Door Tweakers Partners

Zo wordt je huis veilig én maak je kans op een Philips Hue-starterskit

29-11-2019 • 08:17

63 Linkedin

Tweakers-lid Wim woont enigszins achteraf en zou als bescherming tegen ongewenste gasten wel wat slimme apparaten in en rond zijn huis willen hebben. Met behulp van de nodige smarthomeproducten, die Wim heeft gewonnen via onze security make-over oproep, is zijn woning een stuk veiliger gemaakt.

Wim is een hondenliefhebber, en zijn trouwe viervoeters zorgen voor natuurlijke beveiliging. Zijn honden zijn echter niet altijd thuis, en hij is benieuwd hoe smarthomeproducten hem kunnen helpen zijn huis veilig te maken.

Altijd een oogje in het zeil

Dankzij het Internet of Things, waarbij verschillende apparaten zijn verbonden met internet en onderling gegevens uitwisselen, is het tegenwoordig een stuk makkelijker om een huis inbraak-proof te maken. Met behulp van bijvoorbeeld een Google Nest Hub, slimme camera’s, een slim alarm en een slimme deurbel houd je inbrekers veel beter buiten de deur.

Met name een Google Nest Hub is als kloppend hart van alle smarthome-apparatuur onmisbaar voor een geolied beveiligingssysteem. Dit apparaat koppelt de verschillende apparatuur aan elkaar, waardoor je via het scherm altijd overzicht houdt. Onder de motorkap van dit smart display is Google Assistant te vinden, waardoor de apparatuur prima is te bedienen met eenvoudige spraakcommando’s. Middels een app op de mobiele telefoon hou je ook op afstand een scherp oogje in het zeil.

En toen was er licht

Een veilig huis is één, maar een gezellige sfeer is ook belangrijk voor Wim. Philips Hue-lampen bieden uitkomst, en ze zijn eveneens eenvoudig te koppelen met de Nest Hub. Bovendien kunnen de Philips Hue-lampen natuurlijk net zo goed worden ingezet voor je veiligheid. Zo kun je de lampen in de hal direct laten aanspringen als de voordeur opengaat, zijn timers in te stellen en kun je de belichting op afstand aan- en uitzetten als je niet thuis bent en kwaadwillenden het idee wilt geven dat er mensen thuis zijn.

Bekijk de security make-over video

Op papier klinkt dat natuurlijk allemaal hartstikke mooi. Maar ben je benieuwd hoe Wim met deze slimme apparaten zijn huis daadwerkelijk een stuk veiliger heeft gekregen? Bekijk hieronder de make-over video voor het eindresultaat!

Maak kans op een smarthome-starterskit

Ben je geïnspireerd door bovenstaande video en wil je ook aan de slag met smart home? Meld je dan aan via onderstaande poll en maak kans op een Philips Hue-starterskit. Uiteindelijk zal één winnaar uit de hoge hoed worden getrokken. Hij of zij mag het product testen en na afloop houden.

Wil jij een Philips Hue-(starters)pakket winnen?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden voor deelname

 • Je Tweakers-account moet voor 28 november 2019 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot en met 6 december 09.00 uur, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Winnaar krijgt uiterlijk 7 december bericht via de e-mail.
 • Winnaar die nog geen Philips Hue-starterspakket heeft, ontvangt het Philips Hue-starterspakket t.w.v. 155 euro. Winnaar die al wel in het bezit is van het Philips Hue-starterspakket ontvangt dit pakket t.w.v. 87,96 euro.
 • Winnaar wordt willekeurig geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • De winnaar is bereid om - na ontvangst van het Philips Hue-(starters)pakket - binnen veertien dagen het (starters)pakket te testen en een uitgebreide review te publiceren in Tweakers Pricewatch.
 • Na de testperiode is de winnaar eigenaar van het Philips Hue-(starters)pakket.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Medewerkers van Tweakers, Google & Philips Hue zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.

Edit: de titel is aangepast. Voorheen was de titel 'Zo wordt je huis security proof én maak je kans op een Philips Hue-starterskit'

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (63)

Wijzig sortering
Zijn er nou al betaalbare bewakinscameras die gewoon opslaan op een SSD en je dus niet aan een duur abbo vast zit?
Als je een Synology NAS hebt kun je daarmee 1 IP-cam gratis gebruiken als Security Center-device. Daarmee nee je op rechstreeks naar je NAS.

Maar ja, moet je wel een NAS van Synology hebben ;)
Als je een Synology NAS hebt kun je daarmee 1 IP-cam gratis gebruiken als Security Center-device. Daarmee nee je op rechstreeks naar je NAS.

Maar ja, moet je wel een NAS van Synology hebben ;)
En zorgen dat de dief hem niet meeneemt.
Twee cameras zelfs! :)
De truc is om mensen binnen je sociale netwerk te vinden die ook een Synology Nas hebben en bereidt zijn jouw data bij hen op te slaan en hun data bij jouw. Dat is een soort gratis cloud.
Tsja. Dat is wel handig ja.
Je NAS staat toch neem ik aan niet op de keukentafel... en bovendien staat ie dan ook al op beeld over het algemeen ;)

Ervan uitgaande dat je een kopie draait :+

[Reactie gewijzigd door Xprezzi op 29 november 2019 21:17]

Oh? Was vroeger toch altijd maar eentje, en voor de rest licenties kopen dacht ik..
Sterker nog, twee camera’s..!

Oeps, niet opgelet...

[Reactie gewijzigd door Xprezzi op 29 november 2019 21:13]

Kijk anders eens op wat Chinese webshops. Hier hangen er een paar en deze slagen gewoon op op een SD kaartje en kunnen via het netwerk benaderd worden. Beetje rondzien naar wat je wenst. Ik denk dat het met mogelijke importkosten nog steeds goedkoper gaat uitkomen dan een geforceerd abonnement.
Wat noem je betaalbaar? Waarvoor (locatie) wil je camera gebruiken? Basis herkenning, of ter identifcatie van personen wanneer er wat gebeurd is?

Axis heeft een heel assortiment camera's voor allerlei doeleinden. Ook modellen die op (micro)SD opnemen.

Ongetwijfeld nog veel meer merken die dat doen, maar dit is dus één van de merken.
is het tegenwoordig een stuk makkelijker om een huis inbraak-proof te maken
Is that a challenge? ;-)

De term 'inbraak-proof' is super misleidend! Zeker voor inbrekers ligt er rechts van de deur, de ingang, waar de sleutel bij het hekje ligt (steen door raam). Hoe lang denk je dat het duurt voordat de politie ter plekke is? Hoeveel denk je dat een camera doet als iemand in het donker met een bivakmuts je terrein op komt?
Daarom heb ik een rottweiler. Kom maar op met die inbreker, die denkt wel 2x na voordat die naar binnen komt :Y)
Er zijn meerdere opties:
#1 Rottweiler ligt binnen no time op z'n rug door een kriebeltje op z'n buik...
#2 Rottweiler doet tukje door lekker brokje met 'toevoegingen'...
#3 Rottweiler rent achter de kat aan nadat je de 'ingang' opendoet en je de lokale straat kat naar binnen gooit...
#4 Rottweiler is al afgevoerd omdat het al weken elke nacht keihard zit te blaffen/janken omdat de inbrekers ter voorbereiding al een ultrasoon device laten afgaan van 00:00 tot 06:00...

Fikkie is geen bewaker, dat is een een familielid met een blafafwijking! Ik heb er ook een, een stuk kleiner, maar behoorlijk wat geluid, maar bij een inbraak geen hulp.

@-Markster- Tuurlijk wel, vroeger op het krantenwijkje schrik je de eerste keer kapot, daarna... Zie optie #1... ;-)

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 29 november 2019 15:53]

Jij hebt geen ervaringen met rottweilers zie ik.
Vroeger toen ik klein was had een huis bij ons in de straat twee Rottweilers. Het mannetje had een gat in de voordeur gebeten om naar voorbijgangers te kunnen grommen. Nu ben ik niet heel dapper ingesteld maar ik kan me voorstellen dat je als inbreker toch een ander doelwit uitkiest.
En hoe zit het met de veiligheid van al deze IoTmeuk? Ik heb sterk het vermoeden dat inbrekers straks gewoon je deurbel hacken om te zien of je thuis bent.
Ik ben eerder bang dat het slimme slot kan worden misbruikt door een hacker en daardoor eenvoudig binnen komt zonder braakschade. Dit is waarom ik niet snel een slim slot zou nemen. Ik ben nog wel in de markt voor een deurbel met camera, maar het liefst sla ik alles op op de NAS. Naast de aanschaf van de camera, ga ik geen abonnement dienst voor opnames nemen, dan maar "slechts" live opnames. De andere camera's in/om het huis zullen de overige zaken wel opslaan.
Inbreken anno 2019:

Aanbellen met een post.nl jasje op de Nest of Ring van ' slachtoffer '. Te horen krijgen dat men niet thuis is en of je het pakje bij de buren wil afgeven. Wachten tot de camera uitgaat, raampje inslaan, naar meterkast of woonkamer hollen en modem lostrekken. Daarna op het gemakje het huis leeg halen incl. alle dure Nest apparatuur.

Een goed beveiligingssysteem is niet afhankelijk van een enkele verbinding of zelfs van elektriciteit. De in het filmpje getoonde voorbeelden zijn een aanvulling, maar op zich losstaand absoluut niet afdoende. Een vast POTS-lijn of GPRS backup voor het alarm is sowieso een must en beveiligingsapparaten moeten een fail-over accu hebben.
De 'S' in IoT staat voor 'Security'.

:Y)
Mooi dat er steeds meer kan door dit soort producten maar het begint natuurlijk wel goed hang-en sluitwerk. Inbrekers zijn steeds slechter herkenbaar ondanks goede camera's. En voor dat de politie er is zijn ze weer gevlogen met wat spullen.
Als ik de laatste tijd opsporing verzocht kijk, merk ik dat de kwaliteit van camera’s te wensen over laat. De montage is vaak te hoog en de resolutie enorm laag. Ook de buitencamera’s van de gemeente bijvoorbeeld.
Probleem is dat ze anders te makkelijk de camera in z'n geheel meenemen :P

Ja cloudopslag is dan wel handig, maar weer een abonnementsdienst erbij..
Maar dat ze de camera's meenemen maakt toch niet uit? Ik mag hopen dat je de beelden niet in dat ding op SD op slaat oid. Daar hangt meestal wel een HDD CCTV systeem achter wat veiliger achter een paar afgesloten deuren zit.

Het probleem met de hoog hangende cams is dat het leuk is voor het overzicht, maar dat je nul detail in bijvoorbeeld gezicht hebt. Dan blijf je van die vage omschrijvingen krijgen als "dader is ongeveer 1,80 lang en droeg een zwarte trainingsbroek met een groen sweatshirt". Met een goede camera gemonteerd op een goede plek heb je dat niet meer.

Mensen zijn sneller geneigd om naar beneden te kijken, zeker op het moment dat ze iets willen gaan uithalen.

In dat opzicht is die nosecam van Dell nog zo'n gek idee nog niet ;).
Ja hallo in bedrijfsnetwerken misschien, maar ik ben een simpele thuisgebruikert.

Een cloudoplossing is wel een goed idee. Mijn camera's kunnen dat prima naar een (S)FTP-server die offsite mirrored ;)
ook dan heb je toch nog steeds geen SD kaart in de camera zelf zitten? Zelfs al hangt ie wat hoger, met een ladder (of baksteen) heb je hem zo beneden. Ik ken maar weinig camera's voor consumenten die de opslag lokaal doen. Meeste gaan over FTP naar een nas of de cloud.
Dat kan, meerdere opties idd. Lokale opslag is ook een mogelijkheid.

Maar ik heb camera's indoor... een ladder of baksteen wordt dan best wel een uitdaging ;) in elk geval van buitenaf.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 29 november 2019 11:16]

Maar indoor cameera’s is nog veel makkelijker om die van de muur te trekken. Als je binnen bent tenminste. En als dat niet lukt dan is een camera op 1,50-1,70 hoogte heel erg handig om iemand recht in het gezicht te kunnen kijken.
Beste is SD + netwerk (bij voorkeur bedraad!).

Dan heb je in ieder geval wat extra zekerheid.

1) camera hang op een veilige plek, kwaadwillenden kunnen er niet bij (gevloek en getier) maar snijden het draadje door (okay, simplistisch gezegd). SD kaart is nog veilig.

2) Camera weten ze wel mee te nemen, maar alles staat veilig op de NAS die je ingemetseld hebt in de muur ;-) of je hebt de data in de cloud uiteraard...
Maar als ze het draad doorsnijden heb je nog steeds alles op een nas staan toch? Wat doet die sd kaart dan nog?

Hij neemt dan toch al niet meer verder op.
Tenzij ze wel de NAS (bereikbare plek) maar niet de camera (onbereikbare plek) mee kunnen nemen.

Vergeet ook niet dat wanneer je je NAS hebt vastgezet, ze vaak nog wel bij de schijven kunnen (ook al zit er een afsluitbaar deurtje voor).
Inderdaad. Ideaal is de camera op 2.5 - 2.7 meter hoog te hangen. Ideaal om close up van het gezicht te nemen, net te hoog om eraaan te kunnen en de camera gewoon te slopen
Ik heb wel een Hue setup, maar met een oude hub. Waarom maak je dan alleen kans op een set lampen? :?
De starterkit bevat ook de nieuwste hub.
Alleen kom je niet in aanmerking voor de starterset als je al wat Hue spul hebt...
Ah ik zie het in de voorwaarden staan ja. Beetje apart. Behoorlijke scheve verhouding zo. Niettemin nog leuke actie.
Ik snap het ook niet. Buiten de hub is de verhouding sowieso scheef. Een leuke actie daar niet van, maar jammer van het verschil voor Hue en niet Hue bezitters.

Heb je Hue al: 2x color lampen
Heb je Hue nog niet: 3x color lampen, 1x dimmer, 1x biridge

[Reactie gewijzigd door Caayn op 29 november 2019 13:02]

Een rashond wordt gewoon gejat, dat kan al een aanleiding zijn om bij je te komen buurten.

Oostblokkers trappen de hond(en) gewoon dood, die zijn echt niet onder de indruk als er een rottweiler of zo in de buurt is. Zolang ze maar vrij spel hebben. Alleen gelegenheidsinbreker laat zich afschrikken door een hond.

De camera's vind ik een goed idee, maar ik vind de herkenbaarheid in het donker nog steeds een probleem + veel betaalbare cams hebben zo'n cloud abonnenment, waar ik niet op zit te wachten.

Heel veel cameras zijn hoog geplaatst en dan kun je zelden het gezicht goed zien. Verder: een camera die door de kleding (muts, bivakmuts) heen kan kijken, zou ook helpen, maar dat stuit weer op etische bezwaren.

Wanneer je opneemt op een NAS in de meterkast, zul je net zien dat ze die ook meenemen (dan is de cloud toch handig zou je zeggen....).

Goed hang en sluitwerk en als je langer weg bent, iemand vragen om op het huis te passen of op z'n minst regelmatig op diverse tijden langs laten komen.
Een waakhond krijgt gewoon wat gevoed waar een middeltje inzit voordat ze de boel leeghalen, dit gebeurde 30 jaar geleden ook gewoon al en daar hielp zelfs een groot stalen hek niet tegen, die ramt men gewoon met een gejatte auto of vrachtwagen...

Mijn advies is om twee NASen te nemen, eentje in de meterkast en eentje bv. in de kruipruimte waar je heel moeilijk bij kan. Je laat beelden direct syncen en zodra men denkt de beveiligings NAS te hebben zoekt men meestal niet verder voor een lokale backup. Een cloud oplossing lijkt in veel gevallen de oplossing te bieden, tenzij ze van te voren bv. al de wijkkast 'uitschakelen'...

De vraag met beveiliging is altijd: Hoe hoog maak je de drempel en hoe gemotiveerd zijn de inbrekers, met andere woorden, wat valt er te halen? En een hoge drempel maken (zwaar beveiligen) zorgt ook weer voor issues, want dan denken sommige inbrekers dat er wat te halen is. Het is imho daarmee belangrijk dat je zichtbare beveiliging niet uit de pas valt bij de rest van de buurt en dat onzichtbare beveiliging niet te traceren is.
In mijn geval zouden ze alle beveiligingscamera's en de NASen meenemen wanneer ik die installeer. Er is weinig van waarde in dit huis :+

Dat van laten zien hoe goed je huis beveiligd is en dan mensen aantrekken die denken dat er iets te halen is, herken ik wel een beetje.

In mijn buurt zijn wij veruit de armste paupers, dus ons zullen ze wel voorbij lopen. Alle huizen zijn minimaal 3x zo duur als die van mij en staan er auto's op de oprit die individueel minimaal 1/3e van mijn hypotheek zijn. Dan valt een Peugeot Bipper etc. wel een beetje uit de toon ;)
Overschat de gemiddelde inbreker overigens niet, de ‘slimste’ die ik vooralsnog ben tegengekomen (zakelijk installeer ik met enige regelmaat camerasystemen) heeft toen hij binnen was de PoE switch kapot geslagen (waarschijnlijk met de aanname dat het een NVR was). Naja zonde van die paar tientjes, maar de NVR was just fine en hij stond er mooi op.

Boefje is overigens een week later op heterdaad betrapt en opgepakt ;) .
Thanks, mijn Google hub hier werd gek :D. In het vervolg de woorden even ietjes blurren :P.
Hier ook Nest, Somfy Tahoma en Hue gebruiker. Heerlijk spul, dus laat de poll aan me voorbij gaan, heb al zoveel spullen.
Tip: Kies voor meerdere merken. Als iets faalt dan heb je iets meer!

P.s. ik herken het smart-lock ergens aan, welke is het, en is deze gemakkelijk te installeren op "Nederlandse" deuren? Meeste smartlocks zijn nu nog echt gericht op de US markt heb ik het idee.

[Reactie gewijzigd door Kecin op 29 november 2019 08:33]

Dat is de nuki. Leuk speelgoed alleen erg duur en werkt slecht. Meerdere gehad en vol met bugs. In plaats van de deur op slot deur open 😭. En ga zo maar door.
Daar zelf geen last van met mijn Nuki 2.0, doet het prima! Vriendin vergeet nogal eens haar sleutels ;)
Enige wat de wensen overlaat aan den Nuki is de "gratis" deur adapter die 3D geprint is en op een EVVA cylinder niet zo lang volhoud. Dat komt omdat EVVA met een ronde cylinderpal met kogeltje werkt. Dat slijt gewoon snel.
en vervolgens wordt je NEST deurbel van 199 euro gewoon van je muur gejat. lol

en bij externe verbindingen naar Hue met de app:
-er waren in t verleden wel es problemen met clear text verzenden van API keys ?
-zet hue bridge al https verbindingen op naar de webinterface ? Https implementatie lijkt nog de BETA status te hebben ?
Die dingen hebben een cloudopslag toch.
Anoniem: 498327
29 november 2019 17:46
Klinkt raar "security proof". Vrij vertaald: Bestand tegen beveiliging.
goede opmerking en we hebben de titel ondertussen al veranderd! Feedback is altijd welkom:-)
Dat zou mooi uitkomen,dit weekend een hue plafondlamp gekocht, zou ik mooi meteen een smart-uitbreiding hebben

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee