Gebruikers

Score: 5
84 reviews

LG OLED55C9PLA Zwart

Prijs
€ 1.499,-
Specificaties 55" • Ultra HD • OLED • HDR • 1 tuner • 120Hz - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Sim Kranenburg - Redacteur 7 mei 2019

LG C9 oled-tv Review - Top-tv met hdmi 2.1

LG's C9 is een absolute top-tv voor fijnproevers die kwaliteit in huis willen halen. De beeldkwaliteit is, zoals we van oled gewend zijn, erg goed, met een enorm groot contrast, goede kijkhoeken en een zeer nauwkeurige weergave. Bovendien is het geluid bovengemiddeld goed, met een mooi stereobeeld en een, voor een televisie, prima laagweergave. Een lage inputlag, de mogelijkheid om via hdmi 2.1 beelden met 120fps weer te geven en de ondersteuning van variabele refreshrates maken de C9 ook voor gamers een uitstekende keuze. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
69
Score: 4
13
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
MooDyBLueS 3 december 2019 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

Zonder iets teniet te doen aan de vele goede eigenschappen van de OLED tv's van LG, wil ik hierbij volgens mij de eerste écht kritische/negatieve review achterlaten. Kort gezegd kleven er behoorlijk wat irritatiepunten aan de tv die ik verderop zal toelichten.

Pluspunten

  • diepe zwartweergave
  • 4K HDR kan erg mooi zijn

Minpunten

  • relatief matige SDR weergave
  • zeer veel reflectie
  • helderheid 500 cd/m2? really?
  • webOS + menustructuur chaotisch en geen presets
  • AirPlay 2 implementatie

Eindoordeel

Score: 3

+2
Dorstlesser 11 mei 2020 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

Prachtig beeld in donkere ruimtes, overdag is dit scherm een tikkeltje donker. Veel instellingen die het mogelijk maken voor alle soorten inputs een erg mooi beeld te krijgen.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit in donkere ruimte
  • Dolby Vision
  • Veel opties voor mooie SD en HD weergave

Minpunten

  • Lage helderheid, dus overdag kan het beeld donker uitvallen
  • Instellingen verstopt in teveel submenu's
  • Je kan geen instellingen als profielen opslaan
  • Stroomkabel gewoon te kort

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+2
Bintmeister 28 april 2020 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

De LG C9 is een schitterende televisie, met groot contrast, perfecte zwartwaarden en hoog kijkcomfort. De televisie is strak vormgegeven en voelt stevig aan. Aansluiten en installeren is zo gepiept. Zeer tevreden en kan de tv ondanks wat kleine minpunten zeker aanraden.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Gebruikgemak
  • Vlotte software
  • Zwartwaarden

Minpunten

  • Lichte reflecties bij veel lichtinval
  • Geen programmeerbare knoppen op de afstandsbediening
  • Gedeelte van de aansluitingen wijst naar achter

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5

+2
SLVO 25 april 2020 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

Fantastische TV voor een goede prijs, bij de juiste leverancier.

Pluspunten

  • Zeer fraai beeld
  • Snelle installatie
  • Zuinig in elektra gebruik

Minpunten

  • Magic remote niks voor mij
  • Schroeven voor ophangbeugel niet meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 5

+2
simonsesmotor 4 april 2020 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

Wat een beeld! De kleur weergave is fantastisch. Vooral huidskleur is heel natuurgetrouw. Nu 1 week in bezit en absoluut geen spijt.

Pluspunten

  • WebOS is supersnel
  • Beeldkwaliteit

Minpunten

  • Reflecties bij lichte omgeving

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 4

LG OLED55C9PLA Zwart

De LG C9 is een zeer indrukwekkende televisie en een van de beste die ik tot nu toe heb mogen aanschouwen. De prijs is vrij hoog, maar vergeleken met de toestellen van concurrenten weer goed geprijsd.

Pluspunten

  • OLED
  • HDMI 2.1
  • Ontwerp

Minpunten

  • Korte netsnoer
  • Gesponsorde knoppen op afstandbediening
  • Artifacts door beeldinterpolatie

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 3
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 4

+1
Arthur72 10 mei 2020 Product gekocht

LG OLED65C9PLA Zwart

Subliem beeld premium design.

Pluspunten

  • Zeer mooi beeld
  • Voelt echt premium aan
  • Mooie metalen voet

Minpunten

  • Kort netsnoer
  • Witbalans mist na een paar uur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+1
pacod 8 juni 2020 Product gekocht

LG OLED65C9PLA Zwart

Eigenlijk wou ik geen nieuwe tv kopen, maar was ik toch stiekem aan het kijken voor een nieuwe tv voor de slaapkamer Uiteindelijk is het toestel van de woonkamer in de slaapkamer beland en werd het een 65 inch LG C9 Oled. Wat een prachtig scherm!

Pluspunten

  • Algehele beeldkwaliteit
  • Design
  • Web OS
  • HDMI 2.1
  • Inputlag
  • Magic Remote
  • Apple TV/Airplay 2

Minpunten

  • Toestel zwaarder dan ik dacht
  • Standaardspeakers matig
  • 100mbit lan, wifi sneller
  • Nog geen Google Home ondersteuning in Nederland
  • Bij gebruik van Soundbar, moet je het toestel ophangen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5

+1
Rob Z 23 januari 2020 Product gekocht

LG OLED65C9PLA Zwart

Mooie TV maar dat mag ook voor het geld

Pluspunten

  • mooie kleuren
  • geluid in orde

Minpunten

  • erg dun scherm
  • niet goedkoop

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 3

+1
eynickey 28 oktober 2019 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

Super beeldkwaliteit, zowel in HDR als SDR. Veelzijdig OS en met magic remote erg makkelijk te bedienen. Interne mediaspeler werkt erg soepel en gaat goed met subs om. De voet is wel wat diep waardoor je de TV niet zo dicht op de muur kan zetten.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit HDR
  • Beeldkwaliteit SDR
  • Magic remote
  • Interne mediapeler
  • WebOS erg fijn en compleet

Minpunten

  • Voet erg diep waardoor tv ver naar voren op het meubel staat
  • Scherm bovenaan zo dun dat dit de TV wel kwetsbaar maakt bij montage

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 1

LG OLED55C9PLA Zwart

Prachtige OLED tv met zeer duidelijk en mooi geluid, luxueuze uitstraling en handige magic remote

Pluspunten

  • Prachtig scherm
  • Stevige bouwkwaliteit
  • Magic remote
  • Razendsnelle ingebouwde apps
  • Bovengemiddeld geluid
  • Handige netflix knop op remote

Minpunten

  • Korte stroomkabel
  • Duur
  • Lage resolutie beelden zeer lelijk
  • Telenet UI wazig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

loonatick78 15 november 2021 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

Fantastishe TV, met geweldig beeld

Pluspunten

  • Haarscherp beeld
  • zeer veel instelbaar

Minpunten

  • geluid
  • kort aansluitsnoer

Eindoordeel

Score: 5
Jellewie 9 februari 2021 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

Top ding, alleen geen Google home support (nieuwe model volgens mij wel). geluid vindt ik mooi, maar geluid experts willen toch een soundbar. De verpakking maak je vast op de verkeerde kant open, had eigenlijk 'Maak aan de onderkant open' op gemoeten (staat wel goed in de handleiding)

Pluspunten

  • kleuren
  • kleine bezels/randen
  • 4K120Hz support
  • Magic remote

Minpunten

  • geluid?
  • verpakking/handleiding
  • google home

Eindoordeel

Score: 5
hdtracer 6 december 2020 Product gekocht

LG OLED77C9PLA Zwart

Prachtige OLED TV met schitterend beeld en HDMI 2.1 ondersteuning.

Pluspunten

  • Hoge zwart waarden
  • Mooi design
  • Goede interface
  • HDMI 2.1
  • Lage input lag voor games
  • Vrijwel geen verschil met CX serie

Minpunten

  • Netstroom snoer aan korte kant

Eindoordeel

Score: 5
alionfire 8 oktober 2020 Product gekocht

LG OLED65C9PLA Zwart

Prachtige tv met super specificaties, en zeer dun. Erg scherp OLED 4K beeld met HDR10.

Pluspunten

  • HDMI 2.1
  • OLED
  • Dun
  • Zuinig
  • PS5-ready
  • HDR10

Minpunten

  • WLAN Max 100 Mbit
  • Korte netsnoer

Eindoordeel

Score: 5
luca louwris 30 september 2020 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

De LG c9 is een dure aankoop maar is het zeker waard. De tv heeft super scherp beeld. Wel reflectief. Ik heb hem nu gecombineerd met een soundbar van sony. Maar ik begin te twijfelen over of dat wel nodig was. Immers is het geluid van de tv erg goed.

Pluspunten

  • Beeld (120 fps 4k)
  • Geluid

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Melissa VNewbie 23 augustus 2020 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

Een top televisie, super kwaliteit en top geluid. Zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Mooi geluid
  • Dun
  • Hoge kwaliteit

Minpunten

  • Aan de prijzige kant

Eindoordeel

Score: 4
bunplaya 5 augustus 2020 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

Dit is de eerste OLED tv die ik gekocht heb en ik ben er zeer tevreden mee. De tv heeft alles wat ik zou willen hebben in een tv. De mooie kleuren en de pixels die uitstaan wanneer het zwart is zijn zeer mooi.

Pluspunten

  • HDMI 2.1
  • 4K 120HZ
  • Beeldkwaliteit
  • G-sync
  • WebOS

Minpunten

  • Lastig te verplaatsen

Eindoordeel

Score: 5
grgrgrNewbie 8 juni 2020 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

Fijne TV als vervanging voor 10-jaar oude plasma-TV. Zelfde goede kijkhoek en mooi beeld. Nu groter en 4k en zonder de warmte van plasma.

Pluspunten

  • brede kijkhoek
  • mooie voet

Minpunten

  • te kort netsnoer
  • vast netsnoer
  • montage voet had duidelijker gemogen

Eindoordeel

Score: 4
Emrawww 29 mei 2020 Product gekocht

LG OLED77C9PLA Zwart

Ik gebruik de tv i.c.m. een ShieldTvPro en PS4. WOW!! Wat een genot zeg. De kleuren en zwartwaarden zijn vrijwel perfect te noemen. Ook geen vormen van burn in etc. Ook niet op mijn vorige OLED tv. Lg heeft softwarematige “trucjes” bedacht om de kans op Burn-In te minimaliseren.

Pluspunten

  • Flawless 4K HDR & Dolby Vision
  • Perfect Blacks
  • HDMI 2.1 (futureproof)
  • Lage Input Lag
  • WebOs

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
HardMart 28 mei 2020 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

Na veel onderzoek bleven er 2 TV's over; de Panasonic 55GZW954 en de LG 55C9. Toch gekozen voor de LG vanwege de meer uitgebreide mediaspeler (met DTS geluid) en HDMI 2.1 inputs wat toch wat meer toekomstbestendig is. Geluid is redelijk, hangt ook af van de bron.

Pluspunten

  • Natuurlijk beeld
  • Solide bouwkwaliteit
  • Handige afstandbediening

Minpunten

  • Geluidskwaliteit redelijk
  • Soms onlogische menu's

Eindoordeel

Score: 4
Murc1elag0 27 mei 2020 Product gekocht

LG OLED65C9PLA Zwart

Het perfecte zwart is elke keer weer een verademing t.o.v. een LCD scherm. De magic remote is de prettigste afstandbediening die er is. Geluid puur uit de TV is oké.

Pluspunten

  • Echt zwart
  • Beste OS
  • Beste afstandbediening

Minpunten

  • Geen updates naar nieuwe OS

Eindoordeel

Score: 5
Peter888Newbie 25 mei 2020 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

Eerst uitgebreid de reviews gekeken/gelezen en uiteindelijk de keuze gemaakt voor deze tv. Voor deze prijs (nu afgeprijsd) is de beeldkwaliteit fantastisch. De kleuren komen veel natuurlijker over dan bij Samsung Qled. Het besturingssysteem WebOS reageert snel. De afstandsbediening was in het begin even wennen maar bevalt heel goed.

Pluspunten

  • beeldkwaliteit/oled
  • hdmi 2.1
  • lage input lag/gaming
  • strak ontwerp
  • goede zwartwaarden

Minpunten

  • te kort stekkersnoer
  • bij daglicht reflecties

Eindoordeel

Score: 5
musback 20 mei 2020 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

Ik wil benadrukken hoe goed de smart functionaliteiten me bevallen. Mijn HTPC en Chromecast worden zelden nog gebruikt gezien deze TV via Wifi perfect al het video- en muziek materiaal speelt dat ik heb op mijn NAS. Zelfs h.265/10 bit HDR 2160p. Beter dan mijn PC dankzij upscaling, interpolatie etc.

Pluspunten

  • Ongeëvenaarde superieure beeldkwaliteit
  • Zeer veelzijdig WebOS (met nadruk op OS!)
  • Prachtig ontwerp en tranen van geluk bij modern 4K materiaal :-D
  • Ondersteunt oeroude AVI's tot H.265 10 Bit HDR 4K
  • Zowat alle audioformaten worden ondersteund
  • Youtube/Netflix/Spotify Apps
  • Intuïtieve afstandsbediening
  • 4x HDMI 2.1, USB poorten... klaar voor de toekomst

Minpunten

  • voet steekt wat ver uit langs achter
  • Het was even zoeken voor de pérfecte instellingen
  • Geen 'energy saving' knop om snel helderheid wat aan te passen
  • Enkele 'gesponsorde knopjes' op de remote
  • Te veel zonlicht in de kamer maakt donkere scenes lastig zichtbaar

Eindoordeel

Score: 5
JWJONewbie 6 mei 2020 Product gekocht

LG OLED55C9PLA Zwart

Geweldige tv. Overgestapt van een kleinere LCD. Geen vergelijking. Beste beeld voor films en snel en responsief voor gamen.

Pluspunten

  • Kleuren zijn zeer mooi
  • Zwartwaarden nog beter
  • WebOS werkt soepel
  • HDR bij gamen van toegevoegde waarde

Minpunten

  • Voet steekt best ver naar achteren

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een LG OLED55C9PLA Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee