Door Arjen van der Meijden

Lead Developer

Tweakers zoekt webdeveloper

12-03-2015 • 11:57

71 Linkedin

Een van onze teamleden heeft besloten dat hij het werk als scrum-master nog leuker vindt dan dat van webdeveloper. Een zustersite in hetzelfde pand had behoefte aan een scrum-master, dus dat kwam goed uit. Development heeft daardoor nu echter een vacature.

Webdeveloper bij Tweakers

Het developmentteam bij Tweakers besteedt zijn tijd aan het uitbreiden van bestaande functionaliteit en het ontwikkelen van nieuwe. Dat betekent vooral veel php-werk, maar de php-code haalt zijn gegevens uit onder andere MySQL, memcached, mongodb en onze Java-'engine'. Uit de php-code komt uiteraard html, maar vaak ook csv, xml of json. Dit alles wordt mooi, responsive en functioneel gemaakt met css en javascript. De developers die over Java-kennis beschikken, onderhouden samen die genoemde Java-engine.

Naast deze taken adviseren we ons Product-team over de beslissingen die het neemt en ontwerpen die het maakt. Bovendien zijn we samen met Product verantwoordelijk voor de communicatie met gebruikers die bugreports en feature requests doen. Verder schrijven we bij toerbeurt een .plan over de afgelopen sprint en deployen we de gewijzigde code naar onze servers.

Dit alles doen we vanuit ons kantoor op de NDSM-werf in Amsterdam. Daar zitten we op de bovenste verdieping; je hebt dus een een prima uitzicht als je een keertje je gedachten de vrije loop wil laten ;)

Foto's van werkplek en uitzicht, niet door professionele fotografen gemaakt ;)

Wie zoeken we?

Uiteraard zoeken we iemand die past en zich thuisvoelt bij Tweakers, en in het bijzonder bij het developmentteam. Verder moet je de bovenstaande werkzaamheden kunnen uitvoeren; php-, sql-, html-, css- en javascript-kennis zijn vereist. Kennis van Symfony 2 en de andere genoemde technieken en talen hierboven werken daarbij in je voordeel. Dat geldt ook voor werken volgens scrum en ervaring met svn en/of git. Uiteraard verwachten we een zeker werk- en denkniveau, waarbij we voor het gemak de clichéterm 'hbo-niveau of hoger' gebruiken.

We zoeken een ervaren developer, zowel 'gewone' als senior webdevelopers zijn welkom om te solliciteren. We verwachten daarbij dat je (een aantal van) bovenstaande technieken daadwerkelijk goed beheerst. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als je ons nog wat kunt leren :)

Als je deze functie ambieert, behoor je automatisch tot onze doelgroep, maar als je ook affiniteit met onze community hebt, is dat zeer welkom. Omdat je ook verantwoordelijk wordt voor de communicatie met die community, verwachten we een goede schrijfvaardigheid in de Nederlandse taal.

Wat bieden we je?

Het gaat om een fulltimefunctie developmentfunctie, onze standaardwerkweek is daarbij 38 uur. Verder bieden we allerlei aanvullende voorwaarden:

 • De precieze inschaling van de functie hangt onder andere af van je ervaring, maar naar verwachting kom je in een loonschaal die loopt van 2550 euro tot 4250 euro.
 • Je mag je begin- en eindtijden zelf kiezen. Dat mag ook per dag verschillen, als je bijvoorbeeld soms een kind naar school moet brengen en op andere dagen juist al om 7:30u wil beginnen. Doordat we ook via VPN bij de ontwikkelomgevingen kunnen, is werken vanuit huis en andere externe locaties ook mogelijk.
 • Je krijgt boven op de wettelijke vrije dagen ook nog ruim een week aan extra vrije uren en 13 ATV-dagen.
 • Voor de reiskostenvergoeding kun je kiezen tussen een NS Business Card of een bedrag op basis van je woon-werkafstand. Mocht je (af en toe) voor de auto kiezen: je kunt gratis op ons eigen parkeerterrein parkeren.
 • Krantenliefhebbers kunnen kiezen voor een analoog en/of digitaal abonnement op een van de vier kranten van de Persgroep: de Volkskrant, Algemeen Dagblad, Het Parool of Trouw.
 • Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen en opleidingen.
 • De Persgroep heeft voor al zijn medewerkers een pensioenregeling, een arbeidsongeschiktheidsverzekering, een ongevallenverzekering en een regeling voor winstdeling. Bovendien kun je naar wens bepaalde voorwaarden uitruilen tegen vakantieuren en/of brutoloon, bijvoorbeeld meer of minder vakantiedagen, aanvulling op je pensioen en/of een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Er zijn binnen de organisatie diverse doorgroeimogelijkheden, zoals deze vacature zelf bewijst ;)

Reageren

Wil je reageren op deze vacature of meer informatie erover, neem dan contact op met Rutger Pannekoek via 020 - 204 25 21 of itvacature@tweakers.net.

Mocht deze functie niet helemaal aansluiten bij jouw wensen, dan ben je uiteraard ook welkom om de vacatures van onze zustersites te bekijken.

Dit is een tweede versie van onze eerdere vacature, deze is bijgewerkt aan de hand van de kritiek die daarop kwam. Dank daarvoor! Normaal gesproken krijg je geen opmerkingen over een vacature en heb je dus geen idee welke informatie onduideljik is :)

Reacties (71)

Wijzig sortering
Dit alles doen we vanuit ons kantoor op de NDSM-werf in Amsterdam. Daar zitten we op de bovenste verdieping; je hebt dus een een prima uitzicht als je een keertje je gedachten de vrije loop wil laten

Op de eerste foto alle luxflex lekker dicht een echte development afdeling :)
Het uitzicht zonder luxaflex: klik. :)
Haha, het botel heeft wat extra marketing nodig sinds hun verhuizing vanaf het Oosterdok zie ik.
Die staan er sinds vorige week op. Overigens alle credits naar Wilbert voor de foto!
Mooi uitzicht!
Het uitzicht zonder luxaflex: klik. :)
Het mooiste van het uitzicht vind ik toch wel die vogel ;)
De zon stond laag en direct op dat raam... zonder luxaflex dicht was er teveel tegenlicht om een beetje acceptabele foto te maken :P

Als de zon niet zo fel schijnt is de luxaflex doorgaans wel open ;)
Ontwikkelaar eigen om toch in het donker te gaan zitten maar niet met dit uitzicht maar zon op je sherm is niet fijn

[Reactie gewijzigd door d32 op 12 maart 2015 14:44]

Hulde voor de uitgebreide omschrijving bij "Wat bieden we je?".
Hier kunnen veel bedrijven wat van leren en ik denk dat het zeker helpt om meer interesse te wekken dan de paar vage zinnetjes van de vorige vacature.
Komt vaak door recruiters die hun vacatures bewust zo vaag mogelijk houden. Dit doen ze om te voorkomen dat mensen die op zoek zijn naar een baan achter de echte naam van het bedrijf komen van de vacature. Want anders kunnen ze het bedrijf direct benaderen en binnen komen zonder dat de recruiter betaald wordt. Monsterboard en linkedin zijn echt zo overspoeld met dit soort vage vacatures van recruiters dat ze het vinden van een baan juist lastiger maken in plaats van makkelijker.

[Reactie gewijzigd door Leejjon op 12 maart 2015 12:35]

Ik stoor mij daar niet eens aan maar meer aan het feit dat veel recruiters niet naar de persoon kijken en vaak een afwijzing sturen zonder enige motivatie.
Dit gaat alleen op als er ook daadwerkelijk een vacature is. Recruiters stellen ook heel vaak zgn spookvacatures op enkel om mensen geinteresseerd en binnen te krijgen
Een andere motivatie (en bij ons gebruikte) is dat het lastig is om dingen te benoemen die mogelijk juist onderhandelbaar zijn en sommige juist niet. En daarnaast vertel je natuurlijk ook in het openbaar aan je concurrenten wat je arbeidsvoorwaardenpakket is...
Altijd zo vaag begrip dat "HBO denk niveau". Heb mensen HBO zien halen die al moeite hadden met het correct installeren van hun IDE, is dit dat dan HBO denk niveau? Ze hebben namelijk het papiertje...
Je zegt het zelf al he? In jouw voorbeeld waarschijnlijk niet ;)
Als je 't papiertje haalde, heb je op z'n minst bewezen dat je begrepen hebt dat 't papiertje een strategische sleutel is tot bepaalde jobs :9 . In deze vacature zie je HBO of gelijkwaardig-door-ervaring staan.
Die (secundaire) arbeidsvoorwaarden zien er in ieder geval dik in orde uit! d:)b

Waarschijnlijk zijn mijn PHP, HTML en Java skills ondertussen alleen veel te ver weggezakt om überhaupt serieus een gooi naar deze functie te kunnen doen. :D
Je krijgt boven op de wettelijke vrije dagen ook nog ruim een week aan extra vrije uren en 13 ATV-dagen.
Precies wat ik dacht ;-) zijn dat nou ongeveer 40 vrije dagen?? En je kunt altijd proberen te solliciteren. Als jij het stof van je skills snel afblaast, en serieus bezig gaat... wie weet maak je dan wel een kans ;)
Zoiets. Hoewel ATV natuurlijk niet helemaal hetzelfde is als echt vrij en er ook wat strengere regels aan het opnemen zitten. Het is (zodra je de regels ziet) duidelijk niet bedoeld als gewoon extra vrije dagen die je geheel willekeurig kan opnemen :)

Binnen die regels mag je uiteraard wel zelf kiezen wanneer je e.e.a. opneemt.
Dat is ongeveer 15% van de tijd vrij, vind ik erg veel. Hier in Praag/CZ krijgt eigenlijk iedereen 25 dagen (naar mijn weten bij het hele bedrijf, iedere functie). Netjes hoor van T.net! :)
In Zwitserland heb je minimaal 25 dagen waarvan velen bedrijfen uiteindelijk 5 weken (30 dagen) geven.
In Zwitserland is een 100% baan tussen de 40 en 45 uur.
Met ATV dagen heb ik geen ervaring, maar ik weet niet of ze dat hier kennen.
Als ik kon programmeren had ik zeker deze kans gegrepen. Het lijkt net een sprookjes baan, waarvan de voorwardes echt goed zijn.
Echt leuke aanbieding en beschrijving van de Wat bieden we je sectie. Maar om nu van Antwerpen elke dag richting Amsterdam te rijden met je eigen auto lijkt me niet echt geweldig. Plus de auto zal ook veel vlugger versleten zijn. Moest er een bedrijfsauto bij staan, zou ik misschien wel eens denken. Enige probleem is dat ik nu al tijdje niet meer in webdevelopment zit en dus niet meer up to speed ben met de laatste nieuwtjes... Overlaten aan de pro's onder ons dus :)

Succes aan diegene die hierop antwoordt en aangenomen wordt.
Ik zou met de trein gaan. Je stapt uit, neemt de (gratis!!!111) pont en je bent er. :P
er is geen trein mijn dorp ...
25 minuten met de bus ben ik op Amsterdam CS ;) en geen last van blaadjes of sneeuwvlokjes

[Reactie gewijzigd door xleeuwx op 12 maart 2015 14:52]

Wat had ik hier graag op gesolliciteerd... Jammer dat ik net begonnen ben met m'n afstudeerstage.
Wat let jullie om toch te solliciteren? Er staat namelijk geen tijd in wanneer de vacature gevuld moet zijn, dus niet geschoten....?
Solliciteren kan natuurlijk altijd, maar er wordt wel ervaring gevraagd... Helaas is niet heel duidelijk aangegeven hoeveel (jaar) ervaring en of dat bespreekbaar is. Wellicht zou de vacature op dat punt nog wat duidelijker kunnen :)

Verder supergave baan lijkt me!

[Reactie gewijzigd door Morrar op 12 maart 2015 14:10]

Hoe groot is het dev team?
En hoe groot is het hele team (Dev team + redactie + ...)?
4 devvers (met jou erbij 5 dus :P), 1 sysadmin en +/- 50 collega's in totaal bij Tweakers op de vloer.
Leuk,
Dan mis ik nog 1 ding, deadline van motivatiebrief ongeveer?
Als we iemand hebben gevonden hebben we iemand gevonden :) Hoe eerder hoe beter dus ;)
Ik dacht al dat ik de tekst herkende, hij lijkt vrijveel op die van 9 februari ;).

Veel succes met jullie zoektocht, hulde voor het uitbreiden van de 'Wat bieden we je?'-sectie!
Ik meende de tekst ook al te herkennen :+

Ik zou het ook wel zien zitten, maar ja, studeer nog :p
Wel hip zo, tafeltennis, gamen, mooi uitzicht. Doet het vast goed voor de reacties. Ik mis de loungeroom, slaapzaal, de levensgrote onvermijdelijke gamefigures en een glutenfree caferaria.
Het kantoor mag wel een interieurstyliste gebruiken, wat een saai hok :X

Enfijn, leuke functie voor wie het betreft, succes aan allen die hierop solliciteren

[Reactie gewijzigd door vhal op 12 maart 2015 12:26]

 • Loungeroom: Check (gamehok & huiskamer)
 • Slaapzaal : Check (kan ook in het samenhok)
 • Gamefigures: Semi-check. Zijn er wel, maar niet life-size. Wel een life-size TweakBattle kast
 • Glutenfree cafetaria: Check (afhankelijk van wat je op je bord legt :P)
Ik zou het graag doen, maar totaal geen trek meer om in php te programmeren. Zou anders wel een prima kandidaat zijn, maar succes met zoeken jongens!
Mja.. ik werk nu zelf aan een website en ga nu over van webforms naar MVC met Razor.. de syntax doet me veel denken aan mijn PHP tijd destijds :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee