Review door de redactie

Review - Goedkoop en zuinig: Athlon X2 BE-2350 versus Pentium E2160

Met de recent gehouden Live Earth-concerten staan energiezuinige producten volop in de schijnwerpers. Vandaag vergelijken we de Athlon X2 BE-2350 en de Pentium E2160, twee zuinige processors die minder dan ? 100,- kosten.

60 11 jul '07

Toon reviews van:
epharm
22 februari 2008 Rapporteer

Waarom aangeschaft?
Na jaren trouwe dienst begaf mijn grafische kaart het (9500Pro@9700Pro). Omdat ik niet bereid was een nieuwe AGP kaart te kopen voor een moederbord en processor (Athlon XP 2500+) die ik al tijden wilde upgraden besloot ik een (tijdelijke) budget-oplossing te zoeken.
Mijn PC staat in de huiskamer en staat de hele dag te draaien, het grootste deel van de tijd doet hij niets of speelt hij MP3's. Bovendien game ik bijna nooit meer. Daarom heb ik gekozen voor een stille en zuinige oplossing. Met 45W TDP was/is dit de zuinigste desktop processor verkrijgbaar binnen mijn budget. De Athlon X2 BE-2350 met ASUS M2A-VM HDMI moederbord en 2GB Kingston geheugen pasten namelijk precies binnen het budget van 200 euro. Bovendien...

Pluspunten

• Zuinig
  • Koel (en daardoor stil)
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Goede moederborden verkrijgbaar voor weinig

Minpunten

• Temperatuur sensor niet correct

kh65
27 januari 2008 Rapporteer

AMD Athlon X2 BE-2400 Boxed

Processor in combinatie met: - ASUS M2A-VM (met integrated ATI Express 1250 graphics) - 2GB Kingston PC-6400 DDR2 - Dual Hitachi P7K500 / 250Gb - Noname voeding en kast Algemene opmerkingen De processor gebruikt weinig energie, blijft lekker koel, en is prima overclockbaar. Dat waren de belangrijkste redenen om hem te kopen en ik ben helemaal niet teleurgesteld. De performance is gewoonweg goed, vooral omdat ik hem zonder problemen heb overgeclocked naar 2.76 Ghz. Meer zou denk ik ook lukken met beter geheugen of meer instelmogelijkheden van het moederbord. Een Intel Core Duo zal sneller zijn, maar voor mij voldoet dit prima. De prijs-kwaliteitverhouding is voor mij ook perfect.... N.B. Ik gebruik al sinds de 386 een AMD...

Pluspunten

• Laag energie verbruik
  • Weinig warmte ontwikkeling
  • Goed werkende Cool 'n' Quiet

Minpunten

• AMD Cool 'n' Quiet werkt niet goed met overclocken

3 oktober 2007 Rapporteer

AMD Athlon X2 4000+ Boxed

***Dit is mijn eerste review, dus wees alstublieft een beetje mild***
Keuze
Ik wou een goedkoop dualcore systeempje bouwen en kwam daardoor al snel bij dit product uit.
Ik zocht eerst nog naar de 3600+ Brisbane, maar deze waren helaas niet meer leverbaar.
Prestaties
Hierover ben ik gewoon tevreden.
Voor een processor van nog geen €60-70 moet dit ook niet meer zijn.
Later ga ik er nog wat met OC'en en daarna zal ik ook nog wat benchmarks toevoegen
Featureset
De processor werd geleverd met een boxed cooler.
Heb deze spijtig genoeg niet getest, maar naar het schijnt zijn de prestaties niet grandioos.
Plus nog enkele boekjes die erbij zaten maar die meteen in de lade verdwenen.
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Werkt gewoon zoals wordt verwacht.
Overklokbaarheid
Op default speed:
SuperPI: 42.609s
CineBench 9.5 => rendering X cpu: 570CB-CPU
Warmteproductie
Over de temperatuur kan ik niet veel zeggen aangezien de thermal diode niet deftig werkt (Is een vaak voorkomend fenomeen bij Brisbane cores)
Op de processor is een Xigmatek HDT-S1283 geïnstalleerd.
Dit is een onbekende CPU cooler maar toch de evenknie van de Scythe Infinity.
Everest meet 15°C idle bij een omgevingstemperatuur...

Pluspunten

• Prijs
  • Dualcore

Minpunten

• Thermal Diode

2 januari 2009 Rapporteer

AMD Athlon X2 4050e Boxed

AMD levert sinds kort een zuinige serie cpu's, de e serie. Omdat mijn vorige systeem wel aan vervanging toe was, heb ik besloten om over te stappen. De cpu's hebben een tdp van maximaal 45 watt, en zijn gebakken op 65 nm. Ik heb de 4050e, die op 2.1 GHz loopt met een gelockte multiplier op 10.5 en 200 MHz fsb. Verder heeft hij 2 keer 256KB l1 en 1 mb l2 cache. Ik gebruik hem in combinatie met een asus m3a78-eh mobo en 2 gb ddr2 ram op 800 MHz in dual channel en een 8400 gs silent van asus. Mijn eerste indruk Alles in de doos is eenvoudig en simpel. De processor zat in een apart doosje met een soort lapje over de pootjes. Erg goed beschermd dus. Het boekje is geen boekje, maar een opgevouwen papier van misschien wel een vierkante...

Pluspunten

• zuinig
  • goed te oc'en
  • goed verpakt
  • goedkoop
  • stabiel

Minpunten

• vervelend boekje/papier

Roderiktweaker
11 december 2007 Rapporteer

Algemene beoordeling :
(zeer) goed te noemen als je van een Lage AMD (Sempron 2800+) naar een Multimedia Platform wilt is dit echt een goede CPU
Prestaties
Bij everest Ultimate haalt deze CPU 4100 Punten. dit is een Simpele test. alleen dit geeft wel het contrast aan met mijn oude Cpu. Dat was een 2800+sempron@2200Mhz en die haalde 2000Punten. Een hele verbetering dus. en die is zeer goed te merken. bij spellen zoals : Rallisport challenge heb ik geen framedrops meer en 4 frame's hoger. en alles gaat in windows sneller, omdat mijn oude CPU nog wel eens op 100% wou staan bij ''surfen''
Featureset
Alleen snufjes van AMD aanwezig. Niets te klagen want er zit een AMD stikker bij......
Stabiliteit & betrouwbaarheid
Heb...

Pluspunten

• Speed
  • Verbruik (watt)
  • BoxedCooler

Minpunten

• Geen

wippo76
29 september 2007 Rapporteer

AMD Athlon X2 BE-2300 Boxed

voor mijn htpctje deze processor gekocht
de processor kwam in het welbekende doosje van AMD
niks bijzonders maar prima verpakt
op het stickertje na 45watt is het allemaal gesneden koek
de processor draait nu een paar dagen en hij bevalt uitstekend
vooral de warmte produktie is echt minimaal
hij loopt de meeste tijd op 1000mhz met 0.9 volt tijdens media toepassingen waar ik deze pc alleen voor gebruik
ook op 1900mhz loopt hij op 0.9 volt gewoon 100% orthos stabiel
hij word volledig passief gekoeld met alleen wat airflow van de voeding doormiddel van een artic 64 cooler
omdat de processor vrij nieuw is word hij door diverse programmaatjes niet echt goed hekend op cpu-z na dan
rm-clock waarmee ik de vorige processor mee regelde en ondervolte krijg ik vast lopers mee omdat de multipliers niet goed herkend worden denk ik (veel halve) dus wacht ik op een update.
speedfan leest de temparatuur niet goed uit (15 graden in een kamer van 25) in het bios word hij na een uurtje primen 40 graden
omdat dit een htpc is moet de processor zo laag mogelijk draaien met het minste voltage overklokken heb ik dan ook nog niet geprobeerd.
totale gebruik van de pc (met asus m2a vm hdmi en 1 schijf) is ronde de 38 watt en max 55 perfekt...

Pluspunten

• snel genoeg
  • koel en dus passief te koelen
  • goedkoop

Minpunten

• nog niet ontdekt

a1m
12 september 2007 Rapporteer

AMD Athlon X2 4000+ Boxed

Keuze Goedkoopste dualcore. Natuurlijk had ik liever een X2 3600+ Brisbane, deze klokken over het algemeen beter over. Helaas zijn ze schaars, dus ging ik voor de X2 4000+ Brisbane. Prestaties De CPU hangt in een 690G in de vorm van Gigabyte GA-MA69G-S3H. Redelijk Corsair TWIN2X2048-5400C4 memory set en Corsair CMPSU-520HXEU voor de juice. Stock draaide hij op 10.5x200, vcore 1.3v, SuperPI/mod1.5XS met 46.356s en CoreTemp gaf 16C aan. (Thermal Diode schijnt niet goed te functioneren.) Featureset AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+ MMX (+) 3DNow! (+) SSE SSE2 SSE3 x86-64 L1 : 2 x 64/2 x 64 KB - L2 : 2 x 512 KB Brisbane (65 nm) / Revision : BH-G1 65W (ADO4000DDBOX) Boxed, stockcooler schijnt geen prijzen te...

Pluspunten

• Prijs
  • Overklokbaarheid

Minpunten

• Thermal diode defect.

29 februari 2008 Rapporteer

Ik heb deze proc. gebruikt voor een aantal flinke sessie's met 3d marks
dus 2003 ,2005 en 2006.
hij deed het er niet slecht op maar na overklokocken met 31% ging het een stuk beter
hij produceert bijna geen warmte ook niet onder stress ( 34 C) en idle is ie rond de 29 a 30 graden.
al met al een echte value for money ding waar je best iets mee kan alsje niet al te hoge eisen stelt.
Naderhand is ie ook getest in een quake 4 game maar daar gaf het wat sneheids problemen bij het laden van andere velden daarnaast gafhet soms een wat flikkerend beeld omdat de screens te vol zaten met opengl dingen wat de proc niet snel genoeg kon verwerken
ik vind dit proccie een best goed ding als je geen zware applicaties draait maar een relaxte gamer...

Pluspunten

• inmiddels is het overclocken nog erder gegaan naar 31 % dus
  • dus nu loopt ie op een FSB van 260 met een multiplier van 10.5 en dus kom ik uit op 2730 Per Core dus zeer acceptable vind ik zo
  • cool en goed overclockbaar tot 31% voor zijn 46 euro een leuke dual core proc

Minpunten

• na 31 % stopt ie er gewoon mee en wil dan dus ook niet meer verder boot dan weer op met 2100 Mhz per core en dan kan je van voor afaan beginnen.

John Stopman
25 september 2015 Rapporteer

AMD Athlon X2 4450e Boxed

Voor deze 45 Watt CPU heb ik nog geen geeltje betaald en het is minstens 30% sneller dan een Pentium D 960 (130 Watt) :-)

Pluspunten

• Zuinig

Minpunten

• Ancient Tech (dûh)

Saturnus

AMD Athlon X2 7850 Black Edition

FireDrunk
27 juni 2009 Rapporteer

AMD Athlon X2 4850e Boxed

3 van 5 sterren (Voldoende)

27 maart 2009 Rapporteer

26 augustus 2008 Rapporteer

Regeneration
2 juli 2008 Rapporteer

AMD Athlon X2 4450e Boxed

Pluspunten

• Goede prestatie / watt verhouding

Heb jij ook een AMD Athlon X2 BE-2350 Boxed?