Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 4 oktober 2021

Apple iPhone 13-serie - Tussenjaar, maar toch de moeite waard

De iPhone 13 Pro Max is Apples meest luxe smartphone voor 2021 en daarmee behoorlijk aan de prijs. Hij heeft een uitstekend scherm dat eindelijk ook op gebied van refreshrate meekan met concurrerende toestellen in dit segment. In de forse en vrij zware behuizing met een nogal grote camerabobbel zit de snelste smartphonechip van dit moment. De camera blinkt met name uit als het gaat om snelheid, consistentie en videokwaliteit, maar de selfiecamera en telecamera zijn niet zo indrukwekkend. De accuduur is extreem lang volgens onze drie benchmarks, met dank aan de extra grote accu en de variabele refreshrate van het nieuwe scherm. Al met al is de iPhone 13 Pro Max misschien wel de beste high-end smartphone van dit jaar. Lees verder »

Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Ugano
27 oktober 2023 Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro Max, 128GB opslag Zilver

Na 2 jaar gebruik nog altijd als nieuw. Ik heb nog nooit gehad dat ik na 2 jaar nog niet uitgekeken was op een telefoon en dat ik deze nog een jaar zou gaan gebruiken, dat is bij deze wel het geval. De batterijduur is ongekend en na 2 jaar gebruik nog altijd op 89% capaciteit. Super!

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Batterijduur
  • Camera kwaliteit
  • Snelheid
  • Gebruiksgemak
  • Gebruiksduur (WOW)

Minpunten

• Prijs
  • Meer van hetzelfde
  • Glad in de hand

Saturnus
27 juli 2024 Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro Max, 256GB opslag Grafiet

Komende van een 6S Plus, waar die revolutionair was na een 4S een jaar of vier eerder….is de 13 Pro Max, 6 jaar later, weinig bijzonders. De camera is een hele grote stap vooruit in kwaliteit, maar de autofocus is zo slecht als het altijd al was; gaat snel mis in mindere omstandigheden en pakt onnodig de macro. De rest...alles is wat meer, alles is wat sneller...alhoewel het ook alweer trager voelt (op iOS 16 en 17, maar 18 voelt gelukkig vlot), maar bovenal, weinig is beter als in slimmer. Woorden swypen gaat keer op keer weer fout bijvoorbeeld. Dat er in een jaar of 6 zo weinig vooruitgang is, stelt teleur. De prijs wel bijna verdubbeld… Tenslotte is het een zeer lomp bakbeest, helemaal in hoesje.

En dan...met hoesje...valt die eens hard op de grond wat je anders nooit overkomt. Adios achterkant, reparatie alleen tegen achterlijke prijzen.

Pluspunten

• Camera kwaliteit
  • Groot scherm, kleine randen
  • Accuduur

Minpunten

• Niet slim
  • Dik
  • Zwaar
  • Camera-eiland
  • Extreem breekbaar en schadegevoelig
  • Camera (auto)focus
  • Siri is verschrikkelijk dom anno 2024
  • Safari tab sync traag

2 van 5 sterren (Slecht)
Jeanetdev Newbie
30 januari 2024 Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro Max, 128GB opslag Goud

Gekocht bij Mobico! Super mooie telefoon ontvangen, gekozen voor de nieuwe telefoon en hierbij is mijn batterijcapaciteit 99%! Er zitten 0 krasjes of beschadigingen op het scherm en telefoon en de screenprotector zat er heel netjes al op. Kortom, top bedrijf en goede service

Pluspunten

• Lange accuduur
  • Goed bedrijf waarbij telefoon is gekocht Mobico

Minpunten

• Geen

maridude
25 februari 2023 Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro Max, 256GB opslag Grafiet

Ik heb dit toestel in gebruik sinds april. Supermooi scherm. Het is goed zichtbaar in de felle zon. De bouwkwaliteit is erg netjes gedaan, maar het gewicht is bij dit toestel wel merkbaar. De batterijduur is na bijna een jaar gebruik nog steeds erg netjes (96% capaciteit nog) en houd vaak nog 20 procent over rond 23:00. Wat wel beter kan, is denk de camerakwaliteit. Tuurlijk, de videokwaliteit is wat mij betreft nog steeds ongeëvenaard t.o.v. andere smartphones, maar de fotokwaliteit lijkt nogal te scherp en te saturated gekalibreerd te zijn. Misschien dat het weer goed komt bij de volgende generatie. Je betaalt er veel voor, maar wat mij betreft is de prijs/kwaliteit het nog steeds waard. Ik weet zeker dat ik met dit toestel de komende paar jaar goed zit (met o.a. iOS updates).

Pluspunten

• Mooie bouwkwaliteit
  • Batterij is na een jaar nog steeds top
  • Jaren lang iOS updates

Minpunten

• Fotokwaliteit lijkt niet goed gekalibreerd.

Justian911
24 juni 2022 Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro Max, 128GB opslag Blauw

Top toestel! Overgestapt vanaf een iPhone XS Max naar een iPhone 13 Pro Max. Je merkt zoveel verschil in de éérste week :) Vooral de wide angle camera is echt een top verbeterpunt vanaf de xs max gezien. De batterij is ongeveer 50% na een gebruik van 5 uur lang.

Pluspunten

• Camera
  • Erg vlot
  • Lange levensduur batterij

Minpunten

• Duur toestel
  • Vingerprint op de zijkanten (metaal)

tom.cx
25 september 2021 Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro Max, 256GB opslag Zilver

Overgegaan van een iPhone 11 naar iPhone 13 pro max. Mooie update zeker als het gaat om de camera's. Mega snel maar hij is natuurlijk helemaal fris. Helaas is het issue met dots als je in de nacht filmt/fotografeert nog steeds aanwezig.

Pluspunten

• OLED Display met 120 hertz
  • Macro fotografie en filmen
  • Kleinere notch
  • Geen USB-C (scheelt vervangen van aantal kabels)
  • Goed geluid
  • Batterijduur

Minpunten

• Camera ghosting issue nog steeds aanwezig
  • Vingerafdrukken op de randen
  • Je kan het automatisch zoomen voor macrofotografie niet uitzetten
  • Ontgrendelen van iPhone met Apple Watch als je een masker draagt werkt niet (bekende bug)
  • Gewicht

magnat505
25 september 2021 Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro Max, 128GB opslag Blauw

Kort gezegd de perfecte iphone zonder consessies.

Pluspunten

• Geweldige accuduur
  • 120hz, HDR scherm
  • Zeer goede stereo weergave
  • Camera's in bijna alle omstandigheden geweldig
  • Razendsnelle ervaring
  • Dit is echt de beste iphone ooit!!!
  • Uitgebreide review is onderweg

Minpunten

• De stalen rand is vingerprint magneet
  • Top zwaar waardoor one handed use nog moeilijker is

Heb jij ook een Apple iPhone 13 Pro Max, 256GB opslag Blauw?