De Tweakers-community loopt altijd voorop als het om technologie gaat. Dat is ook goed te zien bij smarthome. Nu stembediening steeds meer toepassingen krijgt, is er een interessante tijd aangebroken. Maar welke slimme apparaten worden nu het meest gebruikt? En hoe?
Smarthome wint steeds meer terrein. De grote massa kijkt de kat nog uit de boom, maar bedrijven en early adopters zijn er inmiddels over uit: smarthome is een blijvertje. Er zijn nu bijna een half miljoen Nederlandse huishoudens met een slimme speaker. 15 procent van diezelfde Nederlandse huishoudens is in het bezit van een slimme thermostaat. Langzamerhand worden steeds meer apparaten aan elkaar gekoppeld en breidt het ecosysteem voor smarthome zich uit.
Toch valt er nog veel te winnen. Uit het Smart Home Monitor-onderzoek dat Multiscope onder 4700 respondenten van achttien jaar en ouder deed, kwam bijvoorbeeld naar voren dat 56 procent van de Nederlandse huishoudens niet op de hoogte is van het bestaan van slimme speakers. Bij de ondervraagden die wel ingevoerd zijn, heeft Google Home de grootste naamsbekendheid als het gaat om slimme speakers: 23 procent. Daarna volgen de Sonos One en de Amazon Echo. Google Nest zet dan ook vol in op smarthome en heeft een reeks producten die met elkaar en afzonderlijk kunnen werken. Naast de Google Home-speaker (de ‘gewone’ en de Mini), zijn er de Nest-thermostaat, Nest Protect, Nest Hub en de Chromecast. Daarnaast biedt de Philips Hue-reeks slimme led-lampen van hoge kwaliteit die eenvoudig in gebruik zijn en die iedere ruimte omtoveren in een lichtfontein waarbij de gekleurde waterballetten in Las Vegas schril afsteken.
Met al deze slimme apparaten kunnen gebruikers smarthome inzetten voor het regelen van zowel indoor als outdoor veiligheid, denk daarbij aan slimme rookmelders, deurbellen en voordeurcamera’s. Ook kamertemperatuur, entertainment en sfeerverlichting kunnen met smarthome worden bediend, en échte voorlopers combineren natuurlijk zoveel mogelijk tegelijk.
Doe mee!
Google Nest en Philips Hue zijn dan ook benieuwd hoe de Tweakers-community smarthomeproducten gebruikt. Speciaal daarvoor is er een onderzoek samengesteld. Onder alle aanmeldingen worden drie tweakers geselecteerd die de Philips Hue mogen testen, reviewen én: na afloop houden! Het invullen van de survey duurt slechts vijf minuten.
Voorwaarden voor deelname
- Je Tweakers-account moet voor 4 juli 2019 geactiveerd zijn.
- Meedoen kan tot en met 10 juli 2019 09.00 uur via de survey en alleen bezoekers met een Tweakers-account kunnen het Philips Hue-(starters)pakket winnen.
- Je kunt slechts één keer aan de survey deelnemen.
- De resultaten van de survey worden geanalyseerd en de hoofdresultaten worden anoniem gepubliceerd.
- Winnaars die nog geen Philips Hue-starterspakket hebben ontvangen het Philips Hue-starterspakket t.w.v. 155 euro. Winnaars die al wel in het bezit zijn van het Philips Hue-starterspakket ontvangen dit pakket t.w.v. 87,96 euro.
- In de survey kan je aangeven of je wel/niet een Philips Hue-starterspakket hebt.
- In de survey kan je je Tweakers-username invullen. Alleen als je je Tweakers-username invult in de survey maak je kans op de prijs.
- Winnaars krijgen uiterlijk 15 juli 2019 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
- Winnaars worden willekeurig geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
- De winnaars zijn bereid om -na ontvangst van het Philips Hue-(starters)pakket- binnen veertien dagen het (starters)pakket te testen en een uitgebreide review te publiceren in Tweakers Pricewatch.
- Na de testperiode zijn de winnaars eigenaar van het Philips Hue-(starters)pakket.
- Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
- Medewerkers van Tweakers, Google & Philips Hue zijn uitgesloten van deelname.
- Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
- Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.
Edit: de link naar het onderzoek zijn uit het artikel verwijderd omdat de survey gesloten is.