Gemiddelde gebruikersscore
De Nikon Z7II is een mirrorless camera die verrassend goed in de hand licht en de sensor geeft prachtige beelden. Zowel direct uit de camera, maar ook na bewerking.
heel goed apparaat nikon Z7II + adapter, heel handig in gebruik zeer aangenaam om mee te werken, zeer klaar en duidelijk scherm, foto's zijn heel scherp,
Heb de nikon z7ii nu 5 dagen in mijn bezit en wauw! Wat een verschil tegenover de nikon d800.
Geen spijt dat ik ben overgestapt.
Heb ook de adapter erbij voor mijn oude objectieven zodat ik niet meteen zon dure aankoop moet gaan doen.
Dat ga ik geleidelijk wel doen om helemaal over te stappen.
Flink prijskaartje, maar je krijgt er wel een prachtige camera voor terug.
Ik kom van de Nikon D7200, en daarmee is de Z7 II en grote stap in kwaliteit/gewicht verhouding. Met de 24-200 mm lens kan ik heel lichtgewicht op reis fotos maken die groot uitgeprint kunnen worden. Met een aantal andere lenzen uit de S series kan ik nog een slag verder maken in scherpte en kleurprestaties.
In het donker scherpstellen is me nog niet goed gelukt, omdat de viewfinder nu digitaal is, en als het donker is zie je dan niks meer. Er zit ook een beetje vertraging in de viewfinder, dus voor actie fotos kan je die niet goed gebruiken, of het vergt in ieder geval meer oefening.
Nu een jaar in bezit. Hier kan ik jaren mee vooruit.
De camera ligt prima in de hand. Met een extra batterijgrip voelt het nog stabieler aan en loop je een eind verder. De FTZ adapter maakt het fotograferen met SLR lenzen mogelijk. Nikon heeft nog steeds een ijzersterke reputatie en daar is deze stevig gebouwde camera het bewijs van.
Voordien had ik de Z7, maar zijn opvolger (Z7II) heeft wel dezelfde sensor, maar is ook sneller en heeft twee kaart slots. Prima opvolger en koop.
aankoop bij fotonelissen mechelen: zeer uitgebreide begeleiding bij aankoop (en vergelijking met sonytoestellen)
zeer goed fototoestel (tov vroeger toestel D750), lichtgewicht voor gebruik, alle handige nikontoetsen direct beschikbaar
zeer goed touchscreen
met 45 MP kan handig ingezoomd worden met behoud van kwaliteitsfoto's
autofocus en gezichtsherkenning werken zeer goed
Toestel gekocht op 11/07/2022 bij foto Nelissen Mechelen.
Niettegenstaande het kort voor de middagpauze was als ik de zaak betrad heeft een winkelmedewerker uitgebreid de tijd genomen om mij wegwijs te maken met het toestel en de erbij aangeschafte lens (24-200 f4-6.3).
Ik gebruik sinds jaar en dag Nikon-apparatuur.