Advertorial

Door Tweakers Partners

Wat vinden tweakers van de nieuwe Tenways CGO009

18-06-2024 • 08:00

47

De interesse om als een van de eersten ter wereld serieuze kilometers te maken met Tenways nieuwe e-bike CGO009 was enorm. Helaas hadden we maar vijf exemplaren in huis om twee weken lang uitgebreid te testen op de Nederlandse weg. Dat deden onze communityleden dan ook: eerst een proefritje tijdens een exclusief evenement in Amsterdam, daarna in hun eigen omgeving. De opvallendste bevindingen vatten we in dit artikel voor je samen.

Specs van de Tenways CG0009

  • C9-motor
  • Nominaal vermogen: 250W
  • Koppel: 45Nm
  • Aandrijving: singlespeed, Gates CDN Carbon-tandriem
  • Frame en voorvork: aluminium 6061
  • Accu: 374Wh (36V / 10,4Ah) lithium-ionaccu met LG-cellen
  • Actieradius: tot 85km
  • Snelheid: 25km/u
  • Crankstel: Gates CDX-crankset
  • Remmen: Hydraulische schijfremmen
  • Bediening: Minimalist Dash Control met boostfunctie
  • Banden: 55mm
  • Nettogewicht: 21kg

Het e-bikemerk Tenways bestaat nog niet zo lang, maar timmert aardig aan de weg met fraaie en toch betaalbare modellen. De CGO600 (Pro), CGO800, de Ago T en X en de Cargo-bakfiets zijn niet de minsten en maakten indruk, zelfs in de grote e-biketest die de ANWB in 2023 hield. Met hun in februari aangekondigde model CGO009 brengt het bedrijf een opvallende urbanbike op de markt met een modern en minimalistisch geometrisch frame. Dat het design ook is geïnspireerd op blikvangers als Cowboy en VanMoof lijkt voor de hand liggend. Niet alleen de strakke vormgeving is opvallend aan de CGO009, ook een aantal innovaties valt op.

Hoe bevallen die in de praktijk? Dat oordeel lieten wij over aan een aantal leden van onze gewaardeerde community. Omdat een droge lijst met specificaties niet alles zegt, hebben we vijf tweakers twee weken lang testritjes laten maken in hun eigen omgeving. Dat was (uiteraard) in de stad, maar ook voor het woon-werkverkeer.

Heb je nu even geen tijd om alle reviews van begin tot eind te lezen, maar ben je wel benieuwd naar de bevindingen van het testpanel? Hieronder zetten we de belangrijkste bevindingen kort en bondig voor je op een rijtje. Maar als je toch wat meer de diepte in wilt en nieuwsgierig bent naar de volledige gebruikerservaringen, klik dan door op de reviews van ons tweakerspanel.“De 009 komt zeker op mijn lijstje als eventuele toekomstige elektrische fiets!”

Communitylid sushieffer had het nodige vergelijkingsmateriaal, want hij fietste al eerder op een Cowboy en VanMoof, en recenter op de CGO600 Pro. De CGO009 kwam op hem een stuk zwaarder over, maar dat was niet per se een nadeel. “De 009 voelt daardoor een stuk robuuster”, noteerde hij. Na bijna 200 testkilometers had sushieffer ook het idee dat de CGO009 met een onderhoudsbeurtje op zijn tijd nog jaren mee kan gaan. “De 009 komt zeker op mijn lijstje als eventuele toekomstige elektrische fiets!”

Dat de CGO009 geen opdondertje is, viel tweaker Vaal ook al op. Volgens hem is de fiets fors uitgevallen, zowel in de hoogte als in de lengte, en is hij bovendien voorzien van dikke banden. Ook hij concludeerde dat dit de stabiliteit ten goede komt. Dat is niet verkeerd, zeker niet als de eerste keer in het zadel aan de voet van de A'DAM Toren is, waar hij met de medetesters was uitgenodigd voor een feestelijke perspresentatie. “Wel een flinke wind, dus perfecte omstandigheden om een elektrische fiets te testen", merkte hij op.

Minder perfect verliep de eerste echte testrit, thuis in Utrecht. Omdat hij had nagelaten de accu eerst volledig op te laden, moest hij de laatste vijf kilometer zonder motorhulp fietsen. Dan is de fiets best zwaar en worden versnellingen gemist. Doordat de riemaandrijving prima functioneerde, kwam hij alsnog zonder kleerscheuren (maar met een natte rug) thuis. Les geleerd: voor de volgende ritten zorgde hij ervoor dat de accu honderd procent was opgeladen voordat hij de deur uitging.

Een goed opgeladen smartphone is ook essentieel, ontdekte Vaal. Omdat je met de app de ondersteuning kunt blokkeren totdat de fiets verbinding maakt met je telefoon, moet je niet met een leeg mobieltje wegrijden. Wat dat betreft had Vaal ook graag een USB-C-poort gezien voor het opladen onderweg.

'Eenvoud is het kenmerk van het ware', wordt wel eens gezegd. Wat dat betreft is de CGO009 een schoolvoorbeeld. Vaal noemt de e-bike doodsimpel: “Geen versnellingen, geen display, alleen een klein paneeltje met vijf knoppen links en een ledindicator rechts.” Volgens hem is de carbon belt drive extreem soepel en de mate van ondersteuning op het derde niveau, van de in totaal vier, aanzienlijk, terwijl de stappen tussen de verschillende niveaus precies goed zijn.

Wat e-bikes betreft was Nokian95dude niet bijzonder ervaren, dus misschien viel de actieradius hem daardoor wat tegen. Rond de vijftig kilometer was de ondersteuning niet meer om over naar huis te schrijven, dus houd er rekening mee dat je na twee woon-werkritten de accu weer moet opladen. Een pluspunt is dat de accu netjes is weggewerkt en eruit te halen is (door de eigenaar, niet door een gelegenheidsdief). Prettig is dus dat je niet, zoals bij sommige modellen, de hele fiets naar het dichtstbijzijnde stopcontact hoeft te slepen.

Nokian95dude is erg te spreken over de eenvoud van de bediening.Nokian95dude is erg te spreken over de eenvoud van de bediening. Om de symbolen en lampjesindicaties te duiden, hoef je de handleiding niet te raadplegen, en de app is gebruikersvriendelijk en laat de data zien die je als fietser wilt zien: “Je kunt makkelijk de snelheid aflezen, de totale afgelegde kilometers en de geschatte kilometers die nog gereden kunnen worden. Alles wat ik in ieder geval op zijn minst direct in één scherm wil kunnen zien.”

Ook markee’s eindoordeel is overwegend positief. Hij fietste op een werkdag van Lelystad naar Almere en terug. “Op één batterijlading heb ik moeiteloos 48,8 km afgelegd, met de nodige trapondersteuning. Hierbij heb ik expres niet gelet op de actieradius en de verschillende trapondersteuningsniveaus gewoon gebruikt. Eenmaal thuis kon ik volgens de Tenways-app nog makkelijk een keertje terug naar Almere, maar dan wel in de laagste stand van de trapondersteuning.”

Hij vindt dat de CGO009 zich op de redelijk dichtbevolkte e-bikemarkt prima staande houdt en noemt als sterke punten het design, de prestaties zoals de bijna geluidloze motor en de technologische integraties. Ook over de boostknop is hij te spreken, ideaal als je een helling op moet of snel weg wilt zijn bij het verkeerslicht.

Wel zou het zadel comfortabeler mogen zijn voor lange ritten en mist hij een standaard meegeleverd slot.“Voor de prijs die Tenways vraagt voor deze fiets, is het echt een geweldige e-bike!” Gelukkig kan de fiets wel seintjes geven als er mogelijk iets verdachts aan de hand is. “Alerts bij beweging, ontkoppeling van de batterij of het verlaten van een veilige zone zijn allemaal inbegrepen, wat een veilig gevoel geeft. De bewegingsmelding is erg gevoelig, maar bij een fiets van 2399 euro is een melding te veel beter dan een te weinig.” Over de prijs-kwaliteitverhouding is markee helder: “Voor de prijs die Tenways vraagt voor deze fiets, is het echt een geweldige e-bike!”

Voor Leonardus scoorde het design goed: “Ik kreeg bij mijn eerste rit al complimenten”, maar ook de riemaandrijving, waarover veel discussie was op de oproeppagina, de eenvoudig uitneembare accu, gps-tracking en app. Sommige dingen kostten hem wat tijd, zoals het monteren van de fiets bij levering, maar ook tijdens het eerste gebruik. “Het is even een apart gevoel dat de fiets geen versnellingen heeft, maar ook daar is een mouw aan te passen; het went ook.” Ook Leonardus roemt de gunstige prijs. Maar misschien zou hij liever net iets meer betalen voor enkele zaken die hij graag standaard aanwezig zou zien, zoals een slot en telefoonhouder. Dat de CGO009 geen display heeft, vond hij, in tegenstelling tot een aantal andere testers, wel weer een beetje een gemis.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Tenways en Tweakers Partners. Tweakers Partners is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Bekijk hier het overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen.

Reacties (47)

47
47
25
7
0
20
Wijzig sortering
Ik was toevallig vorige week aan het zoeken naar een nieuwe normale MTB en een van de YouTubers gaf aan dat je moet uitkijken als een fietsmaker slechts 1 framemaat aanbied voor een fiets deze niet eens de moeite heeft genomen om verschillende framematen te maken voor mensen van verschillende lengtes en de kans groot is dat ze op andere punten ook shortcuts hebben gemaakt. Ik heb geen idee of dat ook geld voor e-bikes, maar ik zou me niet kunnen voorstellen waarom niet. Als ik naar de site ga van Tenways voor de cgo009 dan hebben ze 1 framemaat voor mensen van 160-200cm... Als ik bij andere aanbieders ga kijken van e-bikes zie ik wel meerdere framematen voorbijkomen...

Tenways is een Chinees bedrijf uit Shenzen, wat in theorie geen issue hoeft te zijn. Maar veel reviewers trekken vergelijkingen met VanMoof designs/features...

Maar voordat je er eentje koopt zou ik eerst eens wat reviews checken, waaronder de negatieve punten van de reviewers van het testpanel zelf: product: Tenways CGO009
Na ongeveer een jaar op mijn Tenways fiets moet ik concluderen dat het in mijn geval prima waar is voor je geld. Ik heb bij een fietsenwinkel een ritje gemaakt om te kijken of de maat voor mijn geval goed was. Na een positieve eerste ervaring ben ik tot aanschaf over gegaan.

Mijn fiets, fiets fijn, lijkt solide gebouwd te zijn (niet minder dan bekendere merken uit dezelfde prijsklasse) en heeft verder niet veel onderhoud nodig. Over dat laatste maak ik mij ook niet veel zorgen omdat er inmiddels voldoende dealers zijn in Nederland.
Zelfde ervaring hier, zowel ik als vrouw hebben een Tenways. Ik een CGO600 en zij een CGO800S. Beide na 1 a 1.5 jaar bevallen nog prima en geen issues. N=2 resultaat natuurlijk.

En gezien de frame maten, bijvoorbeeld de cg600(pro) heeft wel meerdere frame maten; 3 of 4 (pro) zo te zien.
Poeh, bij de CGO600 hoefde je maar naar de lak te kijken en deze sprong er al af. Niks mis mee zou ik dus wel wat specificeren. Voor de prijs is er zeker niks mis mee, maar er zijn wel wezenlijk verschillen met duurdere fietsen.

Zo zijn beide fietsen single speed, oftewel geen versnellingen. Wil je dus in ons land wat langere stukken richting de 25 km/h gaan dan trap je met een snelheid van een bezetene. Ook hierbij: niks mis mee voor de prijs, maar wil je versnellingen dan wordt het dus al duurder.

Tenways zijn dus leuke budget e-bikes voor prima korte ritjes in de stad. Langere stukken wil je wat meer, wil je je kinderen mee kunnen nemen kun je ook beter verder kijken.
Geen last van de lak (gelukkig) en vind het prima fietsen rond 25kmh, vind het persoonlijk en prettige (trap) snelheid.

Juist het geen versnellingen is wat ik er prettig aan vind samen met de riem ipv ketting. Is een reden geweest voor de keuze.

Verder rij ik er regelmatig door de polder stukken van 20km mee (20 heen en 20 terug, meer kan been nog niet). Alleen het standaard zadel kon ik niet aan wennen en heb een andere (verstelbare) stuurpen geplaatst zodat ik iets meer rechtop zit.

De fiets helpt en heeft me ook behoorlijk geholpen tijdens revalidatie van onder andere een gebroken bovenbeen waar later nog eens opnieuw een nieuwe pen in mocht (heerlijk). Uiteraard toepasbaar op alle fietsen, het is allemaal trappen en goed voor het been. Echter wel de reden voor de aanschaf van een elektrische fiets want normaal zonder ondersteuning trappen zat er sowieso niet in. En is dit achteraf gezien een prima budget keuze geweest.
Voor standaardisatie lijkt 1 framemaat mij juist veel handiger. Bespaart zeer in productie kosten omdat de tooling voor elke fiets hetzelfde is.

Ik ben geen fiets expert maar Ik vind het apart dat men meer problemen bevind bij productie bij een bedrijf dat juist een veel gestandaardiseerder aanbod heeft.
De afstand van trapper tot zadel kun je met een langere zadelpen nog wel opvangen, maar de afstand van zadel tot stuur valt nauwelijks in te stellen. Er is een goede reden dat traditionele fietsmerken meerdere framematen voeren.

Dat er hier Tweakers tevreden zijn over het gekozen compromis is geen wonder: als je als kledingzaak alleen medium verkoopt, zijn er genoeg klanten waarbij dat prima zit. Het maakt dat medium kledingstuk ook niet slecht, alleen minder geschikt voor wie eigenlijk S of L nodig heeft.

Over welke tooling hebben we het precies die universeel kan zijn?

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 22 juli 2024 17:47]

Ik weet niet precies hoe deze fiets gemaakt wordt, maar veel fietsen worden gemaakt door buizen aan elkaar te lassen. Elk frame moet daarvoor een andere set aan buizen hebben om het gewenste frame te maken.

Door slechts een grootte frame te produceren hoeft een fabrikant slechts een set aan buizen te fabriceren. Ook al het andere wordtin theorie simpeler omdat alles gestandaardiseerd kan worden op 1 fiets en er machines op maat gemaakt kunnen worden om enkel deze ene fiets te produceren.

Bij kwaliteitscontrole is het ook simpeler om slechts 1 fietsmaat te testen. Vaak worden er speciale stations gemaakt om producten te testen die voor een specifiek product zijn. Bij het verschepen en inpakken hoeft er ook slechts 1 maat doos en verpakking op voorraad te zijn etc.

Al dat gezegd te hebben is het nog steeds niet per-se waar dat een fabrikant met minder producten betere kwaliteit levert. Maar meer frames zou voor mij geen maatstaaf zijn dat de kwaliteit beter is.

[Reactie gewijzigd door Osiummaster op 22 juli 2024 17:47]

We begrijpen dat het allemaal simpeler is met 1 maat, maar dat is een voordeel voor de fabrikant, die kan immers heel wat kosten besparen. Dat is niet in het voordeel van de klant.

Even als voorbeeld, een Kia is een mooi autotje. Maar als ik ik een uur+ in de bijrijders stoel zit, dan kan ik bij de volgende stop mezelf moeizaam gaan 'uitvouwen'. Dat probleem had ik niet in de ruimere Audi. En ik ben slechts 183cm...

Als kind had ik een leuk 2e hands racefietsje, maar niet voldoende kennis in huis en nog geen internet. Die bleek dus veel te klein te zijn voor me, met stuur/zadel hoogte instellen kom je ook maar zover. Ik had helemaal geen last van (in het begin) maar met lange ritten ging je dat echt in je rug voelen.

Het enige wat in te stellen is, is het zadel, geen frame keuze en het stuur is ook niet verstelbaar (geven reviewers aan). Dat maakt je opties als klant dan heel erg beperkt. Jij past je aan aan je fiets ipv. dat je de juiste dimensies hebt voor de fiets en je de fiets aanpast aan de klant.

Er zullen vast mensen zijn die perfect passen op dit model fiets en nog meer die zich enigszins willen aanpassen om weg te komen met een veel goedkopere e-bike, net zoals dat met auto's gebeurd. Als je niet veel meer doet dan even heen en weer zo nu en dan om de boodschappen te doen, niets aan de hand, maar dagelijks een flinke rit, kan niet goed zijn voor veel mensen die zich flink qua houding moeten aanpassen.

Dat geld voor fietsen, bureaus, bureaustoelen, etc. One size does not fit all!
Niemand beweert dat fabrikanten met meerdere frame-maten betere kwaliteit leveren, maar het is echt niet zo dat deze ene frame-maat voor iedereen geschikt is. En dat is zo jammer aan deze keuze voor een middelmaat frame: wie wat langer of juist kleiner is, vindt geen passende fiets of ontwikkelt na verloop van tijd klachten door een slechte houding.

Daar kom je tijdens een proefrit echt niet achter, dat komt pas na een paar weken of maanden. Een goede fietsenmaker zoekt als eerste jouw framemaat uit, pas daarna ga je proefrijden. Deze Chinese fabrikant denkt dat frames die gemiddeld zijn voor het wereldwijde publiek ook aan lange Nederlanders te slijten zijn... Dat klopt maar deels.
Waarom vind je het apart dat er in de comments vanuit de consument gedacht wordt? Dat standaardisatie vooral fabrikanten (economische) voordelen biedt, lijkt me nogal logisch en daarom niet zo boeiend. Maar voor veel consumenten zit er wel een potentieel ergonomisch nadeel aan dat zeker benoemd moet worden.
Je hebt gelijk dat dit ergonomisch impact kan hebben. Maar de goedkopere productie zou theoretisch moeten leiden tot een goedkopere prijs.

Dus een trade-off van comfort vs prijs.

Maar niet een impact van comfort vs productiekwaliteit.
Als autofabrikanten ook zo gaan denken, brengen ze straks auto's op de markt zonder verstelbare stoelen of verstelbaar stuur. Immers dat scheelt aardig wat mechaniek, is veel goedkoper en makkelijker te testen. Je levert wat comfort in, maar hey, het is goedkoper!
Doen ze al. Tesla en andere fabrikanten bouwen standaard opties in en activeren ze vervolgens in software.

Door het niet hoeven maken van meerdere hardware modellen versimpelen ze productie.
Dat is iets totaal anders. Ik heb het over weglaten van opties, die opties zitten er bij die Tesla al op, maar niet geactiveerd. Je hebt als klant dus gewoon nog keuze.
Goede constatering. Ik zelf ben 170 cm lang (kort :D) en heb met de framemaat geen moeite gehad. Ik kan me wel voorstellen dat het voor iemand van 160 cm wat moeilijker is om met de voetjes bij de grond te komen. En iemand van 200 cm zal wat meer voorover moeten zitten, denk ik. Ik kan me voorstellen dat dit voor een MTB een belangrijk(er) criteria is...

Overigens zie ik verder geen shortcuts in de technische elementen van de fiets. Al is de eigen motor natuurlijk wel een dingetje, mocht Tenways ooit failliet gaan. Ik geloof dat de overige modellen wel in verschillende maten beschikbaar zijn en onderdelen gebruiken die ook na een faillissement nog te verkrijgen zijn.
Dat zal soms wel zo zijn idd, maar ik denk dat je beter naar het track record van het bedrijf kunt kijken voor een beter plaatje.

Best vervelend dat bedrijven de grootste maat schrappen uit hun aanbod ook, als lang persoon een nieuwe fiets zoeken was 10 jaar terug al lastig, maar nu nog een stuk meer.
Ik fiets nu een jaar op de Tenways CGO 800s, fantastische fiets als ik heel eerlijk ben. De CGO009 spreekt mij heel erg aan als vervanger, want ik loop tegen wat dingen aan momenteel:

Dat het een Chinees bedrijf is moet nu niet zo gek veel uitmaken, dit is 1 van de weinig merken die fietsenmakers wel kunnen repareren namelijk. Daarmee gezegd heb ik nu al de volgende reparaties: Spaak geknapt, krakende trappers en op diverse bouten/moeren al roest.

Je vergelijking met VanMoof klopt, maar dat moet volgens mij niets uitmaken (want wie geeft er nou zoveel geld uit aan zo'n 'matig' presterende fiets). De prijs van een Tenways is aanzienlijk lager dan een VanMoof of ander vergelijkbaar model met een riem ipv ketting.
Ik heb er sinds een maand eentje. Had eigenlijk een Watt Brooklyn Black Edition besteld, maar die bleek niet meer leverbaar, en kreeg deze ervoor in de plaats. Dus eigenlijk blind gekocht.

Ik ben zelf 1.93m lang, maar vind het frame prima qua maat. Zeker niet te klein. Het is wat gek dat er geen display op zit, maar eigenlijk mis ik het ondertussen niet meer. Je ziet (en voelt) prima wat de mate van ondersteuning is en hoe vol je accu is (zelfde detailniveau als bij een display). Wil je het allemaal precies weten heb je de app.

Het lijkt er een beetje op dat het extra achterlicht op het achterspatbord er op gezet is vanwege regelgeving in NL (of EU). Ik kan het zelf niet terug vinden waar precies de verlichting (en reflector) moet zitten.

De fiets is erg stil en de torque sensor reageert erg snel.

Wat ik als minpunt ervaar is dat het frame wel heel erg stijf is. En misschien moet ik wat lucht uit de banden laten. Met name verkeersdrempels en het betreden van woonerven voel je goed.

Maar echt een heerlijke fiets.
Tenways heeft zeker meerdere shortcuts genomen, dat is ook mijn ervaring. Tektro schijfremmen zijn bijvoorbeeld geen Shimano, maar ook andere onderdelen zoals trappers, stuur, handvaten, stuurpen, zadel en lak zijn gewoon goeiekope (wielen en banden waarschijnlijk ook, maar geen erg in gehad). Als je voor die prijs dit allemaal op topniveau had gewild houd je jezelf voor de gek. Allemaal prima te achterhalen met reviews.
De onderdelen die er (meer) toe doen (zoals krachtsensor, motor, batterij zijn allemaal dik in orde. Prijs/kwaliteit is top, maar dat is niet hetzelfde als kwaliteit is absolute top.
heb al jaren een electrische fiets als hoofd vervoer in gebruik. Wat ik op het plaatje mis een een bagage drager. Gezien de specs is het een stadsfiets.
Het is heel goed dat er in Utrecht gefietst is zonder ondersteuning2. Welliswaar door toeval, maar toch. Ik fiets voornamelijk zonder de ondersteunig. Dat fietst ook licht en daarom van belang. Mijn insteek is; beter mee verlegen dan om verlegen. Dus deze fietst blijkbaar zwaar, dan zou ik aanraden: koop deze fiets niet!
Er wordt helaas niet gesproken over het geluid de motor maakt. Sommige merken maken een flink jankend geluid, anderen hoor je nauwelijks.
Een hoop ontbrekende zaken blijkbaar. Geen slot!!?? Is het dan niet handiger om dan die 2300 euro met briefjes met een steen erop, op straat te leggen met een briefje, neem maar mee?
Hij maakt geen geluid. Zonder ondersteuning fietsen is geen pretje hoor, als je dat fijn vindt zou ik een gewoon stadsfietsje kopen ;) Buiten slapen kun je beter niet door met de CGO009, zelfs met het dikste slot slijpen ze hem gewoon open en nemen ze hem mee.
Ik denk dat de Tenway een prima e-Bike is maar met de prijs voor deze fiets komen ze wel uit de budgetreeks van fietsen en dan is het een fiets met een steviger prijs met veel concurrenten. En ja, de Veloretti, Cowboy en andere fietsen zijn dan wel duurder maar meestal opgebouwd uit a-klasse componenten voor de slijtagegevoelige onderdelen. Als deze Tenway kapot gaat dan kun je niet zomaar even de achternaaf (en dus de motor) vervangen en zelfs de remmen zijn niet te verkrijgen in NL anders dan bij de dealer. Hoe dat over 5 jaar is moet je dan maar afwachten.

Een Veloretti heeft Bafang, Eviolo en Shimano onderdelen en het bedrijf maakt deel uit van PON, dat geeft mij meer vertrouwen dan een Chinese Tenway. Cowboy zit ook nog steeds in zwaar water. Andere Amsterdamse fabrikanten Ampler en Mokumono maken mooie fietsen maar moeten zichzelf nog bewijzen in deze lastige markt. Brekr zit dan weer meer primair in de fatbike handel en dat is wel weer een ander verhaal.

Dit is dus in verhouding nog een budgetfiets maar het verschil is niet meer zo groot en dan zou ik nu toch voor iets meer geld een fiets kopen die je in NL altijd kunt laten servicen. Wel goed dat ze nu een mooi geïntegreerd en, beter goed gejat dan zelf slecht verzonnen, achterlicht hebben toegevoegd in plaats van dat zielige lampje met siliconen bandje en AAA batterijtjes dat je aan je zadelpen moest hangen.
Ampler komt uit Estland en bestaat al een tijdje (2016)
Ai, ik dacht dat ze ook Amsterdams waren... my bad. Kende ze pas vanaf de flatstore in Amsterdam en hoorde eens dat ze van Adam zouden zijn maar toch niet dan O-) Dan zijn ze in NL nu wel meer bekend aan het worden, geen idee of ze goed verkopen.

[Reactie gewijzigd door Ootje70 op 22 juli 2024 17:47]

Op dit specifieke model gebruikt Tenways ook een Bafang motor en elektronica, tektro remmen en een Gates tandriem.

Dus ik denk dat de onderdelen goed verkrijgbaar zullen zijn.
Holy moly 45Nm?! Totale leek hoor maar mijn auto van bijna 2 ton heeft 400Nm, dan is dit dus serieus veel trekkracht voor een fiets of mis ik iets?
Moah, menug stadfiets heeft een motor met 50 of 75Nm koppel. Dus 45Nm valt best mee. Zeker als je bedenkt dat dat middenmotoren zijn die gebruik kunnen maken van de versnellingen in je achterwiel om hen koppel te vergroten.
Als je zelf op de trappers gaat staan, zonder iets te doen heb je al een veel groter koppel. (bv ong 160 Nm voor iemand van 80 kg) Rekenvoorbeeldje uit: https://www.club-pan.nl/P...een//Koppelenvermogen.pdf (lijkt plausibel).

Het gaat natuurlijk om trapondersteuning, die motor hoeft niet al het werk te doen. Ook geven ze niet aan of er nog overbrengen zitten tussen de motor en de trapas.
Je mist iets, mijn ebike heeft een bosch CX performance motor erin zitten met 85nm.
https://www.bosch-ebike.com/nl/producten/performance-line-cx

Zelf voor een cube gekozen is een goede prijs kwaliteit verhouding.
Cube Kathmandu Hybrid Pro 2023 (google maar)

en bright heeft goede reviews en uitleg voor ebikes
VB:
YouTube: Duitse e-bike-gigant scoort HOOG met dit 'renpaard'

En als iemand een MTB zoekt dan zit die helemaal goed bij Cube.
Jouw auto van 2 ton levert dat koppel bij bijvoorbeeld 2000rpm en hoger. De trapfrequentie van de gemiddelde fietser ligt meer dan een factor 20 lager. Het geleverde vermogen ligt dus ook vele malen lager en dat telt, want je negeert nu de overbrenging.
Ahhh ok bedankt, er begint een lichtje te branden, dus het is niet 1 op 1 bij een elektrische fiets en bijv. een auto. Als ik het goed begrijp blijft er dus +/- 2 tot 4 Nm over op het achterwiel. Alsnog best lekker.
Een verstelbare stuurpen voor een comfortabelere zithouding en verende voorvork zou wel handig zijn. En een bagagedrager voor een fietstas ook.

De gps tracker is handig, maar ik zie liever de mogelijkheid dat je de motor via de app op slot kunt zetten.

Ik zeg nice bike maar ik ben niet de juiste doelgroep :)
GPS tracking wordt vaak door verzekeraars geëist, dat is dus niet echt handig, maar dus gewoon een verplichte basis functie.
maar ik zie liever de mogelijkheid dat je de motor via de app op slot kunt zetten.
Dat kan ook. Je kunt hem je telefoon als 'sleutel' gebruiken voor de ondersteuning. Zonder telefoon kun je de fiets alleen aanzetten, maar kan je de trapondersteuning niet aan krijgen.

Die functie kan ook weer uit trouwens. Vind het voor mijn eigen gebruik niet nodig. Heb deze CGO009 nu een maandje en vind het een fijne fiets.
Ik vond het erg leuk om de fiets te testen voor Tweakers! Helaas ben ik duidelijk niet de doelgroep, ik werd namelijk vrij zenuwachtig van zo'n dure fiets in de drukke stad ;) Ik rijd dan liever op m'n Swapfiets. Voor de langere ritten met de kinderen kan ik altijd nog een bakfiets huren.
Als je van Tweaken houdt een een (electrische) fiets zoekt, kijk dan eens naar Azor.
Dat is een fabrikant die in Hoogeveen zit en daar kun je je fiets compleet customizen:
https://www.azor.nl/ontwerp-jouw-azor

Voordeel van een Nederlandse fabrikant is dat je zeker weet dat je geen ellende krijgt, wanneer je een beroep moet doen op garantie. Ik heb zelf een fiets bij hen gekocht (geen electrische, maar toch) en ik ben uitermate tevreden. Gelukkig geen garantie-issues gehad, overigens :D
Dat kan ik beaamen, ik heb al 10 jaar gefietst met fietsen van Azor, +/- 5000 km woonwerkverkeer per jaar. Geen probleem, superdegelijk gebouwd.
2400 euro voor een fiets zonder versnellingen en schermpje? Dat vind ik wel een hele stevige prijs en/of een karig aanbod.
Ik heb de Tenways CGO600 Pro voor € 1799 gekocht, inclusief kettingslot. Dit is ongeveer een jaar geleden. Ik ben er heel blij mee, hij rijdt supercomfortabel en hij wordt gewoon onderhouden door de lokale fietsenwinkel, ideaal!
Ook zaten er drie gratis onderhoudsbeurten bij. Ik heb ook ervaring met VanMoof, die twee keer zo duur is, en ik moet zeggen dat ik weinig verschil merk, behalve in de portemonnee.
Het is even een apart gevoel dat de fiets geen versnellingen heeft, maar ook daar is een mouw aan te passen;
Ben wel benieuwd naar deze 'mouw'
Waar vindt de productie plaats?
In een autocratie of in een democratie?
Iedere euro die naar China gaat kan worden gebruikt om meer mensen mee te vermoorden in de oorlog die nu plaatsvindt in Europa.
Bloed aan je fiets, dat lijkt me niet zo lekker fietsen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.