Door Tweakers Partners

Bekijk de grootste Black Friday-prijsdalers per shop en maak kans op een prijs!

29-11-2019 • 00:00

155 Linkedin

Eindelijk is het zover: Black Friday staat weer voor de deur! Het moment waar iedere tweaker het hele jaar naar uitkijkt. Eindelijk kun je die felbegeerde telefoon, ssd, videokaart of welke gadget dan ook aanschaffen met een mooie korting. Mocht je onverhoopt geen passende aanbiedingen vinden, dan hebben we nog wat anders in petto. Tijdens de Black Friday van dit jaar kun je namelijk letterlijk in de prijzen vallen! Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Belangrijkste prijsdalers per shop

Zoals je van Tweakers gewend bent, helpen we je al jaren optimaal te profiteren van alle aanbiedingen. Vorig jaar introduceerden we daarbij iets nieuws: een overzicht met echte prijsdalers in de belangrijkste categorieën, gebaseerd op data uit de Pricewatch. Dat overzicht is ook dit jaar weer op Tweakers te vinden. Maar daarnaast hebben we wat nieuws. Veelgehoorde feedback was dat jullie ook erg benieuwd zijn naar de prijsdalers in jullie favoriete shops.

In samenwerking met een aantal retailers hebben we daarom de meest interessante prijsdalers in een overzicht gezet. Je vindt ze nu per retailer, op dezelfde manier berekend als je gewend bent van het overzicht per categorie. Dit betekent ook dat de feed regelmatig wordt ververst. Wil je niks missen? Bookmark dan dit artikel en neem regelmatig een kijkje bij je favoriete retailer. Sommige retailers starten in de loop van de week met hun Black Friday-deals, maar je kunt tot die tijd al genieten van de mooie aanbiedingen in deze shops. Reden genoeg om af en toe terug te komen!

Maak kans op mooie prijzen!

Op de pagina’s van de shops vind je niet alleen de grootste prijsdalers, maar maak je ook kans op mooie prijzen. Ook als het product waar je naar op zoek bent niet in het aanbod zit, is het dus de moeite waard om een kijkje te nemen op deze shop-pagina’s!

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (155)

Wijzig sortering
Doen jullie nu ook al mee aan de klantmisleiding, Tweakers?

Net een aantal willekeurige producten aangeklikt. De zogenaamde prijsdaling lijkt allemaal ten opzichte van de advies / introductieprijs te zijn. Al in geen maanden, zo niet jaren, hebben de producten de genoemde prijs voor prijsdaling gehad, de meeste die ik aanklikte waren al heel lang stabiel rond de genoemde "aanbiedingsprijs".

Na het lezen van dit artikel had ik juist de hoop eens een overzicht te zien van échte aanbiedingen, op basis van prijsverloop in prijswatch. Helaas...
De prijzen zijn de dalingen tov wat de winkel eerder voerde in de Pricewatch. Als ze eerder de adviesprijzen voerden, dan is deze daling daardoor uiteraard tov die adviesprijs. Maar als ze op de referentiedatum al onder de adviesprijs zaten (of erboven ;) ) dan is dat in onze lijstjes meegenomen.

't Zou natuurlijk kunnen dat de winkel zelf op z'n site verwijst naar een adviesprijs en zo een hogere korting impliceert dan er volgens onze gegevens zou zijn. Maar voor ons overzicht maakt dat dus niet uit; wij kijken niet naar wat de winkel mogelijk als adviesprijs nu of destijds voerde, we weten alleen de uiteindelijk geadverteerde prijs van toen en nu.

Omdat er uiteindelijk wel een nadrukkelijk commerciële tint aan deze uitingen zitten, hebben we er wel voor gekozen om hier niet de prijs van de winkel te vergelijken met die van alle andere aanbieders. Dan zou het een stuk lastiger worden om 'de laagste prijs' te kunnen bieden, terwijl het wel degelijk een aanbieding is.

Als je van alle winkels de laagste prijs wilt vinden, dan moet je inderdaad alsnog naar de Pricewatch gaan, en/of het andere deals-artikel lezen.
Op winkelniveau zou dat wellicht zo zijn, dat kan ik volgens mij niet achterhalen in de grafiek op productpagina (dat is alleen minimum en gemiddelde van alle winkels). Ik keek alleen naar de genoemde prijs, de kortingsprijs en daarna keek ik in grafiek wat de laagste prijs was. Die was nagenoeg elke keer gelijk aan de aanbiedingsprijs, of zelfs lager (KameraExpress pagina bijv, 1e item in lijst is een 128gb SD kaart, van 80 voor 40 euro, terwijl de laagste prijs in PW al bijna heel het jaar zo'n 20 euro is.... :| Hoezee, van 4x zo duur naar maar 2x zo duur dan.)

Dus ik wil je geloven als je zegt dat het voor de specifiek genoemde winkel een prijsdaling betreft, maar wat hebben we daar aan het end van de streep wat aan als dat niet goedkoper is dan minimum, of zelfs maar het gemiddelde? Tenzij mensen heel erg trouw aan 1 winkel zijn, is het voor de meeste tweakers waarschijnlijk veel interessanter waar het product het goedkoopst is, ongeacht winkel. Een beetje zoals in dat andere artikel inderdaad. Dit is gewoon een advertorial, als je het mij vraagt (maar niet zo benoemd).

Dat geldt voor de pagina's bij het artikel volgens mij alleen voor de gigabyte en lenovo pagina's, die kijken naar product en niet naar winkel.

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 25 november 2019 09:54]

".actie" is bij ons iets dat tussen een normale redactionele uiting zit en een advertorial. Dat komt omdat gebruikers in dit geval onder andere prijzen kunnen winnen. En er zijn ook daadwerkelijk gebruikers trouw aan winkels.
Niet iedereen wil altijd bij de goedkoopste winkel kopen.

Maar bovendien is daar dus dat andere artikel nog voor :)

Bij advertorials krijg je eigenlijk alleen maar informatie en die dan natuurlijk gestuurd is door het betalende bedrijf. Vandaar dat we dat label hier niet op plakken.
Ik krijg toch meer het gevoel dat dit meer is voor eigen belang van tweakers is dan voor jullie publiek.
Ik als bezoeker van de site ben beter af door te bedenken wat ik wil en dan de pricewatch te bekijken.

Dus ik snap de eerste reactie mbt. misleiding wel.
En bij .Actie is er meestal wat te winnen hier is voornamelijk wat te verliezen als je als tweaker even niet oplet.
Ik reageerde op de suggestie dat wij informatie zouden geven met fictieve vanafprijzen. En dat is simpelweg niet waar. Of winkels zelf op hun eigen site wel een hogere vanafprijs voeren weet ik niet, maar dat zie je bij onze lijstjes alsnog niet. Winkels voerden die "referentieprijzen" daadwerkelijk enkele weken geleden.

Verder kan je bij deze .actie kan ook bij iedere winkel wat winnen. Net als bij andere .actie's.

En dat er potentieel betere en/of andere aanbiedingen te vinden zijn als je alle winkels met elkaar vergelijkt is zeker waar, daarom hebben we ook voor die situatie een artikel in de lucht geroepen. En hier dus vermeld dat dit de aanbiedingen van specifieke winkels zijn.

Alles wat ik hier nu schrijf staat ook gewoon in de artikeltekst bovenin... Dus 'even niet opletten' is dan blijkbaar die uitleg compleet overslaan?
Ik zal mijn reactie ook even onder dit bericht plaatsen, want wellicht relevanter;

Er klopt alleen helemaal niets van dat ‘toen en nu’ argument. Kijk alleen maar naar de Samsung 860 EVO 1TB, die is echt al maanden rond de 150 euro, ook bij Megekko. Echter volgens Tweakers 289 euro. Hier een snapshot van 8 november, ik zie toch echt 149 euro staan in plaats van 289. Die 289 vind ik werkelijk nergens terug in de de oktober/november snapshots, in ieder geval niet bij Megekko.

https://web.archive.org/w.../samsung-860-evo-1tb.html

Absoluut fictieve vanaf prijzen. In het archive is te zien dat de SSD maanden 149 euro incl verzendkosten is bij Megekko. Hoe verklaar je dat dan? Ik zit nu al bij juli te kijken, nog steeds 149 euro in plaats van 289. Ervoor was hij zelfs enkele euro’s goedkoper dan die 149.

[Reactie gewijzigd door MadDogMcCree op 29 november 2019 13:52]

Die wayback link werkt niet.

Maar de prijzen zijn niet fictief. Elke nacht maken we een snapshot van wat er 'vandaag' geldt van alle winkels. Voor bovenstaande overzichten kijken we naar die snapshots.
Als een winkel rare dingen met z'n prijs doet, komt dat daar uiteraard direct in terug. Maar zo agressief beweren dat wij prijzen verzinnen is nergens voor nodig.

Zo te zien doet Megekko rare dingen met dat product.

van 1 t/m 9 november was het 147 euro
van 7 t/m 18 november was het 289 euro
van 19 t/m 20 november weer 147 euro
van 21 t/m 25 november 289 euro
en daarna t/m vandaag 116 euro.

Van de periode ervoor (we weten alleen nog juli t/m oktober) fluctueerde het tussen 131 en 151 euro.

En ja, deze code is 'te simpel' opgezet om met dat soort fluctuaties rekening te houden. Door de hoeveelheid data die nodig is om door te rekenen is het ook nodig om 'simpel' te werken, anders wordt het enerzijds erg complex (met vast weer nieuwe problemen) en anderzijds kan het dan zodanig traag worden dat je er ook niks aan hebt omdat je tegen die tijd je browserscherm alweer hebt gesloten :)
De prijzen zijn de dalingen tov wat de winkel eerder voerde in de Pricewatch.
Lijkt me sterk bij dit voorbeeld:
Megekko heeft op de lijst hier boven G.skill Trident Z RGB 3600 geheugen staan, 1 na laatste op de lijst.

Zogenaamd van €330,90 voor €239,-, 28% voordeel. Echter zijn ze op Centralpoint na nog steeds de duurste op die lijst.

Kijk je naar de gemiddelde prijstrend, dan zie je dat die in de afgelopen dagen STEEG. Hoe kan de trend zo duidelijk stijgende zijn, als 1 van de 5 aanbieders zojuist hun prijs met €91,90 heeft laten zakken? Je gaat me echt niet wijsmaken dat de andere aanbieders het recent nog voor zó veel minder aanboden én toevallig nu allemaal hun prijzen genoeg laten stijgen om de gemiddelde prijs te laten stijgen, en daarmee het effect van Megekko's prijsdaling onzichtbaar te maken in de gemiddelde prijs grafiek.
Je leest de die je aanhaalt zin niet goed of ik begrijp je klacht niet.

We vergelijken bij deze lijstjes alleen Megekko 'nu' met Megekko 'toen'. We kijken hier niet naar wat andere winkels voor prijs hadden.

En zoals gezegd hebben we ook een overzicht van alle de producten waarbij we wel kijken naar wat andere winkels doen. Sterker nog, daar is het vrij gebruikelijk dat winkel X voorheen de laagste prijs had en winkel Y nu. Jouw voorbeeldproduct zou niet in die lijst staan als het inderdaad nu duurder is.

Wat het gemiddelde doet hangt af van allerlei factoren. Wellicht is de goedkoopste prijs helemaal weggevallen, waardoor de berekening heel anders uitvalt.

Ongeacht of je het voorbeeld wel of niet vindt passen bij de door mij genoemde werkelijkheid; zo werkt het nu eenmaal. We kunnen niet eens per product anders kijken zoals e.e.a. is opgezet.

[Reactie gewijzigd door ACM op 26 november 2019 10:46]

We vergelijken bij deze lijstjes alleen Megekko 'nu' met Megekko 'toen'. We kijken hier niet naar wat andere winkels voor prijs hadden.
Wat Megekko nu en toen deed zou zichtbaar moeten zijn op de gemiddelde prijs grafiek. Zeker als het zo'n sterke daling is, en er maar zo weinig andere aanbieders zijn. Als 1 op de 5 daadwerkelijk een prijs met bijna een derde laat zakken, dan is dat zichtbaar als daling van het gemiddelde, echter zien we heel toevallig in de laatste 2 dagen een stijging in het gemiddelde.
Ik kijk naar het gemiddelde juist omdat ik niet kan zien wat Megekko vorige week als prijs voerde.

Bovenstaande doet mij vermoeden dat de zogenaamde prijsdaling helemaal geen prijsdaling is, maar slechts een "VAN -hele hoge MSRP- , NU VOOR SLECHTS -prijs die eigenlijk al een tijdje markt conform is en helemaal niet gedaald t.o.v. waar ze het vorige week voor aanboden-"

[Reactie gewijzigd door grasnek op 26 november 2019 10:56]

Wat voor de prijsgrafiek nog wel relevant is, 'nu' staat niet in de prijsgrafiek. Het gaat tot en met gisteren.

Maar zo te zien waren er eergisteren prijzen van 185,51 en 192,39 bij andere aanbieders die nu respectievelijk 230 en 205,70 vragen. Dus dat kan zomaar de stijging van het gemiddelde verklaren. Ik heb niet gekeken wat de andere aanbieders hebben verandert.

[Reactie gewijzigd door ACM op 26 november 2019 10:56]

Had vanochtend een Samsung 860 EVO 1 TB gekocht bij Megekko voor 116 euro. Een paar uur later was dit 125 euro en nu 120,95. Gewoonweg niet normaal!
knips, zie comment hieronder.

[Reactie gewijzigd door MadDogMcCree op 29 november 2019 13:59]

Heb thans net de Xperia XZ2 Compact kunnen bestellen aan 199 euro. We hebben vorige maand nog gekeken, en toen was het nog 375. Bedankt, Tweakers!
Ik zie hem staan bij Amazon. Goede tip.
Was te laat verdorie!
Zoals bij iedere actie: Negeer de grote actie/korting sticker en kijk naar de uiteindelijke prijs.
Inderdaad, de grote black Friday scam. Echt onzinnig meeste kortingen kun je heel het jaar krijgen als je goed zoekt.
Ik begrijp de hele ophef niet zo. Natuurlijk zijn er de rest van het jaar ook aanbiedingen. Alleen op BF doen de afgelopen jaren de meeste webshops wel mee. Houdt dat in dat alle prijzen altijd gunstige aanbiedingen zijn? Nee, net zoals de rest van het jaar. Zolang we niet zoals in Amerika speciale voor BF ontwikkelde C-merk producten krijgen met net een ander serienummer vind ik het allemaal best.
Ik snap de ophef evenmin, het lijkt erop dat het in Nederland wel heel erg stikt van de kortzichtige mensen die maar niet snappen dat aanbiedingsprijzen nooit per definitie worden gehouden om goedkoper te zijn dan de concurrent maar juist hun producten/diensten goedkoper aan te bieden dan ze normaliter doen.

Dat producten elders misschien goedkoper kunnen zijn is totaal niet relevant en de doelstelling van BlackFriday of welke actie-periode dan ook.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 25 november 2019 14:58]

Ik heb het al eens eerder gezegd, en doe dat nu dan maar nog eens: zoiets als : "black friday" is net als vaderdag of moederdag een door de commercie uitgevonden onzinfestijn en heeft NIETS met daadwerkelijke kortingen te maken, maar is ontwikkeld om meer omzet te genereren. Het heeft geen enkele zin het idee te hebben unieke aanbiedingen te vinden. Alles wat ik tot op heden ben tegengekomen aan aanbiedingen, zijn vage producten (zoals de lidl 49" 4k grundig (jaja) tv van €299,- die elders nergens te vinden is, vaag typenummer, rotzooiproduct), oude producten, restpartijen , producten die men eerst in prijs heeft laten stijgen en nu voor een "aanbiedingsprijs" aanbied, en zelfs refurbished producten. Tuurlijk, als je jezelf een ongeluk zoekt zul je best ergens een aanbieding vinden, maar dat geld het hele jaar door. Juist door het jaar heen, op momenten dat niemand zit op te letten, heb ik al vaker het geluk gehad een product voor idioot lage prijs te kunnen kopen, wat dan een klein restant op een webshop is. Zoiets vindt je bijvoorbeeld als iedereen 's zomers in de zon ligt en koopjes het laatste zijn waar men naar op zoek is. Juist op een dag dat de hele wereld zoekt naar koopjes ga je niets bijzonders vinden.

Conclusie: een commercieel festijn puur bedoelt om meer zooi te kunnen verkopen. En velen trappen er nog in ook.
Moet je toch beter zoeken. Kijk eens in het Tweakers topic over Black Friday.

Juist veel electronica zoals smarthphones, dure noice canceling koptelefoons, smart home producten, soundsbars (sonos) etc. etc. hebben elk jaar en ook nu weer uniek lage prijzen vandaag.

Vele slimme Tweakers zien dat wel in en hebben dat wel door. Als jij dat niet kan vinden maakt dat deze dag nog geen onzin.
Integendeel , ik ben me terdege bewust voor welke prijzen het één en ander aangeboden wordt, en ja dat artikel heb ik gelezen. Probleem is dat je hetgeen ik hierboven schrijf niet schijnt te begrijpen: zo "uniek" zijn die prijzen niet. Dat je een keer ~10 - 20% korting kunt bedingen is niets meer dan "grappig" , daar wordt ik niet warm of koud van. Echt leuk wordt het wanneer je een product voor 1/2 - 1/3 vd prijs kunt kopen, maar dat ga je zeker niet voor elkaar krijgen op black friday. Nogmaals, het is een door de commercie in het leven geroepen festijn om omzet te genereren, niemand is er bij gebaat winstmarge in te leveren. Overigens zijn veel producten juist duurder tijdens black friday:

https://www.bnr.nl/nieuws...rder-tijdens-black-friday

En maken veel webshops zich zelfs schuldig aan misleiding:

https://www.hartvannederl...den-winkels-black-friday/
Er zullen vast een nep acties tussen zitten. Maar ik hou al twee maanden de Sonos Beam en Sonos Sub in de gaten. Al die tijd rond de 1100 euro. Vannacht voor 930 euro kunnen scoren. 170 euro korting vind ik geen kattenpis.
Als het goed is hebben ze (vorig jaar in ieder geval) hier rekening mee gehouden vanuit Tweakers.

Dat wil zeggen dat ze vergelijken met de prijs van bv één maand geleden van de shop.

Eigenlijk zou ik liever zien wat de grootste dalers zijn ten opzichte van de laagste prijs. Als bv Mediamarkt 100 euro duurder was en nu wel een daadwerkelijke korting van 90 euro geven zijn ze nog altijd 10 euro duurder dan de goedkoopste in de pricewatch.

Volgens mij kan/kon je met de pricewatch snel filteren op gedaalde prijzen. Dat is mogelijk interessanter.
Feedback is altijd welkom:-)
Eerder: negeer de actie, want er is toch nauwelijks korting ;). Scheelt me een hoop tijd en frustratie (én geld!) ;)

Maar toch, ik had van tweakers iets meer verwacht.
Dus je wacht liever tot BF voorbij is en betaalt liever een hogere prijs. Immers, de meeste producten hebben hun laagste prijs in juni of op BF.
Het is maandag , even wachten dus ;)
Is dat zo? betaal je een hogere prijs na BF? of voor BF? @Sjekster zegt, kijk naar de uiteindelijk prijs. Alleen die uiteindelijke prijs kan prima al weken gelden, waar is je korting dan?
Je wordt als consument verleid om te kopen kopen kopen. Alleen krijg je iets daadwerkelijk met korting? Dat antwoord is, met uitzonderingen daargelaten, simpelweg: nee!
Laat ik het zo zeggen: als ik echt specifiek op zoek was naar iets, dan zou ik wel een actie als black friday willen afwachten om te zien wat of er echt ergens korting is, maar ik ga echt niet random kijken naar leuke dingen, daarvoor zit er gewoon teveel onzin en misleiding tussen. Ik ga me dan alleen maar ergeren.
Ja want een echte Tweaker heeft alleen een PC met een raampje erin gezaagd.

8)7 |:(
Haha lol. Alsof 90% van de huidige casemods ook maar iets voorstelt.

Allemaal kant en klaar gekochte meuk die je alleen er ff in hoeft te klikken. Raampje met wat gekleurde lampjes en een gekocht waterkoeling setje en we zijn weer klaar.

Das geen casemodding. Althans niet als je met Pentium 100 bij de dierenspeciaalzaak heb gestaan om pompjes te scoren voor je waterkoeling en voor gek werd verklaard dat je met de motip bus je 486 vobis kast te lijf ging.
Precies dat dus.

Casemodding is tegenwoordig een elite kleine groep die dat nog doet. En helaas steeds minder mensen die dat nog herrineren.

Casemod preready meuk kopen en in je case klikken is wat 90% voort doet zonder kennis van hoe en wat het eigenlijk is dat men doet.

Vroeger was je weken aan het tweaken in je bios om je casemod er zo snel mogelijk uit de tests te laten komen. En je case zelf soms zelfs jaren om alle modificaties te lassen, solderen, uitsnijden, opnieuw verven.

Good Times Long Lost now.
Op het Bit-Tech.net forum komen nog wel echt mooie case mod projects voorbij, aanrader om eens doorheen de scrollen: https://forums.bit-tech.net/index.php?forums/project-logs.42

[Reactie gewijzigd door iwaarden op 29 november 2019 08:05]

Vijverpomp i.c.m. bierkoeler FTW :D
in principe koop je elke casemod, een ledstrip bijvoorbeeld maak je niet effe zelf op je beunzolder en zelfs al zou je het doen moet je alsnog zelf de ledlampjes etc kopen...
Dan heb je toch echt een stukje echte tweakers gemist toen we nog zelf onze onderdelen soldeerde die je bij de conrad ging halen. dus weerstandjes etc.
ja maar dat is een gekochte mod :) je zet hem er alleen zelf op..
i know way off topic maar als je jouw bericht zo leest dan lijkt het net of je toen niks kocht en alles zelf in elkaar fabriekte :)
en ja, zelf solderen heb ik ook nog gedaan :) dus niks gemist wat dat betreft, zelfs voordat ik in de ict zat / er aan dacht om in de ict te gaan werken
Evil pyramid , #2 op NK 2006 was van mij, en ja alles behalve de pc componenten zijn idd zelf gemaakt.

begonnen bij de ijzerboer met staal plaat halen.
Wat schiet ik ermee op als de uiteindelijke prijs hetzelfde is als voor de actie? Dan hoef ik toch niet te wachten op een actie? :)
Of kijk even op de Pricewatch of de aanbieding interessant is. Genoeg producten die wel degelijk goedkoper zijn ook al misleiden ze enigszins om de adviesprijs te gebruiken om de kortingspercentages te rekenen. Zolang een product goedkoper is en de adviesprijs gewoon gehanteerd wordt,wat ook een prijs is die veel andere winkels nog gewoon hanteren, zie ik het probleem niet echt. Je kunt het hen niet kwalijk nemen dat webshop x deze prijs wel hanteert.
Tenzij ze tekst bij dit artikel hebben aangepast, kon je die info toch ook uit de tekst halen?
Vorig jaar introduceerden we daarbij iets nieuws: een overzicht met echte prijsdalers in de belangrijkste categorieën, gebaseerd op data uit de Pricewatch. Dat overzicht is ook dit jaar weer op Tweakers te vinden. Maar daarnaast hebben we wat nieuws. Veelgehoorde feedback was dat jullie ook erg benieuwd zijn naar de prijsdalers in jullie favoriete shops.
De echte waarde van dit artikel zijn de producten die de webshops gratis weggeven aan de winnaars. Dat wordt "betaald" door de verhoogde kans op aankopen door het prijsoverzicht bij dit artikel. Gaat tweakers dan benadrukken dat het geen echte "laagste prijzen" zijn, dan ben ik bang dat we in de toekomst ook kunnen fluiten naar die gratis producten. Is dat dan wat je wilt?
De echte waarde van dit artikel zijn de producten die de webshops gratis weggeven aan de winnaars. Dat wordt "betaald" door de verhoogde kans op aankopen door het prijsoverzicht bij dit artikel. Gaat tweakers dan benadrukken dat het geen echte "laagste prijzen" zijn, dan ben ik bang dat we in de toekomst ook kunnen fluiten naar die gratis producten. Is dat dan wat je wilt?
Even flauw? Ja. Ik hoef geen gratis producten, maar stel wel nuttige, eerlijke informatie wel op prijs. Een product in winkel A aanprijzen, die met 50% korting nog steeds 2x zo duur is als een groot deel van de concurrenten (zonder korting!), daar heb ik persoonlijk weinig aan.

Maar goed, ik moet gewoon leren dit soort artikelen / acties / advertorials te negeren, en lekker verder te gaan met mijn dag ;)

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 25 november 2019 22:36]

Idd, negeren is het beste, of iig snel herkennen van de waarde van de gegeven info (url's linken gelukkig ook naar de pricewatch, dus eenvoudig te checken). Elders op de site wordt gelukkig eerlijke info gegeven. Zo ook in het eerste artikel van vandaag.

Overigens, zelf heb ik toch echt liever een gratis artikel dan eenzelfde artikel met een eerlijke lagere prijs ;) Mocht jij toevallig een van de gratis artikelen winnen, zie ik graag een pm tegemoet, dan geef ik je m'n postadres :+
Haha, moet ik me wel eerst aanmelden om te winnen ;).

Ik heb niks tegen een gratis product natuurlijk, maar de kans dat ik er eentje win is minimaal, dus daar ga ik niet op zitten wachten ;).
Ja een geef een lijst met producten ofzo. Niet een winkel doorklik lijst
Consumentenbond heeft een lijst van bedrijven met valse prijsdalingen
Maar zijn wel bizar kort door de bocht. Ja er zitten producten tussen die eerst omhoog en nu omlaag gaan, maar de hunt is juist de goede aanbiedingen te vinden :P
(ik heb mijn TV vorig jaar bij platteTV gehaald met een behoorlijke korting).
Megekko:
Hartelijk dank voor je keuze voor 'Ja'. Je kan je keuze hieronder aanpassen.
Ja
Ja

:+
Leuke actie.
Bij de Megekko poll was ik serieus een beetje van slag...
Marketingtechnisch (getuige deze reacties) een goede zet geweest, denk ik.
Slimme marketing medewerker.
Gratis extra aandacht :)
Ik heb redelijk vaak wat besteld bij Megekko, dus de keuze "ja" is ook de meest logische betreft prijs/kwaliteit verhoudingen.
Al zijn Alternate, Azerty en Coolblue ook wel favorieten van mij, ligt er net aan wat ik precies zoek.

Vreemd trouwens dat Coolblue niet mee doet op de pagina.
Viel me ook op. Typo dacht ik. Omdat Megekko niet mijn favoriete webshop is heb ik voor de tweede optie gekozen.

Bij de andere winkels is de tweede optie vaak ook "Nee"

[Reactie gewijzigd door pandit op 25 november 2019 10:13]

Alleen al omdat je alleen voor "ja" kunt kiezen is mijn antwoord "nee!" :(
Die "Volg je Alternate op Instagram" vraag is wel wat vreemd dat het enkel een ja/nee antwoord kan zijn.
Wat als ik niet aan Instagram doe.
Dan volg je ze dus niet op Instagram. Gewoon nee dus.
Dan volg je ze toch niet?
gewoon lekker "nee" antwoorden, je antwoord is niet afhankelijk van of je kans maakt op de prijs. :-)
Als je de vraag van Megekko nou raar zou vinden...
Misschien lees ik er overheen, maar: Wanneer worden de prijzen uitgereikt?

Straks koop ik voor mezelf een Ryzen 3900X en blijk ik er 1 gewonnen te hebben! :o
Zou het (Black)vrijdag kunnen zijn?

"Tijdens de Black Friday van dit jaar kun je namelijk letterlijk in de prijzen vallen"!
Dat las ik ook... Maar vond het nog niet helemaal duidelijk. En moet ik dan heel black friday afwachten (en dus mijn koopjes mislopen!) of krijg ik het in de ochtend al te horen..
Leven is een strijd (en wat we daarna zeggen in BE , mag je raden :X )
Luxeprobleem imo
"Letterlijk" zelfs. Je mag dus bij Tweakers HQ vanaf een duikplank in een bak met prijzen springen? ;)
Dit staat bij de actievoorwaarden genoteerd. Maar uiterlijk 6 december hoor je of je hebt gewonnen!
"Winnaar is woonachtig in Nederland" bij verschillende acties in de Belgische tab?

Copy/pasta foutje?

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 25 november 2019 08:37]

Ik heb nog even rondgevraagd en het klopt inderdaad volledig. Het is aangepast.

[Reactie gewijzigd door Trendingtrees op 25 november 2019 09:52]

Hoezo geen foutje? De winkel staat onder het tabje België, dus voor Belgen, maar vervolgens mogen zij niet meedoen met de actie? |:(
Ik heb nog even rondgevraagd en het klopt inderdaad volledig. Het is aangepast!

[Reactie gewijzigd door Trendingtrees op 25 november 2019 09:52]

In plaats van recht proberen te lullen wat krom is kun je beter erkennen dat dit wel een beetje in de categorie "blij maken met een dode mus" valt.
Excuses voor de onduidelijkheid; ik ga even een kop koffie halen;-) Maandagochtend he!

[Reactie gewijzigd door Trendingtrees op 25 november 2019 09:53]

Het blijft apart dat mensen tegen kortingsdagen zijn. Natuurlijk zitten er slechte verkopers tussen en slechte marketing trucjes. Daarom zitten we toch op Tweakers en hebben we price alerts en bekijken we de pricewatch en houden alles in de gaten.

Uiteindelijk gaat het om de prijs die jij voor een artikel wilt betalen. Als ik bv max €1500 voor een OLED wil uitgeven en dat geld wel al heb, dan wacht ik op een actie waarvan ik zeg, ok, hier ga ik voor. Iemand anders wil perse voor €5000 de allernieuwste en koopt die gelijk en ziet een week later een BF deal. Dan ga je naar die winkel en regel je je korting.

Luxe problemen hebben we met BF meer niet :Y)
Het blijft apart dat mensen tegen kortingsdagen zijn. Natuurlijk zitten er slechte verkopers tussen en slechte marketing trucjes. Daarom zitten we toch op Tweakers en hebben we price alerts en bekijken we de pricewatch en houden alles in de gaten.
wie is er tegen?
Ik lees genoeg reacties, ook hier, van mensen die al van te voren zeggen dat het onzin is en bedrijven de prijzen onnodig verhogen etc. Hier krijgen de meeste netjes een -1 mod :P
Je mag dat zeggen, maar dan wel even aantonen, (black Friday 8-))deal?
Ik snap je punt niet meer? Ik geef alleen aan dat mensen bij voorbaat als klaar zijn met speciale kortingsdagen etc waarom moet ik dan met een voorbeeld komen? Daar is het forum voor.
"bedrijven die prijzen onnodig verhogen" ;)
Ben er op zich niet tegen, maar de markt verpest het zelf. Black Friday is zoals de naam al doet vermoeden een één dags moment op vrijdag. Als je dan ziet dat het opgerekt word naar een week of zelfs meer schieten ze wat mij betreft in hun eigen voet! Als je dan ook nog verneemt dat "black friday" niet anders is dan andere "actie" dagen/weken denk ik; je kan het zo sexy noemen als je wilt; het is gewoon "een van de vele actie momenten".

Als de handel dit echt als iets bijzonders willen neerzetten, mag er wat mij betreft wel wat meer exclusiefs aan zitten. Nu heeft het toch een geurtje van "opgeklopte lucht" .
> Winnaar is woonachtig in Nederland.
Spijtig dat Belgische lezers niet in aanmerking komen ;(
Goed kijken hé.

Nog nooit is er zo veel rekening gehouden met ons. 9 Prachtige wedstrijden exclusief voor Belgen.
Daarvan hebben er 3 in de voorwaarden staan dat je woonachtig moet zijn in Nederland om de prijs te kunnen winnen. Ze leveren echter wel in België en hiertussen zit ook maar 1 winkel die exclusief voor BE een actie heeft. Ik snap de teleurstelling dus wel een beetje.

NL only maar leveren in BE
Amazon.de
50five
Megekko

BE only:
Alternate België
Morning het is aangepast! We willen namelijk niemand teleurstellen:-)
Graag gedaan:-) Hopelijk win je iets! Good luck
Misschien zelf beter kijken? Bij 3 van de 9 "Belgische" deelnemers moet je woonachtig zijn in Nederland om mee te kunnen doen: 50five, Amazon.de en Megekko.

En de overige 6 zijn trouwens niet exclusief voor Belgen.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 25 november 2019 09:20]

Damn!
OK, dan heb ik dus deelgenomen aan wedstrijden waar ik niet aan zou moeten deelnemen.
Na 2 keer de voorwaarden bekeken te hebben heb ik de andere over geslagen.
Ik denk, gezien de verhouding in aantal, dat je winkans als Belg zijnde groter is dan als 'Ollander :9
Kijk jij wel onder de Belgische deals ;)
Ja hoor, bijvoorbeeld bij Amazon staat dit als voorwaarde ;(
Aangepast!

[Reactie gewijzigd door Trendingtrees op 25 november 2019 09:53]

Oei, dat is niet netjes. Slordige kopie/pasta fout of incorrect als actie voor België opgenomen?
Amazon, Megekko en 50five staan bij de Belgische deelnemers, maar daar kun je niet meedoen als Belg.
Belgische winnaars kunnen ook in aanmerking komen bij bv de actie van Alternate België!
Vooral de Ja van Megekko _/-\o_
Die kortingen zijn lang niet zo hoog als ze je willen doen geloven. Als je even de moeite neemt om een paar onderdelen bij verschillende leveranciers na te zien op prijsverloop dan zul je zien dat de kortingen veel veel kleiner zijn dan men je wil doen geloven. Maar ja, in reclames en bij marketing is het geoorloofd om mensen te misleiden. Lekker gauw downvoten en je kop in het zand steken!
Zo werkt marketing. Niks nieuws aan. De grote meute laat zich over het algemeen schijnbaar makkelijk verleiden. Wij kijken iets beter. It is as it is.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee