Prijs | |
Specificaties | 2,5" • 3d v-nand (TLC) • SATA-600 - Bekijk alle specificaties |
Productuitvoering | |
Crucial heeft met de MX500-serie weer een potentiële budgettopper in handen. Met een prijs per gigabyte die al bij introductie rond de 25 cent per gigabyte zit, heeft het Amerikaanse bedrijf de goedkoopste ssd's van dit moment in de handel. De prestaties zijn gelukkig niet van het budgetniveau, hoewel we het uiteraard wel over sata-drives hebben, we mogen dus geen nvme-prestaties verwachten. De belangrijkste concurrent, Samsungs 850 EVO-serie, wordt in ieder geval geëvenaard danwel voorbijgestreefd in de meeste tests, en dat gecombineerd met een lagere prijs maakt de MX500 een zeer interessante drive. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Ondanks dat de MX500 SSD's tot de aller goedkoopste behoren zien we uitstekende prestaties die enkel hun meerdere moeten erkennen in de 860 EVO serie. Het prestatieverschil is echter klein, maar datzelfde gaat op voor het prijsverschil. Beide uitstekende keuzes waar de dagprijs de doorslag zal moeten geven.
Aangeschaft ter vervanging Samsung 830 (512gb) in Macbook (mid 2011). Het lijkt er op dat het systeem iets minder snel is geworden (gevoel!), maar veel meer ruimte! (lees verder)
Prestaties | Score: 5 |
Prijs | Score: 5 |
Compatibiliteit | Score: 4 |
Prima product, sinds mijn overstap van HDD naar SSD kan ik niet meer zonder
Prijs | Score: 4 |
Ondersteuning | Score: 4 |
Compatibiliteit | Score: 5 |
Ik gebruik het in raid mirror en raidexpert vindt nooit bad blocks. Dus ze blijven tot nu toe zeer goed mijn 2 stuks.
Prestaties | Score: 5 |
Prijs | Score: 5 |
Compatibiliteit | Score: 5 |
Snelle SSD met grote opslagcapaciteit om m'n oude laptop de upgraden. Laptop loopt weer als een zonnetje, en veel sneller dan met de oude HDD
Prijs | Score: 3 |
Betrouwbaarheid | Score: 4 |
Ondersteuning | Score: 3 |
Compatibiliteit | Score: 4 |
Een goede SSD voor iedereen die van de HDD komt. Één van de beste 1TB SSD's getest qua schrijf- en leessnelheid en vertraging. Prijs is geen pro, noch een con. Iemand die het geld ervoor over heeft koopt hem toch wel en iemand die dat niet heeft koopt hem niet.
Compatibiliteit | Score: 5 |
Firmware M3CR045 leidt tot BDOS's onder 'corner-case workloads' Fix: disable trim op de SSD of update de firmware naar M3CR046 (released 4 december 2022). https://www.reddit.com/r/Crucial/comments/yu1gxt/preferred_firmware_on_recent_mx500/ https://www.reddit.com/r/Crucial/comments/zfbzyt/m3cr046_firmware_just_popped_up_for_my_mx500/
Gekocht voor in de Playstation 4 en werkt als een tierelier. De PS4 start veel sneller op en het laden van games of installeren van updates gaat een stuk sneller.
Upgrade Lenovo Laptop van 256 GB naar 1 TB. Crucial site met duidelijke instructies en te downloaden "Acronis True Image for Crucial". Bestaande SSD 222 GB gecloond en omgewisseld. Hoewel geen ervaring, het hele proces was binnen een uurtje klaar. Alles werkte als voorheen. Geen problemen met wachtwoorden, licensies. Top!
Dit is echt value-for-money. Lage prijs en uitstekende performance. Ik had een 1TB, heb er nog maar een 500GB bijgekocht om macOS op te draaien.
heb 2x 1tb en 1x 2tb. Zijn allemaal lekker snel en de prijs was niet verkeerd(1tb €90 2tb €170) enige minpunt, de sata data kabel klikt niet(of niet lekker) niet een hele grote issue.
Een prima SSD, voor weinig geld, deze heb ik gekocht om mijn 27inch IMAC van 2013 en mijn MBP van 2012 te upgraden. Waren mijn geld zekers waard, gezien de snelheid ten opzichte van de standaard hdd.
Goede schijf
Premium SSD voor een redelijke lage prijs, is een van de weinige met powerloss protection in deze prijsklasse.
Ik zocht 1TB SATA SSD welke niet duur was. Deze zou tijdelijk gebruikt worden in een machine waarna deze als opslag schijf zal dienen in mijn werkstation. De performance is prima voor deze prijs. Schrijfsnelheid zakt na aantal GB terug naar ~100MB/s, normaal voor een TLC schijf met dram/SLC cache.
Prima SSD, werkt snel en is stabiel. Ideaal om een ouder desktop sneller te maken (waar ik hem voor gebruikt heb).
Zie ook mijn vorige review, installatie ging deze keer zeer vlot. Duurzaamheid kan ik momenteel nog niks over zeggen, maar met de vorige Micron ssd in 2 jaar geen enkel probleem ondervonden. https://tweakers.net/productreview/192191/crucial-mx500-2-komma-5-inch-500gb.html
Ter vervanging van mijn oude sata schijf van mijn 573G Acer notebook. Klonen met aanbevolen software ging probleemloos. HD verwisselen, notebook aanzetten en het loopt 10x sneller.
Top SSD, snel, stabiel en makkelijk te installeren.
Prima SSD's, heb er een in mijn MBP en een in mijn Dell precision M4600. De crucial heeft 1Gb NAND SLC cache als ik het goed heb, en dat merk je. In mijn ogen een aanrader.
prima betrouwbare ssd en een lekker opslag van 1tb
Mijn eerste MX500 1TB begon vol te raken dus heb ik een half jaar later een tweede gekocht. Ook deze is wederom hartstikke snel.Crucial en Samsung blijven de toppers qua prijs / kwaliteit verhouding. Ouderwetse HDD's zijn niet langer welkom. De betrouwbaarheid en snelheid gewoon veel beter.
Mijn oudere 250Gb SSD is wat krap, en heb recent deze 1Tb Crucial SSD gekocht voor maar €125,- (@ amazon.de) zodat ik flink wat games erop kan zetten.
Ontzettend goedkope SSD met prima prestaties.