Crucial MX500 2,5" 1TB

Prijs
€ 77,23
Specificaties 2,5" • 3d v-nand (TLC) • SATA-600 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 22 januari 2018

Crucial MX500: Koploper in het budgetsegment

Crucial heeft met de MX500-serie weer een potentiële budgettopper in handen. Met een prijs per gigabyte die al bij introductie rond de 25 cent per gigabyte zit, heeft het Amerikaanse bedrijf de goedkoopste ssd's van dit moment in de handel. De prestaties zijn gelukkig niet van het budgetniveau, hoewel we het uiteraard wel over sata-drives hebben, we mogen dus geen nvme-prestaties verwachten. De belangrijkste concurrent, Samsungs 850 EVO-serie, wordt in ieder geval geëvenaard danwel voorbijgestreefd in de meeste tests, en dat gecombineerd met een lagere prijs maakt de MX500 een zeer interessante drive. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
17
Score: 4
6
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
Foritain 14 november 2018 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Crucial MX500 2,5" 1TB

Ondanks dat de MX500 SSD's tot de aller goedkoopste behoren zien we uitstekende prestaties die enkel hun meerdere moeten erkennen in de 860 EVO serie. Het prestatieverschil is echter klein, maar datzelfde gaat op voor het prijsverschil. Beide uitstekende keuzes waar de dagprijs de doorslag zal moeten geven.

Pluspunten

  • Zeer goede prestaties, laat het gros van de SATA drives achter zich
  • Ondersteuning gangbare encryptie
  • 5 jaar garantie
  • Uitstekende prijs-per-Gigabyte

Minpunten

  • 860 EVO is nipt sneller, dat merk je niet, maar wil je toch in de prijs terug zien. Meestal is dat zo, maar check de dagprijzen.
  • Wmb geeft Crucial hun MX-/BX- SSD's eens een visuele upgrade voor desktop pc's met venster.

Eindoordeel

Score: 5

+1
LooneyTunes 20 maart 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Aangeschaft ter vervanging Samsung 830 (512gb) in Macbook (mid 2011). Het lijkt er op dat het systeem iets minder snel is geworden (gevoel!), maar veel meer ruimte! (lees verder)

Pluspunten

  • Prijs
  • Ruimte
  • Snel!

Minpunten

  • Geen Mac software (maar dat gaat ook op voor andere merken)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4

0
MarcelB96 2 februari 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Prima product, sinds mijn overstap van HDD naar SSD kan ik niet meer zonder

Pluspunten

  • Stil
  • Snelheid

Minpunten

  • Prijzig (overstap HDD->SSD)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

0
schietdammer 14 juli 2021 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Ik gebruik het in raid mirror en raidexpert vindt nooit bad blocks. Dus ze blijven tot nu toe zeer goed mijn 2 stuks.

Pluspunten

  • volwassen kwalitatief hoog product

Minpunten

  • waarom MOET er een minpunt gegeven worden

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
slow whoop 29 oktober 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Snelle SSD met grote opslagcapaciteit om m'n oude laptop de upgraden. Laptop loopt weer als een zonnetje, en veel sneller dan met de oude HDD

Pluspunten

  • Snel
  • Grote opslag
  • Stil
  • Licht

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Compatibiliteit Score: 4

0
stargamer112 23 maart 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Een goede SSD voor iedereen die van de HDD komt. Één van de beste 1TB SSD's getest qua schrijf- en leessnelheid en vertraging. Prijs is geen pro, noch een con. Iemand die het geld ervoor over heeft koopt hem toch wel en iemand die dat niet heeft koopt hem niet.

Pluspunten

  • Retesnel
  • Zeer compatibel
  • Goede garantie

Minpunten

  • Schrijfsnelheid valt ietwat tegen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

Jan-E 25 december 2022 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Firmware M3CR045 leidt tot BDOS's onder 'corner-case workloads' Fix: disable trim op de SSD of update de firmware naar M3CR046 (released 4 december 2022). https://www.reddit.com/r/Crucial/comments/yu1gxt/preferred_firmware_on_recent_mx500/ https://www.reddit.com/r/Crucial/comments/zfbzyt/m3cr046_firmware_just_popped_up_for_my_mx500/

Pluspunten

  • Goede prijs

Minpunten

  • Defecte firmware

Eindoordeel

Score: 3
Perboemski 23 maart 2022 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Gekocht voor in de Playstation 4 en werkt als een tierelier. De PS4 start veel sneller op en het laden van games of installeren van updates gaat een stuk sneller.

Pluspunten

  • Werkt in PS4
  • Mooi prijsje
  • Betrouwbaar

Minpunten

  • Niet de snelste

Eindoordeel

Score: 5
fahw21 26 november 2021 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Upgrade Lenovo Laptop van 256 GB naar 1 TB. Crucial site met duidelijke instructies en te downloaden "Acronis True Image for Crucial". Bestaande SSD 222 GB gecloond en omgewisseld. Hoewel geen ervaring, het hele proces was binnen een uurtje klaar. Alles werkte als voorheen. Geen problemen met wachtwoorden, licensies. Top!

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Onderst

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
wtfloris 12 april 2021 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Dit is echt value-for-money. Lage prijs en uitstekende performance. Ik had een 1TB, heb er nog maar een 500GB bijgekocht om macOS op te draaien.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Gewoon echt heel lelijk

Eindoordeel

Score: 5
Fusi0nking 6 maart 2021 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

heb 2x 1tb en 1x 2tb. Zijn allemaal lekker snel en de prijs was niet verkeerd(1tb €90 2tb €170) enige minpunt, de sata data kabel klikt niet(of niet lekker) niet een hele grote issue.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid

Minpunten

  • Sata data klikt niet(of niet lekker)

Eindoordeel

Score: 5
Siriusbizz 14 oktober 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Een prima SSD, voor weinig geld, deze heb ik gekocht om mijn 27inch IMAC van 2013 en mijn MBP van 2012 te upgraden. Waren mijn geld zekers waard, gezien de snelheid ten opzichte van de standaard hdd.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs
  • Stil (maar dat wisten we van ssd's)
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Tot nu toe geen minpunt

Eindoordeel

Score: 4
Tylosion 3 oktober 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Goede schijf

Eindoordeel

Score: 5
zx9r_mario 28 augustus 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Premium SSD voor een redelijke lage prijs, is een van de weinige met powerloss protection in deze prijsklasse.

Pluspunten

  • powerloss protection
  • performance

Minpunten

  • nog geen gevonden

Eindoordeel

Score: 5
chaoscontrol 4 augustus 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Ik zocht 1TB SATA SSD welke niet duur was. Deze zou tijdelijk gebruikt worden in een machine waarna deze als opslag schijf zal dienen in mijn werkstation. De performance is prima voor deze prijs. Schrijfsnelheid zakt na aantal GB terug naar ~100MB/s, normaal voor een TLC schijf met dram/SLC cache.

Pluspunten

  • Prijs
  • Performance

Minpunten

  • Uiterlijk

Eindoordeel

Score: 5
stefanfjk 24 april 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Prima SSD, werkt snel en is stabiel. Ideaal om een ouder desktop sneller te maken (waar ik hem voor gebruikt heb).

Pluspunten

  • Prijs
  • Snel
  • Stabiel

Minpunten

  • Nog niet gevonden

Eindoordeel

Score: 5
planet8 7 april 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Zie ook mijn vorige review, installatie ging deze keer zeer vlot. Duurzaamheid kan ik momenteel nog niks over zeggen, maar met de vorige Micron ssd in 2 jaar geen enkel probleem ondervonden. https://tweakers.net/productreview/192191/crucial-mx500-2-komma-5-inch-500gb.html

Pluspunten

  • prijs
  • kwalitieit
  • geen qlc

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Groesjenka 10 maart 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Ter vervanging van mijn oude sata schijf van mijn 573G Acer notebook. Klonen met aanbevolen software ging probleemloos. HD verwisselen, notebook aanzetten en het loopt 10x sneller.

Pluspunten

  • bouwkwaliteit
  • snelheid
  • installatiegemak

Minpunten

  • nog niet gevonden

Eindoordeel

Score: 4
BramG04 29 oktober 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Top SSD, snel, stabiel en makkelijk te installeren.

Pluspunten

  • Snelle SSD

Minpunten

  • Geen SATA kabel meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
Pi-Qui 11 oktober 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Prima SSD's, heb er een in mijn MBP en een in mijn Dell precision M4600. De crucial heeft 1Gb NAND SLC cache als ik het goed heb, en dat merk je. In mijn ogen een aanrader.

Pluspunten

  • snelheid
  • prijs
  • levensduur en garantie

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Anoniem: 979365 27 september 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

prima betrouwbare ssd en een lekker opslag van 1tb

Pluspunten

  • betrouwbaar
  • snel

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 4
Sir_Hendro 5 april 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Mijn eerste MX500 1TB begon vol te raken dus heb ik een half jaar later een tweede gekocht. Ook deze is wederom hartstikke snel.Crucial en Samsung blijven de toppers qua prijs / kwaliteit verhouding. Ouderwetse HDD's zijn niet langer welkom. De betrouwbaarheid en snelheid gewoon veel beter.

Pluspunten

  • Prestaties
  • Degelijk
  • Prijs

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
cas320600 6 januari 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Mijn oudere 250Gb SSD is wat krap, en heb recent deze 1Tb Crucial SSD gekocht voor maar €125,- (@ amazon.de) zodat ik flink wat games erop kan zetten.

Pluspunten

  • Veel positieve gebruiksserreviews
  • Relatief hoge lees- en schrijfsnelheden
  • Lage prijs
  • Aansluiten, formatteren en gebruiken!

Minpunten

  • Geen SATA kabel erbij geleverd

Eindoordeel

Score: 5
Reynaert98 9 februari 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Ontzettend goedkope SSD met prima prestaties.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snel

Minpunten

  • SATA kabel zit niet vastgeklikt, vrij onhandig met de case die ik heb.

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Crucial MX500 2,5" 1TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee