Na 10 jaar genoten te hebben van mijn Panasonic plasma uit 2009, was het toch tijd voor een upgrade. Net als de LG C9 was de Panasonic geen goedkope tv, maar door de kwaliteit en de lange levensduur was hij zeker zijn geld waard.
Na een goede deal ontvangen te hebben bij Kamera Express is de LG C9 opgehaald in Rotterdam. Het personeel is vriendelijk en ik werd goed geholpen. Na het verifiëren van de persoonlijke aanbieding en het afrekenen stond ik na 5 minuten tevreden weer buiten. Gelukkig kreeg ik de doos nog net passend achterin de Peugeot 308 SW, de 65" had niet gepast.
Na de laatste voorbereidingen aan de muur waar de tv moest komen (helaas bleken de gaten van de oude Vogel's Muurbeugel niet overeen te komen met de nieuwe), kon het uitpakken beginnen. De tv is netjes ingepakt en heeft een duidelijke beschrijving voor het uitpakken en het hanteren. Wij hadden alleen niet helemaal goed door dat we het buitenste karton er gewoon af hadden kunnen tillen en hebben dus heel moeilijk en voorzichtig de tv uit de doos getild.
Het plaatsen van de beugels van de muurhouder waren helaas onnodig lastig aangezien er geen schroeven bij de tv meegeleverd worden. Hierdoor ben je aangewezen op de universele setjes schroeven die bij de muurbeugel geleverd wordend. Na wat googlen en voorzichtig proberen gelukkig de juiste schroeven kunnen vinden.
Na nog even klooien met de kabeltjes (makkelijk gemaakt door de uitklapbare pootjes van de muurbeugels), konden we de tv aanzetten. Wat een fantastisch beeld. zo rustig, zo helder. Het was ook nog overdag, waardoor er direct een groot verschil met de oude tv opviel, namelijk het gebrek aan reflectie door de zon op deze tv. Overdag zonder de gordijnen dicht te hoeven doen werkelijk de serie of film zien die je aan hebt staan (in dit geval Paw Patrol

, want ja, onze kleine van 3 was er ook bij).
's avonds uiteraard ook met onze eigen series uitgeprobeerd en vooral het detail, de helderheid en de rust maakt het een hele prettige kijkervaring. Zeker in vergelijking met de oude plasma heeft de OLED een zeer hoge helderheid en lichtopbrengst.
's Avonds in het donker valt de reflectie van een lamp tijdens langdurige donkere scenes wel op, maar over het algemeen hebben we geen last van onaangename reflecties. Al met al zijn we zeer tevreden met deze schitterende tv en kunnen we hem van harte aanbevelen.