Welke monitor kun je nu het best kopen? Voor deze BBG zochten we naar de beste betaalbare schermen, gamingschermen, ultrawides en monitoren met USB-C-aansluiting.
De redactie van Tweakers test jaarlijks een groot aantal producten, maar de community bespreekt er nog veel meer. We lichten hier een aantal interessante gebruikersreviews uit juli uit.
Uitstekende gaming monitor met veel schermruimte. IPS, 160hz en lage inputlag zorgen voor een uitstekende spelervaring. Jammer dat de HDR functie weinig toevoegt.
Dit is een prima gamemonitor ter vervanging van een Dual monitor setup. kleurweergave is na het calibreren uitstekend, gameprestaties super. Omdat het niet een 4K monitor is, heb je niet de allerzwaarste GPU nodig om toch redelijke frame-rates te halen. futureproof omdat er G-Sync én Free Sync op zit.
De LG Ultragear voldoet aan de eisen van de hedendaagse veeleisende gamer. De grote van het scherm zorgt ervoor dat je alles meekrijgt wat er in de game gebeurt. En dankzij de schitterende kleuren en hoge FPS zijn de graphics een genot om naar te kijken.
Pluspunten
Hoge FPS
Snelle reactietijd
Vormgeving frame en monitor
Minpunten
Geen ingebouwde speakers (niet perfect nodig voor gamers)
Mooie monitor maar ik denk dat ik de spreekwoordelijke uitzondering had. Bij kleine fonts op witte achtergrond werden sommige letters rood en anderen blauw ipv zwart. Alle instellingen geprobeerd maar niets hielp. Super-irritant!!!!
Zeer mooie monitor, kleurcontrast is enorm goed. Kleine letters zijn haar zuiver.
Via de software "Win_OSC" kun je makkelijk alles Onscreen instellen!
Gamen is een verademing met 144Hz. Ik ben enorm blij met deze monitor een absolute aanrader!
Prima en aangename monitor, perfect voor gaming. Curve is wat mij betreft precies goed en niet 'te'. Helaas ging de monitor (paneel) stuk maar is onder garantie van LG netjes vervangen. Vooral met gaming (shooters) ideaal met 144 of 160Hz en top kleurweergave. Ook voor dagelijks zakelijk gebruik een prima formaat om te multitasken.
Prachtig scherm, contrast is door mips wat minder dan andere ips schermen. Scherm had ips bleed in rechter hoek, de rest was helemaal clean.
Response time is fantastisch, geen enkele blur en games voelen soepeler dan normaal.
Scherm is wel groot en voet steekt ook uit.
Moest daardoor terug.
Heel lekker schermpje, jammer van de rode gamer accenten maar dit zit toch aan de achterkant en daar ga ik niet naar kijken. Ik raad aan dit scherm te combineren met een monitor arm (bol.com 50 euro), perfecte combo!
- Elk spel wat ik er tot nu op heb gespeeld ziet er erg mooi uit.
- Merkt het verschil tussen een goedkopere gamescherm en een kwalitatieve scherm als deze.
- Wat aan de dure kant.
- In sommige gevallen mis ik de hoge contrast in bepaalde spellen.
Pluspunten
Groot
Hoge refreshrate (160hz na overclock)
Bijgeleverde DP kabel support het doeleind van dit scherm
Goed scherm met een hoge refresh rate en pixel density. Ook had mijn en het model van een vriend van mij weinig backlight bleed. Geen problemen ervaren in de laatste 8 maanden van gebruik.
Gekocht bij Mediamarkt, mooi scherm betreft kleuren. Snelle scherm i.c.m. Nano IPS. G-Sync compatible werkte beter dan ik verwacht had. Scherm had last van donkere rand boven (vignette) en dat is de reden waarom ik heb teruggestuurd. BLB was minimaal in drie hoeken.
Ik kwam van ultrawide60Hz, 160Hz is wel heel chill om te hebben voor eSports titles en voor smoothness bij triple-A games. Het verschil tussen 144Hz en 160Hz is niet echt te merken, maar IPS met deze response-times is wel heel relaxt. Bij een reactiontimetest ging ik van ~205ms naar ~165ms
Pluspunten
Ultrawide, voor de echte cinematic beleving
144/160Hz, zeer snelle pixelresponse
IPS
Niet een overdreven gamer-look
Betere kijkhoeken dan VA
Subtiele curve is functioneel
Minpunten
niet-storende IPS glow in linker onderhoek
Mindere zwartwaarde dan VA
Geen merkbaar verschil tussen 144 en 160Hz, meer een gimmick
HDR heeft geen local dimming, dus waarschijnlijk zul je het niet gebruiken tenzij je monitor in daglicht staat
Je moet kiezen tussen de HDR gimmick en de 160Hz gimmick, kan niet tegelijk.
De kleuren zijn heel helder maar heeft ook een goede sRGB mode die ik meestal gebruik. Vrijwel geen ghosting vanwege het ips paneel. Wel jammer dat ze niet garanderen dat de 160 hrz mode werkt. Het is denk ik de beste gaming monitor onder de 1000 euro.
Pluspunten
Hoge framerate met freesync / gsync is geweldig smooth.
Goede kleuren
Solide standaard
Menu is responsief
Geen ingebouwde speakers die toch niet goed hadden geklonken.
Minpunten
Geen zekerheid van 160 hrz
Hdr mode is niks zonder local dimming
Standaard heeft veel diepte, kan dus niet ver van je af als je geen diep bureau hebt.
Waar de 400-600 euro monitoren technisch niet voldoen, maakt deze het waar. Mag ook wel voor 850 euro!!
Tot op heden enige kanttekening, na een half uurtje met een bepaalde spel laat hij eenmalig het onderste kwart vh scherm voor een tiende seconde zwart zien
Pluspunten
In alle opzichten prima
Snel helderheid aan te passen
Geen ghosting
Geen backlight bleed
Minpunten
Prijzig!
Wiebelig
Hoge poot betekent monitor optillen om af te stoffen
Een hele mooie degelijke monitor die goed presteert voor gamers. echter zie ik helaas geen verschil tussen de 1ms response time vergeleken met mijn 5ms monitor. De 160hz werkt perfect met Freesync en is zeker een upgrade, komende van 60hz. Enige echte nadeel; de diepe voet past niet op bureau.
Pluspunten
Mooi IPS paneel
160hz
Stevige kwaliteit
1440p geeft een heel fijn helder beeld
Curved scherm
Minpunten
Twijfel over 1 ms, lichte ghosting is zichtbaar, maar valt nauwelijks op
Diepe voet, koop een bureaumount om dit op te lossen
Mooi 34" scherm, komend van een 27" VA. Na wat calibratie ben ik zeer tevreden.
Ik gebruik hem nu op Freesync, en dat werkt perfect. Ook prettig is dat je hem met Gsync kan gebruiken.
Ips glow in het scherm valt mij enorm mee, klein beetje in linker boven hoek.
Heerlijke upgrade van mijn Asus PB278Q, nog niet alle content kan overweg met 21:9 maar als het dat wel doet dan is het echt heel gaaf in vergelijking met 16:9. Wat mij betreft een aanrader boven de 950F oudere broertje.
Pluspunten
Helder beeld & snelle response times
Redelijk goede kalibratie vanuit fabriek
Toolless installatie
Slimline bezzels
Meerder inputs
144Hz met mogelijkheid tot 160Hz overclock
G-Sync Compatible & FreeSync Premium
10-bit (8-bit + FRC)
Minpunten
HDR Stelt niet veel voor zoals verwacht met maar 400 nits
HDR via Windows Enabled heel slecht beeld bij streamen Netflix HDR / SDR (Wellicht doe ik wat fout)
Hiervoor een MSI Optix MAG322CQR gehad en ik werd gek van het scherm. Last van ghosting en tearing. Dus van een VA-paneel naar een IPS-paneel overgestapt. No regrets! Deze LG doet wat die moet doen :)
Pluspunten
Design is mooi en wauw Ultrawide!
Geen last van ghosting of tearing.
UWQHD zorgt voor een intensere ervaring tijdens het gamen.