De Samsung Odyssey G8 OLED heeft in vergelijking met andere QD-oledmonitoren het Tizen-platform als unieke feature. Behalve afstemmen op televisiezenders kan deze monitor alles wat een televisie kan. De vraag of je dat waardeert, bepaalt of je de Odyssey G8 OLED moet overwegen. Puur voor monitorgebruik is de software niet altijd een aanwinst. Helaas zitten er ongebruikelijke en daarmee onpraktische aansluitingen op het dun vormgegeven scherm. Wel fijn is de USB-C-poort met power delivery. In de kleurafstelling laat Samsung geen steken vallen en de uniformiteit is uitmuntend, waarbij de prijs - gelet op de aanwezige extra's - niet onredelijk is. Het scherm heeft verder dezelfde voor- en nadelen als de concurrentie met dit paneel: supersnelle responstijden, een zeer hoog contrast en uitstekende kijkhoeken, maar ook een afnemend contrast bij omgevingslicht, en gekleurde randjes door de afwijkende subpixelindeling. Lees verder »
uiteindelijk een erg mooie monitor.
Zeer mooie monitor met fenomenale beeldkwaliteit. Helaas wel veel issues m.b.t. de software en daardoor omgeruild voor een Philips 34M2C8600.
Prachtig scherm qua design en beeldkwaliteit maar teveel bugs die het gebruik frustreerden, zie uitgebreide review. Kan een DOA exemplaar zijn maar na retour voelde het niet goed er nogmaals 1500 euro aan uit te geven.
Dit is een fantastische monitor als je op zoek bent naar de beste weergave voor films en games. De software en aansluitingen laten wat te wensen over, maar dit is het prachtige beeld meer dan waard.
Erg mooie monitor met goede beeldkwaliteit. Goede prijs-kwaliteitverhouding (in verhouding tot nieuwere modellen). Echter af en toe issues met overschakelen tussen beeldmodi (maar niet vaak). Overall hele goede monitor. Niet aanbevolen voor productiviteit, maar hoofdzakelijk gamedoeleinden.
Erg mooie monitor met de beste beeldkwaliteit die ik tot nu toe heb meegemaakt. Samen met de hoge refreshrate zorgt dit voor een fantastische game ervaring. Helaas zijn er ook wat minpuntjes zoals de rare keuze qua aansluitingen (mini-dp en mini-hdmi) en het lastig navigeerbare smart gedeelte van de monitor.
De bijgeleverde afstandsbediening is dan wel weer heel handig. Hoef je niet meer met dat kleine knopje achterop of onderop de monitor te proberen navigeren door de uitgebreide menu's.
Ik gebruik de monitor nu 1 week, reactie volgt nog......
De Samsung Oddessey G8 OLED is een uitstekende monitor, maar is niet perfect. De beeld kwaliteit is prachtig met een prima resolutie, mooie kleuren, hoge refreshrate, prima brightness en de inky OLED blacks. De SMART functionaliteiten mochten wat mij betreft volledig buiten het product gelaten worden, aangezien het voor de meeste gebruikers geen toegevoegde waarde zal hebben. Verder heb ik ook issues gehad waarbij de monitor mijn PC laat freezen. Ik heb dit verder onderzocht en dit blijkt onder meer gebruikers het geval te zijn. Deze issue doet zich voor wanneer windows zichzelf in sleepmode zet en wanneer je dus uit sleepmode komt. Dit is wat mij betreft geen deal breaker, maar wel een irritatie punt.
Al met al zou ik deze monitor aanraden als je hem voor een goede prijs kunt halen. In mijn geval was de aankoop prijs 850 euro en dus een goede prijs.
Fantastisch beeld voor PC gaming. Geen ideaal formaat voor een PS5. En voor desktopwerk is de Colorfringe voor mij onacceptabel.
Daarbij vond ik de monitor niet gebruiksvriendelijk. Mini aansluitingen zijn onpraktisch, kabeltje zoeken is een ding en voegt weer kosten toe. Als ik mijn PS5 uitzet, gaat ie niet uit maar op wit en start de monitor opnieuw op. De afstand bediening is niet intuïtief ingedeeld. En de helft van de aanwezige knoppen zijn voor streaming diensten, een leuke gimmick, maar niet waarvoor ik de monitor gekocht heb. Ik had liever deze knoppen kunnen gebruiken voor het switchen van input of het volume van de speakers.
Erg mooie monitor, maar helaas niet zonder vele irritante bugs.
Het scherm is werkelijk fenominaal in kwaliteit.
Zo krijg jij bij het opstarten een irritante game modus pop-up met een irritant belletje. Het is me nog niet gelukt om dit uit te zetten.
Ook wanneer de pc het scherm in slaap zet, ziet het scherm geen displaypoort meer. Resetknop is dan je enige optie, tenzij je de juiste windows knoppen uit je hoofd kent. Andere oplossing is windows gewoon nooit schermen laten uitzetten, en zelf de afstandsbediening gebruiken voor aan/uitzetten.
Ook is de smart tv mogelijkheid leuk maar dat gebruik ik niet, had liever gehad dat het gewoon 100% functioneerde als scherm.
Heb het scherm als een scherpe retourdeal kunnen vinden daarom houd ik hem, gezien de philips variant gewoon een stukje duurder is momenteel, en deze vind ik mooier.
Nu maar hopen dat samsung met een firmware update komt.
Ik was specifiek opzoek naar een curved Ultrawide QD-OLED scherm. Uiteindelijk voor deze gekozen, omdat deze geen actieve fans heeft en wel een USB-C aansluiting met power delivery.
Het scherm zelf is echt prachtig en gewoon een plezier om naar te kijken. De voet is voor mij iets te laag, en heb deze vervangen met een monitor arm.
De overige aansluitingen zijn echter wel een groot minpunt. Er wordt alleen een Mini-DisplayPort kabel meegeleverd, dus een Mini-HDMI kabel moet je zelf aanschaffen. Helaas wilt het scherm niet altijd ontwaken als deze via DisplayPort is verbonden wat gewoon zeer irritant is. Met HDMI heb ik hier geen last van alleen gaat hierbij mijn scherm soms voor een paar seconden op zwart als mijn PC wat zwaarder belast wordt (tijdens het gamen) wat ook geen pretje is.
Wat betreft het menu hadden ze meer tijd mogen besteden aan de settings ipv smartfunctionaliteit.
Fantastische monitor met heerlijk kleurcontrast. Afwachten wanneer de burn in zal optreden. Scherm wordt gebruikt voor zowel gaming als thuiswerk. Smart TV is ... een optie die aanwezig is, maar volstrekt nutteloos naar mijn mening.
De perfecte future-proof monitor in de markt! Makkelijk te installeren en als je van een IPS paneel komt is dit grote stap naar perfectie. Ik raad het wel aan om je scherm te kalibreren via een app. Menu is wat traag maar het stoort niet.
Voor Playstation 5 wil je een monitor met HDMI 2.1. Odyssey G8 heeft micro HDMI 2.1 Op dit moment zijn er nog geen goede kabels online te vinden met micro HDMI en versie 2.1. (paar gekocht, maar werken niet /dec 2022) Beeld 21:9alleen bij games niet bij TV.
Ultrawide voor gaming en werk. USB-PD voor het aansluiten van MacBook was een must. Deze Samsung en de MSI MEG342C zijn de enige opties . Tevreden met de monitor, maar de Samsung Tizen software is traag.