Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
19 reviews

Intel Core i9-9900K Boxed

Prijs
Specificaties 1151 socket • Octa (8) core @ 3,6GHz-5GHz - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Review - Intel i9-9900K en i7-9700K - Zijn dit de beste gameprocessors?

In navolging van AMD heeft nu ook Intel processors met acht cores voor de mainstreamdesktop uitgebracht. Naar Intels eigen zeggen is de 9900K de beste gameprocessor. Is dat ook zo?

306 19 okt '18

Benchmark - De invloed van een cpu bij gaming - Waar zit de bottleneck?

We hebben vijf processors geselecteerd en gecombineerd met een RTX 2080-videokaart. We hebben vijf games in drie resoluties gedraaid om de prestaties in kaart te brengen.

281 17 dec '18

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
8
Score: 4
9
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
1
Toon reviews van:
+2
willempipi 24 juli 2019 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Boxed

Toen ik hem kocht de snelste desktop cpu die je kan krijgen. Nu nog steeds de snelste singlecore performance die je kan krijgen. Overclocking naar 5.3ghz all core is prima mogelijk, helaas weet ik alleen niet hoe je hem dan koel krijgt, dus dat is geen optie.

Pluspunten

  • Single core vermogen bij overclocken (+/- 4% meer dan 3800x)
  • 5.3ghz all core met +50mv (geen idee hoe je dat koel houd alleen, zie uitgebreide review)
  • Erg zuinig als je gaat underclocken

Minpunten

  • In de winter is max: 5.1ghz, in de zomer 4.9ghz door temperatuur
  • Voor multi core vermogen kun je beter een AMD kopen
  • Out of the box is hij heel zuinig ingesteld, als je niet weet hoe je moet overclocken ben wederom beter af met een AMD

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Warmteproductie Score: 1

bjornrooversNewbie 7 januari 2021 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Boxed

Met een goed koelsysteen is dit tot nu toe de beste processor die ik heb zien werken. Dan heb ik hem nog niet gezien hoe die presteerd onder zwaardere omstandigheden, enkel tijdens AAA-games van deze tijd.

Pluspunten

  • Krachtig
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Snel op hoge temperatuur (dit kan verholpen worden met een goede koeling)

Eindoordeel

Score: 5
prutser001 29 januari 2020 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Boxed

Heerlijke CPU, loopt standaard op 5.0Ghz op alle cores met een NH-D15. 80 graden max tijdens gamen. Als je doel voornamelijk gamen is, is de 9900K heer en meester in de meeste gevallen. Ja AMD biedt meer cores en een lagere prijs.

Pluspunten

  • Snelste voor games!
  • Mooie verpakking.
  • Betrouwbaar.

Minpunten

  • Aan de prijs.
  • Vereist flinke koeler.

Eindoordeel

Score: 5
Bartjuhh83Newbie 5 december 2019 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Boxed

Ik denk dat ik een geluk heb mijn processor als ik de andere reviews bekijk ik heb mijn 9900k op een asus maximus XI Hero zitten met ai overclocking zit hij op 5.2 ghz en hij word tijdens cinebench r15 rond de 75 graden met een corsair H100i waterkoeler

Pluspunten

  • Makkelijk te overclocken
  • De temps vallen bij mij mee
  • Kan veel aan kwa programmas

Minpunten

  • de prijs misschien
  • amd heeft iets meer cores maar minder snelheid (ghz)

Eindoordeel

Score: 5
MineTurtle 18 september 2019 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Intel Core i9-9900K Boxed

Intels wanhooppoging om AMD concurentie te bieden: een opgekrikte Xeon Rebrand? Volgens intel 95 watt? Werkelijk 250-300 Watt. Een AMD Ryzen (of een I7 9700K als je bij intel wil blijven) houdt het energieverbruik wel binnen de specs, waardoor deze wel fatsoenlijk te koelen vallen. Deze CPU raad ik af!

Pluspunten

  • Snelheid

Minpunten

  • Intel liegt en bedriegt alles bij elkaar wanneer het over de power consumption gaat - 300 watt voor alleen de CPU is geen uitzondering op turbo speeds - zorg voor een goede, actieve koeling op je VRM's en een krachtige voeding. Gemeten met diverse tools, ook een ampére clamp meter om de EPS12V heen. Uiteindelijk de power limit op 180 Watt moeten instellen omdat anders de CPU overheated bleef worden.
  • Warmte-ontwikkeling die dit met zich meebrengt, zelfs met een AIO 240 Waterkoelings-setje van Corsair zit de CPU nog boven de 90 graden celcius tijdens een stresstest (94-96 graden, en dit met Arctic Silver)
  • Intel's wanhoop-poging om iets van concurrentie te kunnen bieden naar AMD Zen 2 toe? Doet mij denken aan AMD destijds met haar FX9590 - voelt eigenlijk meer als een "kijk, wij kunnen ook iets snels maken" test-sample welke nooit verkocht had mogen worden ivm het VER buiten de specs gaat - Intel Xeon waarvan wat functies zijn uitgeschakeld en een unlocked multiplier en "i9" labeltje heeft meegekregen?
  • Prijs alsnog veel te hoog ivm hogere stroomrekening
  • Enorm stevig moederbord nodig met erg dikke VRM's
  • socket pins voor de power lijken iets verkleurd te zijn ten opzichte van de pins voor data - waarschijnlijk nog nét niet roodgloeiend geworden tijdens een 100% stresstest met Intel Burn Test?
  • AMD Ryzen 9 3900X is bijna even snel met minder dan de helft stroomverbruik
  • Intel zit nogsteeds op 14nm terwijl AMD al op 7nm zit

Eindoordeel

Score: 1
Berry J 17 september 2019 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Boxed

Deze processor voldoet tot nu toe aan mijn verwachtingen. Wat snelheid betreft is deze goed (mag ook wel voor de prijs)

Pluspunten

  • snel

Minpunten

  • veel verpakking

Eindoordeel

Score: 5
Reinvented 19 juli 2019 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Boxed

Een super snelle cpu die erg heet kan worden en ook niet zuinig is, een 9700k performed hetzelfde / beter als je naar temperaturen kijkt. Ik heb nu zelf HT uitgezet, pretty much een 9700k nu. Nu Zen2 uit is valt de 9900k toch wel een beetje uit het plaatje.

Pluspunten

  • Super snel
  • Overclocked super lekker

Minpunten

  • Temperatuur
  • Niet zuinig
  • 9700k is een betere optie voor de meeste mensen
  • Zen2 is gewoon veel beter voor de prijs

Eindoordeel

Score: 4
SpeedingWilly 11 juni 2019 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Tray

(op dit moment) de snelste (Intel) CPU met 8 cores en 16 threads. Voor een high end videobewerkings PC of game PC het beste (Intel) alternatief. De CPU is wel een heethoofd.

Pluspunten

  • Snel
  • Snel
  • Snel

Minpunten

  • Duur! (Amd veel goedkoper)
  • Heethoofd (In Prime95 >100graden!)
  • Zuinig in idle of lage load (Intel Speedstep)

Eindoordeel

Score: 4
chestertjuh 23 mei 2019 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Boxed

Een leuke CPU voor de fanatiekeling. Voldoende rekenkracht en genoeg power voor elke game. Deze CPU kan de meest zware taken eruit laten zien als een eenvoudig kunstje. De CPU heb ik zelf gekoeld middels een luchtkoeling die voldoende koelt om de CPU stabiel te houden.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Overclocking
  • Aantal Cores

Minpunten

  • Prijs
  • Temperatuur

Eindoordeel

Score: 4
Lilian32Newbie 27 april 2019 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Intel Core i9-9900K Boxed

Verbruikt erg veel stroom dus Eneco zal blij zijn. Temperaturen gaan sky-high dus je hebt een waterkoeler nodig om het geheel te koelen. Heb zelf een 2700x en deze verbruikt een heel stuk minder stroom en wordt veel minder heet terwijl de game prestaties maar zo’n 5% minder zijn. (1080p).

Pluspunten

  • 8 core 16 thread.
  • Prestaties.

Minpunten

  • Wordt heel heet.
  • Verbruikt gigantisch veel stroom.
  • Waterkoeler is een must.
  • Prijs.
  • Weinig meerwaarde tegenover de veel goedkopere AMD Ryzen 2700X.

Eindoordeel

Score: 3
Gekke Jantje 13 april 2019 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Boxed

Eigenlijk nog wat overkill voor gaming op 1440 maar wel futrure proof voor de komende 10 jaar. De CPU is wel erg prijzig vergeleken met de Ryzen 2700x en niet er veel sneller. Ook is de CPU op 5ghz erg heet tijdens een extreme burnin test.

Pluspunten

  • Snel
  • 5ghz haalbaar
  • Werkt perfect op de Asrock z370 Extreme 4

Minpunten

  • Duur
  • Goede koeler nodig op 1,344v 5ghz 94c tijdens intel burnin test

Eindoordeel

Score: 4
mcdejong 20 maart 2019 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Boxed

Ik heb deze i9 gekocht om te gamen en mn pc futureproof te maken. Hij zit op een ROG Maximus XI met 32GB 3200CZl14RAM. Ik draai 8 cores op 5.0GHz en de temperatuur komt niet boven de 75-80C uit.

Pluspunten

  • Snel
  • Goede overclock mogelijkheid
  • Futureproof

Minpunten

  • Prijs
  • Overkill voor 4K gaming

Eindoordeel

Score: 4
kverhoef 17 januari 2019 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Tray

Moederbord gaf de geest en een 1155 moederbord was niet zo snel te vinden voor mijn oude i7. Dus gelijk maar voor de i9 gegaan. Merkbaar sneller maar AMD of i7 9 gen is een betere keuze door het enorme prijs verschil.

Pluspunten

  • Merkbaar snel!
  • 8 cores

Minpunten

  • 8 cores is mooi maar je hebt een goede koeling nodig om de temperatuur onder controle te houden
  • Knetter duur!

Eindoordeel

Score: 4
droei 16 januari 2019 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Boxed

geen problemen mee werkt in ieder opzicht als een monster. als je deze processor tot op de 5% kunt benutten is hij nu zeker het geld waard, met de AMD ryzen 3 die bijna uit komt raad ik toch aan om nog even te wachten voor je deze koopt

Pluspunten

  • voert zelfs de zwaarste taken uit zonder problemen
  • werkt perfect zelfs met ray tracing en ultra specs in battle field V (met een high end GPU)

Minpunten

  • duur als je het niet 95% kan benutten en zelfs dan had het misschien €100 minder gekunt
  • AMD misschien een betere keuzen in de toekomst

Eindoordeel

Score: 4
Yordi- 18 december 2018 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Boxed

Als een van de eerste eigendom van de 9900K. Fantastische CPU, als alleen het snelste telt.

Pluspunten

  • Performance.
  • Staat niets te doen in games als BF5 (25% load met een RTX kaart).
  • Als alleen het snelste telt.
  • Single thread performance.
  • Verpakking.

Minpunten

  • Prijs.

Eindoordeel

Score: 5
Tortelli 15 november 2018 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Boxed

Zeer snelle CPU, warmte ontwikkeling valt me mee. Prijs is erg hoog tozv de Ryzen 7 CPU's (die in veel scenario's best goed kunnen concurreren). Je moet deze CPU zien als een 7900X op het mainstream platform. CPU op 5Ghz all core draaien.

Pluspunten

  • 5Ghz of hoger op 8 cores is eenvoudig mogelijk
  • Prestaties in games zijn subliem
  • Stabiel (week in gebruik)

Minpunten

  • Prijs is erg hoog
  • Koeling (na overclock)

Eindoordeel

Score: 4
Scrtz 8 november 2018 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Boxed

De snelste gameprocessor op dit moment en dat maakt die zeker waar. Wel erg prijzig en deze i9 had eigenlijk gewoon moeten zijn wat de 9700K is. Vooral in spellen die slecht gebruik maken van multicore ondersteuning ook erg hoge performance door de snelle single core performance en hoge Ghz.

Pluspunten

  • 8 cores, 16 threads
  • Supersnel in multicore
  • Supersnel in singlecore

Minpunten

  • Erg prijzig

Eindoordeel

Score: 5
timpie81 2 november 2018 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Tray

Beest van een processor voor wie maximale performance zoekt. Met de juiste koeling, kan deze processor met gemak boven de 5gig.

Pluspunten

  • Performance
  • 5.1-5.3 gig haalbaar als oc
  • Beste gaming cpu van moment

Minpunten

  • Prijs
  • Goede koeler nodig

Eindoordeel

Score: 5
AmsterDamian 19 oktober 2018 Product gekocht

Intel Core i9-9900K Boxed

Prima product voor de echte gamers hier! Alleen prijs is wat te hoog naar mijn mening

Pluspunten

  • Veel gHz
  • Geen 2066 socket
  • 1151 socket

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Intel Core i9-9900K Boxed?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True