Door Tweakers Partners

Hoe smart is jouw home? Vul de survey in en maak kans op een Philips Hue-pakket

05-07-2019 • 08:00

157 Linkedin

De Tweakers-community loopt altijd voorop als het om technologie gaat. Dat is ook goed te zien bij smarthome. Nu stembediening steeds meer toepassingen krijgt, is er een interessante tijd aangebroken. Maar welke slimme apparaten worden nu het meest gebruikt? En hoe?

Smarthome wint steeds meer terrein. De grote massa kijkt de kat nog uit de boom, maar bedrijven en early adopters zijn er inmiddels over uit: smarthome is een blijvertje. Er zijn nu bijna een half miljoen Nederlandse huishoudens met een slimme speaker. 15 procent van diezelfde Nederlandse huishoudens is in het bezit van een slimme thermostaat. Langzamerhand worden steeds meer apparaten aan elkaar gekoppeld en breidt het ecosysteem voor smarthome zich uit.

Toch valt er nog veel te winnen. Uit het Smart Home Monitor-onderzoek dat Multiscope onder 4700 respondenten van achttien jaar en ouder deed, kwam bijvoorbeeld naar voren dat 56 procent van de Nederlandse huishoudens niet op de hoogte is van het bestaan van slimme speakers. Bij de ondervraagden die wel ingevoerd zijn, heeft Google Home de grootste naamsbekendheid als het gaat om slimme speakers: 23 procent. Daarna volgen de Sonos One en de Amazon Echo. Google Nest zet dan ook vol in op smarthome en heeft een reeks producten die met elkaar en afzonderlijk kunnen werken. Naast de Google Home-speaker (de ‘gewone’ en de Mini), zijn er de Nest-thermostaat, Nest Protect, Nest Hub en de Chromecast. Daarnaast biedt de Philips Hue-reeks slimme led-lampen van hoge kwaliteit die eenvoudig in gebruik zijn en die iedere ruimte omtoveren in een lichtfontein waarbij de gekleurde waterballetten in Las Vegas schril afsteken.

Met al deze slimme apparaten kunnen gebruikers smarthome inzetten voor het regelen van zowel indoor als outdoor veiligheid, denk daarbij aan slimme rookmelders, deurbellen en voordeurcamera’s. Ook kamertemperatuur, entertainment en sfeerverlichting kunnen met smarthome worden bediend, en échte voorlopers combineren natuurlijk zoveel mogelijk tegelijk.

Doe mee!

Google Nest en Philips Hue zijn dan ook benieuwd hoe de Tweakers-community smarthomeproducten gebruikt. Speciaal daarvoor is er een onderzoek samengesteld. Onder alle aanmeldingen worden drie tweakers geselecteerd die de Philips Hue mogen testen, reviewen én: na afloop houden! Het invullen van de survey duurt slechts vijf minuten.

Voorwaarden voor deelname

 • Je Tweakers-account moet voor 4 juli 2019 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot en met 10 juli 2019 09.00 uur via de survey en alleen bezoekers met een Tweakers-account kunnen het Philips Hue-(starters)pakket winnen.
 • Je kunt slechts één keer aan de survey deelnemen.
 • De resultaten van de survey worden geanalyseerd en de hoofdresultaten worden anoniem gepubliceerd.
 • Winnaars die nog geen Philips Hue-starterspakket hebben ontvangen het Philips Hue-starterspakket t.w.v. 155 euro. Winnaars die al wel in het bezit zijn van het Philips Hue-starterspakket ontvangen dit pakket t.w.v. 87,96 euro.
 • In de survey kan je aangeven of je wel/niet een Philips Hue-starterspakket hebt.
 • In de survey kan je je Tweakers-username invullen. Alleen als je je Tweakers-username invult in de survey maak je kans op de prijs.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 15 juli 2019 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars worden willekeurig geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • De winnaars zijn bereid om -na ontvangst van het Philips Hue-(starters)pakket- binnen veertien dagen het (starters)pakket te testen en een uitgebreide review te publiceren in Tweakers Pricewatch.
 • Na de testperiode zijn de winnaars eigenaar van het Philips Hue-(starters)pakket.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Medewerkers van Tweakers, Google & Philips Hue zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.

Edit: de link naar het onderzoek zijn uit het artikel verwijderd omdat de survey gesloten is.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (157)

Wijzig sortering
Heb wat ik me kan herinneren nergens aangetikt dat ik iets met stemcommando's doe.
En toch moet ik uiteindelijk kiezen welke apparaten ik met stem bedien (en perse 1tje kiezen, dat wordt dus 'anders, namelijk niks') en daarna nog meer vervolgvragen over stembediening.

Volgens mij mist er ergens een conditie :)
Inderdaad, alsof dat de norm is. Ik wil perse geen stembediening, dat had ook een antwoord kunnen zijn. De survey lijkt een richting op te willen.
Dat is ook de norm. Een select groepje wil het niet, en dat is al zo een kleine niche binnen de kleine niche dat deze verwaarloosbaar lijkt te zijn.
In mijn omgeving zijn anders weinig mensen die gebruik te maken van deze spraakcommando's. En dit zijn zeker niet allemaal bezoekers van Tweakers.

Zelf vind ik het ook prettiger als ik tijdens een filmpje niet door de kamer hoef te roepen dat de lichten naar x procent mogen. Dan pak ik toch liever even de tablet die al naast de bank ligt om deze setting aan te passen.
Of nog liever (en zo het bij mij nu werkt): als ik een film aanzet dimmen de lichten automatisch ;)
Maar heb daarbij wel stembediening. Voor als ik het toch anders wil dan mijn huis zelf bedenkt.
Hoe herkent jouw setup dat je een film aanzet? Dit is namelijk precies wat ik nog mis.
Met bijvoorbeeld Home Assistant kan je de status van apparaten monitoren. Ik kan bijvoorbeeld allerlei acties activeren als mijn Chromecast van "idle" naar "on" gaat. Bij sommige apparaten kan je volgens mij zelfs de media source in de gaten houden.

Een andere optie is een afstandbediening zoals een Logitech Harmony gebruiken op scènes te activeren.
Interessant, ga ik eens naar kijken. Tnx.
Ik heb de Logitech Harmony Ultimate. Niet goedkoop, maar een geweldig apparaat die je volledig kunt opnemen in je domotica als je de developer software er op zet...

Domoticz houdt bij of ik de TV, film of Playstation aan zet of weer uit zet en op basis daarvan wordt de verlichting aangestuurd (als die actief is, dat is namelijk enkel wanneer het duister wordt).

Zie ook mijn Tweakblog als je er mee over wilt weten! Mijn Smart Home

[Reactie gewijzigd door kazz1980 op 6 juli 2019 15:57]

n=1. Wat jij wilt zegt niks over de rest.
/offtopic
Daarom geef ik ook aan dat er in mijn directe omgeving vrijwel geen gebruik van wordt gemaakt. Natuurlijk is dat niet representatief, maar het kan nuttige informatie zijn ter ondersteuning van de reactie die @Binnux heeft geplaatst waarop @matthewk stelt dat er slechts "een kleine niche binnen de kleine niche" geen gebruik van maakt.
Wat is de norm? Dat mensen spraakbesturing willen?

Ik denk dat de norm is dat mensen er niet in geïnteresseerd zijn. En dat er een idd een select groepje is dat het wel kent, maar absoluut niet wil. Persoonlijk ken ik het wel, maar vind ik het zwaar onhandig ... en dat zeg ik als AI afgestudeerd IT'er. Het is nu niet zo alsof al die spraakbesturing van het niveau van HAL 9000 is en je er een leuk gesprek mee kunt voeren. Over het algemeen hebben ze wel redelijke spraakherkenning, maar zijn ze ongelooflijk dom en onthouden/begrijpen ze context niet tot slecht ... een gemiddelde 3-jarige is iig een behoorlijk stuk intelligenter ;) Je moet ook vaak echt nadenken over hoe je zaken formuleert ... nou dan liever niet.
Jij snapt het. Weinig mensen weten dat ze het willen / kennen het niet, en de groep die het dan principieel echt niet wilt die is dan zo miniscuul. Spraakcommando's zijn heel lang een tweaker product geweest, omdat ze gewoon niet goed genoeg werken. Ik merk nu ik overgeschakeld ben naar Alexa dat Amazon wel een goed product heeft weten neer te zetten qua herkenning. Echter qua functionaliteit is de weg nog HEEL lang.
Ik persoonlijk vind spraakbesturing niets echt bij een smart home horen. Een smart home is in mijn ogen zaken automatiseren. Licht aan als ik thuis ben, beweging gedetecteerd wordt en het aantal lumen < x is. Licht uit als ik x meter van huis ben en er niemand anders meer thuis is. Rolluiken/zonwering dicht als de zon erop schijnt. Een melding als het stroom verbruik van de wasmachine < x Watt is zodat ik weet dat het klaar is.

Ik wil niet zeggen "Google, doe het licht aan". Ik vind het "smart" als mijn huis weet wanneer ik het licht aan wil hebben. Als ik in mijn huis moet staan schreeuwen om licht, vind ik het niet echt smart. Dan voel ik me ook best dom eigenlijk.

Maar goed. Ieder zijn ding.
Ook ik wil het niet. Ik denk persoonlijk dat de groep die het niet wil, nog best wat groter kan zijn dan je denkt. Het zou wat dat betreft handig geweest zijn om dat ook te onderzoeken (en de resultaten te delen, maar dat zullen ze wel niet doen).
los dat 'de norm' in een survey geen betekenis heeft, als je eerst vraagt welke stem-assistenten je gebruikt en je kiest bij alles 'heb ik niet' of 'gebruik ik niet' dan zijn verplichte vervolg vragen niet de bedoeling lijkt me.
Ik ken toch heel veel mensen die smarthome producten gebruiken, gelukkig is daarvan maar een heel klein deel dat (actief) de stemcommando's gebruikt. Ik heb er zelf ook niets mee, heb het geprobeerd maar ik vind het maar raar en niet prettig werken.
De groep die geen nu inziet van smart home is nog steeds veel groter dan groep die er wel nut in ziet.

Daarnaast ik ga toch niet in mijn woonkamer lopen roepen wat ik wil het blijft een beetje gek. Ik druk liever op een knop.
Ik heb al heel lang een sonos systeem vanaf begin 2009. Toen heel bewust met controller gekocht veel mensen vonden dat onzin.
Echter nog steeds werkt het sneller dan een app op je telefoon of tablet want het hoeft niet op te starten en met vrienden in huis is het ook makkelijker want die hoeven niet eerst een app te installeren op hun telefoon voor de bediening.
Waarom zou dat een kleine groep zijn ? Ik denk dat iedereen die dat meer dan 2 minuten heeft gebruikt die functie snel afzet, afgezien van risico's is het gewoon niet praktisch.
De groep die gebruik maakt van spraakcommando's is al zo klein, en de groep die dan uit privacy overwegingen geen stembediening willen is dan NOG kleiner.

Stembediening is verre van geintegreerd. Ik zie dat nu pas dat niet early adopters beginnen met smart speakers te kopen. Dan weet je dat de weg nog lang is :p
Bij mij in het gezin wordt de stembesturing voor de verlichting enthousiast en graag gebruikt.
Ook nu na een jaar het nieuwtje er af is.
Je kunt ook stellen: een select groepje wil wel spraakherkenning ondanks dat ze weten wat de risico's zijn. Ik kan me goed voorstellen dat 80% van de spraakherkenningsgebruikers slecht op de hoogte is van de risico's die ze lopen en het puur gebruiken vanuit de hype om de nieuwste gadgets te hebben. Als zij net als de meeste Tweakers goed geïnformeerd waren geweest, zouden zij wellicht hun spraakherkenningsgadget verkopen/dumpen.
Ik heb Alexa Skills gebouwd maar gebruik het niet.
Heb 3 Echo devices staan maar ik hou het op knoppen drukken in huis om alle functies te bedienen; vind de vrouw des huize ook fijner.
Inderdaad. Ik zit echt niet te wachten op Google, Amazon, Samsung of Apple stem-spyware (het is al erg genoeg dat ze mijn telefoon data "afluisteren").
Thanks voor de melding. Ik ga er nu naar kijken.
ik had op een aantal vragen ja die heb ik, maar gebruik ik niet en de rest nee heb ik niet gekozen en kwam toch op die vragen uit over stem aansturing
Het is aangepast!
Was ik ook verbaasd over. Ik doe er ook niets mee, maar toch als ik het zou gaan gebruiken heb ik wel enkele favorieten die ik waarschijnlijk zou gaan gebruiken.

Zo heb ik de vraag opgevat.
nou stem bediening vind ik ook helemaal niets net als overal toestemming voor geven
niks op de chromecast na heeft bij mij toegang tot het internet.

maar die optie mist ik ook dus heb maar het woord niets ingevuld
Ging om de vraag met de smartspeaker denk ik
Het is aangepast, dank voor de melding:-)
Het kan zo zijn dat je geen 'Smarthome' functionaliteit bedient via je stem (volgens mij de eerste vraag), maar wel bijv. Assistent gebruikt om in de auto je agenda te benaderen of navigatie te activeren (mogelijke invulling van de tweede vraag).
M'n huis is volledig smart via Loxone en heb niets aan de Nest of Hue gedoe. Dus geen survey voor mij :)
Kende het merk nog niet, ben je er tevreden mee? werkt de app goed en het bereik?(en niet ja antwoorden omdat er voor honderde euro's in je huis ligt :) )
Zeer tevreden, ook omdat je de mogelijkheid hebt om zelf zaken te ontwikkelen. En ook omdat je andere apparaten snel kan toevoegen met bv de air technologie; je vergeet namelijk soms wel eens iets O-) .
Bv een draagbare honeywell deurbel geïnstaleerd werkende op de 868Mhz waardoor je niet de dure aankoop moet doen van luidsprekers en musicserver van Loxone zelf.
Qua bereik; de app werkt op je wifi, dus hoe je bereik van je wifi is. Je kan ook via dns service en portforward instellen zodat je bv via je 4g toegang hebt.
Als er wordt gebeld zie ik op mijn smartphone wie er belt, kan ik ermee praten en intstructies geven via de app.
Ik heb ook een electrisch deurslot dat ik kan instellen met een bepaalde code voor een bepaalde periode, dus ik verwacht bv een levering en geef een 1-malige code aan de transporteur zodat die de deur 1x kan openen en het pakketje binnen plaatsen.
Kan de deur ook vanop afstand via de app openen; ik zit in de tuin, er wordt gebeld, vertel ik via de app aan vrienden dat ze via de zij-/tuindeur binnenkunnen en ondertussen doe ik via de app die deur open.
Binnenkort ook een extra renson zonwering op zonnecel aanschaff en(vergeten), deze werkt met een somfy motor dat ik dan in de Loxone toevoeg; ofwel via de 868mhz, ofwel via ifttt (somfy heeft integratie met ifttt en loxone ook), kan dan aangestuurd worden manueel of via weerstation ook automatisch.
Als de rook-/brandmelder afgaat, gaat de ventilatie automatisch uit, staat ook op de loxone.
We hebben ook nog loxone drukknoppen, de vrouw wou drukknoppen :), dat je kan instellen, 5 zones, en fungeren ook als temperatuur- en vochtmeter. Er zijn ook sensors natuurlijk waar licht automatisch aangaat en bv een camera van netatmo in een bepaalde ruimte dat signaal doorgeeft en vermijdt dat het licht automatisch aangaat als de kat voorbij komt (anders disco effect :X )
Je kan je synology surveillance station, je Sonos, spraakherkenning verbinden met je Loxone, kijk maar eens naar LoxBerry ;)
De mogelijkheden zijn onbeperkt en het is goedkoper dan traditionele systemen
Hoe bedoel je dat precies met die deurbel/somfy? Loxone Air gebruikt 868Mhz, koppel je m aan "Air"?
Mijn huis ook, maar dan via Domoticz. Lekker alles intern, en dus ook geen Nest voor mij. Hue heb ik ook niet, maar volgens mij kun je die ook enkel intern gebruiken en via Domoticz (en wellicht ook Loxone) gebruiken?

Ik heb de survey wel ingevuld. Het lijkt me juist goed om een realistisch beeld te geven, en daarbij dus ook response te krijgen van gebruikers die niet zitten te wachten op Nest, Ring of andere services waarvan je echt van een derde partij afhankelijk bent voor zowel functionaliteit als data. Die komen er bij mij niet in, en dat mogen de mensen achter de survey ook best weten :)
Awesome, heel blij met mn Domoticz setup in mijn huis :D
Domoticz is heerlijk. Alleen de Tradfri heb ik nooit écht goed aan de praat gekregen. Dat wil zeggen, die plugin zorgt dat Domoticz nogal eens crashed (2x per maand maar dat merk je pas als er ineens iets niet meer werkt/gelogd wordt..) en zorgt voor flink meer CPU-gebruik. En ik ben al een maand aan data kwijt door een databasecorruptie...
Heb je ook Hue in huis? Je kunt dan namelijk de tradfri hub niet gebruiken en via philips hue er tegen babbelen. Ik gok dat dat wat beter bekend is ook.
Ja behalve als je firmwares wil updaten. En hoe gaat de Hue hub om met de bewegingsmelder, de rolgordijnen straks en de stopcontacten van Tradfri?

Die hub heb ik sowieso nodig vrees ik.. heb nu 20 devices eraan hangen, er is een max van 100 dus die kan nog wel even mee ook.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 5 juli 2019 09:48]

In principe is de tradfri hub hetzelfde als de philips hub. Technisch gezien dan. Dus de rolgordijnen enzo zouden ook moeten werken.

Maar je kunt de philips hub toch gebruiken voor aansturing en evntueel de tradfri hub als update apparaat? Firmware updates moet ik met HUE ook altijd handmatig doen (geen idee waarom) dus dat is het punt niet.
Databasecorruptie klinkt eerder als opslagproblematiek (toevallig een Raspberry Pi op basis van SD-kaartjes) dan dat het aan Domoticz te wijten is.
Het probleem was vooral dat ik geen backup van de database had :) de maandelijkse backup had niet gelopen omdat Domoticz op dat moment al weer eens gecrashed was. Die Tradfri plugin vernaggelde iets in Domoticz zelf waardoor die niet meer op wilde starten. Herinstallatie gedaan en laatste backup gerestored en toen deed alles het weer - zelfde SD-kaartje inderdaad.

Sindsdien (december 2018) geen crashes of downtime in Domoticz meer gehad. Heb die plugin ook niet meer gebruikt. CPU gebruik is ook gedaald van gemiddeld 15% naar gemiddeld 1% ....
Ik heb op het moment alleen Innr en Hue lampen, via een Hue bridge gekoppeld aan Domoticz.
Dus geen Tradfri nog..
Heb je de Mozilla Gateway al eens geprobeerd? Voor mij geen Domoticz meer.
Nee, ik zal er eens naar kijken. Maar ik ben de maker van de Domoticz apps, dus zit wel heel erg verweven in Domoticz ;)
Misschien ben ik wat te kritisch, maar ik vind het echt maar een zwakke survey. Nergens heb ik aangeduid dat ik stemcommando's gebruik en toch moet ik favorieten invullen.

Ook gewoon al uw drie favoriete dingen dat je doet, zo vaag.
Misschien ben ik wat te kritisch, maar ik vind het echt maar een zwakke survey. Nergens heb ik aangeduid dat ik stemcommando's gebruik en toch moet ik favorieten invullen.

Ook gewoon al uw drie favoriete dingen dat je doet, zo vaag.
Je kan ook aangeven tijdens de vragen over de stemcommando's dat je ze niet hebt . De vraag is wel dubbel inderdaad maar je kan gewoon aangeven dat je ze niet hebt.
Wat koekroeck waarschijnlijk bedoeld is dat als je aangeeft dat je geen stemcommando's gebruikt (net als ik), dan moet je toch je favoriete stemcommando's invullen. Je kan niet doorklikken. Je moet iets invullen.
Beetje vreemd als je ze niet gebruikt.
Ja, zo zaten er meer rare vragen in. Koppelingen? Wat voor koppelingen?

Ik gebruik wel stemcommando's, maar niet om mijn smart home aan te sturen.
Optie 1: lichten aan
Optie 2: lichten uit
Optie 3: lichten dimmen! :9
Simpele vraag == simpel antwoord :+

[Reactie gewijzigd door Good_Lord op 5 juli 2019 17:28]

Geen idee wat je er mee kan doen?
Als dit een serieuze vraag is;
- Je draait de hue lamp erin.
- Je installeert de app
- via de app aan > uit (vise versa)
En twee weken later kom je thuis, blijkt de hub gecrashed te zijn en doet geen enkele lamp in huis het meer, en moet je op de tast in de meterkast op zoek naar de stekker van de hub. Gebeurt iedere paar weken.

Of de App vergeet spontaan een lamp-actie. Aanzetten werkt gewoon, maar uitzetten niet meer. En wat je ook doet, de actie opnieuw toevoegen lukt niet. Uiteindelijk blijkt dat de enige manier om het op te lossen is om alles terug te zetten naar fabrieksinstellingen en alle lampen en acties opnieuw toe te voegen. (Backups maken van je config kan ook niet.) En daar ben je dus drie kwartier mee bezig. Gebeurt twee keer per jaar.

Het is handig, het is mooi licht, maar oh wat is het een onaf, onbetrouwbaar en onvoorspelbaar product. Typisch Philips.
Je kan toch de lampen alsnog met de schakelaar aan en uit doen ?

Dus zo op de tast hoeft het toch niet te zijn ?
Ik stuur Hue lampen middels de Cozify home hub aan, nergens last van.

En idd fysieke schakelaar werkt ook altijd nog
Vreemd. Ik heb al jaren een hub in de meterkast en nog nooit een vastloper. En alle lampen zijn bij mij ontzettend stabiel.
Draai het zelf nu 2 en half jaar 14 aansluitpunten ik kan mij niet vinden in de problemen, en werkt als een steen, kom aanrijden zet de auto in de tuin, tuinverlichting en gang gaan aan. ik zou eens kijken op welk kanaal je zit het klinkt als een drukke zone, ik zit aan het einde van een rijtje met aan de andere kant bos dit zal ook schelen.
Heb ik echt nog noooit last van gehad. Is jouw hub niet gewoon defect?
Het zou kunnen dat er te veel storingen op de zigbee frequentie zit, of dat het meshnetwerk te dun verspreid is. Over het algemeen is Hue namelijk erg betrouwbaar. Het resetten naar fabrieksinstellingen forceert Hue een nieuw meshnetwerk aan te leggen waardoor het op een net iets andere frequentie gaat zitten die op dat moment niet te veel gestoord wordt.

De meterkast is vaak niet ideaal omdat waterleiding voor veel storingen kunnen zorgen. Je zou kunnen proberen de bridge (en wifi router) net buiten de meterkast te hangen. Dat kan best een flink verschil maken. Het bereik van zigbee is sterk afhankelijk van de bouw van je huis.
Voor de volgende keer; Op je smartphone zit een scherm dat licht geeft, en in de meeste gevallen zelfs een led-lampje die je als zaklamp kunt gebruiken ;-)
Ik heb al ruim 3 jaar mijn philips hue lampen draaien en ik heb serieus nog nooit een probleem gehad.
1st gen lampen, 3rd gen hub. Ik gebruik verder ook helemaal niet die app want heb alles via Hassio draaien.
Zelf gebruik ik nu al een jaar Philips Hue met uitbreidingen van Tradfri/Innr.
Ik kan me niet herkennen in jouw problemen, allicht een idee om de bridge eens uit te sluiten ;-)

Overigens is de kritische toon in je reactie dat je erg afhankelijk wordt van een bepaald product.
Dit heb je natuurlijk zelf onder controle..
Als je dit niet wilt moet je zorgen dat je altijd nog bepaalde lampen traditioneel houdt ipv smart.

Overigens kan je ook instellen dat een lamp aan moet gaan na een stroomonderbreking, kortom in het donker hoef je niet te zitten.
En twee weken later kom je thuis, blijkt de hub gecrashed te zijn en doet geen enkele lamp in huis het meer, en moet je op de tast in de meterkast op zoek naar de stekker van de hub. Gebeurt iedere paar weken.
Ik heb nu 1 jaar Hue en heb dit nog nooit meegemaakt. Ook niet je andere verhaal.

Daarnaast: schakelaar uit, even wachten, schakelaar aan... en je Hue lamp staat gewoon aan.
Vreemd, ik heb al 2 jaar een hue brug en 7 lampen erop. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, heb je je brug terug gebracht, het klinkt als een defect
Dat is alles?? Een app gebruiken om een lamp te bedienen?
Er zitten nog wat meer functies aan gekoppeld. Maar de meest simpele uitleg hiervoor is toch wel een app om een lamp te bedienen (met kleuren lampen erbij natuurlijk)
Ik krijg met de laatste Firefox op iOS een foutmelding: mijn browser zou te oud zijn.
Zelfde hier met Brave, uiteindelijk op mijn windows pc met Brave ingevuld.
Survey ingevuld. Leuke actie weer Tweakers!
Ben op het moment weer volop ermee bezig ivm een overgang van Domoticz naar Home Assistant.
Ik ben net een maand over.
Gebruiksvriendelijkheid lijkt beter, maar de setup (iig op een Raspbian install) viel niet heel erg mee en duurde wel heel erg lang. Heb het zo gedaan omdat ik SSH wil houden en er ook nog een feed naar FR24 en PiHole op draai.
Succes!
Ben net een week bezig. Ik heb het virtueel (Vmware) draaien op een Ubuntu 18.04 server icm docker.
Setup was idd wel even wat werk. Nu nog van alles aan het uitzoeken. Maar begin het te leren.
Heb de eerste zaken (buienradar, camera's, Unifi, audio video apparatuur, afvalwijzer, speedtest, enz) al ingeregeld, maar er komt straks een moment aan dat ook de RFXCom en Z-wave stick over moeten. Daarna kan ik pas alle automatisering weer gaan opzetten. Dat moment zie ik nog wel even tegenop. :)
Ingevuld.

Zie de Phillips set met grote verwachting tegemoet }> }> }>
De startersset neem ik aan..
De andere is namelijk voor mij O-)
Ik heb ze al een jaar of 5 vanaf generatie 1.. en bij mij is er nog geen een in brand gevlogen..
Dus ze zijn veilig...


(als het bij 1 gebeurd hoeft het niet altijd te gebeuren of direct onveilig te zijn.. mss lag het wel aan je armaturen die kortsluiting veroorzaakten of ergens in je stroomnet)
Ja dat is logica.

Ik ken mensen die auto uit 1983 rijden waarin ze nog niet dood zijn gegaan. Dus is het een veilige auto.
Daarnaast ken ik mensen van 13 tot 93 hebben gerookt en niet overleden zijn long-ellende dus ook niks aan de hand.
2 lampen in brand gevlogen van Philips? Kun je dit dan toelichten? Wat zijn de omstandigheden waarin dit gebeurd is? Ikzelf heb nog nooit een LED lamp gehad welke in brand gevlogen is. Wel in het verleden Chinese en Action lampen die kapot gingen maar nog nooit dat er iets in brand gevlogen is. Zou ook niet moeten kunnen, Europa is nogal strak met keurmerken. Heb je Philips zelf hier al voor benaderd? De verlichting staat erg hoog aangeschreven. Kan me niet voorstellen dat er zomaar zoiets gebeurd.

Kleine fitting, dingen kosten nieuw bij de Gamma letterlijk een paar cent.
En anders simpele schermerlamp van de kringloop. :)
Ik zou eens goed naar je bekabeling kijken. Het lijkt er op dat je spanning niet constant is of dat er ergens kortsluiting zit. 1 defecte lamp zou nog kunnen, maar 2 of 3 is geen toeval meer.

Zelf heb ik tientallen Hue lampen. 1 heeft inmiddels de geest gegeven (zonder brand). Ook op internet en bij de Tweaker reviews zijn er verder geen indicaties dat ze wel eens in brand kunnen vliegen terwijl er miljoenen verkocht zijn. Ik zou het probleem voor je eigen veiligheid in je eigen huis zoeken.
Hmm ik heb al een tijd Philips HUE. 10 Lampen maar ik herken mij niet in jouw verhaal, zoals andere ook zeggen ben ik benieuwd over de situatie waarin dit bij jou is gebeurt. Heb je al contact gehad hierover met Philips?

Offtopic:
Als ze in brand vliegen heb ik daarvoor een slimme rookmelder en camera's zodat ik zie hoe mijn huis afbrand :+
Ga nou geen fake news verspreiden, miljoenen zijn er verkocht, geloof mij als er een probleem zou zijn dan was dit allang op Tweakers of Nu.nl voorbij gekomen, zoals alle andere electronica problemen. (Note, bend gate etc)

Wat voor armatuur heb je het aangesloten? zelfbouw waarschijnlijk.
Picobello BV denk ik. "Hep je daar nou zelluf aan lope hannessen??"
haha, nergens aanzitten we kome deraan
Ik zou je electra maar eens even doormeten..... als er iets niet in brand vliegt zijn het die Philips-lampen wel. Deugt je aarde wel?
Leuke actie! Sommige vragen in de survey vond ik wel erg vaag, bijvoorbeeld: "beschrijf je top 3 smarthomefuncties". Wordt hier op specifieke smarthomefuncties gedoeld, of lekker algemeen? En hoe vaak gebruik ik smarthomefuncties? Tsja, dat is lastig uit te drukken.

Zonder verder een zeur te willen zijn, het is een leuke actie, en ik hoop dat ik win :+
Vond dit ook een lastige. Bedoelen ze hardware-functie (de dimmer knop, de rgb lamp) of actie-functie (de gekoppelde deurbel of vermogen wasmachine uitlezen) of de IO-functie (verlichting, beweging, temperatuur)
Wat een timing! Ik verhuis in augustus naar mijn nieuw stekje :D altijd mooi meegenomen dit ;)
Een Hue lamp met bewegingssensor in de gang en een Hue lamp met afstandsbediening in de slaapkamer zijn prima use cases on mee te beginnen.

Je zou ook IKEA lampen kunnen overwegen. Die hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zijn compatibel met hue. Ik ben ook erg benieuwd naar hun electrische rolgordijnen.

Ik ga later dit jaar verhuizen en ben me aan het voorbereiden op m'n smarthome 2.0 ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee