Intel Core 2 Duo E6750 Boxed Review
Er was me gevraagd een pc te bouwen dus ik ging kijken wat me een interessante CPU leek. De E6750 leek me wel iets, niet al te duur, 4Mb cache en een FSB van 1333Mhz. De CPU met de boxed cooler op een eenvoudig ASUS P5B bord met redelijk geheugen CORSAIR 2*1Gb pc6400 cl4 en toen maar eens kijken wat de cpu aan kon. Stock speed werd de CPU niet veel warmer dan 30 graden stressed, de FSB dan maar eens wat opschroeven. Ik zat al snel op een FSB van 450Mhz!! Alle bios instellingen staan op auto (muv de FSB) en de CPU wordt niet veel warmer dan 50 graden stressed (burn in 10 threads hot CPU tester pro). Dus ik mag wel zeggen dat dit hele leuke resultaten zijn. Inmiddels draait de CPU op een FSB van 466Mhz (3728Mhz). Op deze snelheid tijdens een...
Pluspunten
De E6750 heeft een hoge FSB met veel cache een lage warmte productie en zeer goede overklok mogelijkheden.
Minpunten
De boxed koeler is niet heel erg stil maar nog steeds niet slecht.
De E6750 leek me wel iets, niet al te duur, 4Mb cache en een FSB van 1333Mhz.
Dus ik mag wel zeggen dat dit hele leuke resultaten zijn.
Inmiddels draait de CPU op een FSB van 466Mhz (3728Mhz).
Op deze snelheid tijdens een 10 threads burn in van hot CPU tester pro geeft speedfan een stabiele CPU temp. van 45 graden en de beide cores zitten op 55 graden wat volgens speedfan aan de hoge kant is maak ik uit de vlammetjes op
3DMARK-06 CPU score 3270.
Er is blijkbaar vraag naar meer info:
Voor de gebruikte onderdelen zie de hardware list met als toevoeging cpu-z shots en de gebruikte behuizing welke niet in pricewatch staat is de enermax chakra ECA 3050.
Sorry voor de kwaliteit van de afbeeldingen maar het leek me beter om de cpu-z screens samen te voegen gezien het feit er maar 4 afbeeldingen bij geplaatst kunnen worden (het samenvoegen is niet mijn sterkste kant maar een betere volgt).
Heb jij ook een Intel Core 2 Duo E6750 Boxed?
Er staan kopjes boven, als je die probeert aan te houden en wat feiten, screenshots en benchmark toevoegt kan je mischien een betere review neerzetten. En dat de moeite niet waard is wrm maak je dan überhaupt een review.
Edit: kijk is aan het is al een stuk beter, maar kan natuurlijk altijd beter
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 25 juli 2024 03:14]
Opzich zit ik wel op deze review te wachten want ik heb zelf namelijk een E6600 en ben er benieuwd naar hoe de E6750 presteert. Echter is het imho wel verstandig om meer programma's te testen en voor ook bios-updates zijn een optie om niet te vergeten, je temps klinken namelijk te goed om waar te zijn.
Ik weet niet of dat wat helpt.
Gewoon ff een simpele review geven van een CPU is blijkbaar niet genoeg dus meer info zal volgen.
Verder is de review gewoon interesant vind ik, wat de processor allemaal kan en wat de prestaties zijn. Ik geef toe het had wat uitgebreider gekunt, maar hé iedereen maakt fouten, en hij is 'm al aan het verbeteren.
nette review, maar probeer de volgende keer iets uitgebreider te zijn
Bedankt iig ik wil deze processor missn ook in mn nieuwe comp.
kheb nochtans voldoende airflow in me case
wel een mooie revieuw, kga em eens verder lezen
edit: als je temps idle iets van een 15°C zijn kloppen deze niet, je moet daar 15°C bijtellen
[Reactie gewijzigd door Lemmy18 op 25 juli 2024 03:14]
/u/226306/crop5ca9ccf705032_cropped.png?f=community)