Door Femme Taken

Architect

Tweakers.net registreert 300.000ste gebruiker

15-11-2009 • 17:00

142 Linkedin

Tweakers.net heeft vrijdagavond omstreeks 23:13 uur zijn 300.000ste geregistreerde en geactiveerde gebruiker bijgeschreven. De gelukkige user draagt rugnummer 326745 en heeft zichzelf lelysat genoemd. Details ontbreken helaas vanwege een niet ingevuld profiel. De users tamer en Dennis Mr_Q visten achter het net door respectievelijk vijf en zeven minuten te vroeg en te laat te registreren.

Sinds de ingebruikname van het registratiesysteem in 1999 is het ledental van Tweakers.net gestaag gegroeid. Aanvankelijk waren de tweakers terughoudend met het indienen van hun registraties. Sinds 2001, toen er eenmaal een paar duizend schaapjes over de dam waren, is er een vrij stabiele instroom van 2.000 tot 4.000 registraties per maand. Naast de voltooide registraties bestaat de userbase uit 17.276 ongeactiveerde registraties en 8.359 bannelingen.

243.172 users wisten de her en der verspreide postknopjes te vinden en namen de moeite om bijdragen op de site te plaatsen. Niet iedereen was daar even succesvol in. Bij 2.202 tweakers werden de bijdragen negatief gewaardeerd. De users met een positief karma creëerden in totaal 205 miljoen karmapunten. De meeste puntjes werden binnengeharkt door TERW_DAN, die met zijn postgedrag een massieve voorsprong van 37 procent opbouwde ten opzichte van de nummer twee dion_b. De tweakers bakten samen 3.484.927 reacties, 13.274 productreviews, 193.963 Vraag & Aanbod-advertenties, 1.347.927 forumtopics en bijna 33 miljoen forumposts. De redactie voegde daar 62.882 nieuwsberichten, 1.194 reviews en 21.456 meukberichten aan toe.

Onder de 217.158 gebruikers die durven uit te komen voor hun geslacht bevinden zich slechts 6.648 tweaksters. Dat zij weinig op hebben met het tweaken blijkt uit het feit dat de vrouwelijke karmaproductie met een gemiddelde van 209 punten tegen 825 voor de heren ver achter blijft bij het mannenkarma. Voor de heren die via Tweakers.net hun droomvrouw denken te vinden is er echter hoop. Waar er in 2001 nog maanden waren waarin het aantal nieuwe tweaksters op de vingers van één hand was te tellen, zijn dat er tegenwoordig 100 tot 200 per maand.

Als nieuwe leden zich in het huidige tempo blijven aanmelden, zal nummer 400.000 op 2 mei 2012 verwelkomd mogen worden. Wij zetten de champagne alvast koud.

Reacties (142)

Wijzig sortering
Wat was de oorzaak van die enorme daling ongeveer midden 2001?
Tweakers gefeliciteerd :*)
We zijn twee keer een groot deel van de userbase kwijtgeraakt door een corrupte database. In 2001 hadden we zo'n databasecrash door de zogenaamde "rickraid", waarvoor je hier meer kunt lezen. :)
maar de grafiek laat nieuwe registraties zien, niet het aantal registraties... de big crash zou alleen die omgekeerde piek kunnen verklaren als het een bepaalde tijd niet mogelijk geweest zou zijn om te registreren, maar dat is toch niet zo?

Maw, de big crash heeft toch geen invloed op het aantal mensen dat wil registreren?
Aan de tijd te zien ging dat om BC3. Er is toen een complete maand aan data (registraties, posts, etc.) verloren gegaan (waaronder de registratie van mijn account destijds) en registreren was een kleine week lang niet mogelijk, zo even uit mijn hoofd.
Idd, ik had ook een pre BC3 account dat verloren is gegaan op die manier. Maar die nieuwe registraties kloppen op zich wel, als alle nieuwe registraties ineens foetsie zijn dan zie je dat in de grafiek als 0 (want je weet niet hoeveel registraties er geweest zijn). Die piek daarna komt door mensen die massaal weer een account hebben geregistreerd.
is bij die 300.000 ook BC3 Victim meegeteld?
Want dan is de eerstvolgende eigenlijk de 300.000e...
lol @ al die gasten die hun eigen site hier posten en dan een regel eronder zetten "maar natuurlijk mag ik er geen reclame voor maken"...
Dat heb je zojuist gedaan door de link te posten... 8)7

ik vraag me af hoeveel er van de eerste 15000 geregistreerden nog actief zijn. is toch alweer 9 jaar terug.
U vraagt wij draaien.

Van de users met een userId <= 15.000 zijn er 14.534 geactiveerd en ongebanned. 1.812 hebben er in de afgelopen twee maanden karma verzameld. In totaal verzamelden 29.824 users karma in de afgelopen twee maanden. In het afgelopen jaar hebben 68.170 users karma verzameld waarvan 2.899 met userId <= 15.000.
Nice, zijn er niet echt veel meer, maar was ook wel een beetje te verwachten. Hier zitten natuurlijk de wijzigingen van username/nieuwe registratie niet in :)
Ik vind het nog wel meevallen eigenlijk. Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat het er nog zoveel zouden zijn na al die tijd.
Dank je wel Femme :p
Gefeliciteerd!

Toch wel benieuwd waar die daling naar 0 vandaan komt in 2001?
Dat zal BC3 geweest zijn, de accounts die toen zijn geregistreerd zijn allemaal verloren gegaan. Zie de link die Floor-is ook gaf: reviews: Tweakers.net 10 jaar: De hostinggeschiedenis 2001- 2004

Dat verklaart gelijk die piek erna, alle mensen die hun account kwijt waren hebben toen opnieuw geregged.
Hoe komt het dan dat mijn profiel bijvoorbeeld als registratiedatum april 2000 heeft?
Of hebben ze later nog het 1 en ander kunnen recoveren?
Dat kan wel eens door de merge komen. Als jij al een oud FP account hebt dat gemerged is met je GoT account kan het nog wel eens zijn dat je registratiedatum verandert is.
Daarom kloppen lang niet alle registratiedatums helemaal meer als je het bekijkt vanuit een oud GoTaccount of oud tweakers.net account.
Na de crash is restored naar de laatste werkzame backup, die was echter van 27 april omdat het backup script niet naar wensen bleek te functioneren...
Je had dus net het geluk net vóór die laatste backup je geregistreerd te hebben.

Alle gegevens van de maand Mei zijn echter wel verloren gegaan... zowel nieuwsposts, forumposts als alle aangemeldde gebruikers:
wel konden later zowel de nieuwspostings als een groot deel van de forumpost gedeeltelijk hersteld worden, maar zonder reacties of nieuwe gebruikers (alle forumposts in mei 2001 gemaakt door nieuw aangemeldde gebruikers zijn gekoppeld aan de 'spookgebruiker 'BC3-User'

[Reactie gewijzigd door RM-rf op 16 november 2009 11:01]

Haha, ja dat is een beetje bizar.
Maar toch, Gefeliciteerd tweakers!
Mooi mooi. Worden 'dode' account ook verwijderd nadat deze x aantal maanden buiten gebruik zijn geweest?
Nee, daar zijn tenslotte ook de eventuele posts en dergelijke aan gekoppeld...

Wel kun je de nick van een inactief persoon claimen wanneer deze minimaal 12 maanden inactief is.
Maar aan diezelfde Nick hangen dan nog wel posts van een andere user? Daar zou ik geen zin in hebben :).
edit:
Ik snap natuurlijk ook wel dat je posts aan een userid hangen (ik ben programmeur). Mijn vraag was dus precies dezelfde als die van jou.

[Reactie gewijzigd door thegve op 15 november 2009 18:18]

Je posts hangen aan een nummertje (je userid). Het overnemen van een nick heeft daar geen invloed op :)

Wat ik me wel afvraag: wat gebeurt er met de nick van de vorige eigenaar?
Daar komt meestal '|IA' achter te staan. Wordt dezelfde nick echter later opnieuw overgenomen, dan worden de modjes creatief. :)
hoe komt lid 300.000 aan nummer 326.745? :p
Zoals DirkW verder naar boven al zegt:
Nope, gebande en niet geactiveerde accounts worden niet meegeteld.
Het gaat hier enkel om de 'voltooide registraties'.
Dus we kunnen dan rekenen dat er in totaal al 26.745 mensen gebanned of nooit activated zijn?
Da's niet niks.
Hier zitten ook mergeclones tussen he, afaik worden die ook op -1 gezet.
Dus stel jij hebt voor de merge een FP account en GoT account gehad, maar deze waren op verschillende mailaccounts geregged en je hebt niet aangegeven dat deze bij elkaar hoorden dan heb je uiteindelijk 2 accounts, waarvan je er maar 1 mag hebben.
In zo'n geval laten we de gebruiker het account kiezen dat hij wil houden (meestal degene met de meeste posts) en de andere wordt gebanned.
Als je die meetelt is die 26745 helemaal niet zo'n belachelijk hoog getal denk ik.
Het is in elk geval niet zo dat er daadwerkelijk zoveel mensen van tweakers.net getrapt zijn omdat ze zich niet konden gedragen :P
idd
17.276 ongeactiveerde registraties en 8.359 bannelingen
maar dan komen we nog zo'n 1110 te kort.. (dit zullen de mergeclones zijn)
300k :o ... dat zijn er veel. Feli! *O*

* pven is trots op zijn id van 856 :*)
Nou, ik vind 'm nog vrij hoog... ;)

OT: Gefeli Tweakers, we're going to take over the world!
Wil toch niets meer zeggen na de merge? :+
Werd gezegd dat alleen Femme zijn nummero 1 mocht behouden, maar in de praktijk heb is allang duidelijk dat de oudste users nog steeds de laagste nummers hebben.
* 8)7 mams omdat ik zo laat ben geboren*

Overigens natuurlijk gefeliciteerd (dit schijnt alweer een +1 op te leveren)

[Reactie gewijzigd door Malarky op 16 november 2009 17:59]

Well done ! ..HULDE !!! voor tweakers..goed werk..ehmmm wanneer kunnen wij dat ene daiting pagina verwachten O-) ...

Cheers,

JLM
http://dating.tweakers.net/

Staat nog niet echt veel boeiends op :+ (wat betreft dating dan natuurlijk).

[Reactie gewijzigd door TERW_DAN op 15 november 2009 17:51]

Er moet gewoon op tweakers.net/aanbod een categorie tweakers/tweaksters bij komen. En dan natuurlijk ook in pricewatch en review.
Maar waarom krijgt hij dan nummer 326745 en niet 300000?
Ik neem aan dat dit te maken heeft met het samenvoegen van de accounts van GoT en de FP enkele jaren terug.
Nope, gebande en niet geactiveerde accounts worden niet meegeteld.
Het gaat hier enkel om de 'voltooide registraties'.

[Reactie gewijzigd door Dirk op 15 november 2009 17:38]

17.276 ongeactiveerde registraties en 8.359 bannelingen
maar dan komen we nog zo'n 1110 te kort.. (dit zullen de mergeclones zijn??)
Vooral die laatste alinea, is dit misschien aanleiding voor een nieuwe .plan waar een tweakers datingservice word aangekondigd? Gefeliciteerd Lelysat, en gefeliciteerd iedereen (behalve de bannelingen) die dit een succesvolle site maken! Vooral de user reacties zijn vaak de dingen waar veel nuttige info in staat, en GoT is ook een zeer mooie community geworden.

Het team achter Tweakers.net verdient daar zeker ook een pluim voor!

[Reactie gewijzigd door Umbrah op 15 november 2009 17:05]

Eventueel een samenwerking met mijn site, daar hebben we vooral duizenden registrerende vrouwen per maand en honderden mannen. Mooie match dus :+
Dus, Femme? Of houdt VNU zich niet bezig met dating perikelen? Schijnt een lucratieve markt te zijn ;)

Maar Tweakers.net gefeliciteerd! Super prestatie, erg veel respect voor hoe jullie de afgelopen jaren de site hebben uitgebreid en ook hoe jullie het voor elkaar hebben gekregen toch bij de community te blijven tijdens deze groei! Zelfs de overgang naar VNU heeft weinig 'problemen' op dat vlak opgeleverd. Nicely done en keep up the good work :)

[Reactie gewijzigd door bartvb op 15 november 2009 21:26]

ik denk dat een paar op vloeibaar N² niet zo snel vooruitgaat als een processor (die op zijn beurt dan weer weinig met haver wil doen) :+

[Reactie gewijzigd door dasiro op 15 november 2009 22:48]

Eventueel een samenwerking met mijn site, daar hebben we vooral duizenden registrerende vrouwen per maand en honderden mannen.

Verkapte reclame voor je site? Trouwens.. tweakers en paarden? Vreemde combo.
Verkapte reclame voor je site? Trouwens.. tweakers en paarden? Vreemde combo.
Ik denk niet dat hij ons wilde koppelen aan de paarden :+

Zou het persoonlijk ook een beetje gek vinden als de dames op zijn website aan de computers dachten als hij voor zou stellen ze met tweakers te koppelen.
toch tof;

je paard chip-chunen, waarna je 'm gaat tweaker voor nog meer HP :+
Haha, opzich niet. Mijn vriendin is ook een zeer actief lid van die site.

on topic:

En dan maar hopen dat we dit niveau vast kunnen houden
Vreemde combo valt mee :) Paardenvrouw is uren bezig met haar paard, Tweaker kan in die tijd ongestoord rommelen met z'n computers ;)
En reclame? Tweakers.net lijkt me niet helemaal de juiste doelgroep :+
* Anoniem: 140398 vraagt zich af wie de tweaker is met de hoogste tweakotine en of ie al in behandeling is. ;)
Tweakotine is iets tijdelijks he, dus als jij nu de hoogste hebt maar je bent er een dag niet kan het goed weer iemand anders zijn morgen en weer iemand anders overmorgen.

Als je een dag flink actief bent schiet je snel omhoog met je tweakotine (te zien in je profiel).
1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee