Xtreamer komt met mediastreamer op Android 4.4 en XBMC

Xtreamer heeft de Wonder aangekondigd, een mediastreamer die is gebaseerd op Android 4.4 waarop XBMC is voorgeïnstalleerd. Het apparaat kan op een tv worden aangesloten en biedt onder andere toegang tot de Play Store en muziekstreamdiensten zoals Spotify.

De fabrikant heeft de eigenschappen van de Wonder op haar site gezet. Volgens Xtreamer is de Wonder een mediastreamer die onder de motorkap Android 4.4 draait, maar ook XBMC aan boord heeft. Daardoor is het apparaat geschikt voor het streamen van audio- en videomateriaal, via wifi 802.11n, dlna, Airplay, Miracast of rechtstreeks vanaf een mobiel apparaat, maar kunnen ook apps uit de Play Store worden geïnstalleerd. Daarnaast kan de Wonder als gamingconsole worden gebruikt. Eerder dit jaar kwam Xtreamer al met de SideWinder4, die ook op Android en XBMC draait.

Wonder heeft ondersteuning voor hevc-video en kan beelden met een maximale resolutie van 1920x1080 pixels via hdmi 1.4 naar een extern apparaat, zoals een televisie, versturen. De Amlogic S812-H-soc, met vier Cortex A9-cores, zorgt voor de benodigde rekenkracht. Er is 16GB opslaggeheugen aanwezig, dat voornamelijk bedoeld is om het besturingssysteem op te slaan, en 2GB ram. Er is dus geen opslag voor content aanwezig op de Wonder. Xtreamer ziet het apparaat vooral als streamer, waarbij ondersteuning is ingebouwd voor verscheidene muziekstreamdiensten zoals Spotify.

Xtreamer gaat zijn Wonder-mediastreamer verkopen voor een prijs van 99 euro. De verkoop geschiedt via de eigen webwinkel van Xtreamer. Volgens de fabrikant wordt de Wonder vanaf 31 oktober wereldwijd verscheept. Nederlandse klanten hoeven geen verzendkosten te betalen, maar moeten mogelijk nog wel invoerrechten afdragen.

Door RoD

Admin Mobile

30-09-2014 • 19:08

53 Linkedin

Submitter: Jape

Reacties (53)

53
53
35
7
1
17
Wijzig sortering
Klinkt op zich goed!

Ik heb inmiddels ervaring met meerdere apparaten op basis van de RK3188 SoC van Rockchip (inclusief de Minix X7, die ik nu nog heb) en dat is helaas niet wat je ervan zou kunnen verwachten:

* XBMC speelt niet alles vloeiend (deels door hierboven ook genoemde beperkingen omtrent frequenties en framerates)

* De Android SDK die Rockchip voor sticks en boxen uitgeeft moet HLS ondersteuning missen (dit betekent in praktijk dat heel veel video streaming diensten niet of niet fatsoenlijk werken, bv. alles van de NPO, NLZiet, Vodafone Thuis app, RTL XL, etc.

De chipsets van AMLogic en de Android SDK's hiervan lijken al wat fatsoenlijker in elkaar te zitten.

Als Xstreamer het voor elkaar krijgt een apparaat uit te brengen dat ook écht gewoon dezelfde performance geeft als een moderne tablet (incl. alle streaming video support), én als XBMC ook fatsoenlijk werkt, dan koop ik hem zeker.

edit: Oh ja. Ik hoop dat ze voor Miracast ook echt een volledige HDCP licentie + key regelen! Miracast support op Android boxen zoals die van Minix is echt een wassen neus omdat de meest populaire smartphones en tablets (van Sony en Samsung) bijna niks willen weergeven via Miracast zonder HDCP

[Reactie gewijzigd door eymey op 30 september 2014 22:53]

Er komen nu nieuwe streamers uit met de nieuwe rockchip RK3288 soc uit, deze schijnt een heel stuk beter te zijn.
Op papier misschien.

Maar het komt bij dezelfde chipset leverancier vandaan die het niet zo nauw lijkt te nemen met de GPL en expres (of "perongeluk expres") de Android SDK voor sticks en boxen kreupel maakt.

Hoe hoog de specs van RK soc's ook worden, als ze een kapotte versie van Android mee leveren blijft alles van Rockchip onbruikbaar.
Zat naar Ugoos UT3 te kijken, lijkt aardig wat te bieden.
Dat "lijken" alle RK3188 stickjes en boxjes ook.

En inderdaad, ze hebben absoluut veel potentie.

Tot je bv. wel eens een stream van de NPO of RTL wil bekijken en je komt er achter dat Rockchip gewoon doelbewust HLS (Http Live Streaming) kapot heeft gemaakt. En tenzij fabrikanten zoals Minix of Ugoos dat zelf repareren in hun ROM's ben je aangewezen op alternatieve ROM developers op Freaktab.com

Ook geldt nog steeds dat bv. Netflix vaak niet in native HD te krijgen is (gewoon omdat ze dat richting Android niet bieden).

Al met al: Het zijn nog steeds best leuke apparaatjes. Maar bijna geen van de apparaten (met name die op Rockchip gebaseerde) biedt out of the box dezelfde soepele en complete Android ervaring die je bv. op een smartphone of tablet van Samsung of Sony hebt.
Echt weer Xtreamer snel iets uitbrengen met mooie beloftes,maar daarna geen updates of bugfixes meer.
Support laat me niet lachen , daar hebben ze nog nooit van gehoord en als je een beetje kritiek hebt kan je het wel schudden op hun forum...
Nooit meer iets van Xtreamer....
Nogmaals:
Maar wat ik mij wel afvraag; ik neem aan dat XBMC hierop als een app staat; dus op Android draait.
Ik heb altijd begrepen dat Android hun output op 60fps vastzet. Hoe gaat dat hier dan?

Dat is wat mij betreft het enige nadeel van de Ouya voor XBMC; 24fps materiaal speelt niet mooi vloeiend af. Voor de rest uitstekend geschikt voor XBMC, zeker als je het laat booten in XBMC.
Voor de 'NEO X8-H is er al wel een workaround voor gelukkig.
Nou andere apparaten nog...

[Reactie gewijzigd door Piet91 op 30 september 2014 19:15]

Zolang 23.976, 24, 50 en 59.94 Hz niet als output ondersteund worden snap ik niet waarom deze spelers überhaupt op de markt gebracht worden. Om deze reden zal ik zo'n speler dan ook nooit kopen, ik zie ze niet eens als serieuze mediaspeler.

Prachtige voorbeeld van Apple TV: Apple verhuurt films, deze hebben vaak een framerate van 23.976, maar het apparaat kan deze niet weergeven...
Heb zelf ook een Apple TV3, enkel gekocht voor WWE.
Zolang 23.976, 24, 50 en 59.94 Hz niet als output ondersteund worden snap ik niet waarom deze spelers überhaupt op de markt gebracht worden. Om deze reden zal ik zo'n speler dan ook nooit kopen, ik zie ze niet eens als serieuze mediaspeler.
Omdat het goedkoop te produceren is.
Xtreamer hoeft practisch geen ondersteuning te bieden ( iets wat ze best goed kunnen, iets niet doen )
XBMC is hot op het moment, de meute is aan het overstappen naar de volgende "download" hype, streaming media.
Na Napster, kazaa, torrents en usenet moeten "de boekjeslezers" weer wat nieuws hebben, nu usenet voor hun ook te snel 'offline' gaat ( Notice & Takedowns ).
Juist deze illegale praktijken ( ja streaming IS gewoon downloaden en valt onder dezelfde wetgeving als je niet de juiste rechten bezit. )

één van de redenen dat XBMC -> Kodi gaat worden, is de wildgroei van XBMC mediaspelers, vaak gebaseerd op de RPI, of voordelige androidboxjes, en ze de naam willen beschermen.

Brein en aangesloten organisaties ZEGGEN nu dat ze niet achter de individuele downloader aangaan, maar dat is slechts een kwestie van tijd, voor ze op basis van IPadressen in de torrenttrackers een keer aankloppen, of zoals Duitsland brieven gaan verzenden.

* FreshMaker heeft héél schijnheilig een vpn zonder logging in het buitenland, want geheel onschuldig ben ik natuurlijk ook niet :+ ....
dus weer een 60fps apparaat dat 23,9fps films gaat afspelen, ik gok, of ik vrees dat er binnen afzienbare tijd een stormloop gaat komen van programma's die videobestanden gaan re-encoden naar bijv 30fp of 60fps bestanden, of dat release groepen er zelf al kunstgrepen voor gaan uitvoeren.
Wha scene groups zal iig gewoon normale releases uitgeven, dus series/films zoals het hoort in 23,97.
dus weer een 60fps apparaat dat 23,9fps films gaat afspelen, ik gok, of ik vrees dat er binnen afzienbare tijd een stormloop gaat komen van programma's die videobestanden gaan re-encoden naar bijv 30fp of 60fps bestanden, of dat release groepen er zelf al kunstgrepen voor gaan uitvoeren.
zal nooit gebeuren , alle highend decode mensen zullen geen ( 3:2 pull down) toepassen of andere flufjes .
het is aan jou om de juiste uploader te vinden en de juste hardware te hebben
He da's nog eens leuk. Nu kun je er ook direct popcorntime bij installeren en je bent de held van het gezin :) . De prijs vind ik ook nog wel heel redelijk. Dit is dan misschien toch nog een goede vervanger voor mijn AC-Ryan die nu langzamerhand wat kuren begint te vertonen bij het afspelen van Blue ray bestanden. Ik ben erg benieuwd naar de reviews.
Ik zelf heb sinds kort een mediaspeler met de amlogic S802 soc. Films kijken via de PopcornTime app gaat erg schokkerig, zelfs 720p films. Via netflix of XBMC is het echter geen enkel probleem.

De popcorntime app is nog in de beta versie en de android app is nog een oudere versie dan de desktop app.
Hmm, dus inderdaad de reviews en wat ervaringen van anderen even afwachten. Bedankt voor de info.
Klinkt goed. maar alle andere versies van hun klonken ook goed. Helaas allemaal bagger.
Nog nooit ergens zon spijt van gehad als Xtreamer.
De 1e was een prima speler, voor die tijd ( en ze waren ook nog eens de eerste die het goedkoper bracht )
Maar te lang beloftes over mogelijkheden die nooit kwamen.
Ik heb me gigantisch geergerd aan de Etrayz .... wederom omdat het zo goedkoop was, ben ik er in getrapt, maar wat een waardeloze NAS was dat, zelfs een 10Mb 2.5"hdd-enclosure presteerde beter ( de Etrayz was binnen een half jaar al in de hoek gegooid, en de hdd-enclosure heeft nog 4 jaar als offsite-backup ftpserver op mijn werk in het netwerk gehangen )

En maar update's en verbeteringen beloven ( open software, open OS voor plugins, die nog komen moeten )
Heb nu zo'n Xtreamer SW4 gekocht een paar maanden terug. Werkt niet overal even goed als ze beloven en support is echt bagger. Voor mij was het de laatste Extreamer. Op de Prodigy en de MK1 na was het allemaal niet af.
Stomme vraag maar waarom nog een 'streamer' uitbrengen die geen Netflix ondersteunt?
50miljoen klanten kan je toch moeilijk negeren?
Hij draaid op Android en ook de play store staat er op. dus ik zou zeggen download de app en gaan....
android kan geen full hd netflix afspelen, dat is dus een dikke bak troep die je daarmee krijgt. Natuurlijk kan je het installeren, maar het resultaat is echt minder dan je verwacht.

Het is gewoon niet echt interessant dit apparaatje. Snap ook niet waarom ze het uitbrengen en dan alles op 60fps vastzetten. Zonde.
? android kan geen netflix hd afspelen? 8)7
http://www.androidcentral...-support-1080p-android-43

en ze zetten dat vast omdat de output van android 60hz is , en laat nou alles van android nou 60 of 30 zijn , waar denk je dat ze dan voor kiezen?

[Reactie gewijzigd door Jhinta op 30 september 2014 21:16]

Dan zou het moeten switchen naar gelang de content. Dat de OS op 60 of 30 draait, tot daar aan toe, maar dat moet niet de films die 24p zijn.

Dan ben ik toch nog "blij" met m'n dure Popcorn Hour A300 vol met stomme bugs, maar speelt films wel correct af naar gelang de framerate! (En ook geen Netflix support! HOE BELACHELIJK!!!!)
kan je niet gewoon de netflix app installeren?
Anoniem: 146626
30 september 2014 19:21
Niet te vergeten:
Can Support H.265 HEVC

Al is het nog even wachten op de volgende versie van XBMC welke H265 zal ondersteunen. De huidige kan dit nog niet namelijk.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 146626 op 30 september 2014 19:22]

Snapshots met kodi aka xbmc 14 ondersteunen al wel hevc als ik het goed heb, maakt gebruik van laatste ffmpeg.
echter wel softwarematig, zie t op zon zwakke cpu nog niet goed werken
Leuk ding, ziet er alleen voor mij te groot uit op de foto, staat er weer zo'n 'doos' bij de TV, maar als ze nu een mount maken zodat je hem achter je TV kan 'plakken' zie ik dit nog wel ver komen. Dan zou ik hem in ieder geval kopen want qua streamen valt de Rpi toch wel toch.
Want op de foto staat ook de schaal? Dit ding zou theoretisch 1cm bij 1cm kunnen zijn, dat is uit de foto niet op te maken
Ik vind het er op de foto erg bulky uit zien.
Jammer dat zulke apparaten geen full menu's meer doen bij BD ISO.

Na lang zoeken uitgekomen op een LX55 met CFW (uit China) en deze speelt alles vlekkeloos af incl (3d) menu's op 24Hz :P
Dat heeft te maken met licenties. Dune heeft bijvoorbeeld wel een aantal mediaspelers die dat ondersteunen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee