Review door de redactie

Review - Google Stadia - Makkelijk, maar duur en niet af

Met Stadia heeft Google de gamesmarkt betreden. Met eigen datacentra en een slimme controller beschikt het bedrijf over sterke troeven. Maar is dat genoeg? Dat valt te bezien, want Stadia kent nog wel wat gebreken en is nog niet af.

405 21 nov '19

Review - Google Stadia een jaar later - De features, de gebruikers en het alternatief

Ruim een jaar na de introductie van Stadia zijn er nieuwe features, games en gebruikservaringen. Genoeg reden om Stadia én Geforce Now nog eens te bekijken.

323 18 jan '21

Preview - Google Stadia - Aan de slag met Googles toekomstvisie voor gaming

Op Google I/O konden we voor het eerst spelen met Google Stadia, de gamestreamingdienst van Google die later dit jaar uitkomt.

266 9 mei '19
14:55

Videoreview - Google Stadia Review - Makkelijk, maar duur en niet af

Wat is de belofte van Stadia? De modernste games spelen overal waar maar internet is, op elk willekeurig scherm, of dat nu je dure 4k-televisie is of je smartphone. De belofte klinkt mooi, maar hoe bevalt Stadia in de praktijk, buiten de veilige muren van de…

2 21 nov '19
06:03

Videopreview - Google Stadia - Aan de slag met Googles toekomstvisie voor gaming

Eerder dit jaar werd Stadia onthuld en op Google I/O kregen we voor het eerst de kans om een game via Stadia te spelen en wat mensen te spreken over de achterliggende techniek.

40 9 mei '19

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

De Stadia is niet de beste controller die ik mijn handen gehad hebt, maar wel een van de betere. Ik vind de Stadia controller best goed in de handen liggen en hij doet wat hij moet doen. Ook bij langere game sessies vind ik hem prima in de handen liggen.

Pluspunten

• Werkt Snel
  • Ligt prima in de handen
  • 3,5 mm jack aansluiting
  • Opladen via USB C
  • Screenshots snel kunnen maken
  • Google Assistent

Minpunten

• Geen Bluetooth verbinding mogelijk
  • Accu slechts 10 uur
  • Prijzig.

21 januari 2021 Rapporteer

Google premier edition bij Cyberpunk gekregen. Controller werkt op zich aardig. Lijkt wel snel leeg. En CC4K geeft in TV geen surround sound door via optische kabel naar receiver. In de receiver geen HDR naar de TV. Tevens headset via controller onbruikbaar door haperend geluid.

Pluspunten

• werkt soepel met CCUltra
  • Ligt goed in de hand

Minpunten

• in TV geen 5.1 surround
  • In receiver geen HDR
  • Batt snel leeg
  • Headset onbruikbaar door haperingen

19 maart 2021 Rapporteer
Product gekocht 0

Werkt erg goed voor de 'casual gamer'. Instellen is eenvoudig en werkt erg stabiel. Keuze van games mag uiteraard meer worden.

Pluspunten

• Vlot aan het gamen
  • Prima game ervaring

Minpunten

• Hoge eisen aan wifi netwerk

27 december 2021 Rapporteer

Google Stadia Controller

Bij google zelf voor 22 euro kunnen kopen incl Chromecast ultra.
Echt een super deal voor de Chromecast.
Controller eigenlijk overbodig, maar misschien vind ik er nog een doel voor.

Pluspunten

• goedkoop
  • chromecast

Minpunten

• geen doel voor de controller

8 december 2021 Rapporteer

Google Stadia Controller

Een van de €22,- kopers hier, goede controller met Chrome Cast Ultra erbij. Via USB-C meteen te gebruiken met Steam of bijv. na instellen met de Dolphin emulator als generic controller. Echter is de support nog niet 100% te noemen.

Edit: ze hebben nu bluetooth toegevoegd, en dat werkt echt uitstekend!

Pluspunten

• Plug & Play voor Steam
  • Komt met 2 laders en 2 kabels
  • HEEL goedkoop
  • Bluetooth support als je optijd je firmware had geflashed

Minpunten

• Bij Dolphin zijn de analoge triggers niet analoog te maken

Google Stadia Controller

Stadia is als Netflix, maar na het betalen van een maandbedrag, moet je ook nog eens flink betalen voor iedere game.
De controller is prima, maar werkt (nog) niet draadloos via bluetooth op andere apparaten.
Bedraad werkt het wel.

Pluspunten

• 4k game streamen werkt goed
  • Fijne controller

Minpunten

• Controller verbinden met andere apparaten via bluetooth werkt niet
  • De games zijn bijzonder duur
  • Weinig games

1 maart 2021 Rapporteer

Google Stadia Controller

Een multi-device next gen ervaring met laatste drempels; 3 sterren.

Bij fixen van 5.1 DTS en mogelijk maken van gebruik van bluetooth headset dongle in USB-C (bijvoorbeeld de Creative BT-W3) 4 sterren.

Bij toevoegen cross platform 5 sterren

Pluspunten

• Relatief goedkoop bij online gaming en huidige prijsmodel (excl kortingsacties); digital only PS5 met PS Plus abo pas na 8.3 jaar voordeliger
  • Flexibel; niet aan 1 stuk hardware gebonden
  • Next Gen Performance; hogere framerate en grafische kwaliteit dan current gen consoles
  • Beschikbaarheid; next gen performance nu beschikbaar, niet hoeven wachten
  • Fijne controller; persoonlijk vind ik de controller prettiger dan de Dualshock 4
  • Doordacht; platform en techniek zijn relatief eenvoudig op te zetten en te navigeren

Minpunten

• Kabels; voor optimale performance is gebruik van de bijgeleverde adapter en het inpluggen van een internetkabel (niet bijgeleverd) een must
  • Grafisch een pracht, maar wel zichtbaar meer korrelig/ruisend beeld tov van PS4 (met bitrate te maken wellicht? Vooral zichtbaar bij donkere beelden)
  • Geen DTS passthrough met stadia
  • Geluidskwaliteit bij aansluiten van headset is slecht, USB-C wordt nu ondersteund maar de Creative BT-W3 niet
  • De app op de telefoon heeft geen zoek functie
  • Onduidelijkheden; HDR alleen bij Pro abo (na veel uitzoek werk pas achter gekomen), om Pro abo af te sluiten in de app helemaal naar beneden scrollen anders vind je het niet
  • (Nog) geen cross-platform en indien wel dan zal er bij competitive games/game modes een nadeel zijn als gevolg van latency
  • Kan tijdens gamen niet gelijktijdig muziek op de achtergrond afspelen op de CCU (Chrome Cast Ultimate)

uip
17 december 2020 Rapporteer

Google Stadia Controller

Heb de controller een week.
Ik slaag er niet om deze correct te doen werken. Regelmatig valt de verbinding weg met Stadia, en dan duurt het snel 15-20 minuten om alles terug te doen werken.
Ondertussen heb ik verschillende configuraties van router geprobeerd, maar het probleem houdt aan.

Waardeloos dus.

Pluspunten

• Eenvoudig in te stellen

Minpunten

• Brakke verbinding
  • Spookbewegingen

1 van 5 sterren (Waardeloos)
27 augustus 2020 Rapporteer

Google Stadia Controller

Prima controller, ligt lekker in de handen en batterij duur is prima. Als je gamed via stadia is de controller via wifi verbonden. Ik vind het vooral fijn dat ik snel kan wisselen tussen schermen en omdat ik via Stadia speel heb ik geen gedoe met aansluiting of Bluetooth bereik.

Pluspunten

• Directe connectie via wifi naar Stadia server
  • Ligt lekker in de hand
  • Makkelijk switchen van scherm

Minpunten

• Geen Bluetooth ondersteuning
  • Geluid via audio jack niet altijd even goed

25 februari 2020 Rapporteer

Google Stadia Controller

Fijne controller. Lijkt een combinatie van een Dualshock en Switch Pro controller. Ligt lekker in de hand en werkt zeer goed in combinatie met een phone mount (zoals the Claw). Zorgt voor minder input lag dankzij de directe verbinding naar de Stadia servers. Is ook (bedraad) voor PC te gebruiken.

Pluspunten

• Prettig gewicht
  • Bekende button layout
  • Lagere latency voor Stadia

Minpunten

• Nog niet via Bluetooth te gebruiken

4 december 2019 Rapporteer

Google Stadia Controller

Fijne controller, niet te zwaar maar ook niet te licht. Heb na verschillende game sessies, de langste was 12 uur, nergens last. Zorgt voor minder input lag dan Stadia spelen op pc aangezien deze direct met wifi verbinding maakt.

Enige minpunt is het ontbreken van een klik op de trigger.

Pluspunten

• Goed gewicht
  • Draadloos via wifi
  • Batterij gaat tot 12/14 uur mee
  • Fijne joysticks
  • Eenvoudig in te installeren via Google Home app

Minpunten

• Geen trigger-klik

19 november 2019 Rapporteer

Google Stadia Controller

Fantastische controller met triggers zonder click, maar helaas geen bijzonder functies zoals gyro of next gen rumble.

Pluspunten

• Verminderd lag op stadia (wifi verbinding)
  • Ligt heerlijk in de hand
  • Leuk design
  • Sticks zijn zeer precies
  • Erg plezierig voor langer speeltijden (itt steam controller)

Minpunten

• Voorlopig alleen bedraad op desktop
  • Design lijkt wel een combi van xbox en ps
  • Stick zijn lichter dan de xbox one controller
  • Veel beoogde functies nog niet beschikbaar
  • Trigger klikken niet aan het einde (mijn grootste klacht)
  • Geen gyro

Heb jij ook een Google Stadia Controller?