpunten

• ANC werkt buiten niet optimaal, zeker als het waait
  • Prijs is stevig

pitchdown
27 november 2023 Product gekocht

Jabra Elite 10 Gen 1 (Crème)

Mijn nieuwe daily driver sinds kort.
De combinatie van comfort, geluidskwaliteit en de aansturing door fysieke knoppen maakt eind 2023 dit naar mijn mening de beste earbuds.

Er zijn voor sommige onderdelen betere earbuds te vinden:

Geluid : Beoplay EX
ANC : Bose Quietcomfort Ultra

Echter het gehele plaatje is bij deze jabra`s het beste op orde!

Pluspunten

• Comfort
  • Geluid
  • Fysieke Knoppen
  • Diverse kleuren
  • ANC behoorlijk goed

Minpunten

• geen connectie-lijst in de app aanwezig.

Heb jij ook een Jabra Elite 10 Gen 1 (Titanium, Zwart)?