DJI Mavic Air - Zwart Review
Geweldige drone, compact, snel en goede kwaliteit beeld.
De 1080p en slomo is wat laag in detail, 4K lost dat op.
Accuduur is minder dan op de website staat.
Ik heb spijt dat ik niet direct de fly-more-combo gekocht heb.
Pluspunten
- Goede beeldkwaliteit in 4K
- Erg compact
- Snel en wendbaar
- Goed bestand tegen wind
Minpunten
- Weinig detail in 1080p modus
- Accuduur is minder dan aangegeven
De drone is erg compact wat ervoor zorgt dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen. Ik stop hem geregeld in mijn jaszak waarna deze zelfs nog dicht kan.
De beeldkwaliteit is goed, maar niet uitstekend. Bij het draaien in 1080p op 120fps (of lager) merk ik dat de hoeveelheid detail in de beelden relatief weinig is. Opnemen op 4K en dan downscalen in de edit naar 1080p is acceptabel en goed te matchen met bijvoorbeeld Canon DSLR’s. De mogelijkheid om in Cine te draaien is wel erg fijn en zorgt voor een grote hoeveelheid aan mogelijkheden in de kleurbewerking.
De accuduur is wel echt minder dan aangegeven. Dat wil zeggen, zodra je je Mavic op 1,50m van de grond laat hoveren dan zal hij de maximale accuduur wel halen. Maar zodra je veel snelheid maakt, draait, hoogte verschillen hebt en grote afstand tot de controller hebt is de accu na 18 minuten echt wel leeg. Ik heb zelf de Mavic los, zonder extra’s gekocht. Hier heb ik nu spijt van aangezien ik nu al het dubbele van de meerprijs voor de combo heb uitgegeven aan accu’s en andere extra’s.
De Mavic is ook relatief stil (voor een drone). Hij is erg snel en wendbaar, zeker in de sportmodus. De sensors die objecten waarnemen werken erg goed als je in een bos of loods aan het filmen bent.
Klein puntje is dat de Mavic om de een of andere reden erg veel vogels aantrekt. Het kn zijn dat dit aan de kleur, grote of het geluid ligt, feit is dat je soms in de sportmodus snel weg moet vliegen bij vogels.