Zeer degelijke en mooie design monitor. Mooie kleuren en scherpe fonts geholpen door het goede LG paneel en de semi gloss coating. HDR600 echt een feest voor vele games.
Mijn eerste gaming monitor. Ik kom van een Eizo beeldbewerkingsmonitor af (ook 27" en 1440p maar 60Hz) en dit is qua gaming echt een sprong voorwaarts: de lagere latency is echt merkbaar en de bewegingen zijn ongelovelijk smooth door de hoge refresh rate. Voor beeldbewerking is de Eizo echt beter maar dat wist ik van tevoren al. Ik hou ze dus beide, elk voor hun eigen doel.
Ik twijfelde om voor OLED te gaan maar ben i.v.m. burn-in risico en de hoge kosten voor de Dell gegaan.
Eerste echte gaming monitor, daarvoor altijd Dell UltraSharp monitoren gehad. Zeer tevreden van bouwkwaliteit, design en aantal aansluitingen. Hangt op mijn VESA mount, dus gebruik de bijgevelerde voet niet, die overigens wel mooi vormgegeven is en stevig.
Technische specificaties en beeldkwaliteit zijn ook top.
Als ik terug op een 60Hz monitor moet werken valt het meteen op hoe goed de beeldkwaliteit van de AW2723DF is.
Heel blij met de beeldkwaliteit, laat alle andere IPS panelen die ik heb geprobeerd flets lijken. Alle logos staan op de stand, met het gebruik van een VESA stand is het (verborgen achterkant niet meegeteld) absoluut niet op te merken dat het een gaming monitor is (ik zie dat als positief.) Bewegingshelderheid is top voor IPS. Het staat op dat vlak duidelijk achter op OLED, maar ik wil geen burn-in risico op mijn primaire monitor. De knoppen staan aan de onderkant, wat ideaal is voor mijn multi-monitor setup. De doos is ook gebouwd dat je heel snel kunt inpakken en terug sluiten.
Het enige bizarre was hoe voor een tijdje, bepaalde inputs op mijn Logitech G502 ervoor zorgde dat de Alienvision OSD feature aangezet werd... Heb het kunnen oplossen, maar ik vrees dat ik me ga afvragen hoe zoiets kan gebeuren tot het einde van mijn dagen.
Zelfs op 1080p zien mijn games er mooier/strakker uit met dezelfde instellingen.
Zet ik de resolutie op 1440p is het al helemaal een mooi plaatje maar dat trekt mijn systeem nog niet altijd in de nieuwste games op 60fps+.
De kleuren instellingen out-of-the-box zijn gewoon goed.
Wat een pareltje is deze monitor. Precies hetgeen wat een gamer nodig heeft. Het staat ook mooi door het borderless design, mits je een monitor arm gebruikt! Prijs/kwaliteit is perfect, zeker gezien de prijzen van andere monitoren met vergelijkbare specificaties.
Bedankt LT_Vince (schrijver eerste review) voor je aanbeveling. :)
Mijn overwegingen voor deze keuze:
* QHD perfect voor gamen (wilde zelf geen 4K)
* HDR 600
* Strak design
* Geen G-sync Ultra nodig.
Mijn eerste indruk is heel positief.
Mocht je vragen hebben, let me know. Ik ben geen expert, maar zal je vragen zo goed mogelijk beantwoorden.