Door Femme Taken

Architect

Releasenotes development-iteratie #116

03-10-2017 • 13:55

69 Linkedin

Onze developers hebben iteratie #116 opgeleverd. De aandacht lag op voor jullie onzichtbaar werk aan het redactionele cms en de implementatie van Thumbor, waarover je twee weken geleden meer hebt kunnen lezen. Verder werden er wat aanpassingen gedaan aan de lay-out van de redactionele artikelen en bouwden we de door jullie gekozen community pick.

Notificatie bij bod op veiling aan eigenaar van advertentie

In de vorige .plan konden jullie weer stemmen op een community pick. De veruit populairste wens was het kunnen ontvangen van een notificatie als een andere tweaker een nieuw of hoger bod uitbrengt op een veilingadvertentie van jou in Vraag & Aanbod. De feature is vanaf heden beschikbaar. Wil je geen notificaties over veilingen ontvangen, dan kun je deze uitzetten in je notificatie-instellingen.

Lay-out redactionele artikelen

We hebben een aantal subtiele aanpassingen gedaan in de weergave van de social iconen en metagegevens bij redactionele artikelen. Op smartphones worden de social iconen nu altijd onder het artikel weergegeven. Direct onder de titel van het artikel tonen we de auteur met foto en metagegevens zoals datum en het aantal reacties. Tevens hebben we ervoor gezorgd dat de hero-afbeelding op een smartphone niet meer ingezoomd wordt weergegeven, zodat je de afbeelding in de volle breedte kunt zien.

Op desktops en tablets tonen we de metagegevens en social iconen in reviews links van het artikel, onder de eventuele scorekaart. Voorheen stonden de metagegevens in een regel onder de titel en subtitel van de review. Door deze regel weg te halen kan de header van het artikel wat compacter worden weergegeven. In het nieuws-dagoverzicht hebben we de tekstkolom wat breder gemaakt zodat de breedte gelijk is aan die van de nieuws-detailpagina.

En verder hebben we...

 • een nieuwe versie van de StreamOne-videoplayer live gezet;
 • een bug in de meme-generator gefixt zodat deze weer werkt.

Reacties (69)

Wijzig sortering
Kan er alsjeblieft een volumeregelaar in de StreamOne player komen?
Daar had ik echt op gehoopt met de melding over een nieuwe versie.
Gokje, is je adblocker die hier de oorzaak van is. Er zit gewoon een volume slider in.
Geen adblock, ik heb express "Tweakers Supporter" abo gekocht zodat ik geen adblocker aan hoef te zetten en Tweakers kan supporten.

Het ligt aan welke browser je gebruikt volgens mij, erg raar en onlogisch (@Kees).
In IE11 zie ik wel een slider, in Firefox 55 niet, in Chrome 61 ook niet. Ingelogd of uitgelogd:
https://imgur.com/a/kEftg

[Reactie gewijzigd door Safihre op 3 oktober 2017 14:19]

Ik heb hier op Edge voor Windows, Chrome op Windows, Safari op MacOS, Firefox op MacOS en Chrome op MacOS allemaal volumesliders. Ik weet dus niet wat er precies aan de hand is, maar ze doen het wel degelijk. Ik heb alles up to date

[Reactie gewijzigd door xFeverr op 3 oktober 2017 14:46]

Ik heb het probleem gevonden. https://imgur.com/a/PSL6q

Hij denkt dat ik een touch-device ben? Ik heb toch echt gewoon Windows 10 v15063.608 op een ThinkPad T440s.
@Zvennn @Kees
Dat is vreemd. Ik heb net op mijn Windows tablet even gekeken (in Edge) en ook daar werkt net gewoon. Er dat is ook een touch device. Ligt het misschien hieraan? Bij mij staat dit op Automatisch
Bij mij ook.
De slider is al maanden weg, dus geen refresh probleem en ook al aantal Chrome versies @AnonymousWP.
Inderdaad vreemd dat je device dan als touchdevice gezien wordt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het scherm wat in de Thinkpad zit gewoon een touchscreen is, maar deze functionaliteit uitgeschakeld is (is namelijk een optionele upsell van Lenovo) en dat dus de drivers ervoor zorgen dat dit gebeurt.
@Martinspire @Kees Nee het is zeker geen touchscreen.
Ik eigenlijk ook niet waarom "dit device kan touch" meteen moet betekenen dat ik geen volume slider wil? Als deze laptop wel een touchscreen had, dan had ik nog steeds een volume slider gewild :9

In ieder geval is dit natuurlijk geen enorm drama, maar het zou handig zijn als het voor mij en andere met dit probleem gefixt wordt :)
@Safihre Volgens mij krijg je dat ook als je in Windows 10 de tablet mode aanzet. Heb je dat toevallig?
https://www.howtogeek.com...ow-to-turn-it-on-and-off/

[Reactie gewijzigd door MediQ op 3 oktober 2017 15:10]

Staat op "Use the appropriate mode for my hardware". Kan dat forceren naar "Use desktop mode", maar dan moet ik opnieuw opstarten en PC is net belangrijke dingen aan het doen :Y)
Ik heb wel bij Edge dat ie denkt dat ik een touchdevice ben met een normale laptop op een project waar ik aan werk. Geen idee waarom, maar een unit test faalt altijd op mijn machine en bij geen van de collega's.
Ah, vandaar dat ik ook geen slider op mijn laptops (XP15 & zBook 14) heb. Deze hebben een touchscreen, maar gebruik deze nooit. En ook ik mis de volumeslider al een mooi poosje.

Edit: ook na de https://tweakers.net/devicedetect/ geforceerd op desktop te hebben gezet, nog geen slider. Mocht nog iemand weten hoe dit te forceren, ik hou me aanbevolen :)

[Reactie gewijzigd door S1nas op 3 oktober 2017 15:17]

Op W10 met FF 55 (64-bits) en FF56 (64-bits) gewoon een slider
Vreemd, ik zie wel een slider in Chrome (60) in & uitgelogt en in Firefox 55. Onder linux, dat wel dus edge/ie testen zit er niet in ;)
Op macOS zie ik hem ook: https://imgur.com/a/YmJ8X
Alleen Windows dan?
Gezien het aantal upvotes ben ik niet de enige met dit probleem. Onder een andere video was er ook al een discussie over, kan link zo snel niet vinden. Maar duidelijk iets wat uitgezocht moet worden denk ik..
@KrazyJay @Safihre Ik heb het even getest mét adblocker @Windows 10 in combinatie met Chrome 61, en dan zie ik hem ook nog steeds. Ram anders even op ctrl + F5.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 3 oktober 2017 15:01]

En wat zou Ctrl+F5 moeten doen om dit probleem op te lossen? Niet dat het helpt, maar een refresh van een pagina zal niet opeens wel een volume slider langsbrengen dacht ik zo.
Wellicht dat er een foutje op de pagina was en hij dan even opnieuw de content van de server af moet halen. Niet geschoten is altijd mis :p.
Ik zie hem anders ook niet, en heb geen adblocker.
@Safihre Gebruik je toevallig een MS Surface? Die ziet de player namelijk als een smart device en die hebben fysieke volumeknoppen, waardoor deze weggelaten worden in de player.

[Reactie gewijzigd door Zvennn op 3 oktober 2017 14:47]

Mijn Edge heeft er ook last van zonder dat ik een touchdevice gebruik. Een HP laptop trouwens ZBook 15 G3 (zakelijk ding dus met een Nvidia M1000M erin). Laatste drivers en alles.

Heb daardoor ook dat er bij mij voor een project altijd een unit test faalt op mijn machine en ik heb nog steeds geen idee waarom :X

Collega's met dezelfde machine hebben geen last. Overigens zie ik daardoor ook de instelling voor videokwaliteit niet staan. Maar waarom niet gewoon beide controls laten zien, ook op mobile?

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 3 oktober 2017 15:02]

Mja mijn Edge reageert dan ook op "'ontouchstart' in window;" vreemd genoeg.
Niet alleen onbetrouwbaar, het is uberhaupt geen vraag die een ontwikkelaar moet proberen te beantwoorden. Immers:

Zelfs wanneer je een touch device weet te detecteren, dan betekent dit hooguit dat er een touch-enabled input aanwezig is. Dit is nog steeds geen sluitende situatie, want vele devices hebben tegenwoordig meerdere input methodes, zowel touch als fysiek.

En om het nog complexer te maken, in het geval van meerdere input methodieken in de hardware, weet je niet welke de gebruiker op dat moment gebruikt, en de voorkeur moet hebben.
Dell 5289 hier met volumeknoppen op de behuizing en geen volumeslider zichtbaar in de player, maar kunnen we die volumeslider niet gewoon forceren? Alle andere sites waarmee ik werk laten die wel gewoon zien.
We gaan het na bij StreamOne. Lijkt mij dan dat we controleren hoe groot de viewport is zodat we smallere devices uitsluiten ;)
chrome://flags/#touch-events of vivaldi://flags/#touch-events op disabled zetten laat de volume slider wel zien in de browser, ter info.
Woohoo! Ik weet niet of het de Fall update van Windows was of een StreamOne update, maar ik heb weer een volume-slider! _/-\o_
We hebben de volume slider geforceerd ;) Dus het was geen van beide :P Het was onze update :)
Ik zie gewoon een volume slider?
Chrome Versie 61.0.3163.100 (Officiële build) (64-bits) op Windows 10 Pro heeft gewoon de volume slider bij mij.
Ik heb hetzelfde probleem. Je bent dus niet de enige! Ik dacht dat iedereen het had.
Een tip, de grote banner van 970x250 bovenin laat het hele scherm verspringen omdat deze later inlaad dan de rest. Als het kan via CSS alvast de ruimte reserveren zodat het niet verspringt als hij verschijnt.

Snap dat het een manier is om extra miskliks te krijgen op advertenties, maar het is erg vervelend.
Ik heb datzelfde effect met de sidebar aan de linkerkant, is lastiger issue om op te lossen, maar ik heb vaak op tweakers dat de gehele pagina verspringt omdat ik een persoonlijke voorkeur heb dat de sidebar links staat.
Die van mij staat ook links maar de pagina laad zo snel dat het bijna niet opvalt dat het verspringt. Is dit bij jou zo goed zichtbaar dan?
Ja bij mij is het redelijk vaak zichtbaar. Ik heb thuis een 300Mbit aansluiting en toch merk ik het. Vooral als ik V&A open bijv.

[Reactie gewijzigd door Cyw00d op 3 oktober 2017 14:19]

300mbit is niet zo heel boeiend voor web. Hoe zit het met de latency naar Tweakers toe?
Dat is iets waar ik al langer eens naar wil kijken. Vooral op tragere devices valt dit inderdaad op. Aangezien je tegenwoordig wel uit kan gaan van JS/Ajax support binnen een browser is dit volgens mij wel redelijk makkelijk te ondervangen :)
Helaas weten we van te voren niet welke banners ingeladen gaan worden. Dit gebeurd asynchroon. Als we dus ruimte reserveren via CSS heb je altijd een groot wit vlak bovenin, ongeacht of deze gevuld gaat worden met een banner. Ook niet echt ideaal helaas :( Alternatief is de banners synchroon laden maar dan wacht je pagina weer op de banners waardoor alles traag wordt in plaats van enkel de banner. Vandaar dat voor deze oplossing gekozen is.
Je ZOU er natuurlijk voor kunnen kiezen om adverteerders limieten op te leggen en gewoon te zeggen "vanaf nu is advertentieruimte A X*Y pixels groot".

Dan kan je dat probleem ook opvangen.
Nee, want er wordt ook niet altijd een banner geserveerd...
Misschien moet je dat dan wel doen?
Ik denk niet dat bezoekers blij worden van een hogere bannerdruk en 'opvul'-banners. Als het antwoord op een banner-probleem 'meer banners' is dan gaat er iets niet goed imo 8)7
Heb liever een leeg vlak wat er altijd is en stil staat dan telkens een verspringende page!

Het is inderdaad een veel gehoorde reden om adblock aan te zetten.
Ook als dat vlak altijd 970x250 pixels groot is?

Anyway, dit is al meerdere keren tot in den treure besproken. Alternatieven zijn in dit geval over het algemeen (persoonlijke voorkeuren kunnen natuurlijk anders zijn) erger dan de huidige situatie.

Het zal vast voor een deel meespelen bij de beslissing van mensen om ads te blokkeren, maar over het algemeen worden ads geblokkeert omdat het kan en makkelijk is, en worden dit soort argumenten er pas achteraf 'bijverzonnen'. En als het niet meer het verspringen is dan is het wel wat anders... :P
Ook als hij zo groot is inderdaad, het probleem is namelijk dat veel mensen de site kennen, ik ook en daardoor klik je soms al door voordat de pagina is geladen en net op dat moment verspringt hij en klik je mis.
Ook als dat vlak altijd 970x250 pixels groot is?
Op de banner plek een tabel van 1cel grootte met de maten 970x3 plaatsen.

Banners worden in de tabel-cel geplaatst.
Volgens mij schaalt de cel hoogte dan met de banner hoogte mee en is er over de hele breedte geen verschuiving.
Maar dat kan je simpel checken bij het laden van de pagina, vóór het laden van de banner. Van mijn part geef je de body dan een class die `no-banner` heet ofzo, waarna er dus geen plek gereserveerd wordt.

Hier moet echt een betere oplossing voor te vinden zijn.
Je gaat er van uit dat als wij een banner opvragen dat we er ook altijd een terugkrijgen, dat is simpelweg niet zo. Onze implementatie is al behoorlijk efficient; we vragen al zo vroeg mogelijk de 'initiele payload' op en we proberen zo vroeg mogelijk (nog voordat een banner gerendered wordt en additionele resources ophaalt) al de juiste ruimte te reserveren.

[Reactie gewijzigd door crisp op 3 oktober 2017 15:24]

Kun je het verspringen minder irritant maken door de hoogte te animeren? Ik kan dan in ieder geval makkelijker verder lezen en weet dan dat het komt door de advertentie.

Al heb ik dan weer een abonnement, maar toch :P
We weten niet vantevoren of (en hoe groot) er een banner zal worden geserveerd. Daarom is ruimte reserveren praktisch ook niet mogelijk...
We weten niet vantevoren of (en hoe groot) er een banner zal worden geserveerd. Daarom is ruimte reserveren praktisch ook niet mogelijk...
Verspringende paginas is voor mij de nummer één reden om aan adblocker te gebruiken.
Je kan een box met vaste horizontale maten daarvoor reserveren.
Als men een kleinere banner levert dan gewoon centreren en groter gewoon down-scalen.
Verspringt de tekst niet meer
Dan zal je in veel gevallen wel een enorm stuk witruimte boven elke pagina hebben...
Waarom als alleen de horizontale maat vastgesteld is?

Je kan ook de max. maten opgeven. Dan weet men waaraan de banner moet voldoen.
Zal je zien, dat men altijd zorgt dat men die maximale maat levert, want men gaat niet iets van zeg 100 px leveren als het 150 px mag zijn.

Werkt bij mijn websites in ieder geval zo. het mogen 195x195 px grote banners zijn en men heeft nog nooit iets van 100x100 px aangeleverd. ;)
Dat we bepaalde advertentieposities op een pagina hebben wil niet zeggen dat die posities altijd gevuld zijn met ads. De regelmatige bezoeker zal snel tegen een frequency cap aanlopen en regelmatig pagina's krijgen waarop adposities niet gevuld zijn. Het is nogal jammer en lelijk om dan witruimte te reserveren voor een advertentie die niet getoond wordt :) .
Jammer en lelijk misschien, maar het is tenminste wel gebruiksvriendelijk en niet zo irritant. Ik vind het zelfs een beetje achterbaks, eerlijk gezegd, aangezien hier tegen willens en wetens in een verspringende layout wordt gebruikt om ons op ads te laten klikken of extra pagina navigaties te laten verichten (en dus meer ads zien) door miskliks.

En als dit echt niet op te lossen valt vraag ik me toch echt af hoe het komt dat Tweakers de enige website is die ik bezoek die daar last van heeft en waarom nooit iemand voor dit soort problemen een oplossing zou hebben bedacht.
Tweakers is niet de enige site die er last van heeft. Dit is een gevolg van hoe de advertentiemarkt zich (spijtig genoeg) heeft ontwikkeld in de loop der jaren.

Je hebt in principe twee kwaden waar tussen je moet kiezen:
1. Je reserveert altijd de maximale ruimte die een advertentie nodig heeft, ongeacht of hij daadwerkelijk in dat formaat wordt uitgeserveerd, of überhaupt wordt uitgeserveerd
2. Je geeft een advertentie nooit meer ruimte dan hij nodig is

Het nadeel van 1 is dat je heel snel veel gaten in je website gaat krijgen. Bovenaan zal altijd een ruimte van 250 pixels (plus nog wat marges er omheen) worden gereserveerd, zelfs als daar een veel kleinere advertentie of geen advertentie in wordt geserveerd. Dat is natuurlijk superirritant. Voordeel is dat je geen verspringende web site hebt.

Het nadeel van 2 is dat je een verspringende website hebt, maar dat je de hoeveelheid loze ruimte helemaal weet te beperken.

De voordelen van optie 2 vind ik veel zwaarder wegen dan de rest.

Het is een beetje stom om het achterbaks te noemen. Tweakers verdient zijn geld in de Pricewatch via cost per klik: hoe meer je op prijzen van webshops klikt, hoe meer geld er wordt verdient. Bij banners wordt het geld verdient via cost per mille; per duizend vertoningen wordt er geld verdient. Dat is dus niet op het aantal kliks op de banners. Vroeger was die metric superbelangrijk voor adverteerders, maar ze hebben inmiddels (gelukkig!) geleerd dat ze zich daar niet meer op moeten blindstaren en ze rekenen een campagne daar nu niet meer echt op af. Met dat in het achterhoofd zou jou voorstel dus juist achterbakser worden: altijd advertentieruimte reserveren, waar jij als gebruiker geen ene snars aan hebt...

De oplossing is overigens erg simpel: met een abonnementje heb je geen advertenties meer en heb je van geen van beide kwaden meer last :) huppatee!
En als dit echt niet op te lossen valt vraag ik me toch echt af hoe het komt dat Tweakers de enige website is die ik bezoek die daar last van heeft en waarom nooit iemand voor dit soort problemen een oplossing zou hebben bedacht.
Bezoek dan maar eens een keer www.marktplaats.nl of www.theverge.com of www.ign.com of ... zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik weet niet of onze bezoekers er blij van worden als we alleen de grootste soort banners gaan serveren :P Daarnaast willlen klanten graag keuze, en hangen we natuurlijk een relatief groter prijskaartje aan de grotere formaten dan aan kleinere. En tot slot boeken we onze bannerslots niet 100% vol. Ruimte moet je wel nuttig gebruiken en niet leeglaten of volstoppen met opvulling; dat werkt ook irritatie in de hand...
Ik ben van mening dat in de volgende community pick de Tweakers Weblog als keuze zichtbaar moet zijn. Verder goed bezig!
Tweakers heeft een meme-generator? :o
Anoniem: 372172
3 oktober 2017 14:00
Ziet er weer gaaf uit allemaal :)
Ik heb af en toe probleem met pricewatch. Wanneer ik probeer te sliden bij filteren van formaten gsm of televisies of grootte van harde schijven, dan springt deze terug naar de standaard instelling. Voorbeeld ik wil zoeken op 50 inch tot en met oneindig grote televisies dan springt de slider terug. Wanneer ik 50 inch tot en met 65 inch doe dan is dit probleem minder aanwezig. Je moet soms creatief zijn om de juiste instelling uiteindelijk te krijgen. Kan hier naar gekeken worden?

Ik heb dit ook met prijzen sliden. Probleem bevind zich op Android marshmallow en Windows 10 64 bit naar mijn eigen ervaring.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 4 oktober 2017 12:22]

Ik was benieuwd naar wat de community-pick was, maar kan de releasenotes van iteratie #115 niet vinden, is #114 de vorige? :)

EDIT:
Ah, de link naar iteratie #115 zit stiekem verstopt in de regel over Thumbor! :) Vreemd dat ik die dan niet in de .plan tracker zie rechts, daar zie ik wel #114 staan namelijk.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 3 oktober 2017 17:08]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee