€ 134,- bij Azerty

1 van 5 sterren
AlTu
13 februari 2024 Product gekocht

ASRock N100DC-ITX

Perfecte opvolger voor mijn zuinige i7-4785T oude servertje.
Geschikt voor lichte server taken of als nuc alternatief.
Niet geschikt als NAS met een array van 4 HDD schijven, daar zijn teveel aanpassingen voor nodig (sata voeding, raid adapter)

Pluspunten

• Energie zuinig
  • Goede prestaties

Minpunten

• hoge temperatuur CPU en mobo bij zware belasting (>90C), actieve koeling nodig dan

SVLDMA
21 juli 2023 Product gekocht

ASRock N100DC-ITX

Is de vervanger van de J5040 Asrock in mijn Plex server. Heeft minder Sata aansluitingen maar wel een m.2 slot. Mijn G.Skill 3200MHz module wordt automatisch op 2133MHz ingesteld en het is mij nog niet gelukt om de XMP waarde te halen. Heeft een ingebouwde stroomvoorziening waar je een NUC type adapter op dient aan te sluiten (5.5/2.5mm). Verbruikt idle iets van 6W en stress op alleen cpu iets van 18W.

Update: bordje heeft serieus problemen met Corsair en G.Skill 3200MHz (not qualified) RAM zelfs op 2133MHz. De symptomen zijn stop fouten en black screens. Heb het systeem nu stabiel op 1466MHz ... Kingston qualified 3200MHz werkt wel op XMP speed maar heeft een hoge latency (CL22). Bordje heeft schijnbaar moeite met low latency dimms

Pluspunten

• Snel tov vorige itx cpu onboard bordjes
  • Zuinig

Minpunten

• RAM enkel slot
  • RAM configuratie (waar is xmp???)
  • Aparte adapter nodig (NUC type)
  • RAM compatibiliteit
  • geen DDR5

2 van 5 sterren (Slecht)
Donderwolk
29 februari 2024 Product gekocht

ASRock N100DC-ITX

Gekocht voor een zelfbouw nas. (1 x NVME, 2 x SATA)

De NVME was redelijk kieskeurig wat betreft de ondersteunde reepjes. Ik had nog twee reepjes liggen die beide niet werden herkend. Op basis van de specificaties van de fabrikant uiteindelijk maar een geteste variant gekozen. (Kingston NV2)

De heatsink van de processor wordt eigenlijk wat te warm in mijn beleving bij volledige belasting (60-70 gr) . Je kunt hem eventueel vervangen door een iets zwaarder model of actief gaan koelen.

De SATA drives worden via het moederbord voorzien van stroom via een meegeleverde kabel.

Het is jammer dat er maar 1 reep geheugen van max 32GB wordt ondersteund.

Verbruik is in mijn geval ~19W bij full load. (1x NVME, 2x SSD, 1xDDR4) ~12W idle.

Overall een prima moederbord maar mist net dat beetje extra voor vijf sterren.

Pluspunten

• Voeding via 19V DC adapter
  • 1 x NVME + 2 x SATA

Minpunten

• Passieve koeling ondermaats
  • Compatibility NVME modules
  • Slechts 1 Geheugenslot

Billy_2nd
17 oktober 2023 Product gekocht

ASRock N100DC-ITX

Draait bij mij Plex server met Radarr en Sonarr dit doet hij prima. Qua geheugen één stick Crucial CT16G4DFRA32A op 3200Mhz dit gaat zonder probleem plug and play. Nu net voor het eerst een restart gehad sinds ruim een maand always on voor wat updates welke deze vereiste. Prima plankje!

Pluspunten

• Energie zuinig
  • Volledig stil

Minpunten

• Slechts 2 sata poorten
  • Brick nodig voor stroom

Shadow_Fokx
13 maart 2024 Product gekocht

Perfect bord voor een pfsense/opnsense router, haalt makkelijk de 1Gb/s
wel is het handig om er iets van een famn op te zetten want dat bhaalt de temps zeer erg omlaag

Pluspunten

• snel
  • dc barrel input

Minpunten

• 1 memory slot

V-rg
23 juli 2023 Product gekocht

ASRock N100DC-ITX

Gekocht ter vervanging van mijn Synology NAS. Ik zocht toch wat meer flexibiliteit en kwam vanwege de performance/stroomverbruik kwam ik op deze uit. Ik draai er Unraid op met verschillende docker containers.
Deze moederboard ondersteunt geen XMP, de 3200Mhz is alleen op JEDEC standaard en dus vereist een module wat dus die snelheid op 1.2V aankan. De maximum voltage die je kunt instellen voor RAM is 1.26V helaas. Ik draai een 3200Mhz@1.35v stick op 2666Mhz/CL19@1.2V zonder problemen, verder niet gekeken wat de maximum was.

Pluspunten

• Energiezuinig
  • Intel N100 = goede prestaties

Minpunten

• Single channel DDR4

Heb jij ook een ASRock N100DC-ITX?