Apple biedt verwijdertool aan na 'ongevraagd verspreiden' muziek U2

Apple heeft maandagavond een aparte webpagina vrijgegeven waarmee het U2-album Songs of Innocence kan worden verwijderd. Het Amerikaanse bedrijf verspreidde het album vorige week, volgens sommigen ongevraagd, in het kader van de iPhone 6-introductie.

Iedereen die vorige week in iTunes automatisch downloaden had ingeschakeld, kreeg het album van de Ierse band ongevraagd binnen. Apple bood de nummers aan als 'cadeau' tijdens de iPhone 6-introductie, maar niet iedereen bleek daarvan gediend.

Apple heeft maandagavond een verwijdertool online gezet om tegemoet te komen aan de kritiek, meldt onder andere The Guardian. Door naar een aparte site te surfen, kunnen iTunes-gebruikers het album alsnog verwijderen. Het staat dan ook niet meer als download in de lijst van aangeschafte muziek. Wel kan Songs of Innocence nog tot 13 oktober gratis worden gedownload, daarna moet er volgens Apple 'gewoon' voor worden betaald.

Tegenover Mashable zegt de manager van U2, Guy Oseary, dat de band met de actie meedeed om de muziek met zoveel mogelijk mensen te delen. "Als je het album niet wil en het niet nodig hebt, verwijder het dan", zo verweert hij zich tegen de kritiek.

Apple kondigde vorige week tijdens zijn keynote twee grotere iPhones aan. De kleinere van de twee heeft een 4,7"-scherm, terwijl de grotere een 5,5"-scherm heeft. Daarmee was Apple de laatste smartphonefabrikant die telefoons met grotere schermen uitbracht. Tweakers stond alvast stil bij de twee iPhones met een preview.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

15-09-2014 • 21:07

168 Linkedin

Reacties (168)

Wijzig sortering
Ik ben geen U2 fan (Numb was het enige nummer dat ik mijn favorieten staat) en al helemaal geen Apple fan (okee er ligt hier een iPod Classic 160GB), maar WTF wordt er toch een bombarie gemaakt om dit.

- U2 en Apple gaan al tig jaar samen, volgens mij al sinds de eerste iPod
- Don't like?? verwijderen uit je iTunes, hoe moeilijk kan het zijn?
- Dat geld.... ach... van je 800 euro gaat er hooguit 1 naar U2.
- Apple kopers zouden toch moeten weten dat het grootste deel van de investering naar publiciteit gaat
- De rest is commercie, en het werkt voor beiden. zowel U2 als Apple blijft in de media hierdoor

Makkelijkste instelling; "okee U2 is (n)iets voor mij dus, eraf of bedankt. KLAAR
+3? Mening mods galore hier.

De makkelijkste instelling is: niks installeren en/of downloaden zonder nadrukkelijk toestemming te hebben gevraagd van je gebruikers.

What's next? Foto's van Bono in je gallery en op je iCloud? Alle tourdata automatisch als afspraken in je agenda genoteerd? Ongevraagd de U2 maak selfie met een zonnebril app?

Maar hoe moeilijk kan het zijn? Blijkbaar moeilijk zat om er een aparte tool voor uit te brengen. Ik snap niet waarom mensen het verdedigen als Apple zelf al blijkbaar inziet dat dit een stap te ver ging en er een tool voor uitbrengt.
Als dat gaat gebeuren ga ik serieus overwegen alles met iOS de deur uit te doen. Ik vind U2 vreselijk. Bono :X

Stap te ver idd
Dus bij spam moeten mensen voortaan niet zeiken, gewoon deleten, klaar..
Dit is toch minstens een +1 waard == ontopic. Echt waar gaat dit over. Kan zo in het rijtje met zeur piet.
Bij degenen die in iTunes automatische downloads hebben ingeschakeld, werd automatisch en daarmee ongevraagd Songs of Innocence op het Apple-toestel gedownload. ...Na 13 oktober wordt Songs of Innocence verwijderd bij alle iTunes-gebruikers die het U2-album nog niet lokaal hebben opgeslagen.
Ik neem aan dat je in iTunes nummers ook weer kunt verwijderen uit je library, ik mag hopen dat die pagina echt speciaal is voor de noobs? Of gaat het echt niet verder dan design daar bij Apple?

[Reactie gewijzigd door Genetai op 15 september 2014 21:39]

Het probleem zit hem in hoe het systeem van Apple gebouwd is.

Als je een App hebt gekocht of een keer gratis hebt gedownload dan raak je het nooit meer kwijt, want er is toestemming voor gegeven om het te downloaden op dat moment, en blijft het van jou.

Dus als een app opeens illegaal is verklaard, door stiekem bijv. een redtube.com player te in de app te verschuilen of bijv een Gameboy Advance Emulator erin te verstoppen:
http://www.polygon.com/20...ne-baby-naming-app-pulled

Dan kan je hem altijd weer kan downloaden, zelfs als Apple hem niet meer in de Appstore aanbiedt.

Ditzelfde geldt dus ook voor muziek. Heb je een album of liedje gekocht of gedownload? Dan mag je dat altijd weer blijven doen. Je kan hem dus niet zomaar weer verwijderen. Het is voor nu gekoppeld aan je account en het kan niet meer worden afgepakt.

Je zou dus een app kunnen maken waar veel mensen interesse in hebben.
Bijvoorbeeld een pornapp. Dan laat je het zoveel mogelijk mensen die bij
de groep horen, weten welke app het is.

De App komt de tests door en wordt in de appstore geplaatst. Alle mensen die hem moeten downloaden, downloaden deze app.
Apple komt later erachter dat er een pornplayer in zit verstopt en dan wordt het uit de appstore verwijderd.

De rest kan hem nooit meer vinden of downloaden. Behalve die ene groep die het is verteld en dus hebben gedownload.

Zelfs dat automatisch downloaden / autosync is volgens mij een instelling. Het zal dan automatisch alle muziek die je in het verleden gekocht/gedownload hebt syncen, voor zover er genoeg opslagruimte is. Dus dat is ook niks raars als het systeem zo is gebouwd. Vanuit de gedachte om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor een user.

Misschien is dit wel een van Apple's ideeen om informatie niet verloren te laten gaan, en zoveel mogelijk gemak te willen bieden. Hoe apple heeft gebrainstormd hoe het hoort te zijn als je het zo gemakkelijk mogelijk wilt maken voor de gebruiker. Streven naar maximale gebruikersvriendelijkheid.

"Eenmaal gedownload, dan mag je hem altijd weer opnieuw downloaden" was een van de gedachtes.
Ze hebben er een uitgangspunt van gemaakt van IOS en de Appstore en het zo gebouwd dat eenmaal gedownload, je hem altijd weer via de appstore kan downloaden.

Er is dus een kans dat je een van de weinigen bent die bijvoorbeeld een gameboy advanced emulator op zijn iphone heeft zonder dat deze gejailbreaked is.

Alleen daarom heb ik altijd wel iets van: als het gratis is, dan download ik hem gewoon en gooi hem er daarna weer af.
Want als het betaald was, dan zal hij na deze download voor altijd gratis voor mij zijn.

Ik download dus altijd interessante tijdelijke gratis apps die voorbij komen.
Je zou je itunes account zelfs als erfenis met unieke apps kunnen doorgeven :P.

Of neem bijvoorbeeld Flappy bird. Toen het spel uit de appstore gehaald werd, gingen mensen hun telefoon met flappy bird verkopen om er geld mee te vangen.
Er was nog steeds vraag naar het spel, maar men kon het niet meer downloaden via de Appstore. Natuurlijk kon je het er ook via een jailbreak erop krijgen.
Maar ik zag toen een hoop iphones en ipads met het spel flappy bird op marktplaats staan.

En daarom is voor dit U2 album een speciale tool nodig om dit alsnog voor elkaar te krijgen.
Want toen Apple deze Album cadeau gaf, werd het gekoppeld aan je account en werd het automatisch naar je telefoon gesynced omdat deze functie aanstond.

En daarom kan je het niet op een makkelijke manier verwijderen.
De tool is de foolproof keep it simple app voor mensen die alsnog het Album willen verwijderen, maar weinig van computers weten.

Hoe kan iemand dit nou als ongewenst beschouwen? Ontopic kan ik nog begrijpen maar ongewenst? Heb ik iemand beledigd? Echt sommige mensen hier...

[Reactie gewijzigd door XthinkZ op 16 september 2014 11:17]

Dit is niet helemaal correct, bepaalde apps verdwijnen wel degelijk uit de store én uit je geschiedenis, waarbij het dus van belang is dat je zelf een kopie hebt bewaard. Een goed voorbeeld hiervan is de app Qouch.
Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar dit is niet de normale procedure bij apple.
Maar de meeste apps die uit de appstore verwijdert zijn kun je gewoon terugvinden bij je aankopen, ook nadat ze illegaal werden verklaard.

Zie bitcoin apps die op een gegeven moment allemaal verwijderd werden. Die zijn voor degene die hem al hadden gedownload nog steeds beschikbaar.

[Reactie gewijzigd door XthinkZ op 16 september 2014 11:08]

Trouwens nou zeg je me wat. Volgens mij verdwijnen apps na verwijdering inderdaad uit de appstore en search, maar niet uit je lijst met aankopen.

Het probleem met de lijst aankopen is dat die bij mij enkele duizenden apps lang is en je niet kan zoeken. Maar als je hem ooit eens gedownload hebt, kan je hem daar wel terugvinden.

[Reactie gewijzigd door XthinkZ op 16 september 2014 21:11]

Het klopt dat wanneer je een app koopt het aan je account gekoppeld is. Je steekt een vaag verhaal op, maar ik begrijp er uit dat je dit als nadelig ziet.
Het is maar goed dat dit gebeurt. Mensen willen niet opnieuw betalen voor een app die ze al gekocht hebben in het verleden. Bovendien krijg je na aanschaf lifetime updates (op sommige uitzonderingen na wanneer een app bijvoorbeeld een ander verdienmodel gaat hanteren).

En je hebt volgens mij geen idee hoe Apple's selectieprocedures in elkaar zitten betreft het toelaten van apps in de app store. Elke nieuwe app en update wordt onderworpen aan verschillende strenge tests. Je app (en de code indien nodig) worden dan grondig gecontroleerd. Het is geen waterdicht systeem, want er komen inderdaad apps door die later worden verwijderd. Maar je komt niet tot nauwelijks door de selectieprocedures van Apple op het moment dat je kwaad in de zin hebt. Je kunt dus niet zomaar "een pornapp maken".

Ik stel het U2 album debacle niet ter discussie. Apple had beter via opt-in het album eigendom kunnen maken bij mensen. Maar weet dat de optie "Download automatisch nieuwe aankopen" standaard uitgeschakeld is.
Ik leg uit hoe het systeem werkt en waarom er een tool nodig is om het album te verwijderen.
Anders klinkt het inderdaad belachelijk dat een gebruiker het album niet op een normale manier kunnen verwijderen.

Wat betreft de selectieprocedure was het als voorbeeld ter onderbouwing van hoe het systeem van Apple werkt. Natuurlijk weet ik dat de selecteprocedure streng is. Maar zoals je zelf al aangeeft is het meerdere keren voorgekomen, en als je snel was, had je een app te pakken waarmee je dingen kan doen die je normaal niet met je iphone kan. En kan blijven doen omdat je de app op tijd hebt gedownload.

Een pornplayer zou ook gewoon een mediaplayer kunnen zijn. Met de mogelijkheid om favorieten op te slaan. Volstrekt legaal en normaal.
Vervolgens moet je naar een bepaalde site om wat profielen binnen te halen, en voila je kunt porn streamen vanuit een app. Er zullen vast wel mogelijkheden zijn om door de selectieprocedure heen te glippen. Het is zoals je zelf al aangeeft eerder gelukt.

[Reactie gewijzigd door XthinkZ op 16 september 2014 11:07]

Het is echter nog steeds mogelijk om op een niet gejailbreakte iPhone een gba emulator te installeren. Zoek bij google maar eens op gba4ios, een gameboy (advanced) emulator die eenvoudig te installeren is en compatible met laatste iOS.
Een gba emulator was maar een voorbeeld als uitleg hoe het systeem van Apple is gebouwd. Maar bedankt voor de tip!

[Reactie gewijzigd door XthinkZ op 16 september 2014 10:56]

Over het doorgeven als erfenis is ook niet helemaal correct.
Als ik me goed herinner was er serieus wat te doen over bruce willis die zijn gigantische itunes collectie in zijn erfenis wou plaatsen.
Je koopt geen zaken maar betaalt voor het recht om ze te gebruiken.
Soort van persoonlijke licentie.
Bruce willis wilde de muziek overhevelen naar zijn dochters account. Doorgeven dus. Dat is niet mogelijk.

Wat wel gewoon mogelijk is, is het doorgeven van zijn eigen itunes account met alle gekoppelde aankopen. Het voordeel als meerdere mensen dezelfde account gebruiken is dat een app maar 1 keer hoeft te worden aangekocht.

Het is zelfs mogelijk om met meerdere itunes accounts in te loggen op iemand iphone en alle gekoppelde apps te installeren zonder te betalen, en dan op je eigen account door te gaan. Alleen bij updates moet je wel het bijehorende wachtwoord invullen anders kan je niet updaten. Dus de dochter kan het account van Bruce invullen. De muziek downloaden, en weer haar eigen account koppelen. De muziek blijft er dan opstaan als het goed is.
Dit is nog steeds illegaal wat u voorsteld.
Het gebruiken van iemand anders zijn account is volgens mij zeker een incorrecte work-around.
Normaal als je een CD koopt in de winkel en ik geef die aan iemand is dit geen probleem. Je hebt hem gekocht en je geeft het origineel gewoon aan iemand anders.
Bij iTunes is het zo dat je niet eigenaar wordt. Dus bij overleiden van Bruce Willis is de muziek terug weg. Wat op zich eigenlijk raar is want je betaald even veel. En dit is ook best onbekend.
Het is gewoon hoe het systeem van Apple werkt.
Je krijgt als Apple user de vrijheid om de app te installeren op elk ios apparaat dat je wilt met jouw itunes account. Met misschien een bepaalde max, maar je hebt die vrijheid.

Bij het overlijden van bruce zal echt niet het icloud account worden afgepakt of afgesloten. Als de dochter de gegevens in handen krijgt, heeft ze gewoon toegang tot alles waar het account aan gekoppeld is.
Ze waren niet te verwijderen (uit je library), je kon ze echter wel onzichtbaar maken wat praktisch op hetzelfde neer komt, maar dat kreeg ik op de ipad niet 123 voor elkaar.

Niet erg gebruiksvriendelijk dus...
Uit je iTunes deleten en opnieuw syncen was de oplossing.
Gewoon een ontzettend commerciële actie van U2 en Apple. Zoals al gezegd vind niet iedereen de muziek leuk van U2. Verkapte reclamestunt dus van het kaliber gratis proefpakket voor je vaatwasser, alleen kreeg je dit keer niet de keuze om hem vooraf te weigeren. Toont aan de arrogantie van Apple. Ze kunnen het nog zo mooi proberen te verpakken, het is niet meer of minder dan ongewenste reclame voor veel mensen.

[Reactie gewijzigd door Nollekeuh op 15 september 2014 22:00]

There is no such thing as bad publicity! Want nu weet iedereen dat u2 en nieuw album heeft een over 1 jaar is iedereen vergeten dat apple iets probeerde op te dringen aan zijn gebruikers (again) maar mede door iTunes(download lijsten) zal iedereen weten dat u2 en nieuw nummer had 😱
Apple begint op andere PC boeren te lijken, die laden je Windows systeem ook meteen ongevraagd vol met zinloze crap. Nou ja, in dat licht gezien vallen een paar U2 nummers nogal mee geloof ik, oh ja en van Windows heb je ook geen last als je je aan Apple verbindt :)
Zo vind ik de gratis antivirus wel meevallen :+

Maar aan de andere kant, dit is niet zozeer om "het publiek" te vermaken, dit zorgt er voor dat U2 in één klap op nr1 staat in diverse hitlijsten, met de inkomsten daarnaast.
De eerste 100 miljoen was al binnen, via Apple.

Vorig jaar was er een TVuitzending, die probeerden om een nr1 hit te scoren, op een nagenoeg dezelfde manier ( aantallen kopen ) en dat werd afgeschoten als oplichting .... gelijke monniken, gelijke kappen denk ik dan
Ik kan mij heel goed voorstellen dat er mensen zijn die hier niet op zitten te wachten, het probleem is niet de muziek, maar de manier waarop het door je strot word geduwd en je er vervolgens niet van af kan komen. Maargoed ik persoonlijk zou ook niet blij zijn met een album van u2 aangezien ik het graftakkenherrie vind. Een band die dit soort acties moet ondernemen om zijn muziek onder de aandacht te brengen mag wat mij betreft met pensioen, als ze echt goede muziek zouden maken hadden mensen de muziek wel gekocht.

[Reactie gewijzigd door HKS-Skyline op 15 september 2014 23:42]

Tsja, smaken verschillen. Mijn ouders vonden de muziek die ik draaide (gewoon instrumentaal, geen computermeuk) ook niet altijd mooi. Het zal wel een generatiekloof zijn. Als ik aan U2 denk, denk ik vooral aan hun wat oudere nummers van bijvoorbeeld The Joshua Tree en natuurlijk stunts als dit.

Maar goed, ik zou het ook niet waarderen als iemand zonder vragen een album van Jan Smit op mijn telefoon of tablet zou installeren. Daar vind ik dan geen bal aan en ik snap ook niet dat Apple niet kan bedenken dat niet iedereen van U2 houdt.

@toeristje: Tsja, ik ben van 1980, dus toen The Joshua Tree uitkwam was ik 7. Trip through your wires bijvoorbeeld vind ik een erg goed nummer uit mijn vroege jeugd :)

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 16 september 2014 20:52]

persoonlijk gezien heb je dan nog de beste periode van hen gemist. die was zeker voor joshua tree :)
( The unforgettable fire etc ... en hun memorabele optredens op rock torhout/werchter , ook in NL .... met die brandende torens aan de zijkant )
effe meedelen :)
Vreemd.
Ik kan gewoon verwijderen door tracks weg te swipen.
Daarnaast vind ik het ook vreemd, dat U2 wel in mijn lijstje nu staat van purchased, maar dat volgens het bericht van Tweakers, na 13 oktober weer uit zou staan.

Ik denk dat Apple er even niet aan gedacht had dat het bij sommige mensen automatisch wordt gedownload, want volgens mij is dat default niet zo. Bij mij heeft dit nooit aangestaan.
Het gaat om het principe, ik luister niet naar U2 en daarom hoef ik het ook niet in mijn lijst, ook al neemt het geen ruimte in. Het is niet/lastig te verwijderen en werd er zonder te vragen op gezet.
Zal ik gewoon reclamefolders door je brievenbus steken terwijl er een nee/nee sticker op zit.
En die post kan je tenminste nog weggooien.
Dat is geen eerlijke vergelijking, je zou 1 keer 1 reclame folder door mijn brievenbus moeten gooien en daarna nooit meer.

Maar vooral lekker blijven zeiken, typisch tweakers dit, stelletje zuurpruimen
Je kunt als bedrijf geen ludieke acties meer uithalen zonder dat mensen gaan zeuren en het een marketingtruc noemen. Een beetje jammer dat dit zoveel negatieviteit oplevert. Voor de meeste mensen is het een leuk kado.

Ik heb geen enkel Apple apparaat en dat zal er zeker niet snel komen, maar iedere keer deze negatieve reacties vind ik toch wat jammer.

Wellicht hadden ze het iets anders kunnen aanbieden, maar dit gezeur van mensen vind ik ook wat overdreven.
"Als je het album niet wil en het niet nodig hebt, verwijder het dan", zo verweert hij zich tegen de kritiek.
Lekker makkelijk; eerst de mensen ongevraagd lastig vallen met dergelijke troep en vervolgens zeggen dat ze het maar weg moeten gooien. Dadelijk zegt de huis-aan-huis-folder bezorger dat ook tegen mij als hij ondanks de NEE-NEE-sticker een hele stapel reclamefolders in mijn brievenbus knikkert.

Omgekeerde wereld ... Blij dat Apple in ieder geval gehoor geeft aan de oproep van de ontevreden klanten.
Wat een suffe win win voor Apple. Eerst je infrastructuur weggeven, vervolgens de redder in nood spelen.
Als jij de "NEE-NEE sticker" voor het automatisch downloaden van content niet had verwijdert was dat ook niet het geval geweest. Dat ze hem aan je account linken is hetzelfde als de huis-aan-huis-folder bezorger die voor jou toch echt een extra exemplaar in z'n tas heeft zitten die je best mag komen halen.

Zelfs met NEE-NEE sticker.
Niet meer dan netjes deze actie van apple maar dit is meer damagecontrol, echt een rare actie om mensen (u2) muziek op te dringen zonder dat ze daar om vragen..
Het is een cadeautje. Gratis. Wat is eigenlijk het probleem?
Dat het baggermuziek is en dat er geen toestemming is gevraagd om bandbreedte en opslagruimte te verspillen. En dat het moeilijk is gemaakt om die zooi te verwijderen. Het wordt opgedrongen en ze doen mij er als gebruiker geen plezier mee.

Ik vind het prima als ze vragen of je die troep gratis wilt hebben of niet. Ze moeten niet aannemen dat dat wel het geval zal zijn. Eén blik op mijn muziekcollectie en je weet dat ik die shit niet wil.

Ze zouden de aanname kunnen doen dat je het wel wilt als je Coldplay, Nickelback of Kings of Leon in je iTunes collectie hebt, maar dan nóg zouden ze het eerst moeten vragen.
*zucht*
dat er geen toestemming is gevraagd om bandbreedte en opslagruimte te verspillen.
really? Weet je zeker dat je daar geen toestemming voor hebt gegeven? Onder het kopje "instellingen" Staat namelijk gewoon een andere kopje wat "App store" heet. Daarbij vind je gewoon een vinkje bij Automatisch downloaden van Muziek en apps. Hier heb je zelf toestemming voor gegeven nadat je voor de eerste keer hebt ingelogd op je iDevice bij de store.
Nee dat hoeft niet aan te staan, het gaat om de instelling bij Muziek: toon alle muziek. Daarmee krijg je ook alles wat in je iCloud staat op je device. Die verwijdertool haalt o.a. het album daar uit.
Nee je krijgt het alleen te zien. Het staat er niet op. Dat gebeurt pas nadat je het download met het knopje dat naast het nummer staat.

De "verwijdertool" zorgt er alleen voor dat het niet meer aan je iCloud account gekoppeld staat.

edit:

Als je het afspeelt dan vraag je er ook om toch?

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 16 september 2014 15:16]

Nee ook dat is niet zo, op het moment dat je een nummer afspeelt staat het lokaal, zonder dat je op een downloadknopje hoeft te drukken.
En dat stond bij mij niet aan. Toch begon mijn telefoon ineens vreemde geluiden te produceren. Ik heb helemaal geen toestemming gegeven, dat weet ik heel zeker.
De wet gaat boven de kleine lettertjes. De wet zegt dat je niet ingevraagd informatie op een device mag plaatsen als dat niet nodig is voor het correct functioneren van het device. Voor zover ik kan inschatten werkt mijn iPhone prima zonder die muziek, dus het mag gewoon niet. Punt uit.

Ze hadden het album gewoon als gratis aankoop moeten aanbieden in de iTunes Store, dan was er niets aan de hand geweest. Het was arrogant van Tim en consorten om het door mn strot te duwen. En dus wettelijk niet toegestaan.
Jij hebt toestemming gegeven door automatisch downloaden aan te zetten. Zet het uit als je niet wilt dat nieuwe muziek automatisch gedownload wordt.
Nee, ik heb geen toestemming gegeven om mij downloads door de strot te duwen die ik niet zelf heb aangekocht.
Je bent hiermee akkoord gegaan toen je akkoord ging in iTunes en vervolgens de instelling automatisch downloaden aanzette. Jij hebt aangegeven op de hoogte te zijn van de terms and conditions. Ik heb het relevante stuk voor je gekopieerd.
When you first acquire music iTunes Products and music video iTunes Products (collectively, "iTunes Auto-Delivery Content"), you may elect to automatically receive ("auto-download") copies of such iTunes Auto-Delivery Content on additional compatible iOS Devices and iTunes-authorized computers with compatible software by associating such iOS Devices and computers subject to the association rules below (each, an "Associated Device").
Meer nog: eerst vragen zou betrokkenheid creëren. Het is immers een gelegenheid om het logo van U2 te laten zien.
Ik kom gratis jouw woonkamer roze schilderen omdat T-Mobile X-jaar bestaat. 8)7
Dat mag alleen als hij automatisch schilderen aan heeft staan.
Het hebben van een Gamma kortings kaart is voldoende. :*)
Het probleem is dat er ongevraagd iets op jouw computer wordt gezet. En dat er een aparte tool voor nodig is om het te verwijderen. En bovendien vindt lang niet iedereen U2 het luisteren waard.

Is dat nou zo moeilijk te begrijpen?
Ach. Ondertussen koopt iedereen wel smartphones waar ongevraagd provider rommel of andere crapware op voor geinstalleerd staat. Of TV's waar een waardeloos smart tv menu in zit.

Om nog maar niet te spreken over de reclame folders die ik ongevraagd in mijn bus krijg. Zelfs met nee-nee stikker.

Heb je ooit iemand horen klagen als ze bij de Volkskrant gratis een DVD ongevraagd erbij kregen. Of van die thema-boeken.

Overal krijg je digen bij waar je niet om vraagt. Maar nu is het Apple en dan is de wereld opeens te klein...

Ik vermoed dat dit gewoon een experiment was van Apple dat blijkbaar niet goed heeft uitgepakt. Kan gebeuren. Maar laten we het niet groter maken dan het is.

[Reactie gewijzigd door RobbieB op 15 september 2014 21:36]

Als je met een nee nee stikker die rommel alsnog krijgt kun je opbellen naar het bedrijf erachter. Als het geen zakksn met folders zijn of in een krant zal het waarschijnlojk van Actief zijn.
Heeft niets met Apple te maken. En je argumenten slaan eigenlijk kant nog wal in deze. Vooraf geïnstalleerde zaken zijn misschien wel vervelend, maar ze zijn je wel vooraf bekend. Je kiest hier dus voor, je kunt ook zeggen dat je die telefoon met vooraf geïnstalleerde dingen niet koopt. Apple heeft volgens mij bij Itunes niet vermeld dat ze weleens een U2 album erop konden gaan zetten?

En wat betreft die nee/nee sticker en ongewenste reclame folders. Daar is gewoon een reclame code commissie, of iets dergelijks, voor waar je naar toe kunt. Want dat mag inderdaad niet, net zoals Apple dit ook niet had moeten/mogen doen. En er wordt ook over ongewenste reclame folders genoeg geklaagd hoor of ze nu van Apple komen of niet!
Om nog maar niet te spreken over de reclame folders die ik ongevraagd in mijn bus krijg. Zelfs met nee-nee stikker.
Maar de reclame folders worden niet automatisch in de boeken van mijn studeerkamer gelegd. En dat is een beetje de analogie hier, want dat album komt gewoon tussen mijn andere muziek te staan...
laten we dan aub ook ophouden om alle fouten van Apple op welke manier dan ook goed te praten? Iedereen ongevraagd muziek op te dringen in hun muziek library is wat anders als voor geinstalleerde software op smartphone of tablet. Als je dat verschil niet wil zien moet je toch een x die roze bril afzetten.
Er wordt niks ongevraagd op jouw computer gezet.

1. Je hebt zelf automatisch downloaden van content aangezet.
2. Apple heeft alleen het nieuwe album gekoppeld aan je account wat betekent dat je gratis het album kan binnenhengelen zonder eerst moeilijk te hoeven doen, maar je moet het wel zelf downloaden vanuit een eenvoudige plek (als je dus autodownload uit hebt staan).
3. Er is geen aparte tool voor nodig voor het verwijderen. Dit is puur voor het verwijderen van de link aan jouw account. Zodat het niet in de "purchased" sectie komt te staan.
Het is een cadeautje. Gratis. Wat is eigenlijk het probleem?
Dat ik geen muziek op mijn iPhone heb en het onmogelijk is om te voorkomen dat gedownloade muziek automatisch gaat afspelen zodra ik mijn iPhone verbind met mijn autoradio. Eén van de twee maakt zich kenbaar als audiobron of audiospeler en de iPhone gaat rustig spelen. Heb dit probleem opgelost door alle muziek te verwijderen.

Heb trouwens automatisch downloaden uit staan, anders was ik ook wel even boos geworden op Apple.
Ik ken de gebruiksvoorwaarden niet van Apple, maar ik kan me voorstellen dat het valt onder het volgende. Het zich onrechtmatig toegang verschaffen tot je persoonlijke data met als doel data toe te voegen dat jij niet vooraf geautoriseerd hebt om toe te voegen.

Als dit niet expliciet wordt toegestaan (door middel van akkoord op de gebruikersvoorwaarden) en vooraf kenbaar wordt gemaakt, dan zou je dit zelfs als privacy schending kunnen zien.
De verwijder tool is voor iCloud. Van je pc kun je het natuurlijk gewoon zelf verwijderen, of kiezen om het iCloud album niet te downloaden. Het album komt eerst tevoorschijn als iCloud stream. Als je hem dan download is dat je eigen schuld. Snap het probleem niet echt.
Mijn iCloud staat uit. En toch staat het album tussen mijn muziek. Heeft dus niets met iCloud te maken.
Toch echt zeer zeker wel degelijk 100%.

iCloud stream is iets anders dan iCloud back-up en overige services. Op het moment dat je inlogd bij iTunes voor Apps, Muziek of Boeken heb je ook je iCloud stream. Klaar.

Dit is het nieuwe radio idee van Apple en dat krijg je er nou eenmaal gratis bij.
Muziek zit niet aan iCloud gekoppeld, je bedoelt iTunes Match, maar dat is niet nodig om zo je aankopen te krijgen. Als het wordt gedownload dan heeft men automatische downloads aan staan. Heb je dat uit, dan zal het toch nog als beschikbare muziek in je bibliotheek komen.
Het was niet een echt handige actie.
AU2 had zich nooit in moeten laten met apple, tenminste niet op deze manier. Zelf wel blij met het cadeau, maar de hoeveelheid "backlash" neemt enorme afmetingen aan. En of je het nu eens bent met de reacties (vind ze zelf nogal overdreven), positieve aandacht is het niet.

Eerlijk gezegd zag ik het wel aankomen, je kan niet iedereen tevreden houden en tegenwoordig wordt er regelmatig extreem gereageerd. Als ik Bono/u2 was, had ik Cook lachend bedankt en met een grote boog om dat wespennest gelopen.
bono cried all the way to the bank ;)
Je kan het ook andersom zien. Apple had zich nooit in moeten laten met U2. ;)
Want in tegenstelling tot U2, heeft apple wel 100 miljoen zien verdampen door een album wat het merendeel van de gebruikers die het door de strot geduwd heeft gekregen helemaal niet wil hebben en 't weer verwijderd... Plus een enorme berg Apple haat als gevolg heeft. ;)
Ik zou het album graag willen downloaden, maar als ik in de iTunes store kijk staat er dat ik dit album al heb gekocht en dat het in mijn library zou moeten staan. Nou, nee. Dat is niet zo.
Had ik ook. Ga in de store naar jouw aankopen, kan je het alsnog downloaden als je dat wil. Ook een beetje lomp, maar zo komt het wel goed.

Weet wel dat je het album niet goed mag vinden 8)7
Top! Bedankt. Ik had wel in de lijst met 'Purchased' in iTunes gekeken, maar niet bij 'Purchased' in de iTunes Store.
Lukt het niet als je naar de iTunes store gaat en dan naar aankopen (selecteer " niet in bibliotheek") en vervolgens opnieuw downloaden?


edit: die oplossing was dus al eerder gegeven. ;-)

[Reactie gewijzigd door OkselFris op 15 september 2014 22:58]

Anoniem: 390382
15 september 2014 22:49
Ik begrijp niet dat veel mensen in hun iDevices de optie "Automatische Downloads" bij iTunes en App Store aan hebben staan.
Er staat duidelijk bij deze optie: Download automatisch nieuwe aankopen inclusief gratis onderdelen die zijn gedaan op andere apparaten.
Ik wil wat betreft geheugen en data beheer baas zijn over deze apparaten. Dus geen iCloud upstream, downloads, en iTunes Match. Dat kan dus, je hoeft het alleen in te stellen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 390382 op 15 september 2014 22:53]

Dat hoeft niet aan te staan, nogmaals, het gaat om de instelling bij Muziek: Toon alle muziek. Daarmee wordt het album uit je iCloud gehaald. Deze tool is om het daar uit te halen, zodat die instelling aan kan blijven staan.
Mijn apple-fanboy gevoel is de laatste jaren flink afgenomen, en er begint zich een lichte weerzin te ontwikkelen. Had 20 jaar geleden een apple-stikker op de auto, en zwaaide met allen die er ook een hadden. Ik was helemaal wappie van de iPhone 3G en zwoor bij OS-X.
Ondertussen heb ik een Nexus 5 en vraag me sterk af of mijn volgende laptop nog een macBook zal zijn.

Toevoeging: Vind de keuze van Apple ook wel typisch. 'De nieuwe van U2'. Wie zit daar nu eigenlijk nog op te wachten??? Vooral niet vernieuwend, 'fris en fruitig' van nu. Je kunt niet zeggen dat het 'slecht' is, maar interessant?? Ho maar...

[Reactie gewijzigd door RadioGnome1971 op 16 september 2014 08:19]

sja, als de backcatalogue van U2 zo veelvuldig gedownload wordt als nu, zijn er toch een hoop mensen die er blij mee zijn.

http://mashable.com/2014/...unes-chart-apple-release/

als ze de download optioneel gemaakt hadden, was de impact veel minder groot geweest. ik denk dat ze bewust voor deze strategie gekozen hebben om ook een beetje te schoppen. mensen die het tof vinden gaan ineens vol overtuiging apple (en u2) verdedigen en iedereen heeft het erover.
Ik vind de reacties weer overdreven, je krijgt een album van een top band gratis hoor!

Ja, ze pakken het wel verkeerd aan, ik snap niet waarom ze het niet gewoon gratis hadden gemaakt en niet naar elke itunes gebruiker pushen.
Maar dat zal wel te maken hebben gehad met leuke gemanipuleerde cijfers te kunnen voorleggen.
Geschiedenis is geschreven, het was wel wat slecht uitgevoerd.
Dat je je niet kan vinden in de muziek jammer dan, maar ze trekken nog steeds stadions vol met enkele tienduizenden mensen per concert. Dus ja. Top band.
Volgens die redenering is de McDonalds een top restaurant.
Zanger Rinus had ook volle zalen.
Ja! En dat is niet afhankelijk van smaak. Dat is een feit.

Of je het leuk vindt is een andere discussie.
Ja een top band. Dat je de muziek die ze maken niet mooi vindt is smaak maar als een band na ruim 35 jaar nog steeds bestaat en successen heeft dan is dat absoluut geen slechte prestatie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee