Met de 27GP850 volgt LG de populaire GL850 op, en doet dat met verve. Het scherm is dankzij het 180Hz ips-paneel zeer snel in transities en kan zich meten met duurdere monitoren. De kleurweergave is goed, hoewel zijn grotere broertje, de 32GP850, nog net iets beter is. De maximale helderheid van de 27"-variant is echter hoger, maar dat levert nauwelijks beter contrast op: dat valt bij beide schermen tegen, net als de kijkhoeken. LG biedt veel waar voor je geld, met een zeer snel ips-scherm dat de concurrentie met duurdere schermen prima aankan en zeer geschikt is voor gamers. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Erg goed scherm met een degelijke bouwkwaliteit en goede specificaties. Of de monitor de vrij hoge prijs waard is hangt af van de setup.
Prachtige monitor met veel toebehoren. De monitor laat zich heel prettig bedienen met een knopje onder het scherm en heeft voldoende aansluitingen. Op de schermprestaties is absoluut niks aan te merken. De monitor oogt en voelt degelijk en ziet er mooi uit. Wel vrij duur. Ik word er blij van!
Na het vinden van de juiste kleurinstelling is het scherm prettig in gebruik. Hij is wel erg diep (30 cm) en de kabels zijn met 1,5 meter niet ideaal. Er zitten een hoop features op, dus als jij (de gamer) deze gebruikt is hij zijn geld waard.
Voor het geld is de GP850 een zeer sterke aankoop als je niet teveel waarde hecht aan bouwkwaliteit maar wel erg veel performance voor je geld zoekt.
Sinds een paar weken heb ik dezer monitor mogen testen.
Een prima monitor voor een stevige prijs.
Top product door de verversingsnelheid van 165Hz en reactiesnelheid van 1ms. Uiterlijk is wel gericht op gamers, maar van de voorzijde valt dat minder op. Handig instelbare voet en mooi scherm maken dit tot een fijne monitor.
deze monitor die ik toen heb gekocht was toen de beste keuze die ik toen heb gemaakt.
de bouwkwaliteit is allemaal plastic maar daar kan ik mee leven en wat er ook nog op zit is een usb hub waar ik alles kan aansluiten en dat is handig als je meerdere devices erop wilt aansluiten.
Een fijn scherm. Het reageert snel, heeft scherp beeld met goede kleuren en goed betaalbaar (250€ in juli 2024). De voet is wel iets log op mijn bureau, maar zorgt er wel voor dat het stevig staat. De usb poorten achterop zijn laagvermogen en niet erg nuttig in mijn ervaring.
Mooi scherm on daarmee te lezen en werken.
prima product gaat lang mee
Goed scherm met 1440P resolutie en 165Hz refreshrate. Ik gebruik deze als mijn 2de monitor en ben er zeer tevreden van en werkt prima met GSync. Enigste nadeel is de stroom dat geen C13 connector is waardoor je veel moeilijker een langer alternatief kunt vinden dan simpelweg een C13 kabel op lengte te bestellen wat kabelmanagement aan je bureau wel wat kan moeizamer maken.
Kort geprobeerd voor 3 dagen maar ik had het daarna teruggebracht omdat het al na half uur mijn ogen pijn deden. Alles geprobeerd zoals verlagen van brightness en contrast. Ik heb het ook op SRGB modus gezet zodat de kleuren minder fel zijn maar niks heeft kunnen helpen. Blijkt een bekend probleem te zijn met schermen die gebruik maken van nano IPS. Kleuren ziet er wel top uit maar, de slechte contrast is te storend.
Ik heb nu in plaats een gelijkwaardig scherm van Samsung gehaald. Contrast ziet er nu veel beter uit en geen last meer van vermoeiende ogen.
Contrast is het grootste nadeel van deze monitor. Voor de rest vind ik het veel waar voor het geld.
Het was dat met een cadeaubon ik er 187 euro voor heb betaald, maar toch gaat ie retour. Met een witte achtergrond (verkenner) is rechts koud wit en links warm wit.
Wel prima om te gamen verder, en rustig voor de ogen. Gacalibreerd met i1 colormunki. Eind deze week komt de 27GR83Q, hoop dat die beter is.
Vorige week stond hier een 27GR95QE oled 240hz. Maar tekst is gewoon niet scherp door de RWGB sub pixels helaas.
Recent deze monitor aangeschaft, en ben na een aantal weken nog steeds tevreden over deze monitor. De combinatie van 165 hz met 2k resolutie, zorgt voor super kwaliteit en hoge framerate's. Games zien er helder en mooi uit, met hoge framerate's. Het enige nadeel is dat letters op Chrome erg pixel-achtig zijn.
Nu ongeveer een jaar in gebruik, nog steeds tevreden. Maar op dit moment zijn er betere/goedkopere 165hz 1440p monitoren te koop.
Komende van een 144hz TN-paneel (XL2730Z) was ik aangenaam verrast. IPS voelt een stuk rustiger aan de ogen. Bij gaming ervaar ik een veel mooiere kleurenweergave dan bij TN waar alles uitgewassen eruit zag. Het menu was voor mijzelf een een opmerkelijk pluspunt aan deze monitor omdat ik wel eens van profiel wissel. De adaptive sync heb ik op enhanced ingesteld en dat werkt prima met FreeSync. Super smooth en afgelikt beeld.
Gelukkig heb ik geen last van IPS clouding wat ik wel eens in reviews opgemerkt heb. De Black Stabelizer functie werkt goed, maar bij BenQ vond ik dat stukken beter. BenQ kan de schaduwen wegwerken zonder in te boeten op de rest van het beeld.
Ik ben niet fan van adapters en de snoer is veel te kort. Die mag gerust een meter langer.
Opzich een leuke monitor.. Helaas ook de reden dat ik tegenwoordig monitoren niet meer online koop maar in de winkel.
Heb hem 3 keer teruggestuurd wegens overmatige Back licht bleeding/IPS Glow en uiteindelijk mijn geld terug gevraagt.
In mijn geval hadden 3 monitoren links onderin overduidelijk meer Backlight bleed dan de rest van het scherm (alles in die hoek had een witte waas).
Bij het drukken in die hoek verminderd het, slechte kwaliteit dus. Alle 3 de monitoren kwamen uit dezelfde batch dus welicht was de hele batch zo, Een vriend van mij heeft ook dit model (de niet B) en heeft dit probleem niet.
Vergeleken met de zakelijke line-up van LG voelt dit als een afdankertje voor gamers.
Relatief betaalbare gaming monitor met hoge refreshrate en mooie kleuren.
Ik heb deze monitor 2 keer besteld, en ik heb nu 2 keer een dode pixel gehad, naar mijn mening is dit volstrekt onacceptabel.
Ik had eerst een exemplaar met veel backlight bleeding, maar ik mocht hem omruilen bij de Mediamarkt, En nu is alles goed! Helemaal geen bleeding meer te zien! Je moet een beetje geluk hebben
Een perfect formaat om mee te gamen en 180hz.
De kleuren spatten van je scherm.
Fantastisch scherm voor gamen. Goede kleurweergave na kalibratie. Motion handling is echt uitzonderlijk goed. Gsync werkt ook perfect.
Helaas voor mij niet geschikt voor werk. Ik heb altijd VA panels gehad en ik kan nano IPS blijkbaar niet verdragen bij statisch beeld. Na een uur werken hoodpijn.
Erg fijne monitor voor gaming, hoge resolutie in combinatie met de hoge refresh rate. De voet wel vrij snel vervangen door een monitor arm om bureauruimte terug te krijgen.
Super fijn gaming scherm met een goede refreshrate en is enorm kleur accuraat
Als game scherm gekocht. Ik ben er erg blij mee, de kleuren zien er voor mij echt top uit. Naast andere schermen (in de winkel) merk dat het contrast beter kan. Maar als hij eenmaal thuis staat, merk je daar helemaal niets meer van.
Settings zijn easy, kleuren zijn goed, geene last van wazigheid tijdens het gamen, geen dode pixels.
Van wiebelen geene last omdatk 2 tafels gebruik, slim zijn. Belangrijkste van allemaal; beter dan full hd monitor. Een verademing was het toenk overschakelde,
Ondertussen nog groter gegaan naar de hp x34 ultrawide monitor.
Wat een aanfluiting van een product. De kleur wit is gewoon geel op het scherm, gelijk retour gestuurd. Lijkt wel een blauw licht filter dat altijd aan staat.
Goede monitor voor ok prijs, maar super voor gamen en te overklokken naar 180HZ. G-sync en geen ingebouwde speakers (vreselijk). Zeker een aanrader!
Heb deze monitor refurbished gekocht van coolblue en de monitor is boven mijn verwachting, er is wel zichtbare IPS Glow aanwezig. Maar daar kan ik prima doorheen kijken
Prima monitor en een mooi scherm. Maar ik heb nooit beseft hoe irritant het is dat het scherm / de poot niet horizontaal kan draaien.
Gekocht als direct tegenhanger van Samsung G50A en daarmee vergeleken. Doet kwa kleur, beleving en geobserveerde prestaties niet onder voor die monitor. Wat er overblijft is dat de LG een mooiere bezel heeft en betere specs (10bit, 166hz) en dat je het scherm kunt instellen via desktop software.
De monitor heeft een ontwerpfout (net zoals andere LG-schermen blijkbaar), waarbij tijdens inschakelen (power en standby), het videosignaal reset. In een multi-monitor-opstelling zorgt dat voor chaos met verspringende vensters, bureaubladachtergrond, iconen en schermrotatie.
Retourtje, dus geen tijd om het goede te waarderen, maar wel al de volgende minpunten ervaren.
De reactie tijd is zeer gunstig als het gaat om gamen. Hz zorgt voor een goede smooth beweging. Het beeldkwaiteit is van hoog niveau. Sommige kleuren in het beeld niet hard doorkomen. De HDR springt door en is heerlijk. The nano IPS dringt overduidelijk door. De design is ook mooi
Ik heb dit beeld mogen testen. Goede ervaring helder, scherp en soepel beeld. De kleuren komen goed tot hun recht. Daarnaast een snelle reactietijd en ververst ook goed. Poten van het standaard zijn wel vrij groot. Prijs kwaliteitsverhouding is goed.
-1ms reactietijd, je merkt geen vertraging tussen bewegingen en de monitor.
-verversingssnelheid 165 hz, geeft een hoge beeldkwaliteit.
- Het Nano-IPS paneel zorgt voor betere beeldkwaliteit
- De scherm is 27 inch, dit werkt aangenaam.
- Het scherm is in hoogte verstelbaar en portrait mode.
- Het design is strak.
De monitor heeft een maximale verversingsfrequentie (in boost modus) 180Hz.
Het is een Nano IPS monitor, LG’s eigen verbeterde versie van IPS.
Het scherm ondersteund 98% van het DCI-P3 kleuren spectrum.
De maximale resolutie van het scherm is 2560x1440.
Stevige bouwkwaliteit, top kleurweergave.
IK heb deze monitor nu al een aantal weken getest en ik moet zeggen dat ik me op dit moment geen betere beeldscherm kan bedenken. Ik heb deze monitor zowel aangesloten op mijn PC en op mijn Xbox One. De scherpte en refresh rate zijn echt super.
De beeldkwaliteit is erg goed. Er zijn verschillende soorten game modes. Deze monitor heeft ook HDR weergave voor een groter helderheidsbereik (dynamisch bereik). Ook heeft deze monitor G-sync en Nano IPS. Hij is makkelijk in elkaar te zetten en er zitten voldoende aansluitingen op.
Dit scherm doet wat deze moet doen, dat verklaart waarom veel mensen deze aanraden.
Hij is gebruiksvriendelijk en heel makkelijk in gebruik. De handleiding is makkelijk en duidelijk. Geweldig beeld en de frame snelheden zijn geweldig.