Prima externe schijf die goed te gebruiken is voor het maken van een back-up. Er komt bijna geen hitte van de unit af, en hij blijft ook redelijk stil. Daarnaast zorgt het eenvoudige aansluiten voor een fijne ervaring. Enige stuk software is echter wel "free trial".
Prima Desktop HDD/schijf. In aanbieding vaak goedkoper als losse HDD. Gebruik de HDD/schijf om van mijn 2 Windows en 2 Linux PC/laptops back-ups te maken.
Zie de "uitgebreide review" voor vooral de vele foto's en weinig tekst hieronder.
Last but not least: is die "chuckable"?
Bijgewerkt t/m: zie Change log.
Pluspunten
Met USB-3 redelijk snel kopieren naar deze schijf. Hopelijk blijft die dit lang doen !
HDD is toch nog steeds veel goedkoper als backup medium
Schijf is redelijk stil en wordt niet echt warm
Desktop HDD vaak in de aanbieding en dan goedkoper dan "losse" HDD
Demonteerbaar/"Shuckable" door de handige Tweaker (verklemde behuizing)
Minpunten
Geen duidelijke handleiding
Stofhoesje zou fijn geweest zijn
Optionele voet tegen omstoten zou fijn geweest zijn.
De aan/uit knop is wat verborgen.
Bling/bling, glimmend glad plastic (foto's van WD geven een andere indruk). Had liever mat en niet glad plastic/metaal gehad.
Dit is een prima product. ik heb er inmiddels een stuk of 10. Nooit geen problemen. Ik gebruik ze uitsluitend voor backups, waarbij een aantal wel continu aan staat. Geen problemen, werkt snel en eenvoudig
Te vaak problemen met andere merken HDD gehad, maar over de afgelopen 15 jaar nog nooit probleem met WD HDDs. Omdat je vaak bij goedkopere externe schijven niet weet wat voor merk HDD er in zit, kies ik dan ook altijd voor een externe schijf van WD zelf.
WD Elemenst 5tb gekozen voor aan WD TV Live te hangen of aan de Samsung UE48H6240 tv. Prima harde schijf via usb 3.0. Lekker snel en stil,
omkasting is vingerafdruk gevoelig maar ligt toch in een tvmeubel dus zie dat toch niet.
Een eenvoudig externe harde schijf met een aan en uit knop heeft. Simpel in gebruik en schrijft als leest snel.
Het ontwerp is echter niet erg aantrekkelijk, het apparaat staat niet stabiel en de knop is moeilijk te bereiken.
De prijs varieert regelmatig, dus zet een alert daarvoor. Dit kan wel €20 in prijs schelen.
Eigenlijk gekocht om te shucken, maar zit helaas een " WD60EDAZ-11U78B0 " in. (Volgens Crystal Diskinfo)
Had beter een WD blauw gekocht van 6TB. Kleinigheidje houd je toch.
Houden we hem als externe. Best okay voor de prijs die ik betaalde.
Gemiddelde HDD, zeker niet perfect.
Heeft een altijd aan functie die slecht werkt. Power-button achteraan zonder enige functie, ook door vele gebruikers gemeld. HDD kan altijd staan tijdens gebruik of Standby als PC uit is. HDD moet draaien bij opstarten, resultaat>langzamere boot, zelfs met SSD. Enige oplossing>HDD van netstroom halen.
ik heb hem gekocht om het als backup schijf te gebruiken.er is niet op gewerkt ,. Niets blijkt ,na een jaar minder waar ! de schijf is onherkenbaar ,kan alleen nog geformatteerd worden met waarschuwing voor slechte sectoren.
Zoals bij zoveel goede merken,gaar men over op goedkope produktie,
Relatief goedkope externe schijf met erg matige behuizing. Voor back-up van bestanden een exemplaar gekocht ongeveer vier jaren terug. Na pas 200 uren gebruik en ongeveer 340 inschakelingen heeft de schijf al slechte sectoren (uiteraard na het verlopen van de garantieperiode van twee jaren).
Pluspunten
(Destijds) goedkoop voor de geboden opslagcapaciteit
Ik heb twee van deze schijven geshucked en draaien in een Synology NAS (DS418), zonder dat ik een 3.3v pin 'hack' uit heb hoeven voeren. Er zitten white label WD120EMAZ schijven in die gelijk zouden staan aan de ruim 2x duurdere WD Red drives. Enorme value for money dus.
NA 160k HEAD CYCLES (had deze wel aangepast naar 1 zodat deze niet enorm opliep) en 35000 uur ( +- 4 jaar continue) is 1 van de twee ermee opgehouden en GEEN smart meldingen (gisteren nog getest + healthy gevonden)
Ik gebruik deze schijf als werkschijf zodat mijn pc schoon blijft. Heb deze schijven ook op het werk en ze gaan jaren mee! Zijn snel en erg betrouwbaar.
Nadat je hem aan de praat hebt is het een mooie harde schijf met voldoende opslagcapaciteit. Om de Amerikaanse stekker eraf te verwisselen met de Europese was wel een flink gedoe. Verder goede prijs/gb verhouding