DJI is erin geslaagd vrijwel alle technologie van de Mavic Pro in de nog kleinere Air te stoppen. De beeldkwaliteit van de foto's en 4k-video's is prima, hij laat zich eenvoudig besturen en hij is voorzien van nieuwe snufjes, zoals actieve objectontwijking, sensoren aan de achterkant, intern geheugen en extra Snapshots. Het grootste minpunt ten opzichte van de Pro is de minder stabiele verbinding. Ook maakt hij meer lawaai, maar door zijn simpele bediening en compacte vormgeving is het een ideale drone voor op vakantie. Lees verder »
De Mavic Air is een ideale drone om te reizen of bij je te hebben. De beeldkwaliteit is zeer goed als je kijkt naar de afmeting. Zolang je niet ver en lang hoeft te vliegen is dit een zeer leuke drone. Ideale drone voor beginners.
Pluspunten
Zeer klein en licht
Beeldkwaliteit is erg goed voor de prijs
Verbeterde gebruiksgemak tov Mavic Pro
Ingebouwd geheugen
Stabiel en soepel
Minpunten
Geen exposure dial
Vaak slechte verbinding
Snelheid en acceleratie in normale stand erg laag,
De drone is voor mensen die bereid zijn een leuk bedrag neer te willen leggen voor een gadget, die van film en cinema houden, van prutsen houden (beter willen worden) en die veel buiten zijn of op reis gaan en lichtgewicht willen reizen. Maar vlieg niet te ver weg!
Pluspunten
Compact
Geweldig beeld
De software maakt de Drone super gebruiksvriendelijk
I want one! Hebben, dat ding. Ondanks dat-ie aanzet tot snelheidsovertredingen en alcoho(ge/mis)bruik, roepen alle vezels in het vege lijf dat ik 'm moet aanschaffen...
Op uitnodiging van Tweakers & DJI mocht ik 2 dagen mee naar de Belgische & Franse Ardennen om daar voor het eerst te vliegen met een drone; de DJI Mavic Air. In mijn review probeer ik zo eerlijk mogelijk mijn ervaringen te vertellen!
Pluspunten
Super makkelijk mee te nemen
Beelden zijn haarscherp en zijn mega stabiel door de gimbal
Drone voelt solide aan
QuickShot functies zijn fun en werken erg goed!
Minpunten
Corrupte beelden bij abrupt uitzetten
Accu is vrij snel leeg (21 minuten haal je vaak niet)
Onduidelijkheid over locaties waar je wel of niet mag vliegen
Sport stand zet objectdetectie uit (waarom?)
Filmt soms eigen rotoren
Wegschrijven van video duurt lang (tot wel 30 seconden)
Goggles vereisen heel veel gewenning
Knopje aan de achterkant van de controller voelt niet slim
Met de DJI Mavic Air ben je binnen no-time operationeel, ook als leek. De stabiliteit en soepele bediening zorgen er vervolgens voor dat je al snel mooie beelden schiet. Toch blijft het vliegen met een drone iets wat je niet zonder vooropgezet plan moet doen.
Pluspunten
Gemakkelijke besturing
Quick Shots zorgen voor mooie beelden zonder moeite
Goeie "bang for the buck"
Minpunten
De app loopt een enkele keer vast
Niet echt een nadeel maar toch: Het blijft een ding voor de fanatieke filmers
De ideale travel drone! Ongelofelijk wat DJI in deze kleine drone heeft weten te stoppen aan sensoren en features. Beeldkwaliteit is prima voor de meeste doeleinden.
Geweldige drone, compact, snel en goede kwaliteit beeld.
De 1080p en slomo is wat laag in detail, 4K lost dat op.
Accuduur is minder dan op de website staat.
Ik heb spijt dat ik niet direct de fly-more-combo gekocht heb.
Toen deze drone uitkwam dacht ik gelijk deze wil ik hebben! Lekker compact en van alle specificaties voorzien waar een goede drone aan moet voldoen! Om maar met de deur in huis te vallen ik heb de DJI Mavic verkocht! Waarom? Iedere keer opnieuw kalibreren en slechte verbinding! Erg jammer!
Pluspunten
Compact
Sensoren voor en achter
Dummy proof (door Intelligent smart modes en Quick shot functies)
Zeer scherpe beelden door gimbal, 4k etc
Minpunten
Constant kalibreren voor het vliegen
Door wifi connectie met controller niet betrouwbaar
Gaat landen (niet home) als er lang geen verbinding is
Inmiddels twee weken binnen en ik heb al aardig wat kneepjes onder de knie, zowel de soepele en logische besturing als het tegelijk gebruiken van de camera-mogelijkheden. Niets gelogen in de vele enthousiaste reviews die inmiddels verschenen zijn, dit vliegt echt super! Dringend advies: neem altijd de Fly more combo.