Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Zwart

Prijs
Specificaties 5" • 2160x1080 • 64GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 11 mei 2018

Sony Xperia XZ2 Compact en XZ2 - Compact of completer

De Xperia XZ2 Compact is een van de weinige kleine toestellen met high-end specificaties. Met de nieuwste Snapdragon-chip en goede overige specificaties, een bijzondere accuduur en andere luxe features is hij niet zo compleet als zijn grote broer XZ2, maar wel potent voor zijn omvang. Over de camera zijn we minder positief, maar voor zijn prijsklasse zou je het hem kunnen vergeven. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
7
Score: 4
4
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
+1
walmixNewbie 2 mei 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Groen

Super tevreden na 1mnd gebruik. zie uitgebreide review hieronder

Pluspunten

  • Accuduur
  • Plasticachterkant (gelukkig geen glas)
  • Prima highend telefoon
  • Gewicht, je voelt hem tenminste in je hand
  • mogelijkheid van 3,5mm met tegelijk laden

Minpunten

  • Niet op het glas leggen
  • Vingerscan reageert soms niet
  • Cameraontwikkeling heeft even stil gestaan bij Sony

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

+1
JustVodka 19 april 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Groen

Een aardig toestel, met name de vingerafdruk sensor had beter gekund. Camera heeft moeite bij minder licht zoals concerten, maar bij daglicht okay. Maar verder zeker geen slechte telefoon.

Pluspunten

  • Formaat
  • Kleur weergave scherm
  • Leesbaar scherm in volle zon
  • dual SIM

Minpunten

  • Vingerafdruk sensor werkt slecht met klamme/licht vochtige handen
  • teveel noise reduction blij slecht licht foto's

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

+1
Nireu 14 april 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Zwart

Mooie compacte telefoon die zeer goed in de hand ligt. Accuduur verbazingwekkend goed, gaat moeiteloos 2 dagen mee (overdag op werk weinig gebruik, 's avonds veel muziek en video streamen). Ik kan me voorstellen dat men de telefoon te zwaar vind, komt daardoor wel zeer robuust over.

Pluspunten

  • Ligt goed in de hand
  • Accuduur
  • Design

Minpunten

  • Gewicht (voor mij echter niet storend)
  • Camera

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
job89 10 april 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Zwart

De Sony Xperia XZ2 Compact is een compacte high-end smartphone die door zijn prijsstelling zeer aantrekkelijk is. Doordat de telefoon in de pre-order periode een Sony WH-1000XM2 kreeg meegeleverd was de beslissing snel gemaakt. Op dit moment zijn er weinig andere kleine high-end android smartphones op de markt te vinden.

Pluspunten

  • Compact t.o.v. andere android phones
  • Ligt goed in de hand
  • Snel en soepel
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Indeling knoppen
  • Bloatware
  • Relatief dik en zwaar

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

Geert vd BNewbie 17 augustus 2019 Product gekocht

Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Zwart

Toestel half jaar in bezit en ben super-tevreden. Zou meteen weer dit zelfde toestel kopen. Regelmatig Android updates. Van kritiek op camera begrijp ik niets; de camera is geweldig. Op gedeelde foto's kwam de vraag “heb je die met een spiegelreflex gemaakt?" Ik kan dit toestel echt aanraden.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Camera
  • Compact
  • Ergonomisch
  • Super snel

Minpunten

  • Niet populair dus accecoires beperkt
  • Geen 3,5 mm (TRS) Audio plug.

Eindoordeel

Score: 5
MrHiddeV 26 juni 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Zilver

Solide en snelle telefoon met een prima camera. De accu is haast niet in een dag leeg te krijgen en het scherm is altijd goed zichtbaar, ook in de felle zon. Het compacte formaat is erg fijn, maar de dikte laat hem wel erg 'ouderwets' voelen.

Pluspunten

  • Handzaam
  • Goede accuduur
  • Mooi LCD
  • Snel
  • Mooie Sony skin
  • Snelle beveiligingsupdates
  • Goed geluid
  • Losse cameraknop

Minpunten

  • Te dik

Eindoordeel

Score: 4
Initech 12 juni 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Zwart

Voor mij het ideale toestel: compact formaat en supersnelle SoC. Bouwkwaliteit is uitmuntend. Accuduur is goed te noemen, hoeft niet iedere dag aan de lader bij gematigd intensief gebruik. Toestel is wat dik, maar niet storend. De bolle maakt hem gemakkelijk op te pakken en comfortabel in de hand.

Pluspunten

  • Ronde achterzijde
  • Premium materialen
  • Dual Sim
  • Supersnelle hardware
  • Compacte formaat

Minpunten

  • Camera start soms niet (update?)
  • Sony style cover touch klapt open
  • Prijzig
  • Vingerafdrukscanner aan achterzijde
  • Geen jackplug aansluiting

Eindoordeel

Score: 5
renske.de.jongeNewbie 1 mei 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Zwart

Mooi toestel en een van de weinigen met een formaat dat normaal in je broekzak past. De batterij is uitstekend, gaat makkelijk twee dagen mee. Enig minpunt wat mij betreft is het gewicht, maar daardoor voelt het toestel wel degelijk aan.

Pluspunten

  • Compact formaat dat in je broekzak past
  • Batterij
  • Degelijk toestel met mooie foto's zoals ik dat van Sony gewend ben
  • Dual sim

Minpunten

  • Gewicht (maar daardoor wel degelijk)
  • Vingerafdrukscanner aan de achterkant

Eindoordeel

Score: 5
Profit2UNewbie 14 april 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Zilver

Eigenlijk toch prettig, dit formaatje! Robuust toestel, snel, mooie kwaliteit

Pluspunten

  • Formaat
  • Snelheid
  • Bediening
  • Batterij

Minpunten

  • gewicht
  • enkele camera
  • dikte

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4
rvdmeer1986Newbie 9 april 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Zwart

Ik was weer toe aan een nieuwe telefoon na de Samsung S7.Na wat onderzoek de zx2 compact mede doordat ik de prijzen van de s9 voor mezelf niet kon rechtvaardigen. Nu een paar dagen in gebruik en kan niet anders zeggen een fijne telefoon snel, goed geluid, mooi formaat scherm.

Pluspunten

  • prijs kwaliteit
  • Licht goed in de hand
  • Mooi formaat scherm
  • geen tablet formaat telefoon

Minpunten

  • foto's
  • plastic achterkant voelt misschien wat goedkoop

Eindoordeel

Score: 5
emielvanraaij 3 april 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Zwart

Nu ca. een week in bezit. Ik zocht een premium toestel in compact formaat (max 65mm breed). Goed geluid door goede DAC en aptX HD bluetooth connectie en sony equalizer. Perfect werkende vingerafdruk-scanner. Accuduur met gemak 2 dagen. Camera nog niet veel gebruikt, dus nog geen oordeel over.

Pluspunten

  • compact formaat (toch 5 inch)
  • goed geluid
  • lange accuduur
  • perfect werkende vingerafdrukscanner

Minpunten

  • toestel relatief dik

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 iPhone

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True