Door Wilbert de Vries

Tweakers.net start nominaties Gouden Steeksleutel '09

16-11-2009 • 16:30

49 Linkedin

Tweakers.net gaat dit jaar opnieuw van start met de verkiezing van de Gouden Steeksleutels. Deze publieksprijs wordt toegekend aan fabrikanten of producten die door bezoekers van Tweakers.net zijn verkozen.

Alvorens met de verkiezingen zelf van start wordt gegaan, is er voor bezoekers van Tweakers.net gelegenheid hun inbreng te geven over de vraag welke producten een nominatieplek verdienen.

In totaal zijn er 22 categorieën, variërend van laptops en grafische kaarten tot mobieltjes en games, waarbinnen producten genomineerd kunnen worden. Voor elk van de categorieën is op het forum een apart topic aangemaakt waar bezoekers over de betreffende nominaties in discussie kunnen gaan.

Tot en met 29 november kunnen ingelogde bezoekers van Tweakers.net hun favoriete producten nomineren. Hierna zal de balans worden opgemaakt, en vanaf 7 december kunnen bezoekers daadwerkelijk hun stem uitbrengen. Om het stemproces te faciliteren zal Tweakers.net dit jaar een speciale website lanceren, alwaar gedurende drie weken kan worden gestemd. De uitslag zal op 31 december worden bekendgemaakt.

Aan jullie dus de vraag van je te laten horen om deze editie tot een succes te maken. De categorieën zijn, in willekeurige volgorde:

Beste videokaart
Beste cpu
Beste moederbord

Beste monitor

Beste laptop

Beste netbook

Beste wifi-router

Beste browser

Beste internetprovider
Beste webwinkel

Beste game
Beste gameplatform
Beste game-uitgever
Beste mobiele operator
Beste smartphone
Beste compactcamera

Beste dslr-camera

Beste draagbare mediaspeler
Beste televisie
Beste hd-mediaspeler
Beste homecinemasysteem
Beste videocamera

Reacties (49)

Wijzig sortering
Alle ideeën, aanvullingen en overige opmerking voor de editie van 2010 kunnen jullie hier kwijt. :)
Zo, jullie beginnen weer.
Even een klein beetje geschiedenis. Vorig jaar hebben jullie dit ook gedaan en heb ik ook gestemd. Toen de resultaten kwamen was er alleen een grafiek met de resultaten. Niet de hoeveelheid stemmen die elk product toen had gekregen.

Gaan jullie dit jaar ook weer niet het stemgedrag bekend maken? Als dat het geval is stem ik bij deze niet aangezien ik de marges tussen producten wil weten en niet alleen in procenten. Als jullie die resultaten niet laten zien kan je net zo goed je eigen favo lijstje als winnaars benoemen.. toch niemand die het aan het aantal stemmen kan zien.

Het is trouwens best als jullie tijdens de stem periode de resultaten niet laten zien om niet het stemgedrag te beïnvloeden, maar op 31 december bij de resultaten moeten die dus wel staan (zelfde als bij elke pol hier op tweakers)!

Dit is vorig jaar ook door mij gevraagd bij de resultaten, maar niet gekregen (ik weet de reden niet meer).
Die resultaten kun je toch gewoon terugvinden? Bijv. deze poll met totaal aantal stemmers en percentages per genomineerd product. Daaruit kun je het aantal stemmers per genomineerde afleiden.
Ik doelde meer op dit. En lees daar dan ook deze reactie.

[Reactie gewijzigd door markg85 op 16 november 2009 19:29]

Ik vond de informatie bij de uitslag onder de link destijds ook erg teleurstellend.
Ik begrijp wat je bedoelt, dat is toch wel erg relevante informatie. Alleen is je argument wel erg slap...
Als jullie die resultaten niet laten zien kan je net zo goed je eigen favo lijstje als winnaars benoemen.. toch niemand die het aan het aantal stemmen kan zien.
Zal dat dan uitmaken? Als iemand toch eventueel de resultaten zou beinvloeden, waarom dan niet het aantal stemmen? Jij zegt zelfs tijdens het stemmen de resultaten niet weer te geven, dat is helemaal een vrijkaart om maar te doen wat je zelf wilt...

Ik ga er 100% vanuit dat Tweakers dergelijke polls op een eerlijke manier behandeld, het aantal stemmen is daarin geen bepalende factor, het gaat uiteindelijk om de percentages.
Ik ga er vanuit dat tweakers eerlijk is en dat soort dingen natuurlijk niet doet :)
Het is doodsimpel. bij de resultaten het aantal stemmen en de percentages.

Deze polls zijn zeker interessant, maar ik wil gewoon de hoeveelheid stemmen weten. Als ik die zelf moet berekenen zoals in de link van femme is dat geen probleem, maar in mijn link is dat dus wel een probleem.
Ik zal even kijken hoe we ons kunnen schikken naar uw wens ;)
Kun je dat dan ook laten weten voor het stemmen begint?
Ik meen dat ze vorig jaar nadien wel ergens bekend gemaakt zijn overigens, maar dat was pas een flinke tijd na de uitslag. Leuker is om het gewoon in 1 keer te doen :)
He waar is de beste voeding van 2009? ;)
Niet door de voorrondes gekomen. Niet van alles is een nominatie (zo ontbreken beste geheugen, beste printer, beste complete systeem, beste muis, beste toetsenbord, beste DVDbrander en vast nog 1001 dingen). Kwestie van keuzes maken.

Maar kan me voorstellen dat als actief deelnemer in het voedingen topic je het wel een gemis vindt :P
Beste HDD/SSD is er bv ook niet.
Zelf vind ik het ook wel vreemd dat er geen voeding in is mee genomen en geen HDD/SSD
Ik zie ook niet in wat nu het probleem was?

Wie beslist over wat er in mee werd genomen? en hoe gaat dit in zijn werk, gewoon wat mensen bij elkaar die hun mening geven en er word gestemd of word dit groot schalig onderzocht wat bv wij de tweakers leden belangrijk vinden?
Want het kan zijn dat ik dit heb gemist dat de leden uit een lijst konden kiezen wat er in moest en wat niet dus dan heb ik niets gezegd

En nee het is absoluut niet verkeerd bedoeld maar ik neem aan dat er wel meer mensen zijn die het vreemd vinden dat er zaken als voeding/geheugen/HDD/SSD er niet in worden mee genomen.. en natuurlijk als je deze componenten mee neemt zou je er misschien andere uit weg moeten laten..

Het beste is gewoon de producten die er nu niet in zijn door gekomen gewoon wel mee te nemen volgende keer, en er geen voor te laten afvallen.. ben echt benieuwd wat de reden was dat men daar niet voor is gegaan, was het dan te veel als geheel geworden of?

[Reactie gewijzigd door pino85 op 16 november 2009 22:56]

De reden dat het aantal categoriën beperkt is is simpelweg de tijd die er voor is. Er is een plannig voor wanneer wat online moet komen, dus er zijn keuzes gemaakt. Ik heb me daar zelf niet echt mee bezig gehouden, dus kan en mag daar niet zoveel over zeggen. Maar wat je natuurlijk wel mag weten is dat dit soort dingen wel gepland zijn en dat het niet zomaar is dat er dingen weggelaten worden :)
Dat snap ik maar dan de volgende keer wat eerder beginnen?
Dat een imperium als tweakers.net met zo'n grote site en alles er om heen het extreem druk heeft snap ik maar al te goed dat wil ik ook duidelijk maken.
Maar als het argument tijd is en tijdsdruk vind ik dat wel erg karig en geen sterk argument, dan is er toch iets verkeerd in de planning gegaan en/of te laat begonnen, maar wie ben ik als buitenstaander kan ik eigenlijk geen conclusie trekken enkel me mening, maar ik heb het idee dat je me wel begrijpt en al die andere mensen die dit vreemd vinden.
Dus volgende keer beter hoop ik.

En ik ben iemand die zegt doe iets goed en volledig of doe iets niet, maar niet belangrijke zaken er uit laten om het mom van er is geen tijd.
Wat maakt het nu uit als iets een week later is bv? denk je dat wij de tweakers dan moord en brand schreeuwen? nee ik weet zeker dat men dat zal respecteren juist omdat het dan volledig is

[Reactie gewijzigd door pino85 op 17 november 2009 01:40]

Tijd en tijdsdruk zijn geen argument. Tweakers.net is breder dan harde schijfjes en voedingen. Binnen elke rubriek zijn keuzes gemaakt. Volledigheid is in dit geval gewoon geen optie: dan zouden we enkele tientallen categorieën hebben. Als er behoefte aan is, kunnen we in de editie van volgend jaar ook een nominatieronde voor de categorieën opnemen.
Ik zie dat er nu al een opinie peiling gaande is op het forum dus mijn respect daar voor, dan kunnen we zelf aan geven wat we er wel in terug willen volgend jaar en wat niet

[Reactie gewijzigd door pino85 op 17 november 2009 11:35]

Voeding mocht ervan mij toch wel in. DVD brander hoeft van mij echt niet, zal me echt een worst wezen welke ik erin zit zolang die het maar doet. :p
Maar bij voedingen heb je nog heel veel verschillen en is één van het belangrijkste onderdeel. ;)
Heel leuk, ik zal niet veel stemmen omdat ik met de meeste categorieën te weinig ervaring heb, maar ik zal het zeker volgen!

Waarom heet het eigenlijk 'Steeksleutel'? Dan moet ik aan een auto monteur denken!
De steeksleutel komt van Henk, het oude logo van tweakers.net... vandaar :)

plaatje van Henk

@TERW_DAN je hebt helemaal gelijk, al is het wat abstracter geworden

[Reactie gewijzigd door guidooo op 16 november 2009 16:50]

En het nieuwe logo is nog steeds een steeksleutel. Het groene stukje waar de T van Tweakers.net instaat :)
Nostalgische reactie lokt het bij mij uit,... Begon bijna aan een nieuwe casemod!
Moet je hem wel henkmod noemen hea :Y)

Verder inderdaad altijd een leuk initiatief, alleen denk ik dat je bij gameplatformen wel snel klaar bent: zoveel verschillende zijn er niet (of kunnen we ook Commodore64 e.d. nomineren? :p).
(of kunnen we ook Commodore64 e.d. nomineren? :p).
Als jij weet te onderbouwen waarom de C64 anno 2009 nog een goed gameplatform is dan mag je die best nomineren hoor.
Dit?

of dit?

C64 emulator voor iPhone. Staat sinds vorige week weer in de app store. En sinds twee weken terug C64 emulator voor Android. Combineer iets wat je in je broekzak steekt met een back catalog van zo'n 10000 games en je hebt wel degelijk iets interessants :z
Ook leuk dat bijvoorbeeld XS4ALL adverteert met het feit dat ze de gouden Steeksleutel gewonnen hebben. T.net wordt steeds meer mainstream!
ja dat heb ik inderdaad ook laatst gehoord op de radio :P
Denk dat tweakers dan ook een belangrijke doelgroep is voor XS4ALL. De gemiddelde consument kiest denk ik eerder voor 2 keer goedkoper (bij wijze van) bij gelijke snelheden.
T.net wordt steeds meer mainstream!
Zoals alles. Wel jammer ergens.
Worden dit keer ook de totale uitslagen gelijk bekend? Dus met hoeveel stemmen de nominaties zijn geeindigd? Dat vinden de genomineerde merken namelijk best interessant om te weten :)
Dat wil ik ook graag weten en ik hoop dat men dit gaat doen.
DIe uitslagen horen er gewoon bij en geven een compleet beeld
Dus een overzicht van alle genomineerde producten/merken etc, en het aantal stemmen dat ze hebben gekregen.
Verder heb ik mijn voorkeuren al aan gegeven op het forum al kan ik niet overal mijn mening over geven of iets aandragen

[Reactie gewijzigd door pino85 op 16 november 2009 19:27]

9 van de 10 mensen nomineert een product op basis van prijs. Er moet duidelijkheid komen of het nu echt gaat om de beste in zijn categorie. Dan had de 450d bijv nooit kunnen winnen vorig jaar. Alles behalve de allerbeste dSLR op dat mioment natuurlijk
Dan kun je dat Gouden Steeksleutel 2010 Ideeën topic daar melden.
Ik heb er ook al een post over gemaakt maar hoe meer hoe beter natuurlijk.
Tevens kan je ook daar aangeven welkeproduvten/groepen je volgende keer terug wilt zien en welke niet en waarom je dat wel of niet wilt
Daarvoor kan je ook wel review's opzoeken.
Zoek een videokaarten review op en de snelste kaart van 2009(dus de 5970) wint....
vind het juist wel goed dat iedereen op basis van zijn eigen benodigheden/budget de beste uitkiest....
toch altijd wel een leuk initiatief van t.net dit ... favo onderdeel :P
Goed om te zien dat dit jaar nominaties nu ook groot aangekondigd worden :)
Er zitten een paar links aan elkaar vast, doe ff fixen :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee