Review door de redactie

Review - Core i7: Intel loopt uit

Met zijn Core i7-processors laat Intel de concurrentie ver achter zich. Zowel Intels eigen Core 2-processors als AMD's Phenom-cpu's kunnen niet aan de Core i7 tippen, zo blijkt uit een vergelijkende test.

93 4 nov '08

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Algemeen Omdat ik de vervelende/tweakerstyle (doorhalen wat je niet van toepassing vindt) gewoonte had om om de zoveel maanden weer computeronderdelen te vervangen, kwam ik tot het besluit iets compleet anders te doen. Ik was al jaren AMD-gebruiker en dit naar volle tevredenheid. Maar omdat ik niet immuun was voor de goede verhalen over de nieuwe Intel Core 2 Duo processoren, koos ik ervoor om een compleet nieuw systeem op te bouwen. Hierboven zijn deze onderdelen al genoemd. Ik wil niet teveel op de zaken vooruit lopen, maar dat ik dezelfde onderdelen al bijna acht maand bij elkaar heb zegt al heel wat. In mijn analyse kijk ik naar de situatie zoals deze toen was, nieuwe ontwikkelingen zijn niet meegenomen. Prestaties Omdat...

Pluspunten

• Werkt op stock ook op 1.03 volt
  • Goed overklokbaar
  • Prima prijs/prestatie-verhouding
  • Ook overklokt uiterst stabiel

Minpunten

• Kleine min: de 8x multiplier die nog hoger overklokken in de weg zou kunnen staan

17 oktober 2007 Rapporteer

Ik gebruik dit product in combinatie met: Gigabyte G33 DS3R 2GB A-Data DDR-800 (2x1gb) 1x IDE 160GB 1x IDE DVD Brander Coolermaster 430watt voeding Coolermaster Centurion 1 kast Windows Vista Ultimate Momenteel zit ik nog op de grafische onboard chip van het moederbord, maar ik neem over een week een 8800gts... Algemeen: Het product is precies wat ik ervan verwachtte. Goedkoop maar krachtig, en zeker waar voor je geld. En vooral de tempraturen vind ik erg goed. Prestaties: In PCmark2005 CPU bench haal ik precies wat er in Tomshardwareguide gehaald wordt, en zeker i.t.t. mijn oude 3500 merk ik veel verschil in snelheid. De zoekfunctie van Vista tot en met Winrar, alles is vele malen sneller. De tempraturen zijn heel erg...

Pluspunten

• Warmteproductie
  • Goede en stille stockkoeler

Minpunten

• Gezanik over externe koelpasta in de handleiding terwijl dit niet nodig is!

12 november 2007 Rapporteer

Mijn specificaties: Core2Duo E6750 Artic Cooling Freezer Pro 7 ASUS P5K-E Crucial Ballistix Tracer PC6400 XFX 8800GTS 320MB Algemeen Over het algemeen ben ik zeer onder de indruk van de processor. Goede prestaties en vrij lage temperaturen voor de prijs van 166 euro. Featureset Voor de aanschaf was ik totaal niet op de hoogte van de features die de processor bood. Het meest opvallende vind ik de Intel Speedstep technologie. De processor heeft standaard een multi van 8 en een FSB van 333Mhz waarmee hij op (333x8) op 2.66Ghz draait. Als de hij op idle draait verlaagd de Speedstep de mulit naar 6 waarmee de kloksnelheid terug naar 2.0Ghz gaat. hiermee wordt dus energie bespaart. Dat komt de temperatuur ten goede. Stabiliteit...

Pluspunten

• Overklokbaarheid!
  • Lage wamteproductie
  • Lage prijs

Minpunten

• Lage mulitplier van 8 (zal voor de meeste mensen geen nadeel zijn!!)

18 maart 2008 Rapporteer

Algemeen Ben stapel op deze processor. Ik kom van een Pentium4 3GHz Prescott HT af en had niet gedacht dat deze zoveel beter zou zijn in alle opzichten. De installatie ging super makkelijk en ook het Scythe Mine blok ging erop zonder tegensputteren in een Centurion 5 kast. De Intel manuals op internet zijn zeer duidelijk en de community om de Core processors heen is erg actief. Prestaties Ja wow hey! Als ik iets render met Maxwell (in Rhinoceros gebruik ik deze) geeft deze een benchmark cijfer af. Deze is 2.5 keer zo hoog als mijn oude proc, 250% extra render power. Geweldig vind ik het. Door windows schiet de bak heerlijk responsief heen en unrarren met SABNZBD ging ook twee keer zo snel ten opzichte van mijn oude processor.

Pluspunten

• Ik vind de prijs netjes
  • Stock en oc prestaties heerlijk
  • Stabiel als een huis
  • Features om nog even mee door te kunnen

Minpunten

• Klein puntje: voor de meer prijsbewuste koper kan je net een wat lager model kopen en makkelijk aan de stock prestaties van deze processor komen. Maar natuurlijk kan je ook deze processor overclocken tot boven die hoogte.

19 augustus 2007 Rapporteer

Er was me gevraagd een pc te bouwen dus ik ging kijken wat me een interessante CPU leek. De E6750 leek me wel iets, niet al te duur, 4Mb cache en een FSB van 1333Mhz. De CPU met de boxed cooler op een eenvoudig ASUS P5B bord met redelijk geheugen CORSAIR 2*1Gb pc6400 cl4 en toen maar eens kijken wat de cpu aan kon. Stock speed werd de CPU niet veel warmer dan 30 graden stressed, de FSB dan maar eens wat opschroeven. Ik zat al snel op een FSB van 450Mhz!! Alle bios instellingen staan op auto (muv de FSB) en de CPU wordt niet veel warmer dan 50 graden stressed (burn in 10 threads hot CPU tester pro). Dus ik mag wel zeggen dat dit hele leuke resultaten zijn. Inmiddels draait de CPU op een FSB van 466Mhz (3728Mhz). Op deze snelheid tijdens een...

Pluspunten

• De E6750 heeft een hoge FSB met veel cache een lage warmte productie en zeer goede overklok mogelijkheden.

Minpunten

• De boxed koeler is niet heel erg stil maar nog steeds niet slecht.

12 augustus 2007 Rapporteer

De intel e6750 is de nieuwe generatie CPU van intel die standaard draait op 1333 mhz FSB. Geinstalleerd in combinatie met een Gigabyte P35 DS4 werkt deze CPU prima. standaard draait deze cpu op 2666 mhz, hij draait bij mij nu op 410 x 8 =3280 mhz stabiel. de boxed cooler is wat mij betreft prima want bij een stress test komt hij niet boven de 60 graden. natuurlijk kan het lager met een betere koeler. Ik denk echter niet dat dit veel zou schelen (wat betreft de overclock capaciteiten) aangezien de FSB bij mij niet hoger wilde. Het beste punt van deze CPU is de prijs. Intel deelt hiermee de echte klap uit. Mijn CPU kostte 178 euro. Echt een schijntje voor de kwaliteit die hij levert.

Pluspunten

• perfecte prijs
  • goede performance
  • boxed cooler is voldoende

Minpunten

• eigenlijk niet echt

17 april 2011 Rapporteer

Hij is nu onderhand 4 jaar oud, en nog steeds goede prestaties! Ik heb hem in combinatie met 3GB RAM, Asrock 1333 DVI/H, Nvidia 8600GT. Ik ben naar 4 jaar pas gaan kijken voor een andere computer(nu). Ik kan mijn games er nog wel op spelen maar begint nu te laggen. Het spel "Test Drive Unlimited 2" kan ik er nog vloeiend op spelen(met setting van medium)

Pluspunten

• Snel, Betrouwbaar, Slaat niet vast etc.

Minpunten

• De standaard van is niet super stil.

22 oktober 2008 Rapporteer

Deze 1333 CPU draait op een kloksnelheid van 2.66GHz wat hem gewoon een 'beest' maakt, gecombineerd met zijn overclock mogelijkheden kan je hem nog sneller laten draaien, je hebt het alleen niet nodig omdat hij al gewoon snel is.
Ik heb enkel iets meer koelpasta er op gedaan omdat hij anders niet echt goed koelde, daar moet je alleen even bij opletten.
Over clocken heb ik nog niet geprobeerd. Wellicht dat ik dat binnenkort maar eens ga proberen, het onderste uit te CPU halen.

Pluspunten

• Core2Duo 2.66GHz
  • FSB van 1333

Minpunten

• Toch vrij prijzig

14 december 2013 Rapporteer

14 mei 2009 Rapporteer

1 mei 2009 Rapporteer

27 augustus 2008 Rapporteer

Intel Core 2 Duo E6750 Boxed

Heb jij ook een Intel Core 2 Duo E6750 Boxed?