Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 223 reacties

In samenwerking met Samsung kan Tweakers maar liefst zestig users de nieuwe Galaxy S6 laten ervaren. Zij zullen daarmee tot de eersten in Nederland behoren. Tijdens een exclusief preview-event kunnen de zestig gelukkigen aan de slag met het nieuwe vlaggenschip van Samsung.

Galaxy S6 EdgeVoor dit testpanel verwachten we de zestig testers op 25 maart om 19.00 uur in Amsterdam. De locatie waar het preview-event wordt gehouden, houden we nog even geheim. Op die locatie zullen dan maar liefst vijftien gloednieuwe S6's aanwezig zijn, zodat alle users de kans krijgen om, nog voordat de smartphone in de winkel ligt, aan de slag te gaan met de nieuwe telefoon.

Voor een aantal tweakers is er bovendien de mogelijkheid een toestel thuis nog te testen en te reviewen. Na de testperiode van twee weken mogen ze het toestel houden.

Om kans te maken om bij dit testpanel aanwezig te zijn, hoef je je alleen maar aan te melden via onderstaande poll. Voor users die niet kunnen of die niet tot de zestig gelukkige tweakers behoren, hebben we een forumtopic geopend. In dit speciale topic kun je je richten tot de gelukkige testers, in de hoop dat je zodoende alsnog antwoord op je vragen krijgt.

Spelregels

  • Deelnemen kan tot en met 18 maart 2015 12.00 uur
  • De winnaars krijgen uiterlijk op 19 maart bericht. Niet-winnaars krijgen dus geen bericht.
  • De winnaars worden willekeurig geselecteerd
  • De winnaars mogen het product gedurende de eerste drie maanden niet doorverkopen
  • Deelnemers aan de poll ontvangen eenmalig een mailing van Samsung, verstuurd door Tweakers
  • Werknemers van Samsung en Tweakers zijn uitgesloten van deelname

Update 15.45 uur, Samsung heeft bevestigd dat de testers na de testperiode het toestel mogen houden

Update 20 maart, De zestig gelukkigen hebben op 19 maart bericht gehad. Als je geen bericht hebt gehad, zit je dus niet bij de selectie :(

Aanmelden Testpanel Galaxy S6

Helaas! Je gebruikt een adblocker en daarom kun jij niet meedoen aan deze actie. Op deze pagina leggen we uit waarom jouw steun, bijvoorbeeld door ons te whitelisten, belangrijk is en hoe wij geld verdienen.

Aantal stemmen: 3.322. Deelname gesloten op 18-03-2015 12:00. Stemmen is niet meer mogelijk.

Door Wilbert de Vries


Wilbert was tussen 2007 en augustus 2015 hoofdredacteur van Tweakers. In die tijd heeft hij de redactie en het merk Tweakers enorm zien groeien, zowel in bezoekers en bereik als pageviews en onderwerpen waar Tweakers over schrijft.

Volg Wilbert op TwitterVolg Wilbert op Google+
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (223)

1 2 3 ... 9
Heel vet deze actie.
Zeker omdat de s6 op elk vlak, scherm, cpu, dac, excellereert.

Het is de benchmark van de komende generatie phones.
Geen SD slot, en geen verwisselbare batterij. Dat is toch zeer jammer. Voor de rest is het inderdaad een toffe telefoon.

Qua interne hardware is het inderdaad een beest. Helaas komen andere fabrikanten met net zulke sterke SoC's binnenkort voor de helft van de prijs.

[Reactie gewijzigd door Zenety op 13 maart 2015 08:07]

Het SDcardslot wordt behoorlijk ondervangen door de 32GB standaard opslaggeheugen. De niet verwisselbare accu moeten we nog even de review met accutest afwachten. Hij schijnt wel relatief makkelijk te voorzien van een nieuwe mocht hij stuk gaan.

Wie zijn andere fabrikanten dan en met welke toestellen?
Linkjes graag met prijzen.
Je betaald alleen ~§90 voor elke 32GB meer. Wat als SD kaart ongeveer §30 zal kosten. Dus geheugen uitbereiden is aardig prijzig.
Je kan inderdaad een 32GB microSD kaart voor zo'n §30 krijgen.

Waar je alleen geen rekening mee lijkt te houden is dat de S6 gebruik maakt van 'UFS 2' geheugen. UFS 2 is sneller (>150MB/s write en >300MB/s read) dan welke micro SD dan ook en ook sneller dan de emmc 5.1 standaard die nog niet eens gebruikt word in smartphones. Ik verwacht dat je voor een microSD met zulke snelheden ook wel heel wat meer dan 1§/GB kwijt ben, een UHS 1 SD kaart kost namelijk ook al meer dan dat.
En waarom zou ik zoveel super snel geheugen willen? Ik loop niet door mijn apps tegen het geheugenlimiet aan, maar juist door foto's, zelf gemaakt films en muziek. Super snel opslag is daarvoor overbodig en ik kan me dus goed voorstellen dat er mensen zijn die het een gemis vinden als een SD slot ontbreekt.
Om de zelfde reden dat je een PC/laptop HHD zou vervangen door een SSD. Dingen als apps laden, thumbnails laden tijdens het scrollen door de foto galerij en bestanden zoeken in je mobiel gaan stukken sneller. Overigens weet ik niet of jij dat wilt maar mij lijkt het best wel handig.

Ik heb nu een S4 met 16GB opslag en daarnaast nog een 64GB SD kaart die ik nog geen een keer helemaal vol heb gekregen omdat ik na een maand of 3 al mijn foto's/filmpjes overzet van mobiel naar computer.

[Reactie gewijzigd door eTesselaar op 13 maart 2015 16:26]

Zelf heb ik ook een SSD in mijn systeem, maar deze gebruik ik als boot schijf, voor aplicaties, pagefile etc. Domme data zoals films en muziek zet ik weg op een 3TB schijf, daar ga ik mijn dure SSD niet voor inzetten. mijn laptop heeft een hybride schijf van 500GB.

Ik kan jouw standpunt ook volgen, want sneller is altijd beter, maar als je de voor- en nadelen af gaat zetten tegen de kostprijs neig ik er zelf naar om gebruikers de keus te geven wat ze willen.
Dat is 'em! Dure ssd (of in dit geval ufs2) voor de dingen die snel moeten en waar je de snelheid voor nodig hebt.
En voor de 'domme data' een hdd (of een microSD)!

Heb een microSD die ik destijds bij mijn Xperia X10i had gehaald, en gebruik em nog steeds :)

Wat mij betreft is de snelle opslag welkom, maar dus wel naast de goedkope opslag.

[Reactie gewijzigd door GS88 op 13 maart 2015 18:17]

Het is de vraag hebben we zulke snelheden nodig op een mobiel, alles start all zo goed als meteen op, alleen niet grote spellen van +/- 1 a 2 of meer GB.

Maar daarbij zou de Kingston microSDHC/SDXC UHS-I U3 32GB § 25,70 of de Kingston microSDHC/SDXC UHS-I U3 64GB § 47,50 goed genoeg voor zijn die met gemak Lezen 90MB/s en Schrijven 80MB/s haalt.
Laatst heb ik twee mappen met ongeveer 1000 bestanden van mijn S3 naar m'n PC overgezet. Het weergeven van de intern opgeslagen map, aangesloten via USB, duurde heel erg lang, waarbij Totalcommander zelfs vast leek te lopen. :/ Het uitlezen van de externe geheugenchip ging vele malen sneller. Handig dat het interne geheugen van de S6 sneller is, maar is het in de praktijk niet trager als je op de PC 1000 foto's wilt uitlezen of 30 Gb aan muziek naar de S6 wilt kopiŽren? :?
Een groot intern geheugen heeft ook wel wat voordelen tegenover een sd kaartje. Is veel minder gedoe
Veel minder gedoe? Bedoel je het insteken van een SD kaart? De enige actie die nodig is om hem te gebruiken?

En wat als je je foto's van je oude toestel op je nieuwe wilt hebben? Dat kost veel meer moeite...
Met veel gedoe bedoel ik dat op Android het SD geheugen niet altijd even goed integreert met alle apps (zoals de stock camera app bijvoorbeeld), ook kan je bij huidige Android versies geen apps meer installeren op je sd kaartje. Het is daarnaast gewoon heel eenvoudig dat alles op 1 plaats staat.
Ik zeg niet dat SD kaartjes geen voordelen heeft, maar voor een groot deel van de mensen is een 32 GB telefoon zonder SD kaartje aangenamer als een 16 GB telefoon met SD kaartje
Ah op die fiets, dat klopt helemaal!

Gelukkig vraagt mijn telefoon dat in de foto app zelf waardoor ik dat niet vergeet, maar bij veel apps is dat een handmatige actie..

Apps zou ik ook lekker op het interne geheugen laten, het gaat mij vooral om muziek/series en foto's/video's, maar dat zal per persoon wel verschillen...
de stock camera app (toegegeven, kom je wss enkel tegen op een nexus) heeft zelf niet de optie om op te slaan naar het SD geheugen (was toch zo tijdens kitkat, kan zijn dat dit in lolipop wel kan, maar ben overgeschakeld op IOS dus geen idee)
Het gaat erom dat 32GB voor veel mensen genoeg is, niet wat je meer betaalt voor 32GB. Bij 16GB ben je al gauw geneigd om de SDcard te missen of om een duurder toestel te kopen.
Mijn sd-kaart van 16Gb gaat al een aantal jaren en telefoons mee. Muziek dus direct beschikbaar na inpluggen, net als foto's. Bij een sd-slotloze telefoon zou ik de kaart dus eerst moeten backuppen op mijn nas of in de cloud en dan weer downloaden.
Ik bestrijd het nut niet van een SDcard. Alleen geldt dat niet voor iedereen.
De interne opslag is dan ook een aantal factoren sneller.
Das een SSD ook tegenover een HDD, neemt niet weg dat je voor genoeg dingen liever weinig per GB kwijt bent...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 16 maart 2015 09:12]

Ding is alleen dat die sd-card vooral handig is voor media. Apps installeren op de SD-kaart is er al een tijdje niet meer bij. Met KitKat was het sowieso niet mogelijk, en de manier waarop je onder Lollipop het kan overzetten betekent dat je maar voor een deel de app kan overzetten; een ander deel blijft op het interne geheugen staan.

Ben het wel met je eens dat het vreemd is dat ze die geheugenuitbreidingen zo prijzig maken. Doen alle telefoonfabrikanten.
Nou, daar ben ik het niet mee eens. 32gb is behoorlijk mager (ik heb een 128GB sdkaart in mijn s5).

Om precies te zijn is die sdkaart een van de drie redenen dat ik dit jaar voor het eerst in 5 jaar geen galaxy s toestel ga aanschaffen. (heb de vorige allemaal gehad)
Ik ben geen fan van touchwiz, maar de toestellen zijn (met custom roms) enorm snel en ze zijn duurzaam. Maar de belangrijkste redenen om altijd voor een samsung te kiezen waren eigenlijk de sdkaart en de verwisselbaren accu. Toen ik afgelopen zomer een OPO probeerde viel me ook op dat LCDs niet in de buurt van de amoleds komen.
Ik snap dat ze hem wat meer luxe wilden laten voelen. En metaal aan de buitenkant? Vind ik prima. Misschien wel een stap vooruit (hoewel ongetwijfeld NIET goed voor de duurzaamheid van het toestel). Maar glas aan de achterkacht? Wat mij betreft is dat een designfout van monumentaal niveau. Het oogt mooi, maar het heeft in de praktijk alleen nadelen: breekbaar, vingerafdruk/vetmagneet, geen toegang tot accu of sdkaart. Misschien dat er ooit amoledschermen voor project ara komen. Tot die tijd zit ik schijnbaar vast aan mijn S5
Geen aanval of wat dan ook maar mag ik vragen hoe je in godsnaam 32GB vol krijgt? Maak je veel foto's, heb je er films op staan of veel muziek?

Ik heb de S4 al bijna 2 jaar met 16GB en heb werkelijk nog nooit opslag problemen gehad :x
Nou sla ik foto's etc dan op in de cloud en gooi ze 1x per jaar van m'n toestel maar toch.
Mijn intern geheugen is altijd vrij cramped. Heb er tamelijk wat foto's op en ca 120 apps. Extern heb ik inderdaad vrij veel muziek staan en soms een serie of een paar films. Verder een volledige titanium backup va alle apps (~2gb) en meestal een cwm/twrp backup image van mijn laatste werkende software configuratie (~3gb).
16gb zijn belachelijk snel vol dus, 32gb zouden wat langer houden als ik overstap op volledig streamen van muziek (maar dat is eigenlijk geen optie omdat ik vaker na het buitenland ga).
Ah oke dan kan ik het begrijpen inderdaad. Dan was een redelijke SD kaart niet verkeerd geweest, nu betaal je 200 euro meer voor de 128 GB :x
Lijkt me dat de gemiddelde gebruiker wel genoeg heeft aan 16GB.
Die alleen af en toe wat foto's maken, een x aantal apps en wat liedjes.
Althans, dan ga ik er vanuit dat ik onder de gemiddelde gebruiker val :P
Ik denk dat voor de gemiddelde gebruiker 16GB al zeker krap is. 32GB zou voor de meesten inderdaad prima volstaan, maar dat is zeker niet voor iedereen en overal het geval. Ook in nederland zitten de meeste mensen met belachelijk lage datalimieten waardoor je niet onderweg kan streamen zonder je hele databundel binnen notime op te maken. Gezien de Galaxy S6 waarschijnlijk geen FM (of dab) radio ondersteunt, is dan een verzameling muziek op je telefoon toch echt wenselijk. Mits je je telefoon daarvoor gebruikt (doen toch veel mensen volgens mij). En dan is ook 32gb tamelijk krap. Laat staan als je offline navigatie op je telefoon hebt staan (tomtom is gauw een paar gb groot). En ook menige 3d games (iets wat je uiteraard wel eens wilt doen als je toch al zoveel geld besteedt aan een telefoon) zijn al 2-4gb. 1 navi plus 4 games en je geheugen zit vol als je de grotere apps te pakken hebt.
Precies mijn mening, de verwisselbare accu en sd kaart zijn voor mij juist enorme selling points. Misschien dit keer maar geen Sx serie, maar een Note proberen, als ze daar niet dezelfde grappen mee uit gaan halen.

Of wellicht komt er later nog een variant van de S6 in 'oude stijl'... even afwachten nog maar dus.
Die mogelijkheid heb ik nog niet gezien. Best een aardig idee. Een Galaxy S6 Oldschool ;)
Je hebt groot gelijk,. dit is gewoon Apple nadoen met dat glas, lekker praktisch, waarom geen hout, carbon, hennep oid, laat ze naar de autoindustrie kijken die kijken ook niet hoe de achterkant er mooi uit kan zien, iedereen heeft een hoesje om de telefoon.

en de s6 is niet waterdicht
laat ze naar de autoindustrie kijken die kijken ook niet hoe de achterkant er mooi uit kan zien, iedereen heeft een hoesje om de telefoon.
Juist de auto-industrie is er ťťn waar elke kant ingezet wordt op design.
( alleen misschien niet de onderkant als speerpunt )

Maar auto's moeten van alle kanten "lekker ogen" of denk je dat de Audi's en Fiat's "ontstaan" zijn, omdat de voorkant nu eenmaal zo uitkwam ?
Misschien is het ook maar beter voor je om niet elk jaar weer voor gadget orgasme te gaan. Kun je tijd geld en aandacht weer eens ergens anders aan kwijt. Ik bedoel zo out dated is een S5 nou ook weer niet. ;)

Ja om amoled kan ik met me schele kop niet heen. Ik zit aan samsung vast hoewel ik niet tevreden ben over duurzaamheid van S4.
Daar heb je zeker een punt. Maar wat moet de mens zonder verslavingen :P
De S5 is zeker niet outdated. En ik twijfel ook over de meerwaarde van de S6 ook als je het veranderde design niet meeneemt. De S6 Edge zou wel echt heel fancy kunnen zijn, maar ik denk dat dat waarschijnlijk heel lang gewoon puur voor de gimmick gehalte is. De vooruitgang sinds de S4 is toch echt mager (trouwens geldt dat zelfde voor elke andere fabrikant ook. Behalve misschien Apple, maar grotere displays is ook niet echt schokkend. Daar zijn ze eindelijk op niveau van de concurrentie gekomen). Lijkt wel alsof de headroom voor echte innovaties en verbeteringen er even uit is. Ik vind het nog steeds jammer, dat de Ubuntu Edge destijds niet doorging. Ik had dat ding meteen gebackt (zat zelfs te denken over een tweede te nemen). Dat was nou ECHT iets vernieuwends geweest. Maar na het falen daarvan is het verdacht stil geworden om Ubuntu Mobile. Voor mij lijkt het alsof de gefaalde Edge destijds het project veel meer schade heeft toegebracht dan Shuttleworth had verwacht. (Hij had de rest gewoon zelf moeten financieren. De kleine oplage alleen had hem een enorme winstmarge op elk van die overtallige phones gegarandeerd als ze waren geworden zoals dat werd voorgesteld)
Je standpunt is helder. Samsung is jou kwijt als klant. Het geheugen van Samsung is bijzonder snel, helemaal vergelijkbaar is het niet. Daarnaast ben je toch ook al gauw §150,00 kwijt voor een goed kaartje. Samsung had een wat eerlijkere prijs kunnen vragen voor extra opslaggeheugen, jammer dat ze dat niet gedaan hebben.
Ik was anders 80§ voor een 128GB Sandisk Ultra kwijt. (en dat was vrij vlak nadat die al eerse 128gb kaart geintroduceert was. De Samsung micro evos zij ook helemaal niet mis en krijg je al voor 70§ voor 128GB. Dus jij bent echt slecht op de hoogte) Aan een snellere kaart heb je ook niks omdat de lezers van de telefoons niet echt top-of-the-line zijn. Bovendien gaat het niet om snelheid maar om volumen bij die actie. Ik wil er films/muziek/fotos op hebben. Maar ik hoef ze niet te bewerken dus ssd-like speeds zijn volstrekt overbodig.

[Reactie gewijzigd door Darkstriker op 13 maart 2015 10:38]

Je hebt ze idd goedkoper wanneer je eisen niet zo hoog zijn.
Er zijn in de 128gb ruimte geen kaarten duurder dan 100§ (check even de pricewatch). En zoals ik zei, de limiterende factor is niet de kaart maar de lezer van de telefoons.
Ik heb idd niet goed gekeken, Maar nogmaals: het was misschien slim geweest van Samsung om een eerlijke prijs te vragen voor extra opslag geheugen. + §100,00 voor een 128gb S6 was een mooi gebaar geweest. Ze verdienen er al genoeg aan.
Inderdaad. Zelfs op die actief hadden ze nog 50% winstmarge gehad. Maar nu ik het echt absurd veel. Ze proberen het op de Apple manier, maar ik denk dat ze best snel gaan merken dat Android gebruikers toch meer op de prijs kijken. Zeker nu de M9 bvb wel een sdslot krijgt
§ 150,- voor een geheugenkaartje? Wordt je dan niet gewoon keihard opgelicht?
Darkstriker heeft het over een 128GB. Daar reageerde ik op.
Binnenkort heb ik er ook bij gezet. Samsung is nu inderdaad de enige met een enorm sterke telefoon (de M9 is ook wel sterk), maar ik heb toch wel hoge verwachtingen van de OnePlus Two en de opvolger van de Nexus 6 bijvoorbeeld. Met mijn laatste zin doelde ik erop dat ik de S6 toch wel enorm duur vind. Zou hem graag willen hebben maar niet voor die prijs.
Duur is hij zeker. Maar je weet dat hij al heel snel rond de §550,00 zal zitten. Dan is de vraag wat de concurrentie doet. Een OnePlus Two gaat zeker niet de helft kosten. Er worden prijzen van rond de §350,00 genoemd. Een opvolger van de N6 ook niet, die zit meestal op §400,00. Het ontbreken van een SDcardslot en niet verwisselbare accu geldt trouwens (waarschijnlijk) ook voor jouw 2 voorbeelden. Dus helemaal terecht is je opmerking niet.

Ik zou hem ook graag hebben. Maar principieel vind ik dit soort prijzen ook niet meer verantwoord. Daarom heb ik een OPO.
Duur is hij zeker. Maar je weet dat hij al heel snel rond de §550,00 zal zitten. Dan is de vraag wat de concurrentie doet. Een OnePlus Two gaat zeker niet de helft kosten. Er worden prijzen van rond de §350,00 genoemd.
Als hij uit komt gaat hij +/- §650 a §700 kosten, en dat is dus wel de helft van §350,- wat hoogwaarscheinlijk de OnePlus Two gaat kosten.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 14 maart 2015 12:44]

Die OnePlus is er zeker later dan de S6 (Q3 wordt geroepen). Tegen die tijd kost de S6 een slok minder.Neem niet weg dat §350,00 een nette prijs is als je er een te pakken kunt krijgen.
Gewoon kopen via een Chinese Webwinkel, hoef je ook niet bang te wezen dat je er niet een te pakken krijg ;-)

Ik was 5 jul 2014 §361,- kwijt voor de OnePlus One 64GB, en dat is met verzent kosten, dus §45 a §50 meer dan bij OnePlus One zelf met dat achterlijke invite systeem, maar dan was hij toen nog steeds een STUK goedkoper dan de Samsung Galaxy S5 die nu nog steeds § 399,- kost bij de goedkoopste winkel bij Tweakers.

En ja je krijght gewoon garantie op je telefoon, als hij stuk gaat betalen zij (de Winkel) de verzend kosten gewoon weer terug later :-)

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 16 maart 2015 00:30]

Reken dan maar op §400,00+ voor de Two. Ik heb er gelukkig een One via een invite kunnen kopen. Ik heb het invite-systeem in het begin ook vervloekt en wist van de mogelijkheid af om in China te kopen, maar vond de drempel te hoog vanwege het prijsverschil en door het kopen in China.
Je kunt toch ook een jaartje wachten tot ie 200 euro goedkoper is?
§500,00 blijft toch ook nog een hoop geld voor smartphone.
Na mijn avontuur met de OnePlus One wordt de kans klein dat ik ooit nog meer dan rond de §300,00 uit geef. Sowieso worden midrange toestellen steeds beter. Mijn vriendin heeft een Moto G en ik zou me daar ook nog prima mee vermaken.
Het wel of niet hebben van een SD slot is uiteraard niet van invloed op het maken van de telefoon tot benchmark voor toekomstige telefoons.

Maar ik vind het ook een gemis en ik vind het _niet_ ondervangen met 32GB aan geheugen, dat maakt het een beetje goed maar het limiteert je wel.

Steeds meer en meer mensen gebruiken de telefoon ook als media device, als in films in de trein, of wat dan ook. Voeg daar een muziek opslag bij en het gaat best rap.

Dat gezegd hebbende...ben ik behoorlijk benieuwd naar deze telefoon. Zeker omdat ik nu wel eens wil zien of Samsung de software eindelijk op orde heeft.

Ik heb een S5 en heb daar blisspop op geinstalleerd...het verschil in snelheid van de telefoon is echt ongelofelijk. Zelfde met de tablets die ik van Samsung heb.
De eerste rede die jij opnoemt is voor mij de rede, dat ik helaas van Samsung af moet stappen. Altijd blij geweest met mijn S2 en S4, maar geen SD kaart is gewoon geen optie. Zeker als je voor elke stap extra geheugen 100 euro betaald, net Apple 8)7. Ik denk dat het nu een Xperia Z4 gaat worden. Hopen dat ze daar niet hetzelfde gaan doen.
Je kunt toch niet van amoled afstappen?? Dat begrijp ik dus echt niet he.
Ook dat vind ik inderdaad ontzettend jammer, maar ja. Ik wil gewoon de 32GB versie met een 128GB SD kaart. En ik weet dat er een versie van 128GB is, maar ik weiger 200 euro meer te betalen. Voor 69 euro heb ik een geweldige SD kaart van 128GB, een Samsung EVO kaartje. (pricewatch: Samsung Evo microSDXC 128GB)
En dan heb ik het voordeel dat ik dus nog 32GB extra heb. Ik luister veel muziek, heel veel. Dus dat kaartje komt dan goed van pas. Ga ik liever voor een Xperia Z4, als de geruchten een beetje kloppen. :)
Dat is wel een hele positieve opmerking.... Ja de soc Is sneller erg logisch en de camera Is weer iets beter ook logisch. Maar er zijn zijn negatieve dingen bij gekomen zoals geen Sd slot en dan ben je aangewezen om een nog duurdere versie te kopen waarbij je veel te veel per gb betaalt tov een sd kaart.

Ik heb nu zelf 96gb en gebruik het regelmatig. Het ontbreken van een sd slot Is voor mij al rede genoeg de S6 niet te halen.
Ben het volledig met je eens, hopen dat de Z4 wel een SD slot heeft. Volgens de geruchten heb je dan ook 1 GB meer werkgeheugen, 20 MP camera en een Snapdragon 810. Dus zeker een waardige vervanger voor mijn S4.
Ik ben zelf naar een HTC aan het kijken als vervanger van mijn Note 3. Ik wil eigenlijk wel minimaal 5,5" dus hopen dat die One E9 snel komt en een 810 heeft.
pricewatch: Samsung Galaxy S6 128GB Goud

128GB ruimte biedt ook plek voor jouw huidige data, maar het is inderdaad een nadeel, dat je als je opslagruimte nodig hebt, je de telefoon niet kan uitbreiden met sd, en dus ook niet kan 'upgraden'.

Voordeel van die 'interne' opslag is wel dat die in de regel sneller is dan micro sd.
Je mag zeker hopen dat het sneller is, het kost ook een factor 3 meer dan een snelle SD kaart van vergelijkbare grote.
Ja maar wat kost dat grapje? Juist daar gaat het mis. Zie ook de iPhone. Als je meer opslag wilt betaal je je blauw. Die sd kaartjes zijn veel goedkoper. En snel genoeg voor de meeste dingen.
Nou, wat voor mij de grootste waarde is van een verwisselbare SD kaart is dat je het er ook makkelijk uit kunt halen, bijvoorbeeld bij een toestel reparatie of vervanging van je toestel.

Ik laat al m'n foto's naar de SD kaart schrijven en sla daar ook m'n muziek etc op. Tijd voor een nieuwe telefoon? Gewoon even kaartje wisselen en alle foto's heb je weer bij je. Laatst moest m'n S4 voor reparatie worden opgestuurd, geen probleem, kaartje eruit en in het vervangende toestel (S3 Neo).

Het kan ook allemaal wel via de cloud, via backups op de computer (die ik voor de zekerheid zo nu en dan ook wel maak), etc. Maar dan vind ik een SD kaartje toch net wat makkelijker.
Heel vet deze actie.
Zeker omdat de s6 op elk vlak, scherm, cpu, dac, excellereert.

Het is de benchmark van de komende generatie phones.
Over de dac heb ik tevergeefs informatie proberen te googlen. Het blijft mij onduidelijk welke dac erin zit en hoe goed deze is?
Alle geruchten wijzen erop dat hij net als de Samsung Galaxy Note4 een wolfson dac gebruikt. Dat zou best nice zijn, want dan kunnen audiofielen ook wat kiezen naast de note4, mx4 en de BB PP.

Het speakvolume en bereik lijkt ook net als bij de Nexus6, Note4 en PP suprieur aan de beatsspeakers van de htc M8/M7.
Volume alleen is niet zaligmakend. Met alleen speaker aan de onderzijde kan de S6 volgens mij niet op tegen de dubbele speakers bij de HTC's. Maar als daardoor de S6 een goede koptelefoon beter kan aansturen is dat wel een prť.
Niet te snel he, uit je eigen bron:
The Galaxy S6 definitely reduces the huge advantage HTC had in this area and we’re eager to eventually get a direct comparison between the two so we can issue a more final verdict.
Stel hij kan harder dan de m8 en m9, dan nog zal de geluidskwaliteit waarschijnlijk toch achterblijven. Om nog maar niet te spreken van de luidsprekerpositie, die wel beter is dan bij de S5, maar eigenlijk nog steeds waardeloos is.

[Reactie gewijzigd door Dahwe op 13 maart 2015 21:02]

Wat heeft hij dan dat een iPhone 6 niet heeft?
Snellere en zuinigere processor
Beter scherm (kleurweergave, resolutie, helderheid, zuiniger)
3 GB intern geheugen ipv 1 GB
Betere camera: 16 MP tov 8 MP en 5 MP tov 1,2 MP (...)
IR-led
Snellere 4G
Sneller SD geheugen
Gorilla glas 4

Apple loopt imho ongeveer 2 jaar achter. En het verschil wordt steeds groter.
Zijn er al benchmarks die dit aantonen?
Beter scherm? De resolutie is hoger ja, maar op een iPhone kan je ook geen pixels tellen. De lagere resolutie zorgt ook voor relatief meer GPU kracht.
IOS heeft minder ram nodig, heb op mijn 5S nog nooit gemerkt dat ik te weinig ram had.
Megapixels zeggen ook niet veel, iPhone camera wordt vaak als 1 van de beste smartphone camera's gezien.
De rest van je punten zijn kleine updates, waarbij ik van sommige nog het nut betwijfel
Iemand met een snelle Subaru vindt dat zijn auto eigenlijk net een Porsche is. :+
Is inderdaad exact het gevoel als je van Android naar IOS gaat, heb een Android gehad met 2GB ram en deze liep veel vaker vast als mijn iPhone met 1GB
Dan ben jij de uitzondering. Android is immers stabieler dan iOS. Android apps crashen minder vaak dan iOS apps.
Normaal heb ik een bloedhekel aan deze kinderachtige os vs os discussies, toch wil ik erop inhaken..
Ik ben overgestapt van een iPhone 5S naar een Samsung S5, en ik heb er spijt van.. Ik moet regelmatig programma's uit de ''buffer'' gooien zodat hij niet meer stottert, ik moet energie besparing vol open zetten om dezelfde accuduur te halen dan de iPhone (en nog haal ik de 2 dagen niet die ik op de 5s makkelijk haalde). Wat resulteert in veel haperingen in het OS. 4G draaide een stuk vlotter met browsen op de iphone 5s.
Ook zou de camera in mijn S5 beter zijn dan de 5S wat uiteraard in de praktijk helemaal niet zo is.

Apps crashen heb ik (gelukkig) nooit meegemaakt op IOS, rabo app crashed op android min 1 x in de week ( geef ik niet android de schuld, maar jij geeft wel ios ervan de schuld ).

Nee android is nog steeds niet stabieler dan iOs. En dan heb ik ook de iphone 4s gehad en een htc m7 en sgs3 ( je kan immers niet maar met 1 telefoon van een OS een oordeel vellen )
Apps starten op mijn samsung S5 met energie besparing aan duurt ontzettend lang, daar waar de iphone 5s (zonder energie besparing) veel sneller was.
Tuurlijk de S5 is ook snel wanneer de energie besparing uitstaat maar dan is mijn accu er binnen 24u doorheen. Bij de iphone hoeft het toestel niet op een energie besparing voor een extreem lange accu duur.

Mijn opvolger van de S5 word de iphone6, puur doordat de praktijk het tegenovergestelde bewijst dan wat jij claimed.
Ook ik zie voordelen in Android buiten het customizen ( want dat doe ik totaal niet ). Zo begrijpt android meer rare situaties dan ios wat af en toe fijn kan zijn.

Ook het grote nadeel van android telefoons is de prijs.. Stel je hebt graag het nieuwste van het nieuwste dan baal je als je een Samsung (bijvoorbeeld) nieuw koopt, 3 maanden later krijg je er nog maar de helft voor met een beetje geluk.
De iphone 5s had ik na 11 maanden verkocht voor 100 euro minder dan dat ik hem had gekocht. Dan is het tenminste nog leuk om van toestel te switchen, het kost je niet zoals bij samsung gelijk 100e euro's die je weggooid.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 16 maart 2015 08:56]

Je kunt niet op basis van persoonlijke ervaring zulke conclusies trekken. Daar is onderzoek voor nodig. En onderzoek toont aan dat Android stabieler is dan iOS.

Waarom een punt maken van feiten? Ik zit er niet mee.

[Reactie gewijzigd door andreetje op 16 maart 2015 09:40]

Oke ja het kan natuurlijk zijn dat ik pech had met de htc m7,sgs3 en nu de sgs5 en geluk had met de 4s en 5s. Lijkt me heel sterk maar toch :D.
Wil je even jou bron delen met het ''onderzoek'' die aantoont dat android stabieler is?
Google is your friend! :+

http://www.xpinternetsolu...l-vaker-dan-android-apps/

http://www.euromob.be/and...al-stabieler-dan-ios-7-1/

http://webwereld.nl/devel...en-vaker-dan-android-apps

En zo is er weer een magische Apple mythe ontkracht.

Ik begrijp werkelijk niet hoe mensen warm kunnen lopen voor Apple. Android telefoons hebben gewoon een betere prijs/kwaliteitsverhouding, en je hebt wat te kiezen.
Met de beste wil van de wereld zie ik nog steeds niets in Apple.

Maar goed, ieder zijn ding.
eerste link:
smarthpones en tablets van Samsun
Ben al gestopt met lezen, als een website vs apple begint maar SamsunG niet kan type is het einde al zoek:)
"...niet kan type.."

Tsja..... :'(
Ja ik weet het niet zeker maar heeft apple niet genoeg aan 1GB geheugen. Efficienter in geheugengebruik. Mogelijk ook efficenter in accugebruik. Mogelijk gebruikt iPhone een betere lens? Speculatie. ...

Ok de prijzen van apple zijn veel te hoog voor wat je krijgt. Maar das apple.
Android heeft ook genoeg aan 1 GB geheugen. De meeste wat oudere en mid-end nieuwe apparaten hebben ook 1 GB en werken prima.
Maar de ontwikkelingen gaan door. Vonden we vroeger 2 GB met Windows XP voldoende, de meeste PC's van nu hebben 4 of 8 GB terwijl dat voor Windows zelf niet strikt noodzakelijk is. Maar meer geheugen geeft nu eenmaal meer snelheid en nieuwe mogelijkheden.
Daarom is het heel goed dat Android telefoons met steeds meer geheugen worden uitgerust, en tegelijkertijd Android zelf steeds efficiŽnter wordt.
Als je tot de paar tweakers behoord die 2 weken thuis mag testen. Moet je dus de telefoon weer terugsturen na de 2 weken?
Ik had meer gehoopt dat je als tester/reviewer de telefoon mag houden :)
Bij dit soort acties mag je het meestal uiteindelijk houden.
Goed nieuws! Samsung heeft zojuist bevestigd dat de gelukkige testers na de testperiode het toestel mogen houden.
Wauw! Dat is wel heel erg genereus!

Edit: Enige informatie over wie van de 15 de telefoon mag testen? Is dit willekeur?

[Reactie gewijzigd door Zenety op 13 maart 2015 20:15]

Hoi Wilbert,

Hoe en wanneer worden de testers voor de review bekend gemaakt? Om hoeveel personen gaat het?
:)

Edit: zag het feedback topic, dus vraag daar ook even gesteld.

[Reactie gewijzigd door Kees_frl op 14 maart 2015 15:35]

Dat wordt allemaal uitgelegd aan de zestig tweakers die er die avond bij kunnen zijn.
Voor een aantal tweakers is er bovendien de mogelijkheid een toestel gedurende maximaal twee weken thuis nog te testen en te reviewen.
Dus niet voor alle testers. Waar word dit verschil gemaakt? En na die twee weken heb je er dus eigenlijk vrij weinig aan. Je kan dus ook over 2 weken een willekeurige telefoonshop in lopen en daar even met een S6 spelen.
Natuurlijk kun je twee weken later gewoon met de telefoon spelen in een willekeurige shop, maar het gaat hier dan ook om een preview-event. Je hoeft natuurlijk ook niet mee te doen aan deze actie.

Ik vind het een erg leuke actie en zou er graag aan mee doen, zeker omdat ik wel interesse heb in het toestel.
Daar sluit ik mij bij aan. Op dit moment gebruik ik naar volle tevredenheid een Galaxy S5, waardoor ik met smart zat te wachten op de S6. Door mijn goede ervaringen met mijn S5 was ik volledig overtuigd dat ik de S6 direct zou willen kopen. Maar tijdens de presentatie van de S6 kreeg ik al serieuze twijfels. Ten opzichte van de S5 zijn er toch een aantal voor mij cruciale wijzigingen gemaakt, waardoor ik niet weet of het perse mijn toestel is. Hieronder vallen de nieuwe behuizing die mij erg krasgevoelig lijkt (telefoon is voor mij echt gebruiksvoorwerp en moet tegen stootje kunnen) en het kunnen gebruiken van een SD kaart (verloop van de prijzen is nog even afwachten, maar ik blijf 100 euro voor een upgrade van 2x het geheugen belachelijk vinden). Daarnaast zie ik niet perse meerwaarde in een scherm met nog hogere resolutie dan Full HD.

Als ik van de partij mag zijn en misschien wel twee weken de kans krijg het toestel te testen kan op een zeer gegronde en kritische manier beoordelen of mijn ideeŽn (zelfs eigenlijk vooroordelen) terecht zijn. Kan de S6 mijn fantastische ervaringen met de S5 overtreffen?
Ik zou de S6 edge wel willen hebben. Voor mij is 32gb wel genoeg. Of je wat aan het zijkant scherm hebt is nog de vraag.
Op dit moment gebruik ik naar volle tevredenheid een Galaxy S5, waardoor ik met smart zat te wachten op de S6
Als je tot volle tevredenheid je telefoon gebruikt zou je helemaal niet met smart op een andere telefoon moeten zitten wachten.
Als je echt zoals je claimt met smart op een nieuwe S6 zit te wachten dan lijkt het me dat je (onbewust) niet tevreden bent over het presteren van de S5.
Als je kijkt naar een aantal diepte gebruikers Reviews[+3] op de site, kun je die niet zomaar maken op basis van even spelen in een telefoonwinkel.
Volgens mij komt het bijna nooit voor dat je na dit soort events met lege handen naar huis gaat.

Bovendien is het toestel nog niet eens uit als dit evenement is afgelopen, mits die twee weken direct na het event zijn loop je dan wel met een behoorlijk exclusief toestel rond. Dat is voor veel Tweakers echt wel wat waard :)

Ik vind het in ieder geval een vette actie!
Ben inderdaad ook benieuwd om hoeveel van de 60 het gaat. Dan weet je ook hoeveel kans je maakt, nu is het gokken. Alleen daar proberen is natuurlijk ook al super tof, ook zeker omdat ie nog niet in de winkel ligt. Thuis kunnen proberen en daarna nog van kunnen genieten is natuurlijk nog beter :)
Zeg, in de poll kun je alleen maar "ja" kiezen met de toevoeging dat je al een telefoon hebt. Mag je niet naar het evenement komen als je geen telefoon hebt?
1. Ik kan me niet voorstellen dat er nog iemand is die op dit moment geen telefoon heeft
2. Op zich is het wel handig om een telefoon te hebben, omdat je anders geen vergelijkingsmateriaal hebt
Eens met beide, maar vind ik toch geen reden om te zeggen "als je geen telefoon hebt, mag je niet meedoen."

Ik denk dat Tweakers er inderdaad van uit is gegaan dat er niemand meer is zonder telefoon en daarom die optie er niet bij heeft gedaan.
Het is een Testpanel. Als je nog nooit een telefoon (smartphone) gehad hebt, dan gaat dat gedeelte nogal moeilijk. Vaak bestaat het testen van een telefoon uit vergelijken met andere toestellen of eigen ervaringen.
Als je nog nooit een smartphone gehad hebt, dan krijg je losse flodders of niet onderbouwde beoordelingen/argumenten.

"Ja, hij ligt wel lekker in de hand ja."
"Ja, scherm is mooi ja."
"Hij is wel groot he?. Kan hij niet de helft kleiner?"
"Ja, mooi ding."

Komt bij, dat iedereen die geÔnteresseerd is in dit ding, een smartphone heeft. Iemand die geen smartphone heeft heden ten dage zal er dan ook het nut niet van in zien, dus waarom zou die persoon in hemelsnaam meteen interesse hebben in een 'vlaggenschip' van meer dan §700?
Kortom: die optie is er niet bij gedaan omdat iemand zonder telefoon ook geen interesse zal hebben in dat toestel en dan ook niet tot de doelgroep behoort ;).

Oh, en tot slot:
In samenwerking met Samsung kan Tweakers maar liefst zestig users de nieuwe Galaxy S6 laten ervaren. Zij zullen daarmee tot de eersten in Nederland behoren. Tijdens een exclusief preview-event kunnen de zestig gelukkigen aan de slag met het nieuwe vlaggenschip van Samsung.
Met de nadruk op het 'exclusief' gedeelte :+

[Reactie gewijzigd door Vickiieee op 13 maart 2015 12:19]

Gave actie.
Ik twijfel na een GNex, Nexus 4 en Nexus 5 om weer terug te gaan naar Samsung. Vooral omdat de S6 zo goed op alle vlakken is. Ik heb gisteren mijn Nexus 5 ge-update naar 5.1. De telefoon is weer lekker vlot. Maar hoe verhoudt deze zich tot de superieure S6? Daar ben ik erg benieuwd naar, dus kom maar op :D
Ben zeer benieuwd hoe de S6 is vergeleken bij mijn Note 4.
Ben vooral benieuwd naar het soc.
wachten op de Note 5 ? :-)
NB: sinds Kitkat is mijn S4 minder stabiel, en ik ben een "heavy user" dus k zou de ideale testpersoon geweest zijn (k krijg alles kapot/op zijn knieen) :-p

[Reactie gewijzigd door PaulC op 13 maart 2015 08:39]

Ja zoals het er nu uit ziet ga ik die zeker upgraden binnen in mijn abonnement.
Zeer gave actie, ik zie apple dit niet doen hoor. Heb zal altijd een S2 gehad en nu heb ik de S5 en ik hoop eigenlijk wel dat de S6 beter is dan de S5 uiteindelijk is geworden, maar hier ga ik wel vanuit als ik zo allemaal dingen zie en lees. Ik zou het echt vet vinden om dit te winnen :)
Ik heb momenteel een S4 en een S5 in gebruik. Erg fijne telefoons! En ik kom graag kijken wat de S6 in huis heeft.... jammergenoeg zit ik die dag in BelgiŽ en ga ik het niet redden om voor 19u naar Amsterdam te komen.

[Reactie gewijzigd door MrWilliams op 13 maart 2015 08:20]

Afgelopen weekend al mee gespeeld. Eigenlijk wat je verwacht van een volgende versie.
Camera erg goed trouwens. Scherm is erg strak..
Geen verwisselbare batterij en gemis SD slot...das wel jammer.
Verder erg licht, maar prettig in de hand.
Solforge deed het niet :( Kon geen eigen deck selecteren om te spelen.
Maar dat is softwarematig iets, geen ding van Samsung oid.

[Reactie gewijzigd door Rixilabur op 13 maart 2015 08:21]

Kan helaas niet op 25 maart dus moet nog 2 weken langer wachten maar wel een vette actie en wens de 60 gelukkige veel testplezier, ben benieuwd naar de reviews :)
1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True