Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

Prijs
Specificaties AM4 socket • Octa (8) core @ 3,7GHz-4,3GHz - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Review - AMD Ryzen 2700X en 2600X: (Ry)Zen met een plus

Eindelijk is de nieuwe generatie Ryzen er: nieuwe processors die je op bestaande moederborden kunt gebruiken. AMD gaf de tweede generatie Ryzen de codenaam Pinnacle Ridge

198    19 apr '18

Benchmark - De invloed van een cpu bij gaming - Waar zit de bottleneck?

We hebben vijf processors geselecteerd en gecombineerd met een RTX 2080-videokaart. We hebben vijf games in drie resoluties gedraaid om de prestaties in kaart te brengen.

281    17 dec '18

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
12
Score: 4
5
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
Foritain 19 april 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.Foritain schreef afgelopen jaar 55 reviews, waarvan 34% gesponsord.

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

De nieuwe Ryzen brengt een stukje evolutie na een jaar revolutie. Weer wat krachtiger, vooral multi-threaded, en AM4 is inmiddels een (jong-)volwassen platform te noemen. Puur voor gaming lonkt Intel nog altijd, maar zodra je meer en zwaardere taken uitvoert slaat dit een aardig gat met een 8700K.

Pluspunten

  • Significante toename multi-core prestaties, deels door nieuw proces en deels door XFR2.
  • Toename single core prestaties
  • Stuk krachtiger dan de iets duurdere i7-8700K in compute en creatieve taken.
  • 1080p / super-high-fps game prestaties vanuit praktisch oogpunt concurrerend cq 'praktisch vergelijkbare ervaring.
  • High-res game prestaties ook in benchmarks gelijkwaardig.
  • Compatible met nieuwe en oudere AM4 moederborden verplicht je niet tot aanschaf van de aller nieuwste (veelal nog prijzige) modellen.
  • Heatpipe koeler met RGB feature standaard in de verpakking bij de Ryzen 7 2700X. Deze koeler voldoet voor zware belasting (75C @ 40dBA op 50cm) maar laat niet gek veel ruimte voor serieuze OC (zeker in matig koelende cases)

Minpunten

  • Maximale FPS in lagere reso/setting games blijft nog altijd wat achter. De i7-8700K blijft de ultieme gaming processor.
  • AM4 platform is weliswaar meer volwassen, maar wees nog wel even alert met je geheugenkeuze. Je kan nog niet blind geheugen uit het schap trekken.

Eindoordeel

Score: 5

+3
pclinde 19 april 2018 Product geleend

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

AMD komt opnieuw in actie met de AMD Ryzen Zen+ processors, oftewel Pinnacle Ridge. De AMD Ryzen 7 2700X laat de Ryzen 7 1800X op alle fronten achter zich. Direct uit de verpakking krijg je betere prestaties, zonder te moeten overklokken. Houdt AMD het geheime 2800X wapen nog verborgen?

Pluspunten

  • Nét weer even wat sneller (10 - 15 procent sneller dan de vorige generatie).
  • AMD Ryzen 7 1800X > Nu pak je de AMD Ryzen 7 2700X.
  • Single-threaded prestaties maken een flinke vooruitgang.
  • Voor contentcreatie (editing et cetera) één van de betere keuzes.
  • Wraith Prism CPU-koeler is een deftige boxed koeler.
  • Nét wat meer rek voor overklokkers.
  • Prijs- prestatie verhouding.

Minpunten

  • TDP ligt net wat hoger dan zijn 1700X voorganger, net wat minder zuinig.

Eindoordeel

Score: 5

+1
pdekker24 30 november 2018 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

De 2700x is een must have voor gaming. Kwa prijs kan ik geen slechte dingen over zeggen met wat je er voor krijgt. Koeler met RGB. Super snel en makkelijk installeerbaar

Pluspunten

  • LEUK KLEURTJES!
  • Prijs/Kwaliteit
  • Reeten Snel
  • Auto mode

Minpunten

  • Je hebt het niet koud in de winter als je gamed
  • Zet je koptelefoon maar op
  • Ik snap niks van Ryzen Master

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Overklokbaarheid Score: 3
Warmteproductie Score: 3

Lord Blackadder 19 mei 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

Na lang twijfelen ben ik toch voor deze AMD gegaan en hij valt niet tegen! Het verschil in performance (met een Intel 9900K) valt mij niet op. De standaard koeler is mooi maar te luid en heb ik vervangen door een Kraken X62 (idle 33 graden/gamen 46 graden).

Pluspunten

  • Snel
  • Koel
  • Prijs/Kwaliteit

Minpunten

  • Luide stock koeler

Eindoordeel

Score: 5
Lilian32 27 april 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

Dit is een gaming/streaming beest. Hij speelt alle games af alsof het niets is, niets is te gek voor dit monster. Hiervoor had ik een 6700k en de 2700X rent meerdere rondjes om de 6700k heen, hij ziet hem niet eens staan. Lekker zuinig en koel.

Pluspunten

  • Zeer zuinig, 58watt onder gaming load.
  • Temperaturen zijn laag, max 55 graden met de Dark Rock pro 4
  • Gaming monster.
  • Streamen tijdens gamen? Geen enkel probleem.
  • Prijs.
  • Kan je jaren mee vooruit.

Minpunten

  • Overklokbaarheid.

Eindoordeel

Score: 5
aaradorn 11 maart 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

Lekker snel en future proof, wat wil je nog meer? Komt met een coole cooler, gebruik hem zelf niet maar ziet er vet uit. 8 Cores en 16 threads zijn meer dan genoeg voor de dag van vandaag, zeker waar voor je geld.

Pluspunten

  • 8 cores dus lekker snel
  • Veel waar voor je geld
  • RGB cooler

Minpunten

  • Max 4.2 ghz OC

Eindoordeel

Score: 5
Machiel vlb 8 februari 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

De amd ryzen 7 2700x is 1 van de betere processor van amd en iets de iets duurdere maar voor dit geld krijg je wel een top processor maar jammer geen geïntegreerde AMD graphics

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Makkelijk gamen in 4k

Minpunten

  • geen geïntegreerde AMD graphics

Eindoordeel

Score: 4
Edwin.j 15 januari 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

Zeer snelle en krachtige processor. Incl. mooi en vrij stille meegeleverde fan.

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs/Kwaliteit
  • RGB Koeler
  • Krachtig

Minpunten

  • Ryzen Master software is wat onduidelijk

Eindoordeel

Score: 4
Jvann 11 december 2018 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

Gekocht omdat het blauwe kamp op het moment van schrijven te hoge prijzen vraagt en ik zeer tevreden was over mijn acht jaar oude AMD Phenom II X6 T1045.

Pluspunten

  • De 16 grafiekjes in taakbeheer zien er wel leuk uit
  • En ja hij is ook gewoon snel
  • De meegeleverde RGB koeler is hardstikke leuk en een stuk beter dan Intels meegeleverde stock koelers ...

Minpunten

  • ... maar ik had liever dat ze het rgb hadden weggehaald en dat geld hadden besteed aan een betere koelefficiëntie

Eindoordeel

Score: 5
Fixer 19 oktober 2018 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

Upgrade van Ryzen 1700 naar Ryzen 2700x. Merkbare snelheidswinst, vooral in games. Erg fijne processor en een prima prijs. Intel is, gezien de huidige prijs, veel minder interessant.

Pluspunten

  • Veel cores
  • Leuke snelheidswinst t.o.v. Ryzen gen. 1
  • Prijs (zeker t.o.v. Intel)
  • Fijne koeler meegeleverd

Minpunten

  • Iets lagere IPC t.o.v. Intel
  • Memory compatibility blijft iets minder t.o.v. Intel. Maar is al sterk verbeterd.

Eindoordeel

Score: 5
jaenster 23 augustus 2018 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

Ongekende snelheid van een Ryzen 2700x. Monster machine gebouwd met deze krachtige CPU. Per thread is een intel *altijd* (33%+) duurder. Overall komt deze bij multi threading altijd boven de rest uit in zijn prijs klassen, en verbazend veel prijs klassen daarboven

Pluspunten

  • 8/16 cores/threads voor ~300 euro
  • AMD-V & AMD-Vi support
  • Stock koeler relatief stil
  • (goede) AM4 moederborden vaak goedkoper als i7/9 borden
  • Ryzen software voor overklokken goed en direct met goede test
  • Je cpu word sneller van snel geheugen
  • Prijs t.o.v prestatie ongelovelijk scherp
  • 20 PCI Lanes (1x16+1x4)

Minpunten

  • Stock koeler heeft rgb led (voor sommige een plus punt)
  • "Precision overdrive" nog niet beschikbaar op moment van schrijven
  • Laag maxium ram geheugen, 64 gb

Eindoordeel

Score: 5
hooibergje 2 augustus 2018 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

Snelle veelzijdige processor. AMD heeft nu een veel degelijkere release cycle dan het paniekvoetbal van Intel, wat vertrouwen in de processor geeft. Installeren was een heisa, maar als-ie eenmaal zit, gaat-ie als een trein.

Pluspunten

  • All-round processor.
  • Goede prijs-kwalteit verhouding.

Minpunten

  • Stock koeler heeft thermal glue, and lots of it. Eenmaal vast krijg je hem er heel moeilijk weer af. Je moet dan meer kracht zetten dan comfortabel. Protip: Haal er af, en smeer er eigen pasta op.
  • Geen AVX512 instructieset, maar dat merk je alleen bij specifieke taken.
  • Stock koeler bevestigt niet heel prettig, met haakjes die om de socket moeten vallen, en een el-cheap plastic handletje om hem mee aan te klemmen, in plaats van schroeven. Is wel hypnotiserend mooi als-ie eenmaal draait. Idle op 60 graden is toch erg warm. Komt een aftermarket koeler op.

Eindoordeel

Score: 4
tweakorinho 12 juni 2018 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

Heel snel apparaat, past precies in een AM4 slot :) Ik heb dit beest gekocht met het oog op de toekomst. Installeren was easy, prijs was prima.

Pluspunten

  • Heel veel snelheid, ook gaming
  • Niet microzacht
  • 16 x threads

Minpunten

  • Research nodig voor passende mems
  • Houdt niet van win 7

Eindoordeel

Score: 5
CMT 10 juni 2018 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

Prima processor voor een relatief lage prijs! Hele sterke multicore prestaties, maar het is wel een flinke teleurstelling dat de 4.35Ghz single core boost niet op luchtkoeling haalbaar is (gebruikte koeler = Scythe Ninja 5). In de praktijk gelukkig niet merkbaar omdat bijna alles op multicores werkt, inclusief WoW!

Pluspunten

  • Sterke multicore prestaties
  • Zeer goede prijs/waar verhouding
  • Idle systeem verbruik gelijk aan een Intel systeem

Minpunten

  • Max boost niet haalbaar op luchtkoeling
  • 4GHz plafond merkbaar, daarboven stijgen verbruik en temperatuur enorm

Eindoordeel

Score: 4
DaLoona 19 mei 2018 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

Goede processor, klokt, mits koeling toereikend is, over naar opgegeven XFR waarde van 4.35GHz (op alle cores tegelijk). Lust wel aardig wat als hij dat doet, alleen de processor (op stock), trekt rustig +140W. De meegeleverde Wrait Prism koeler doet zijn werk best goed, maar kan flink wat herrie maken.

Pluspunten

  • Snel
  • Op stock al aardige overklok
  • Meegeleverde koeler heeft aardige prestaties

Minpunten

  • Lust best wel wat stroom

Eindoordeel

Score: 5
BlueWaffle 10 mei 2018 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

Zeer snel, doet wat hij moet doen. Stock cooler is erg goed. Werkt ook met 3200mhz geheugen (op sites staat 2933 als verstandig). Runt beetje warm imo, maar wordt nooit te zelfs onder spanning. Eerst led kabel in koeler en dan koeler installeren!! Erg stil tov mijn oude cpu koeler.

Pluspunten

  • stock koeler werkt goed en stil
  • leds, aanpasbaar in software (zoals Asus Aura)
  • prijs/kwaliteit/prestaties

Minpunten

  • waardeloze instructies
  • led kabel erin voor je de koeler installeerd want de locatie zit erg kut
  • koelpasta is niet extra afgedekt met plastic maar zit recht in het plastic blik vd verpakking

Eindoordeel

Score: 5
ComputerHoed 7 mei 2018 Product gekocht

AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed

Geweldige processor voor een geweldige prijs. Loopt over het algemeen wat warmer dan Intel-processoren maar met wat degelijke koeling is dit prima onder controle te houden.

Pluspunten

  • Uitstekende prestaties
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • RGB Wraith koeler

Minpunten

  • Meegeleverde RGB Wraith koeler ziet er erg mooi uit, maar maakt (in vergelijking tot bijv. Arctic Freezer 33) erg veel lawaai.

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AMD Ryzen 7 2700X Wraith Boxed?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True