Prijs | |
Specificaties | 2,5" • 3d v-nand (TLC) • SATA-600 - Bekijk alle specificaties |
Productuitvoering | |
Crucial heeft met de MX500-serie weer een potentiële budgettopper in handen. Met een prijs per gigabyte die al bij introductie rond de 25 cent per gigabyte zit, heeft het Amerikaanse bedrijf de goedkoopste ssd's van dit moment in de handel. De prestaties zijn gelukkig niet van het budgetniveau, hoewel we het uiteraard wel over sata-drives hebben, we mogen dus geen nvme-prestaties verwachten. De belangrijkste concurrent, Samsungs 850 EVO-serie, wordt in ieder geval geëvenaard danwel voorbijgestreefd in de meeste tests, en dat gecombineerd met een lagere prijs maakt de MX500 een zeer interessante drive. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Ondanks dat de MX500 SSD's tot de aller goedkoopste behoren zien we uitstekende prestaties die enkel hun meerdere moeten erkennen in de 860 EVO serie. Het prestatieverschil is echter klein, maar datzelfde gaat op voor het prijsverschil. Beide uitstekende keuzes waar de dagprijs de doorslag zal moeten geven.
Heel tevreden met mijn aankoop. Snelle SATA SSD voor een goede prijs. SATA kabel met zo'n metalen clipje klikt er helaas niet in vast, dat is wat teleurstellend maar niet erg.
Prijs | Score: 5 |
Compatibiliteit | Score: 5 |
Opgepast bij klonen van hdd naar ssd, voor de rest prima ssd. De snelheidswinst t.o.v een hdd is enorm.
Prijs | Score: 5 |
Ondersteuning | Score: 1 |
Compatibiliteit | Score: 5 |
Mijn 500 GB harde schijf van mijn laptop vertoonde haperingen. Deze vervangen met de Crucial MX 500 SSD van 500 GB. Oude "Windows" schijf gekopieerd naar de SSD. Na plaatsen op mijn Laptop en de opstart schijf in de BIOS aangepast werkte alle functies weer maar dan ook super snel.
heerlijk, lekker snel!
Prima SSD om de HDD in oudere computers mee te vervangen. Heb in 2 traag geworden laptops de oude 500 GB Hitachi HDD vervangen door deze SSD en de laptops zijn weer prima bruikbaar.
Mijn laptop uit 2012 is weer behoorlijk vlot. Die kan weer een paar jaar mee.
Gekocht op Amazon: E. 64,95 (prijs verschilt per dag)
Afgaande op de reviews en ook de eigen positieve Crucial ervaringen, was de keuze vrij eenvoudig. SWW leverde binnen ca 1 dag al de SSD. Klonen:met Aomei Backupper Free, in 1x werkend. Eeen snelle SSD prima voor mijn i7 7700K/16 GB DDR4 systeem. Verder weinig spannends te melden.
Prima product, snelheid is goed bij zowel lezen als schrijven. Door het vervangen van de 7200RPM HDD met deze SSD van Crucial is de laptop een stuk stiller nu :-)
Prima product voor een redelijke prijs. Voldoet inderdaad aan de beschreven prestaties..
Prijs | Score: 4 |
Ondersteuning | Score: 4 |
Compatibiliteit | Score: 5 |
goede ssd voor zijn prijs
No-nonsense SSD met goede prestaties voor een heel redelijke prijs. Bescherming bij stroomuitval bij de MX500 serie is voor mij ook een groot pluspunt.
Het vervangen van mij HDD door de Crucial MX500 had ik veel eerder moeten doen! PC is veel sneller geworden en maakt minder geluid. Met de te downloaden kloonsoftware was het overzetten ook zo gedaan.
De 500GB van de MX500 serie heeft de beste prijs/prestatie-verhouding. Sneller dan de BX500 en maar een beetje duurder. Ik verving een oude 120GB SSD van een laptop door deze SSD en de laptop werd zelfs nog iets sneller.
Gebruikt als opslag voor m'n spellen. Laadtijden zijn enorm gedaald en genoeg capaciteit voor mijn gehele steam bibliotheek.
Voor de prijs een uitstekende SSD die vaarwel tegen HDD's zegt.
Ik wilde de HDD van mijn MacBook Pro 2011 vervangen voor een SSD schijf. In eerste instantie had ik de Samsung 860 EVO op het hoog, maar in de Ssd Best Buy Guide werd de Crucial aangeraden als beste 500 GB schijf. Vandaar dat ik deze uiteindelijk heb gekocht.
Goedkope, maar goedwerkende ssd, tegenover de samsung ssd is hij ongeveer 1 seconde trager.
Dit is een goedkope schijf met makkelijk te gebuiken kloonsoftware. De opstarttijd van de pc is van 3 minuten naar 36 seconden gegaan. De controller was wel wat wiebelig bij het inpluggen van de sata kabel en de power kabel. Ik als regular user ben enorm tevreden.
Lekker vlot en mooi afgewerkt. Tot nu toe altijd Samsung SSD's gehad maar ik dacht laten we Micron ook eens een kans geven.
Door de driver van deze schijf te downloaden laden games intens snel, prijs/kwaliteit verhouding zit goed.