×

Help Tweakers weer winnen!

Tweakers is dit jaar weer genomineerd voor beste nieuwssite, beste prijsvergelijker en beste community! Laten we ervoor zorgen dat heel Nederland weet dat Tweakers de beste website is. Stem op Tweakers en maak kans op mooie prijzen!

Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Nieuwe lay-out voor nieuws en reviews

Door , 338 reacties

20-06-2017 • 10:06

338 Linkedin Google+

Onze developers hebben de eerste fase van een nieuwe lay-out voor de redactionele artikelen live gezet. In het nieuwe design worden nieuwsberichten, .plans, reviews, downloads en video's in een eenkolomslay-out weergegeven.

De aanleiding

Tweakers heeft in de afgelopen tien jaar een lay-out gebruikt met een linkerkolom voor de inhoud van redactionele content, en een rechterkolom voor advertenties en metadata, zoals gerelateerde artikelen en producten. Dat is een makkelijke manier van werken, maar had ook tot gevolg dat er in de breedte weinig ruimte beschikbaar was om de informatie in het artikel te presenteren, terwijl click-heatmaps lieten zien dat de rechterkolom door bijna alle gebruikers genegeerd werd.


Heatmap van de oude reviewlay-out

Het concept

Om de artikelen op een flexibelere en aantrekkelijkere wijze te kunnen presenteren, hebben we een lay-out ontworpen waarin de inhoud van het artikel centraal staat. De tekst van het artikel wordt in het midden gezet en tussen de tekst bestaat de mogelijkheid om 'uit te breken' met brede afbeeldingen, video's en tabellen. Met een hero-afbeelding boven aan reviews proberen we je interesse te wekken en geven we een indruk van het onderwerp dat in het artikel besproken wordt. De vierkante en verticale advertentieformaten worden ingesprongen in de tekst weergegeven in plaats van in een aparte kolom. Op dezelfde manier willen we ook de mogelijkheid bieden om smalle tabellen, met bijvoorbeeld de belangrijkste specificaties van het besproken product, ingesprongen in de tekst weer te geven, zodat de flow van het lezen van een artikel niet wordt onderbroken.

We hebben de toegankelijkheid van de singlepageweergave verbeterd met behulp van een knop direct linksonder de titel van het artikel. De navigatie in de reviews hebben we verbeterd door de inhoudsopgave toegankelijk te maken via een knop die op een vaste positie linksonder in beeld wordt getoond.

Om tot de nieuwe lay-out te komen zijn we in de afgelopen maanden bezig geweest om de gerelateerde artikelen en onderwerpen uit de rechterkolom naar een plek onder het artikel te verhuizen. Na een bètatest met de abonnees, eind mei, hebben we vorige week een publieke bètatest gedaan om feedback te verzamelen en de lay-out te finetunen. Een deel van de opmerkingen hebben we inmiddels in de lay-out verwerkt. De suggesties waarvoor grote aanpassingen noodzakelijk zijn, zullen we later oppakken.

The road ahead

In de komende maanden zullen we de lay-out in kleine stappen verder ontwikkelen en onder andere de mogelijkheid toevoegen om tabellen, afbeeldingen en video's breder weer te geven. Ook de weergave en het beheer van de heroafbeelding moeten nog ontwikkeld worden en we gaan ervoor zorgen dat de inhoudsopgave op brede beeldschermen weer permanent in beeld komt. Het onderstaande concept laat zien waar we naartoe willen werken (klik om het volledige ontwerp te bekijken).

Uiteraard zijn we benieuwd naar jullie feedback op de nieuwe lay-out, zodat we deze kunnen meenemen in de verdere ontwikkeling. De nieuwe lay-out zie je in werking in nieuwsberichten, .plans (zoals het artikel dat je nu leest), reviews, downloads en video's.

Reacties (338)

Wijzig sortering
Hmm, iets te vroeg live gezet? Nu komt het geheel erg slordig over. Een dubbele centrale uitlijning, een reactielijst die wel links staat. Wordt een beetje een kermis zo.

Edit: Plus heb nog nooit de reclame zo overheersend gezien op Tweakers. Althans, is me niet eerder zo storend opgevallen. Artikel moet nu letterlijk ruimte maken voor de advertenties.

[Reactie gewijzigd door NightFox89 op 20 juni 2017 15:40]

Ik snap dat er reclame gemaakt moet worden maar dit is qua leesbaarheid inderdaad wel een achteruitgang. Waar vroeger de reclame een vaste plek had springt het nu opeens half in het artikel. Plus door de prominentere plaatsing en vergroting van de banners,
tekst en witruimte hou ik bijna minder leesbare tekst over dan ik op mijn mobiel doe, dat kan toch niet de bedoeling zijn lijkt me?

Ik denk dat ik in het vervolg maar gewoon mijn browser window op de helft van mijn scherm zet... Dan kan ik teminste nog een artikel lezen'

Edit: Het grote icoon plaatje wat vroeger altijd rechts naast de eerste alinea stond is ook erg rommelig op het moment.
Moet ook wel even zeggen dat het in ieder geval wel erg tof is dat er aan gewerkt word en naar gekeken word. Vind het zeker ook niet minder prettig lezen en het ziet er zeer gelikt uit.

[Reactie gewijzigd door Sleepkever op 20 juni 2017 11:38]

inderdaad, ik zie nu niet eens meer het begin van het artikel als ik er op klik

[Reactie gewijzigd door REDSD op 20 juni 2017 11:50]

Vind de advertenties nu ook te veel afleiden van de content, het is prima dat het rondom de text staat maar niet midden in het text gebied. De zinnen lopen nu niet door om een advertentie te kunnen tonen op manieren die normaal alleen voor illustraties gebruikt worden, zeer storend dit moedigt adblock alleen maar aan.
Ik stoor mij hier ook aan, alles op de website wordt ongeveer hetzelfde uitgelijnd aan de linkerkant en nu worden artikels ineens voor mijn gevoel flink naar rechts verplaatst. De verspringing leest niet lekker, dus hopelijk kan het wat strakker worden uitgelijnd over de gehele website dat scheelt een hoop.
Plus heb nog nooit de reclame zo overheersend gezien op Tweakers. Althans, is me niet eerder zo storend opgevallen. Artikel moet nu letterlijk ruimte maken voor de advertenties.
Ben juist abonnee geworden om géén reclame te zien, maar Tweakers toch te steunen. Had hier ook met adblock kunnen blijven browsen.

Hoe wordt de lay-out voor abonnees nu?
Grote witte plekken in de tekst? |:(
Ik had al een adblocker draaien. Maar nu zit de "Vacatures" sectie gewoon in het midden, terwijl meer dan de helft van het scherm aan de zijkanten leeg is. Heb maar de hele "Vacatures"-gedeelte eruitgeknikkerd met uBlock. Ik vind het geen gezicht die grote titels bijna in het midden van de pagina.
Het gevoel bekruipt mij dat bij dit design vooral rekening is gehouden met het maximaal weergeven van reclame.

Nu reclames half inspringen van alle kanten en zinnen gewoon afkappen heb ik besloten om mijn adblocker op tweakers.net maar waar aan te zetten. Jammer, maar het leid nu toch echt te veel af van de content.
Ik merk ook dat ik niet fijn vind, de front-page met nieuws een bepaalde uitlijning heeft, en op het moment dat je een artikel in een tabblad opent dan verspringt de tekst een centimeter of 6 naar links, ik merk dat mijn ogen protesteren, en ik mijn hoofd iets moet gaan draaien om de tekst de kunnen lezen. Hoogst irritant.

Over de manier waarop deze wijzigingen zijn doorgevoerd, bekruipt me het gevoel van dejavu. Met de luanch van tweakers 7 is een nieuwe ondoordachte site online gezet, waar een golf van kritiek op is gekomen. En daar werd op een zelfde manier mee omgegaan als nu, de welbespraakte en snelle jongens van tweakers hebben in allerlei reacties, zowel boven, onder, links, rechts en welke bochten ze zich nog meer konden wringen uit alle macht geprobeerd alles goed te praten zonder daar bij in het begin naar de kritiek van de gebruikers te luisteren En ik dat merk dat dat nu weer gebeurt.. Ik vind daarom best sneu dat een goeie site die ik met veel plezier bezoek en veel en goede informatie vandaan haal, zo slecht van zijn eigen fouten uit het verleden leert....
Ik snap die centralisering niet, Dat leest en kijkt niet lekker. Met veel te veel witruimte aan de linkerkant. Daarbij de plaatjes zijn dan nog eens veel breder. Dat ervaart als zeer onrustig,
Vergelijk het maar met een boek, daar wil je de tekst toch ook niet gecentraliseerd.
Ook het enorme beginplaatje is vervelend, wat vreemd genoeg een trend is, maar ook nutteloos.
Je moet dus eerst scrollen, om relevantie informatie te zien.
Als ik een pagina open wil ik het belangrijkste eerst lezen, zoals Artikel kop, datum artikel, schrijver en dan misschien meteen de conclusie etc. Het plaatje kan me gestolen worden, al helemaal als een groot gedeelte daarvan niet te zien is door tekst blokken. Een kleinere variant heeft de voorkeur en dan subtieler, geen teksten eroverheen. Grotere plaatjes kunnen onderaan bij de galerij.

Dit is een goed voorbeeld hoe een designer probeert de website op te leuken met fancy en vooral hippe design, maar daar zit een gebruiker meestal helemaal niet op te wachten, die wil een eenvoudige strakke en leesbare site, waarbij onderdelen goed te vinden zijn.
Nee dit wordt er niet beter op, wat mij betreft weer terug naar de tekentafel.
Dit is niet alleen vanuit design oogpunt gedaan, de advertenties worden hierbij prominenter getoond (en dus ook als veel storender ervaren).
Precies dit. Ik had tweakers (behalve thuis, waar niks een uitzondering krijgt) speciaal gewhitelist. Maar plots ineens gisteren dit nieuwe design. Overal mega banners en plaatjes. Ik heb heel vlot (helaas) de ad-blocker aangezet.

Hieronder zet @x86dev het ook, ineens ook advertenties tussen de tekst. Uiterst storend.

Verder ook eens met @drakiesoft. Zo'n openings' plaatje ziet er mooi uit. Maar ik lees juist artikelen op Tweakers voor informatie. Het hele concept van tweakers.net is namelijk gericht op informatie. En nu ineens moet er een super gelikt design neergezet worden dat, door mij en drakiesoft iig, alleen maar als storend wordt ervaren.

Laatst waren we op werk bezig voor een of ander nieuws websitetje en met want onderzoek kwamen we natuurlijk op veel nieuwssites terecht. Het eerste waar ik ook aan moest denken met dit nieuwe design is dat ik het nogal op deze van de Volkskrant (artikel zelf ff negeren, gaat om het design) vind lijken.
Wat betreft jou opmerking over de volkskrant, kan ik beamen maar ik trek dan vergelijking met de site van het brabants dagblad, waar daar zijn ze op dezelfde manier bezig, en rara politiepet 3 raden wie de eigenaar is van tweakers, als het BD als de volkskrant.... ratata de persgroep.

Waar de vernieuwing van de site van het brabants dagblad werd vergeleken met het Parool en de Volkskrant, als zijnde slecht leesbaar en onbegrijpelijke veranderingen, is nu dus tweakers aan de beurt om met het persgroep saujes te worden vermengt
Eventjes gekeken naar het brabants dagblad, tenzij de url niet "bd.nl" is, dan vind ik het design daar in de verre verte niet lijken op wat Tweakers nu doet hoor. bd.nl is allemaal blokjes en sidebars en druk gedoe. Wat dat aan gaat loopt Tweakers voor.

Ook het Parool is toch zeker wel anders. Die maakt gebruik van een grote "main" column en een sidebar.

Bij zowel bd.nl als parool.nl zijn die header afbeeldingen (feature images/mood makers/whatever) ook niet volle breedte en niet achter de tekst met parallex effectje en zo.

Dus sorry, ik zie jou vergelijking eigenlijk niet ;-) Hoewel ik wel blij ben dat Tweakers in ieder geval niet die richting op is gegaan.
Ja dit dus, eerst waren ze nog niet opdringerig met advertenties maar toevallig net even Adblock uitgezet en blijkt dat advertenties nu tussen de tekst staat, heel storend inderdaad. Dus maar gauw weer aan zetten.
Welke onderdelen zijn nu niet goed te vinden dan?

Het lezen van een boek is een andere ervaring dan lezen op een scherm, en kun je dat niet 1-op-1 vergelijken. De hero-image is puur een sfeerbepalend beeld. Zie het als een boekomslag. "Don't judge a book by it's cover" :), maar het geeft wel een eerste impressie. Dus het heeft onbewust meer nut dan je zou vermoeden.
We zien dat gebruikers vooral bij het nieuws snel de informatie tot zich wil nemen, en daarom passen we daar de hero-image nu niet toe. Voor alle andere, meer uitgebreide artikelen, nemen gebruikers vaker langer de tijd om een beeld te vormen van de inhoud. En een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden, in dat kader kan de gebruiker in één oogopslag zien waar het over gaat, of welk verhaal/indruk de auteur wilt achterlaten bij de lezer.

Alle feedback wordt meegewogen in de iteraties die komen gaan. We willen blijven verbeteren :)
Klinkt wellicht gek, maar voor het oog is het echt een afstand om nu van links (zoals alle andere pagina's, reacties etc) naar het midden van het scherm te moeten om te beginnen met lezen. Er zit mega veel loze ruimte tussen (27"full HD). Kunnen jullie AUB een optie maken bij settings oid om dit terug te zetten? Sorry, maar dit is echt de meest waardeloze "vernieuwing" ooit.
Ik zit op een klein scherm (laptop), maar ook hier ervaar ik de wijziging niet als prettig. Bovendien is de overgang van gecentreerd (artikel) naar links uitgelijnd (comments) simpelweg lelijk te noemen. Als dit de 'toekomst' is van T.net dan vrees ik dat ik minder artikelen zal gaan lezen ;-).
Als de layout je serieus doet bewegen om de artikelen niet meer te lezen, waarom ben je hier dan uberhaupt? Artikelen lees je toch voor de content, niet voor de vormgeving?
Huh? De vormgeving van de content is enorm belangrijk voor de leeservaring.. Dat is toch logisch?
Hier heb ik weinig meer aan toe te voegen. Om een voorbeeld te geven: de keuze van een goed / makkelijk leesbaar lettertype op een website s belangrijk, want als het lettertype niet goed gekozen is kost dit je bezoekers ongeacht de daadwerkelijke kwaliteit van de content.
Inderdaad. Witruimte, consistente margins/paddings, afleidende elementen, regelhoogte, regellengte, font-sizes, etc. Alles speelt een grote rol. Het hele idee van webdesign is nou juist content vormgeven.
Eens, maar de opmaak van de tekst zelf verandert toch niet bijzonder veel aan? De kleuren blijven hetzelfde, het lettertype is hetzelfde en buiten de hero image en wat meer ruimte voor afbeeldingen tussen het artikel door is er weinig anders als ik het zo zie. Als dit soort kleinigheden je doen bewegen om van een site weg te gaan lijkt het mij dat je de content in eerste instantie uberhaupt niet heel erg goed vond.
De linker kantlijn is verlegd naar het midden wat enorm storend is voor de startpositie van een een nieuwe tekstlijn waar de ogen naar moeten terugkeren. Dit effect wordt versterkt door het feit dat plaatjesmateriaal verder naar links uit kan springen (de zgn. break out functionaliteit.

Het komt de leesbaarheid absoluut niet ten goede.
Windows toets + pijltje naar links = halve breedte en dan is het prima te doen. heb je nog een halve breedte over voor wat anders.
Halve breedte maakt het idd een stuk fijner al om te lezen, bedankt voor de tip. Eigenlijk bizar dat het halve scherm gewoon beter is dan volledig scherm.

Momenteel nog geen fan van de nieuwe layout, misschien went het straks wel, maar voor nu is half scherm toch fijner om te lezen.
Eigenlijk bizar dat het halve scherm gewoon beter is dan volledig scherm.
"Deze website is geoptimaliseerd voor ... "

(Ja serieus; zou me niets verbazen als dit enkel getest is op tablets en phones.)
Neehoor. Maar tegelijkertijd is het ook gewoon niet doenlijk om een kolom tekst goed weer te geven op hele brede schermen. Er is gewoon een bepaald maximum aan tekst dat je op 1 regel prettig zult vinden. Daar is uiteraard variatie in per lezer, maar de regellengte die we nu hebben valt in onze opinie al aardig in die buurt.

Kortom, we kunnen en willen niet 'full hd met tekst op volle breedte' ondersteunen. We willen uiteraard wel graag dat het over ook op brede schermen prettig leest... Maar deze wijziging was juist mede daarvoor. Voorheen was tekst, afbeeldingen en video's altijd maxiaal zo'n 650 pixels. Nu kan de tekst weliswaar niet veel breder (ivm leesbaarheid), maar hebben we wel mogelijkheden om bredere afbeeldingen, video's en tabellen te verwerken.

Overigens is het sowieso op grote schermen - in mijn persoonlijke ogen - aan te bevelen om 'windowed' te werken, ipv fullscreen. Ik werk al jaren op een 27" scherm met 2560x1440 (en thuis zelfs op een 27" met 4k), maar had zelfs met mijn 24" met 1920x1200 voor die tijd maar heel weinig applicaties full screen...

Maar wat testen betreft: het is juist vooral getest op schermen van 23" en groter en met minimaal hd-resolutie. Maar hoe groter de schermen, hoe kleiner de kans dat het full screen werd getest.

Mocht je het door ons voorziene lees-ongemak graag zelf willen beoordelen, probeer dit eens in je custom css (de tekst wordt ruim 300 pixels breder dan nu):
#contentArea .centeredContent .article .center,
#contentArea .centeredContent .article p,
#contentArea .centeredContent .article>ol,
#contentArea .centeredContent .article>ul,
#contentArea .centeredContent .article>h1,
#contentArea .centeredContent .article>h2,
#contentArea .centeredContent .article>h3,
#contentArea .centeredContent .article>table,
#contentArea .centeredContent .article>div,
#contentArea .centeredContent .article>blockquote{
/* huidige waarde: max-width:656px; */
max-width:100%;
}
Je kan natuurlijk ook spelen met andere breedtes. Mocht je een breedte vinden die je bevalt, dan horen we dat enerzijds graag en staat het je natuurlijk anderzijds vrij om het in je custom css te laten staan.

[Reactie gewijzigd door ACM op 20 juni 2017 20:16]

Neehoor. Maar tegelijkertijd is het ook gewoon niet doenlijk om een kolom tekst goed weer te geven op hele brede schermen. Er is gewoon een bepaald maximum aan tekst dat je op 1 regel prettig zult vinden. Daar is uiteraard variatie in per lezer, maar de regellengte die we nu hebben valt in onze opinie al aardig in die buurt.

Kortom, we kunnen en willen niet 'full hd met tekst op volle breedte' ondersteunen. We willen uiteraard wel graag dat het over ook op brede schermen prettig leest... Maar deze wijziging was juist mede daarvoor. Voorheen was tekst, afbeeldingen en video's altijd maxiaal zo'n 650 pixels. Nu kan de tekst weliswaar niet veel breder (ivm leesbaarheid), maar hebben we wel mogelijkheden om bredere afbeeldingen, video's en tabellen te verwerken.
Goed, ik ga even heel ongezouten mijn mening over dit geheel geven. Dus excuus als dit een tikkeltje hard aankomt.

Van antwoorden vanuit Tweakers als organisatie krijg ik heel sterk het idee dat hier iemand heel erg z'n zinnen op dit, en precies dit design gezet heeft en dat het er door gestampt moet en zal worden. Concrete reacties en motivaties worden namelijk niet gelezen en inhoudelijke antwoorden blijven uit. Het enige wat er gebeurt is dat we overal hetzelfde spiel afgespeeld krijgen: "ja maar; maximale lijnlengte..." Ook als dat kant noch wal raakt en niets van doen heeft met de klacht en aangedragen argumenten.


Een flink deel van de mensen hier heeft niet als klacht dat alles zo leeg is en de tekst alle ruimte op zou moeten slokken. Er zijn er genoeg die bijv. als klacht dat de tekst te groot geworden is voor desktop, of te veel te ver naar het midden getrokken staat en dat dit niet fijn lezen is. En dat los je eenvoudig op door de tekstgrootte terug te zetten, of door de tekst terug te halen naar links en de break-out voor plaatjes en tabellen enkel aan de rechterzijde toe te laten.
Van antwoorden vanuit Tweakers als organisatie krijg ik heel sterk het idee dat hier iemand heel erg z'n zinnen op dit, en precies dit design gezet heeft en dat het er door gestampt moet en zal worden.
Uiteraard was er een bepaalde visie en is daar naartoe gewerkt. Echter is er wel degelijk feedback van allerlei partijen tijdens dat proces verwerkt, waaronder via gebruikersonderzoeken, tijdens dagen dat er veel tweakers op kantoor waren (abodag, feedbackdag) en twee recente betatests (met abonnees en met 'iedereen'). Het eindresultaat is echt niet exact geworden wat er vooraf was ontworpen.
Vergeet verder ook niet dat de developers en productmensen die dit hebben ontworpen zelf stuk voor stuk actief Tweaker gebruiken, naast nog vele andere betrokken medewerkers. Zij hebben uiteraard niet alleen vanuit hun baan, maar ook vanuit hun eigen gebruikersrol meegekeken naar dit ontwerp.

Sommige reageerders hier, misschien jij ook wel, lijken dat niet te beseffen en te denken dat dit allemaal maar gedaan wordt vanuit een of andere - al dan niet spreekwoordelijke - ivoren toren.
Concrete reacties en motivaties worden namelijk niet gelezen en inhoudelijke antwoorden blijven uit. Het enige wat er gebeurt is dat we overal hetzelfde spiel afgespeeld krijgen: "ja maar; maximale lijnlengte..." Ook als dat kant noch wal raakt en niets van doen heeft met de klacht en aangedragen argumenten.
Er zijn diverse reacties op dit ontwerp. Sommige impliceren dat de tekst breder zou kunnen, anderen zoals jij inderdaad aanhaalt dat 'alles links' beter is, weer anderen dat de tekst nu te groot (of niet consistent) is geworden (of in eerdere discussies al dat de tekst prima zowel kleiner als breder kan).

Tegelijkertijd zijn er ook die dit een verbetering noemen. Bovendien zag ik een sub-discussie over reader-mode die dan (zelfs nu nog) een 'verademing' zou zijn. Ironisch genoeg plaatst reader-mode alles in een (smallere) tekstkolom, in het midden, met een groter font en met links en rechts (nog meer) wit ;)

We hebben overigens ondertussen ook geleerd dat er altijd feedback komt en dat het weinig zin heeft daar direct de eerste dag al in een soort paniek direct alweer allerlei aanpassingen door te doen. De op diverse plekken in de reacties hier aangehaalde agile-werkwijze zal dan ook niet alleen worden gebruikt om 'het verdere originele basisplan op exact de uitgestippelde wijze uit te werken' (alleen al omdat dat plan vooral als leidraad is gebruikt), maar ook om feedback die nu wordt gegeven en/of nog komt mee te nemen.

Daarbij moet ik natuurlijk wel gelijk het voorbehoud geven dat 'feedback meenemen' niet betekent dat we iedere wens gaan verwerken of iedere door sommigen ongewenste aanpassingen terugdraaien. Als we alles willen verwerken, komen we sowieso in een onmogelijk situatie terecht doordat allerlei verschillende eindsituaties worden geschetst :)
Uiteraard was er een bepaalde visie en is daar naartoe gewerkt. Echter is er wel degelijk feedback van allerlei partijen tijdens dat proces verwerkt, waaronder via gebruikersonderzoeken, tijdens dagen dat er veel tweakers op kantoor waren (abodag, feedbackdag) en twee recente betatests (met abonnees en met 'iedereen'). Het eindresultaat is echt niet exact geworden wat er vooraf was ontworpen.
Klinkt allemaal heel aannemelijk... maar ik vind het zo apart dat dit soort aanpassingen (met grote impact) niet vooraf (breder dan nu het geval was) in de community gedeeld worden zodat men evt kan stemmen of tips kan aandragen. Nu komt het op mij over van we voeren iets uit en als het de rest van de community niet bevalt dan tweaken we nog wat scherpe randjes van de layout en verder 'deal with it'.

Beetje kansloze insteek voor een website die het moet hebben van zijn community vind ik.
Als ik op mijn scherm kijk (full HD op 24 inch monitor) zie ik links eerst 700 pixels lege ruimte en dan begint de tekst pas. Puur omdat een paar mensen bij de redactie hebben bedacht dat het tijd is voor een nieuwe layout, niet gericht voor grote schermen, maar op tablets... Waarom altijd krampachtig iets willen veranderen wat goed functioneert?

Lang leve de witruimte in 2017... :'(

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 28 juni 2017 22:47]

Maar het is dus wel in meerdere stappen met de community gedeeld. Eerst al in diverse sessies op kantoor, waaronder de 'feedbackdag' en de 'abodag' waar honderden Tweakers op af kwamen. Later met de abonnees en vrijwillige crewleden in het forum. En vervolgens publiek voor 'iedereen' in het forum.

Dat heb jij blijkbaar allemaal gemist, wat wel bewijst dat dat duidelijker had gekund. Maar stellen dat we het niet hebben gedaan of niet breed genoeg (iedereen was welkom) is domweg onjuist :)
Nu komt het op mij over van we voeren iets uit en als het de rest van de community niet bevalt dan tweaken we nog wat scherpe randjes van de layout en verder 'deal with it'.
We volgen nou eenmaal een werkproces waarbij we ook bewust hebben gekozen om dingen relatief vroeg in het traject al live te zetten. Want dan krijgen we tenminste ook vroeg de feedback. Het heeft soms wel de keerzijde dat iets letterlijk nog niet helemaal af is, maar dat nemen we voor lief.

De ervaring leert trouwens ook dat (beta-)tests, ook als je probeert nog meer mensen te betrekken, lang niet alle feedback oplevert die je daarna bij de echte lancering krijgt...

Het is dus sowieso de bedoeling dat we gaandeweg de boel verbeteren. Enerzijds om meer nuttig gebruik te maken van die witruimte en anderzijds wellicht door andere manieren te vinden om de klachten op te lossen.

Als je trouwens in dit topic, of op het forum, kijkt, zie je ook reacties van mensen die het wel een verbetering vinden. Het is dus ook niet zo dat het 'de community niet bevalt', maar uiteraard wel zo dat de meningen verdeeld zijn.
Waarom altijd krampachtig iets willen veranderen wat goed functioneert?
Elders in deze discussie werd op zo'n opmerking al geantwoord met een verwijzing naar world of tweaking. Iedere relatief grote wijziging geeft opmerkingen van die strekking, ook bij de nu vorige layout.

Maar dat betekent dus dat die nu vorige layout blijkbaar ondertussen voldoende is verbeterd (en is gaan wennen) dat dat als 'goed' is gaan voelen.

We vinden trouwens tablets niet heel erg belangrijk, die geven een heel klein aandeel van de totale bezoeken. Ik zou niet eens weten of die in het testproces wel noemenswaardig gebruikt zijn, anders dan om te kijken of het daar ook nog op werkt. Dit is zelfs niet eens in een 'mobile first'-strategie uitgewerkt, omdat er uiteindelijk voor mobiel niet zoveel zou veranderen (was al gecentreerd, etc).

Overigens zijn er natuurlijk ook nog wel wat tips als je een 24" scherm hebt:
- Waarom zou je uberhaupt full-screen willen browsen? In windowed mode kan je veel effectiever gebruik maken van de totale schermoppervlak.
- Als het letterlijk het wit is dat je stoort; stel in het tandwielmenutje rechtsboven een grijstint als achtergrondskleur in.

Maar als jij full screen browsen het fijnst vindt werken (wederom: meningen verschillen), dan hebben we op heel korte termijn inderdaad geen oplossing. Overigens had je dan in de vorige versie natuurlijk wel rechts van de tekst best veel witruimte... of in ieder geval 'loze' opvulling waarvan veel zich nu al niet meer kunnen herinneren wat er nou eigenlijk in stond.
Dat heb jij blijkbaar allemaal gemist, wat wel bewijst dat dat duidelijker had gekund. Maar stellen dat we het niet hebben gedaan of niet breed genoeg (iedereen was welkom) is domweg onjuist :)
Ik loop hier inmiddels al wat jaartjes rond (laatste tijd weliswaar wat minder actief) waaronder ook als promod maar er is mij (en ook andere mods bijvoorbeeld) niets over gevraagd en heb er voor zover ik weet niets over voorbij zien komen terwijl we toch genoeg tijd in deze site steken. Prima als jullie het liever met een close clubje willen testen of dat je alleen met abbo members toegang hebt tot dit soort sneak previews, maar blijf het een beetje aparte manier van testen vinden. Ben verder benieuwd hoe jullie testprocedure eruit ziet als er uiteindelijk een product geleverd wordt wat kennelijk totaal niet aan de wens voldoet... Ben het met je eens dat elke wijziging weerstand oproept, maar misschien komt dat ook omdat jullie niet duidelijk kunnen onderbouwen wat nu uiteindelijk het echte nut hiervan is. Het blijft vaag...

Oh ja, en als ik er last van heb moet ik mijn scherm maar niet meer full screen gebruiken... 8)7
Ik loop hier inmiddels al wat jaartjes rond (laatste tijd weliswaar wat minder actief) waaronder ook als promod maar er is mij (en ook andere mods bijvoorbeeld) niets over gevraagd en heb er voor zover ik weet niets over voorbij zien komen terwijl we toch genoeg tijd in deze site steken.
Het is ook zeker wel de bedoeling dat crewleden erbij betrokken zijn, maar er is ook weer eindige capaciteit om uberhaupt om feedback te vragen en die te verwerken. Dus daar moeten we keuzes in maken.

Maar je zin is wel een beetje in strijd met degene die je erna schrijft :P Want crewleden vormen natuurlijk ook een 'close clubje' ;) We hebben er een aantal van, naast crew hebben we A61 en abo's. En natuurlijk dan nog mensen die zich aanmelden voor bepaalde meetings en de collega's op kantoor.
Prima als jullie het liever met een close clubje willen testen of dat je alleen met abbo members toegang hebt tot dit soort sneak previews, maar blijf het een beetje aparte manier van testen vinden.
Stel je hier voor om direct te beginnen met een open beta aan het volledige publiek? Want of we nu een besloten groep om input vragen waar specifieke personen wel of niet in zitten, het blijft natuurlijk een besloten groep.

Het volledige publiek zie ik overigens niet gebeuren, dan komt er veel te veel feedback die over het algemeen veel dubbele opmerkingen zal bevatten. En helaas vaak ook (en daar beschuldig ik jou niet van!) aangevuld met allerlei irrelevante zaken, bijvoorbeeld waarom we niet wijziging X doen ipv Y.
Ben verder benieuwd hoe jullie testprocedure eruit ziet
Die verschilt per wijziging. Sommige hebben we niet het idee van dat het meer dan onze eigen teamleden nodig heeft, anderen proberen we naarmate we het meer af vinden, meer mensen bij te betrekken. Zoals hier is gebeurd.

Maar de feedback die men, zoals jij nu, geeft op de feedbackmethode proberen we ook te verwerken, dus dank daarvoor :)
als er uiteindelijk een product geleverd wordt wat kennelijk totaal niet aan de wens voldoet...
Je suggereert hiermee dat het aan niemands wens voldoet of dat iedereen het een verslechtering vindt. Daar zien we geen bewijs van. Wat wel lastig is aan deze wijziging is dat er zowel hele uitgesproken mening voor als tegen de wijziging zijn.
ook omdat jullie niet duidelijk kunnen onderbouwen wat nu uiteindelijk het echte nut hiervan is.
Ik vond de .plan anders best duidelijk? Maar misschien komt dat omdat ik het project vanaf het begin heb gevolgd.
Het blijft vaag...
Vind je het vaag omdat de uitleg niet duidelijk is, of omdat je de oplossing niet goed vindt?

Maar samengevat staat er volgens mij dit:
- We willen graag meer ruimte hebben voor de content.
- De hele pagina standaard veel breder maken is door de diversiteit aan venster- en schermgroottes lastig (vergeet laptops niet voor je aan tablets denkt!)
- De rechterkolom kreeg weinig aandacht volgens alle onderzoeken die we deden
- Blijkbaar kon dat dan ook wel anders worden getoond, zoals nu onder een artikel
- Als we dat inderdaad doen, dan kunnen we de content-kolom de volle breedte geven
- Nu deden we eerst de tekst, later komen er ook bredere tabellen, embedded video-players en afbeeldingen
- Nog later komen er waarschijnlijk nog andere elementen die links en/of rechts van de reguliere tekst 'uit kunnen breken'
Oh ja, en als ik er last van heb moet ik mijn scherm maar niet meer full screen gebruiken... 8)7
In mijn laatste alinea probeerde ik toch echt duidelijk te maken dat ik erken dat ook op dit vlak smaken verschillen. Maar blijkbaar faalde ik daarin, mijn excuses :/
[...]
In mijn laatste alinea probeerde ik toch echt duidelijk te maken dat ik erken dat ook op dit vlak smaken verschillen. Maar blijkbaar faalde ik daarin, mijn excuses :/
Bedankt voor je uitleg en je tijd en energie die hierin gestoken wordt. Stel het zeker op prijs dat je reageert. Mijn laatste opmerking was meer vanuit het standpunt als gefrustreerde gebruiker. ;)

Je moet het niet persoonlijk opvatten, ik weet dat jullie je werk ook zo goed mogelijk proberen te doen, vrees dat ik toch iets teveel aan mn gewoontes gewend ben en geen halve workarounds wil gaan gebruiken.
Voor mij werkt dit het fijnst. Dit is wel met abo en uBlock Origin (dus geen ads)

#contentArea .headingContent,
#contentArea .centeredContent .article .center,
#contentArea .centeredContent .article p,
#contentArea .centeredContent .article>ol,
#contentArea .centeredContent .article>ul,
#contentArea .centeredContent .article>h1,
#contentArea .centeredContent .article>h2,
#contentArea .centeredContent .article>h3,
#contentArea .centeredContent .article>table,
#contentArea .centeredContent .article>div,
#contentArea .centeredContent .article>blockquote{
margin-left: 20px;
}
Bedankt! :) Dat maakt het lezen een stuk fijner.
volledig mee eens dit leest echt totaal niet prettig.
Ben het volledig met je eens, de uitlijning in het midden leest verschrikkelijk en is zeker de slechtste "vernieuwing" ooit
Mee eens, de plek/uitlijning waar de Reacties kop begint zou een betere positie zijn. Op een PC/Laptop is het nu te geforceerd.
De hero-image is puur een sfeerbepalend beeld. Zie het als een boekomslag
Juist, en wanneer bekijk je de boekomslag? Als je het boek pakt (tweakers opent).
Je wilt toch juist niet voor elke bladzijde de boekomslag moeten bekijken?
Die grote header-images zijn zo ontzettend storend (en zonde van de bandbreedte) en voegen eigenlijk nooit wat toe.
Dit is echt een beslissing "omdat het hip is", dan dat het echt wat toevoegt.
En "welk verhaal/indruk de auteur wilt achterlaten bij de lezer": Ja, bij nieuwsberichten vind ik het enorm belangrijk welke indruk de auteur wil achterlaten....not
Verder moeten de reacties op de zelfde "uitlijning" beginnen als het nieuwsbericht, want zoals het nu is, is het enorm rommelig.
Ik vind overigens het nieuwsbericht wel wat fijner lezen (zonder die storende rechterbalk), maar als abonnee zie ik liever niet de vacatures, want die beschouw ik als reclame en storend.
De image gaat als het goed is je browser cache in, dus zou niet meer bandbreedte moeten kosten dan 1x tonen. Zoals ik al zei, bij nieuws plaatsen we ook geen hero-image. Hopelijk is het gevoel van wat je rommelig vindt weg nadat we het eindresultaat ten volle kunnen benutten.
Enige grote voordeel is dat er voor advertenties (tussen het artikel) meer plaats komt.
En dat je die makkelijker kunt overslaan. ;) :+
Nu staat het niet meer de hele tijd naast het artikel dat je leest (en dus in beeld), maar in het tussenstuk dat je skipt (dat gedeelte tussen het nieuwbericht en de reacties).
Klik nog even het ontwerp open in het artikel ;-) Als een artikel lang genoeg is dan komen er (volgens het ontwerp) meerdere horizontale, grote, reclame banners tussen alinea's.
Als je het "hero"-gedoe wilt uitzetten, doe dan dit in een userstyle of andere vorm van custom css:
#contentArea {
margin-top: -479px;
}

#heroBlock {
display: none;
}

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 21 juni 2017 05:16]

De hero-image is puur een sfeerbepalend beeld. Dus het heeft onbewust meer nut dan je zou vermoeden.
Die parallax is extreem 'klote' om het even netjes te zeggen;

Afhankelijk van de manier waarop je browser scrolled (smooth scroll, hard scroll, tablet mode, etc..) stottert dat ding alle kanten op (zeker op wat oudere hardware).

Dan springt hij 3 pixels omhoog, dan 10, dan niets en dan 25... overigens zijn parallax hero-images ontzettend 2010...
Is er al een pagina waar die parallax te zien is?

Het verschilt per implementatie of die stottert of niet, die afbeelding kan bijv. ook gewoon stil staan dan heb je geen last van slechte performance.

EDIT: nvm, ik zie hem al staan, hij is inderdaad niet zo heel snel.
EDIT2: De background-position wordt veranderd, dit is niet een hele efficiënte oplossing. Ook omdat nadat de parallax uit beeld is nog steeds die achtergrond wordt verplaatst heb je er op de hele pagina een beetje last van.

[Reactie gewijzigd door cornedor op 20 juni 2017 12:14]

Deze pagina zelf heeft die parallax.

En inderdaad; ik heb zelf jaren lang parallax-images 'moeten' doorvoeren van opdrachtgevers.

In al die tijd heb ik tientallen opties verkend;

100% pure CSS, 100% javascript, combined... etc.

Niets werkte goed; dan hikte de iPad weer, dan snapte Android telefoon het wel- maar tablet niet, of werkte het vertragend in Edge, terwijl Firefox met een afwijkende 'scroll instelling' het weer anders toonde.

Uiteindelijk ben ik er 100% vanaf gestapt, en zet ik de image gewoon 'fixed' in de background.

Heb je een zelfde soort effect, kost het geen GPU / CPU kracht (je moet voor de lol eens zien hoe de Tweakers implementatie je GPU leeg trekt, ook omdat hij door blijft rekenen, terwijl het ding allang uit beeld is).

Ander issue is dat ik op mobiel nu nog maar drie regels tekst zie, zonder te scrollen;

https://s10.postimg.org/3uikqj9vr/Untitled-1.jpg

De rest gaat op aan titel, advertentie, parallax en social media icons - die je zonder meegeleverde stylus niet kan aanklikken, zo klein zijn ze...
Offtopic, maar images op fixed zetten is een extreem dure aktie voor een browser. Bekijk de paint events maar eens in Chrome wanneer je dit doet, het betekent voor de browser voortdurend de pagina opnieuw renderen.
Offtopic, maar images op fixed zetten is een extreem dure aktie voor een browser. Bekijk de paint events maar eens in Chrome wanneer je dit doet, het betekent voor de browser voortdurend de pagina opnieuw renderen.
Zelfde als wanneeer je parallax implementeert door de background-position te wijzigen, zoals Tweakers nu heeft. Repaint (plus in het huidige geval ook nog eens een volledige blocking JS handler) op elke pixel die je scrollt. Dat moet je gewoon niet willen.

De enige juiste manier om parallax te implementeren is om het niet te implementeren.

As je vormgever van het type eigenwijs stuk vreten is dat het ondanks alle waarschuwingen toch moet en zal hebben, dan gebruik je een implementatie op basis van een z-as 3d transformatie en perspectief in CSS, zodat in elk geval enkel de compositor werk hoeft te verrichten.

Als je daarnaast ook echt performance-minded bent, dan registreer je daarna in JavaScript een IntersectionObserver om te kijken wanneer de viewport voor de parallax content van het scherm verdwenen is en zet je dan het effect compleet uit.


Maar de huidige implementatie? Nee; dat riekt gewoon naar amateur hour, sorry.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 20 juni 2017 20:57]

Inderdaad- de implemenatie bij Tweakers is gaar...

Ze passen bv. geen throttling toe en luisteren voortdurend naar de scroll-events die om de milliseconde aanslaat.

https://johnresig.com/blog/learning-from-twitter/

Dit is een leuk blogje over waarom je toch echt throttling moet toepassen op je functie en deze nooit aan het scroll-event moet 'binden' (omdat je anders duizenden pings per seconde kan opvragen).

Op een MacBook loopt het scrollen wel smooth, maar als je bv. een Logitech Mouse hebt en die hebt ingesteld op 'per scroll 8 regels verder gaan' dan ziet het er niet uit.

Ook wordt er geen parseInt() / Math.ceil() op de CSS toegepast, zodat de waarde van de achtergrond soms 292.392919px kan zijn (afhankelijk van je muis-instellingen terwijl je scrollt).

Nu zit alles gewrapped in een fixed DIV en wordt per scroll-event berekent wat de positie van het plaatje is... dag accu.
Gelijkgestemder kan ik haast niet zijn :)

Inderdaad, dood aan parallax. Design-technisch is het allang weer uit de tijd. Ik had het effect overigens niet eens gezien bij Tweakers omdat ik met mijn muis in trappen scroll en niet "smooth".

Inderdaad, de beste parallax is geen parallax, en nog breder: iedere scroll listener is een slechte scroll listener. Doe het gewoon NIET.. Het kost geld om te bouwen, kost performance tijdens runtime, en irriteerd gebruikers. Waar is in godsnaam het pluspunt?
Waar is in godsnaam het pluspunt?
Het streelt het ego van de designer?
Iets beters kan ik er ook niet van maken.
Tevens is het doordat, zoals jij al noemt, de GPU door blijft rekenen ook niet fijn voor je laptop accu. Die zal door tweakers browsen sneller leeg gaan.
Don't get me wrong maar centreer alles of niets.
Nu staan de reacties links Maar het artikel in het midden die overgang is heel raar.

En dan zeggen jullie dat er nog verbeteringen moeten komen maar waarom dan niet wachten tot alles klaar is voordat jullie live gaan?
Omdat verandering altijd even wennen is. Maar hoe groter de verandering hoe heftiger mensen moeten wennen. Aangezien we agile werken vonden we het beter om gedoseerd veranderingen door te voeren. Dan krijg je natuurlijk het gevoel dat het niet af is, en dat klopt, want we zijn er nog niet :)

De reacties staan nog links, omdat die dan meer ruimte hebben om de hiërarchische structuur weer te geven. Dit effect zal verdwijnen/verminderen als de redactie meer content breder kan plaatsen.
Misschien een idee om periodiek steekproefsgewijs te vragen om een korte feedback enquête met betrekking tot de layout in te vullen?

* Periodiek, dus je kan zien hoe de tevredenheid zich ontwikkelt.
* Steekproef, dus je vraagt 'willekeurige' mensen.

Eventueel een toepassing van A/B testen, in combinatie met beschikbare statistieken. Denk aan vragen als: blijven gebruikers langer op tweakers als ze de nieuwe layout hebben, vergeleken met diegenen die nog de oude layout hebben? Wordt een nieuw vormgegeven knopje vaker ingedrukt vergeleken met de oude? etc. Al zal je de toepassingen als UX designer beter kennen dan ik ;) .
Klopt, dit doen we zelfs al :) Namelijk 1x per kwartaal een gebruikersonderzoek en we draaien op dit moment al A/B testen, en gaan we ook steeds meer doen, dus dat zit wel snor :) echter is het ook een visie die we zelf voor ogen hebben, en dat kan helaas niet knop je voor knopje. Dus dan moeten we dit continue blijven meten. Onze analytics-collega's zitten daar dan bovenop, om te kijken welk effect een dergelijke aanpassing heeft.
Het is makkelijk als je dan toch een A/B test doet, om een knopje te maken om te wisselen tussen deze twee layouts.

Dit geeft:
- gebruikers het gevoel van controle ipv dat er iets door de strot wordt gedrukt
- mogelijkheid te meten hoeveel mensen 'terug' gaan
- mogelijkheid te meten hoeveel mensen 'vooruit' gaan terwijl de ze oude versie krijgen
Ik vind het er wel mooi en dynamisch uitzien eigenlijk. Ga vooral zo door!
Ik heb eens gekeken naar een review en die vond ik wel mooi uit zien op het eerste zicht. De kader vanboven met de pluspunten,minpunten en score vind ik mooi uitzien. Het is wel vreemd dat de tekst daaronder een stuk smaller is.
Als jullie de tekst misschien even breed maken als die kader zou ik het al wat beter zijn denk ik.
Het is nooit af, maar "Agile" kan geen excuus zijn om halfbakken aanpassingen live te zetten. Als het resultaat niet 1 geheel is (en dit lijkt echt nergens op), zitten er niet de juiste dingen in je sprint.
De punten die drakiesoft aandraagt zijn valide.

Als je alle feedback wilt meewegen voegt het weinig toe om er hier nu inhoudelijk tegenin te gaan met een 'ja maar...' retoriek.
Ik denk dat je dit prima kan vergelijken met het lezen van een boek.
Let wel de evolutie van het boek is al honderden jaren gaande.
Het is niet voor niks zoals dat zo is, dus je moet wel hele goede redenen hebben om dit anders te gaan doen.
Het plaatje vergelijken met de kaft, nu ga je wel vergelijken met een boek???, kan ik mee instemmen.
Ik heb ook niet gezegd dat een plaatje niet wenselijk is, maar wel de eerste halve pagina een plaatje is onwenselijk. De reden is ook dubieus, sfeer. Ik kom hier voor het artikel en de inhoud. Sfeer is bijzaak en kan nooit de hoofdzaak zijn. Dat is de fout die de hedendaagse designer maken, wil ik er maar mee zeggen.
Tijdje geleden in Safari per ongeluk op de "Reader view" modus geklikt. I-de-aal. leest echt enorm fijn. Nadeel is wel dat de afbeeldingen verdwijnen in de iOS variant, de desktop versie neemt de afbeeldingen gewoon mee. Maar de leesbaarheid schiet omhoog.

[Reactie gewijzigd door Jasphur op 20 juni 2017 11:25]

Wat wel ironisch is aan die reader-mode (iig die van Firefox) is dat de tekstkolom een beetje smaller wordt (en grotere letters krijgt) en bovendien gecentreerd blijft met heel veel wit links en rechts.

Uiteraard wordt het wel rustiger zo, doordat alles met kleur zo'n beetje wegvalt, inclusief de afbeeldingen, video en reacties.

Maar blijkbaar ben jij niet iemand die 'de volle breedte' wil gebruiken zoals sommige mede-tweakers hier aanhalen? :)
Haha, nee inderdaad. Persoonlijk vind ik 15-17 woorden in een zin perfect lezen. Safari zet het overigens ook nog eens in een schreefletter. Helemaal lekker te lezen. Maar goed, het is dan ook mijn beroep. O.a. teksten opmaken. :)
"Wat wel ironisch is aan die reader-mode (iig die van Firefox) is dat de tekstkolom een beetje smaller wordt (en grotere letters krijgt) en bovendien gecentreerd blijft met heel veel wit links en rechts."

Is dit een serieus bedoelde reactie?

Die dingen zijn gewoon aanpasbaar hoor in de Reader-mode van Firefox (via de controls helemaal links). Je kiest daar zelf tussen Sans-Serif letters of Serif letters. Vervolgens kun je de lettergrootte instellen. De volgende optie is de leeskolom breder maken of smaller maken (op de maximale breedte is de leeskolom heel veel breder dan op tweakers zelf). De witruimte tussen de regels kun je ook aanpassen. En last but not least, kiezen tussen Licht/Donker/Sepia.
Ja, dat is een serieus bedoelde reactie. Dat is om aan te geven dat de wensen heel erg uiteenlopen. Sommigen willen minder wit, anderen vinden dit goed of willen nog meer. Sommigen willen links uitgelijnd, anderen willen gecentreerd. Sommigen willen bredere tekstvlakken, anderen smaller. Sommigen willen kleinere letters, anderen groter.

En natuurlijk kan je dat aanpassen, maar hoeveel mensen doen dat ook echt? En hoeveel zullen het dan vervolgens significant anders maken in plaats van een beetje tweaken?
Jij bent mijn held van de dag! Zojuist even geprobeerd op safari voor MacOs en man, wat een verademing is dat zeg. Het scherm wordt (nagenoeg) volledig gebruikt en het ziet er rustig uit. Dit had ik eerder moeten weten
Jep. Firefox heeft ook zo'n lezersweergave, die lekker werkt.
Los van de aangedragen argumenten; ik gok dat er veel mensen hier programmeur/technisch aangelegd zijn. Het nieuwe ontwerp is wel mooi, maar de meeste technische mensen hebben graag veel informatie op een scherm. Er valt zeker wat te zeggen voor een hoeveelheid witruimte, en vanuit een grafisch oogpunt is het een prima resultaat, maar vanuit de oog van de technische gewoontebeestjes is het dus niet toerijkend en "moet je zoveel scrollen enzo" en " vet veel onnodige witruimte, daar kan nog iets staan" :)

En vanuit mijzelf, ik gebruikte de sidebar redelijk vaak. Mogelijk niet/weinig op geklikt, maar t geeft wat relevante keywords om snel te peilen waar het over gaat. En soms legt het een afkorting uit die in het artikel zelf niet wordt uitgelegd, maar dat gaat de heatmap nooit zien :).

[Reactie gewijzigd door Martijn.C.V op 20 juni 2017 10:56]

Hoewel ik je argument zeker snap, issie natuurlijk al onderuit gehaald door het feit zelf; ik geloof echt wel dat die click-maps die ze aanhalen aan het artikel daadwerkelijk gebruikt zijn voor deze beslissing en dat ze niet alleen een toevallige screenshot hebben genomen om hun eigen voorkeur kracht bij te zetten. Ergo; kennelijk gebruikt het merendeel van de bezoeker de sidebar niet (of nauwelijks).

En in alle eerlijkheid denk ik ook "waar is alle info!", maar als ik vervolgens nadenk welke info ik exact mis, heb ik daar geen antwoord op. Ik was zo gewend aan de sidebar en dito informatie dichtheid dat ik DAT mis, niet de inhoud zelf. Sterker nog, ik weet dus niet eens waar ie eigenlijk voor gebruikt werd (anders dan linken naar gerelateerde producten).
Maar de inhoud zelf is ook nog minder prominent. Als ik deze pagina open, dan zit ik op 1:7 schat ik ongeveer van content versus loze ruimte of crap.
Die clickmap was niet de enige manier om te ontdekken dat ie niet gebruikt werd ;)

We hebben ook gewoon domweg naar de Analytics van de er in verwerkte links gekeken en gebruikersonderzoeken gedaan (o.a. 'onzichtbaar' toekijken terwijl mensen de site in een testfaciliteit gebruiken).

En je 2e alinea maakt wel duidelijk dat we blijkbaar niet al te gek met ons idee zaten. De inhoud van de sidebar voegde niet niks toe, maar het belemmerde wel iedere wens om content - vooral afbeeldingen, videos, grafieken en tabellen - breder te maken en toch binnen een zekere 'zinvolle breedte' te blijven (en ja, de precieze waarde van die 'zinvolle breedte' kan je uiteraard ter discussie stellen).
Daar was geen click map voor nodig. Het is een breed fenomeen dat op websites een 2e kolom rechts een rendement van nagenoeg nul heeft. Dit is omdat voorheen menig websites die hele kolom vol ads propte, en dus is er een ad "blindness" ontstaan.

Het maakt niet uit hoe nuttig de info in een dergelijke kolom is, mensen zullen het niet eens zien. Want mensen lezen geen websites, ze scannen websites.
Mee eens. Vooral gerelateerde producten/nieuwsberichten gebruikte ik vaak.
Ik kan niet zeggend at dit zo'n verbetering is voor de pc gebruiker.
Waarom moet hier nou gelijk een waardeoordeel over de designer bij? Kan je geen feedback geven zonder op de man te moeten spelen?
Ik heb wel enige ervaring op dit gebied en ja dit is niet zozeer op de man, maar wel op het beroep.
Mijn beeld is dat designers de neiging hebben naar flitsende complexe webdesign die ook nog eens moeilijk te onderhouden is.
Mijn motto is, laat je niet verlijden tot die hype. Luister eerst naar je gebruikers en ga dan ontwerpen.
De ervaring leert dat als Tweakers zou luisteren naar bezoekers het er nog steeds zo uit zou zien. Van alle online communities die ik ken ervaar ik er geen als zo conservatief als deze.

Het is overigens altijd hetzelfde liedje. Tweakers verandert X, en alle zelfbenoemde experts staan aan wal om te vertellen hoe kut het allemaal wel niet is. Vervolgens wordt er nog wat getweakt aan X maar X gaat niet weg, en X wordt niet fundamenteel anders. De morrende menigte leert er mee leven, en het leven gaat verder.

Kortom: als ik nu uitlog en een week niet op Tweakers kom is het alsof het altijd zo geweest is.
Voor de liefhebbers is dat overigens nog steeds als startpagina beschikbaar.
Die 'doet' het niet meer, dat hebben we een tijd geleden omgezet naar statische html ipv een dynamisch bijwerkende frontpage. Het onderhoud ervan werd ons toch wat te duur (in tijd) omdat we het voor een aantal grote interne technische wijzigingen dan ook hadden moeten aanpassen (zowat herschrijven) :/
Begrijpelijk ik had ook niet verwacht dat die zo lang gearchiveerd zou blijven, kwam er per toeval ooit achter dat de pagina bestond. Was RSS in dit geval geen uitkomst? Dan lijken mij de toekomstige wijzigingen zeer beperkt.
Dat had ook gekund, niet echt aan gedacht toen, maar dit was sowieso wel wat simpeler. Bovendien weten we in ieder geval ook zeker dat er geen security-issues in de php-code kunnen blijken te zitten ;)
Ik snap niet wat je probeert te zeggen, tweakers vraagt om input, maar na hun ontwerp en betatest.
Ik lees nergens dat de oorspronkelijk wijziging van het ontwerp gebaseerd is op wensen van de community, dus moet het wel van een designer afkomstig zijn. Dus ja dan krijg je een mening en die verschillen. Maar dat is per definitie zo. Prima toch?
Er is ook een leven zonder Tweakers, dat is één. En we hoeven er ook geen drama van te maken. Dat is twee. Maar ik ben zelf van het type die meer geeft om de content dan de layout. En ik zie heel veel meer wit dat voorheen en daar baal ik van. De informatiedichtheid is flink achteruit gegaan. Met custom style sheets is dat vast deels op te lossen, maar daar ben ik niet handig mee.

Wat ik al eerder voorstelde, maak dit instelbaar. Zet het default "aan" en geeft aan hoe mensen het weer "uit" kunnen zetten met een actie die net wat meer werk geeft dan één muisklik. Dan heb je een prima graadmeter. De last denk ik hier is dat we allemaal expert denken te zijn (en aan de reacties te zien is dat deels ook zo) en je *dus* met pek en veren wordt behandeld.

Zou ik er Tweakers voor verlaten? Nee ik denk het niet. 't Einde van de wereld? Nee, ook zeker niet. Teveel wit? Dat wel ja :)
Ik vind de text centraal wel ok, maar het mist text-align: justify, ongelijke regeleinden maakt het lelijk (vermoed ik).

Ik zou het iets meer laten ademen, met een justify erbij.

[Reactie gewijzigd door z1rconium op 20 juni 2017 12:11]

Dat ziet er een stuk beter uit.
Dat ziet er een stuk beter uit.
Het oogt mooier, maar het leest -- en dat is met user testing onderbouwd door grote onderzoekspartijen -- een stuk moeilijker. Dat komt omdat text justification in browsers stoelt op een simpel en snel algoritme wat over het algemeen heel slechte resultaten levert. Justification in bijv. LaTeX doet het echt een flink stuk beter. Maar ja; da's ook niet echt real-time.
Inderdaad. Die enorme kantlijn in het wit is heel storend. De reacties sluiten namelijk wel meer links in het geheel aan.
Ook zijn de IT job advertenties (die voor mij compleet niet relevant zijn) storend onder het artikel.
Bij reviews keek ik wel eens naar de hoofdstukken of pagina's maar klikte er nooit op. Ik gebruik de singlepage weergave. Die knop staat nu onlogisch bovenin links. Wellicht slim om die ook nog bij de hoofdstukken te zetten: wil je enkel 1 onderdeel lezen of wil je toch alles in single page openen?!

Het is ook wel grappig want ik dacht vanochtend: ze zijn met de site bezig want die ziet er overal anders uit is en erg rommelig. Maar het blijkt dus gewenst te zijn... :X

[Reactie gewijzigd door iAmRenzo op 20 juni 2017 11:13]

Ik vind het nieuwe design juist meer weghebben van een boek, want bij een boek heb je aan de zijkant niet de auteur staan, de inhoudsopgave, advertenties en andere boeken die misschien interesant vindt. maar staat er alleen de tekst. Het verschil dat je wel ziet is dat bij een boek minder wit ruimte is, maar dat komt omdat een boek veel minder breed is dan een scherm. Als je de tekst over de hele breedte van het scherm toont is het heel lastig om de regels te blijven volgen en goed naar de volgende te springen. Bij de afbeeldingen heb je hier geen last van, en vind ik het zelf juist fijn als ze wat groter is, zo hoef ik misschien niet in te zoomen op elke foto, maar zijn bepaalde details al sneller zichtbaar.

De header afbeelding is hier niet schermvullend zoals bij sommige websites inderdaad het geval is. Mischien staat die er voor 50%, waarvan over een groot deel al content loopt. Het moment dat je op de pagina komt is het eerste wat je ziet de titel, een samenvatting, en de auteur. Ik neem aan dat de afbeeldingen die daar komen te staan ook niet veel belangrijke informatie bevatten.
Voor het eerst sinds de update op de laptop gekeken ipv de telefoon. Man wat is deze update irritant, ik heb het idee dat ik 5x zoveel moet scrollen dan normaal en er is idioot veel witruimte en bijna geen plaats voor text. Reclame is echter wel beter te zien dan ooit en staat ook op heel irritante plaatsen.

http://imgur.com/a/o8xov

persoonlijk vind ik dit echt een zware achteruitgang, met geen positieve punten.
je slaat de spijker op z'n kop. Tweakers probeert veelste hard om hip te zijn. We zijn immers tweakers! Niet de grote massa..
Het is nu perfect zoals het is. Tuurlijk is er lege ruimte links en rechts maar dat is bij 99% sites zo. Ik zoom simpelweg in. Het leest nog steeds goed en meer ruimte in de breedte wordt benut.

Tweakers moet even een Poll maken en ONS laten beslissen wat wij willen! O-)

Persoonlijk vind ik het prima zo. Ben benieuwd wat de rest vindt.
Voor mij maakt het juist weinig uit, als ik al iets lees is het vaak in de reader view van mijn browser en doet de rest van de site er niet zo toe.
Ik ben het compleet met je eens! Toen ik vanochtend op t.net kwam vroeg ik me bij het lezen van het eerste bericht af of ik niet per ongeluk een verkeerd zoom-level gekozen had, wat een nieuwe layout bleek te zijn.

De 'hero-image', bijzondere nergens op slaande naam overigens, kan ik dan nog begrijpen.. Maar de overige layout veranderingen voelen aan alsof we 5 jaar terug gegaan zijn in de tijd.

Anyway: dit is het mooie van agile werken, je probeert iets wat in korte iteraties te bouwen is en bij tegenvallende resultaten kan je makkelijk weer iets anders proberen.
Geen verbetering in mijn optiek, ik zat mijn browsersettings al te controleren waarom het er zo raar uitziet. Ik gebruik een paar schermen op diverse PC's waarvan de kleinste 24 inch is en de grootste 28 inch. Op alle PC's ziet het er erg "teksterig" uit met ontstellend veel witruimte, zowel links als rechts naast het artikel, maar ook tussen de regels onderling.

Waarom maak je dit niet als beta beschikbaar voor mensen NAAST de bestaande setting, zodat je na een paar weken kunt zien hoeveel mensen de nieuwe setting gebruiken waardoor je direct een graadmeter voor de populariteit hebt.

Voor mij? Ik wil de oude variant graag terug die m.i.leesbaarder is en een completer overzicht, exact zoals @drakiesoft meldt. Of zorg er desnoods voor dat je een interface krijgt die de gebruiker zelf kan vormgeven qua layout. Ik zit nog eens te kijken, ik zie nu 1/3 leeg, deze tekst en weer 1/3 leeg. Ziet er niet uit.
Was het maar een centralisering. Met het menu open is alles offset naar rechts. Geen idee wie dacht dat dit een goede opzet was.

Niet dat ze dat ook maar iets boeit, noch dit gelul hierboven in het artikel. Het draait maar om 1 ding. Zo goed mogelijk advertenties in beeld krijgen, en het zou ze sieren als ze daar nou eens gewoon voor uitkwamen.
Ik heb net even een userstyle gemaakt die de margin-left van de tekst op 0 zet, en ik vind dat een stuk fijner lezen.
---------------
@namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);

@-moz-document domain("tweakers.net") {

.headingContent {
margin-left: 0 !important;
}
#contentArea .centeredContent .article .center, #contentArea .centeredContent .article p, #contentArea .centeredContent .article > ol, #contentArea .centeredContent .article > ul, #contentArea .centeredContent .article > h1, #contentArea .centeredContent .article > h2, #contentArea .centeredContent .article > h3, #contentArea .centeredContent .article > table, #contentArea .centeredContent .article > div, #contentArea .centeredContent .article > blockquote {
margin-left: 0 !important;
}

}
Ik vind het geweldig! Maak me alleen een beetje zorgen om content v.s. ads. Dit leent zich om veel witruimte te gaan gebruiken voor advertenties, gaat dat gebeuren? Dat zou namelijk alles teniet doen.
In het artikel is een afbeelding waarin een klein stukje van het uiteindelijke ontwerp te zien is. Als je daarop klikt, zie je wat de uiteindelijke bedoeling is. :)

Om het extra makkelijk te maken, dit is hoe het uiteindelijk moet worden:
https://ic.tweakimg.net/ext/i/2001542515.png
Om het extra makkelijk te maken, dit is hoe het uiteindelijk moet worden:
https://ic.tweakimg.net/ext/i/2001542515.png
Op professioneel vlak gezien:

Tekst veel te ver naar rechts uitgelijnd ten opzichte van de standaardpositie die het leeuwendeel van websites hanteren, maakt dat het oog van gebruikers wat getraind is op deze standaard opzet de hele tijd overshoot wanneer een gebruiker naar het begin v/e volgende tekstregel gaat.

Plaatjes die links uitsteken en een zgn. ragged left creeëren versterken dit effect alleen nog maar verder.

Plaatjes die zowel links als rechts uitsteken creeëren veel te veel fragmentering tussen de stukken tekst om comfortabel door te kunnen lezen als je gefocust bent op de tekst en niet met de plaatjes bezig wilt zijn. Zeker wanneer het hele collages zijn die nagenoeg schermhoogtevullend zijn.

Plaatjes die dan weer naar links en dan weer naar rechts uitsteken creeëren een onrustig totaalbeeld waarbij de algehele vertikale afkadering van de content verloren raakt voor gebruikers. De gebruiker kan hierdoor niet langer goed de regelposities van opkomende tekst voorspellen. Gevolg is dat je als gebruiker veel meer bezig met je oog naar beneden te schieten en telkens bij te houden waar opvolgende content gaat beginnen, waardoor je minder en minder diepgaand bezig bent met daadwerkelijk het artikel te lezen.

Daarnaast zijn er nog dropquotes die ook uit kunnen steken maar het geheel visueel nog inconsistenter en onoverzichtelijker maken omdat deze op hun beurt ook een ragged-right hebben en niet fraai uitlijnen met de break-out kantlijn. Diit type content staat ook nog eens half gefloat en half in de breakout, waardoor de tekst er (overigens met VEEL te weinig marge) ook nog omheen moet lopen en het geheel nog erger maakt om als lezer door te komen.

De designer die dit ontworpen heeft, heeft wat extra avondcursussen leesbaar design nodig. Bovenstaande zijn allemaal zeer bekende en tot in den treure toe herhaalde aandachtspunten die kernonderdeel van zijn of haar kennis zouden moeten zijn.


Aanvullend hierop is mijn persoonlijke mening:
Bah! 🤢
Dit trekt totaal niet en nodigt mij niet meer uit tot lezen. Het ziet er niet meer als een informatief achtergrond-artikel uit, maar als een gigantische overhypte schreeuwerige infomercial.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 20 juni 2017 21:11]

Aanvullend hierop is mijn persoonlijke mening:
Bah! 🤢
Dit trekt totaal niet en nodigt mij niet meer uit tot lezen. Het ziet er niet meer als een informatief achtergrond-artikel uit, maar als een gigantische overhypte schreeuwerige infomercial.
Dit is exact mijn mening. Tweakers degradeert zich hiermee tot een dertien in een dozijn-website met vooral geschreeuw en gedoe. Helaas een beetje zoals de vele nieuwssites... zoals de rest van de Persgroep.
Uitstekend verwoord, ook na een paar dagen wennen KAN ik dus niet wennen. Het blijft vervelend lezen waarbij elke regel bijna pijn doet omdat het er visueel gehandicapt uitziet. Ik snap dat een verandering altijd gezeik oplevert, maar dit leest gewoon verre van prettig. Artikelen waar de eerst alinea een andere kantlijn heeft dan de rest van de tekst, een veel te grote ruimte tussen regels, sorry Tweakers, dit kan echt niet. Het nodigt mij niet uit tot verder lezen na één artikel, ik moet moeite doen om het einde te halen. Meer dan jammer!
Ook wel grappig om te zien dat mensen eerder gefocust zijn op de slechte punten dan op de goede.
Zegt dat wat over de denkwijze van de lezer of zou er meer naar de goede punten worden gekeken als ze rechts staan i.p.v. links.

Edit; Het ging mij om de heatmap op de oude layout, niet over de kritiek hier over de nieuwe layout ;)
Er wordt duidelijk meer gekeken naar de minpunten van een product dan de pluspunten.

Zelf merk ik dat ik snel afgeleid wordt door reclame om het artikel heen. Ik had net een bewegende coolblue banner naast/half in de tekst en dat las niet erg fijn. Constant dwaalt je oog af naar de banner.

[Reactie gewijzigd door Afvalzak op 20 juni 2017 11:22]

Je hebt mensen die eerst het positieve zien en mensen die de kritiekpunten eerder zien. En je hebt mensen die veranderingen fijn vinden en niet.
In mijn geval valt de slordigheid/rommeligheid als eerste op (ik dacht dat er iets fout ging op de server met de CSS). Ik heb nog geen mooi punt gezien, dus dat is dan ook mijn feedback.
Same here, zelfs tweakers in een andere browser opgeroepen om te testen of het er daar ook zo (niet mooi) uit zag. Vervolgens ben ik gaan zoeken naar dit .plan en kwam ik er achter dat dat de bedoeling was.

Vind het allemaal heel rommelig en slordig overkomen, maar ik merk ook dat ik moeite heb met nieuwe dingen dus dat speelt ook een rol :P
Ik kan ook wel moeite hebben met veranderingen maar als ze goed zijn, dan niet.
Design is heel persoonlijk. Zo vind ik het Material Design van Google lelijk, whitespacerig en onhandig. Maar dit is gewoon fout. De tekst is gecentreerd maar de reacties staan weer helemaal links. Advertenties staan heel opzichterig in het artikel. Al met al lijkt het meer te gaan om alle prullaria er om heen dan het artikel zelf (want die krijg niet de aandacht die het verdiend).
De goede punten zijn dat je alles weer uit kan zetten met custom CSS!

Ik zit niet te wachten op hero images op m'n 11" MacBookje, waardoor ik net de titel kan zien. Alles is inmiddels weer in ere hersteld.
Kun je dit delen pls?
Hier ook interesse in de Custom CSS.
Voor de mensen die dit wensen, ik heb deze custom CSS toegevoegd nu:
.centered.articleColumn .centeredContent .article p,
.centered.articleColumn > .headingContent.nieuws,
.centered.articleColumn .centeredContent .article h2,
.centered.articleColumn .centeredContent .article h3,
.centered.articleColumn .centeredContent .article .video-wrapper,
.centered.articleColumn .centeredContent .nextPrevLinks,
.centered.articleColumn .centeredContent .reviewToc { margin-left: 30px !important; }
#heroBlock { height: 266px !important; border: 0 !important; }
.heroBackgroundImage, .articleOptions { display: none; }

[Reactie gewijzigd door Cyw00d op 20 juni 2017 13:17]

Nu snap ik het... Tweakers wil gewoon abonnementen verkopen zodat je een custom CSS kunt gebruiken zodat de site weer leesbaar wordt... :X 8)7

Maar dank voor je CSS! :)
Graag gedaan.

Je opmerking gaat niet op, als je genoeg karma hebt is custom css 500pt per maand. Helemaal gratis dus ;-)

Je kunt er hier meer over lezen mits je bent ingelogd.

[Reactie gewijzigd door Cyw00d op 20 juni 2017 17:48]

Ik gebruik hiervoor gewoon een browser plugin: Stylebot. Gratis en op elke website te gebruiken. :p
Thanks a million, ook hier weer alles veel bij het oude!

[Reactie gewijzigd door Houtenklaas op 20 juni 2017 20:21]

Is er ook een manier om met custom css de "lees meer" en "vacatures balk" te de-activeren dan wel te verplaatsen?
Oh ik was niet helemaal duidelijk, ik bedoelde in de heatmap.
Er wordt meer gekeken naar negatieve aspecten van een product dan de positieve ;)
De goede punten zijn al in het artikel genoemd en ze vragen feedback. Dan is het logisch dat de puntjes die nog op de i moeten worden genoemd. Zolang de slechte punten maar beargumenteerd worden ;)
Wat ik in de uiteindelijke bedoeling ook wel super lelijk vind is het volgende, kijk even mee op dit screenshot van de uiteindelijke bedoeling; https://i.imgur.com/zloCmJo.png

Door dit kleine stukje, wordt er onder héél veel ruimte weggegooid of niet gebruikt en ontstaat er nutteloze witruimte. De social tracking / links shizzle heb ik al uit staan, dus ik zal dat nooit zien. Hou ik enkel de timestamp over, maar de ruimte er onder zal nooit en te nimmer meer nuttig gebruikt worden, enkel door afbeeldingen wat de breedte dan wel nodig heeft, maar dat kan imo beter in een slideshow gezet worden ipv onder en naast elkaar, wat ook weer een boel ruimte bespaart.

De timestamp verwijderen met custom CSS zou dan een optie kunnen zijn om de ruimte terug te krijgen, maar mag toch hopen dat ik zoiets niet hoef te gaan doen, aangezien ik het wel handig vind te weten wanneer een artikel gepost is.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 20 juni 2017 12:20]

Er zit nu eenmaal een beperking aan de regellengte. We gebruiken al relatief veel tekens per regel, nog bredere regels gaan ten koste van de leesbaarheid. De enige manier om dan meer tekst op een beeldscherm kwijt te kunnen is door de tekst in kolommen naast elkaar te plaatsen. Blendle deed dit op een leuke manier maar is er inmiddels van afgestapt. Scrollen in verticale richting is met een conventionele muis makkelijker. Er zijn ook sites die de ruimte naast het artikel volplempen met advertenties en ankeilers naar andere artikelen. Wij hebben in het verleden ook zo'n rechterkolom gehad die was volgedouwd met 'relevante' informatie. Onze ervaring is dat de gebruikers bedroevend weinig belangstelling voor toonden.

De ruimte onder de social icons gaat dus niet ten koste van ruimte voor de tekst. In de toekomst gaan we deze ruimte wel gebruiken om afbeeldingen, tabellen en video's groter weer te geven.
Er zijn ook sites die de ruimte naast het artikel volplempen met advertenties en ankeilers naar andere artikelen.
Er zijn ook sites die tekst op de voor gebruikers verwachtte en door-het-leeuwendeel-van-hedendaagse-websites-als-normaal-geconditioneerde positie links uitlijnen en de rechterzijde gewoon leeg laten.

Just sayin'

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 20 juni 2017 21:13]

Ik ben ook niet echt voorstander van een zo breed mogelijke website. Zelf ben ik liefhebber van wat compacter. De volle breedte hoeft niet benut te worden als het aan mij ligt. Kijk bijvoorbeeld (al is het misschien niet helemaal vergelijkbaar) maar eens naar hoe Facebook het doet. Volgens mij houdt die ook nog een maximale breedte aan van 960 pixels, wellicht wat ouderwets, maar naar mijn idee prima, iets wat hier ook best (weer) gebruikt zou mogen worden. :)

Een indeling zoals dat van Fok, is anders ook wel een mooie, als ik eerlijk mag zijn. :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 20 juni 2017 20:38]

In Chrome, als je refreshed nadat je al een beetje naar beneden hebt gescrolled, wordt de scroll positie niet meegenomen door de 'hero' afbeelding, die vervolgens rare sprongen maakt als je verder scrolled.

Persoonlijk vindt ik de ruimte tussen de header van pagina (top balk) en de header van het artikel veel te groot. Heb er 150px vanaf gehaald via custom CSS, stoort me nu iets minder.

Hoop trouwens dat dit niet wordt zoals op andere sites die een 'hero' afbeelding gebruiken: geforceerde, generiek en vaak niets toevoegende afbeeldingen die een hoop ruimte innemen en zo vaak hergebruikt worden dat je soms in de war raakt over welk artikel je zit te lezen / of je dat artikel niet al gelezen hebt.

[Reactie gewijzigd door gpgekko op 20 juni 2017 11:24]

Hier zelf geen last van met Chrome (versie 58.0.3029.110) in combinatie met Windows 10 pro. Pagina herpositioneerd zoals ik verwacht weer naar de locatie waar ik ben gebleven.
De pagina wel, maar de afbeelding wordt bij mij vanaf de bovenkant getoond. Ik zal er eens een screenshot van maken.

edit:
Hier een aantal screenshots, jammerlijk genoeg in omgekeerde volgorde gesorteerd door Tweakers: gallery: gpgekko
Let bijvoorbeeld op het Tweakers logo aan de rechterkant op de achtergrond.

[Reactie gewijzigd door gpgekko op 20 juni 2017 11:12]

Ik heb inderdaad nu je het zo uitlegt hetzelfde probleem. Goed opgemerkt!
In Firefox zie ik dit niet, functioneerd zoals verwacht. Welke browser gebruik je? Misschien wel handig voor de devs ;)
Zelfde probleem hier ook opgemerkt, als ik refresh bij de comments verspringt mijn pagina een stuk naar boven toe. Browser: Chrome 58.0.3029.110 (64-bit)
In Chrome, als je refreshed nadat je al een beetje naar beneden hebt gescrolled, wordt de scroll positie niet meegenomen door de 'hero' afbeelding, die vervolgens rare sprongen maakt als je verder scrolled.
Da's niet het enige probleem met die hero afbeelding. De manier waarop het parallex effect geimplementeerd is, is door de vertikale uitlijning van een background-image aan te passen met de background-position eigenschap.

Dit creeërt voor elke pixel die er gescrolled wordt een volledig nieuwe repaint en recomposit operatie in browsers.

Diegene die dit op z'n kerfstok heeft verdient een lesje CSS 3D transforms. Een correcte implementatie maakt namelijk gebruik van een 3D transformatie op de z-as in combinatie met een perspectief, waardoor je de compositor het parallax effect voor z'n rekening laat nemen. Dan heb je a) geen JavaScript nodig maar enkel CSS en b) bestaat het hele effect enkel uit super-snelle compositing operaties, ipv dure en langzame paint operaties.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 20 juni 2017 19:19]

Het voelde al zo raar en log aan ja, zo bovenaan de pagina. Vandaar...
Naar mijn mening zijn de share icons aan de kleine kant. Bekeken op mijn Nexus 5X.
Verder ben ik van mening dat het centreren van de nieuwsberichten niet mooi is omdat de rest van de site wel helemaal links staat.
Van mij mogen die krengen nog kleiner.

Als ze er toch op moeten staan zou de tekst na een paar cm ook onder de knoppen kunnen komen. Nu staat er een lange witte kolom eronder, die niet gebruikt wordt.
De knoppen zouden ook onder elkaar kunnen. Dan is die witte ongebruikte kolom al smaller.
Van mij mogen ze weg, samen met alle ongewenste tracking die ze brengen. Als ik iets wil delen doe ik dat zelf wel.
Wij gebruiken een custom implementatie voor de share icons, niet de standaard aangeboden versies. Dit doen we om juist te voorkomen dat er ongewenst getracked wordt. Er is pas sprake van tracking als je daadwerkelijk van sharing gebruik maakt door erop te klikken. Je kunt dit eenvoudig controleren met b.v. Ghostery.
Ok, dat is mooi. Vrijwel altijd doet dit soort 'social-share' knoppen aan tracking, maar dit is dus de uitzondering. Top! _/-\o_
Helemaal eens dat de share-iconen bij nieuws te klein zijn op mobiel, dit nemen we mee in de komende iteraties.
Zoals ik al gemeld had bij de preview vind ik het er wel mooi uitzien, maar blijf ik de uitlijning wat raar vinden als je de zijbalk erbij zet. Dan staat het dus rechts van het midden (of links als ie aan de andere kant staat). Op de 1 of andere manier ziet dat er wat raar uit. En de rechter kolom gebruikte ik eigenlijk alleen om snel te bladeren, maar zo te zien is dat wel bereikbaar gebleven.
Wat hij zegt.

Ik heb altijd die zijbalk op links staan, waardoor nu alle artikelen etc precies teveel naar rechts zijn uitgelijnd.
Iedereen bij de preview had volgensmij dit commentaar. Alleen ik heb het idee dat er weinig mee gedaan is. Ik blijf het zeer onprettig vinden die uitlijning in het midden. En dan ook nog eens dat font grote ineens afwijkt van de frontpage.
Vooral dat het font zo groot is, ben toch niet lokaal slechtziend ineens?
Ik vind het erg vervelend lezen om het nieuwsitem in het midden te hebben. Voelt erg onnatuurlijk aan en forceert mijn ogen om eerst te concentreren op de positie in plaats van dat ik meteen kan gaan lezen. Het komt erg verwarrend over om dan de reacties weer links uit te lijnen. Warrige boel wat mij betreft.
Ik ben het ermee eens. In de preview vond ik dat nog wel meevallen. Nu ik toch echt aan het lezen was merkte ik dat ik snel afgeleid was. O.a. door de fontgrootte en de breedte van de teksten. Het mag om mij wel compacter. Juist niet de hele breedte pakken.
Het ziet er wel heel erg 2017 uit hoor, daar niet van, supermooi en al. Maar het leest (tot nu toe) niet prettig. Wellicht is het voor mij persoonlijk een kwestie van wennen :+
Eens. Ik vind dit alles behalve een vooruitgang.
1 2 3 ... 14

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*