'Nokia heeft marktaandeel van 95 procent op Windows Phone 8'

Vrijwel alle Windows Phone 8-toestellen die advertenties tonen van het bedrijf AdDuplex, zijn gemaakt door Microsoft-dochter Nokia. Op ongeveer 95 procent van de Windows Phone 8-toestellen in gebruik staat een logo van Nokia, zo heeft het advertentiebedrijf berekend.

Omdat AdDuplex zegt het grootste advertentiebedrijf te zijn op Windows Phone-apps, geeft het overzicht een indicatie van welke Windows Phone 8-toestellen in gebruik zijn en waarmee gebruikers internetten; Windows Phone 8 en 8.1 maken volgens AdDuplex meer dan 80 procent van het totaal aantal Windows Phones in gebruik uit.

Na Nokia is HTC de grootste met een marktaandeel van rond 3 procent, Samsung zit daar achter met een aandeel van rond 1 procent, terwijl Huawei met 0,7 procent ook nog op de kaart verschijnt. De talloze Chinese en Indiase fabrikanten die afgelopen maanden Windows Phone-toestellen hebben uitgebracht, staan voor in totaal 0,2 procent.

Van de Windows Phone-toestellen is de Lumia 520 veruit het populairst. Meer dan een derde van de onderzochte groep toestellen was een Lumia 520 of variant daarvan. Vermoedelijk ligt dat percentage in werkelijkheid hoger; AdDuplex kan alleen gebruikte toestellen meten waarmee gebruikers apps openen waarvoor AdDuplex de advertenties verzorgt. Wie zijn toestel gebruikt zonder internettoegang of alleen Facebook opent, kan niet door AdDuplex geteld worden. De veronderstelling is dat mensen die goedkopere smartphones kopen, minder internetten, iets waar gebruikscijfers al jaren op wijzen.

AdDuplex meldt verder nog dat de HTC One (M8) for Windows is waargenomen bij diverse Amerikaanse providers, maar nog nergens anders ter wereld. Dat wijst erop dat de fabrikant het toestel nergens anders wil uitbrengen: de Benelux-divisie heeft in elk geval geen plannen voor een release in Nederland of België.

Microsoft zal hopen dat het aandeel van toestellen van andere fabrikanten komende tijd zal toenemen. Daartoe heeft het de licentiekosten voor Windows Phone afgeschaft en de hardware-eisen zo versoepeld, dat het makkelijk is voor fabrikanten om het ontwerp van Android-toestellen te nemen en op die toestellen Windows Phone te zetten.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

01-09-2014 • 10:28

107 Linkedin

Reacties (107)

107
101
77
5
0
10
Wijzig sortering
Ik denk echt dat het binnenkort afgelopen is voor WP8. Het marktaaandeel is onlangs beginnen kapseizen.

En dat kan voor Microsoft een probleem zijn. Geen telefoons -> geen integratie met hun clouddiensten -> afhankelijk van de goodwill van Google op Android (en wees maar zeker dat Google ze eens goed zal trollen) -> het Google-ecosysteem wint.
Anoniem: 125509
@Enai2 september 2014 08:03
Ik weet het niet. Als je naar de statistieken kijkt, dan is WP relatief populair in de budget sector. Als Microsoft daar groot op inzet maken ze misschien best een kans. En met de lange adem van Microsoft kunnen ze dan langzaam omhoog werken.

Volgens mij is er ook heel lang veel geld geschoven van winstgevende bedrijfsonderdelen naar de Xbox divisie voordat die tak de eigen broek op kon houden. Vlak dus vooral de koppigheid van Microsoft niet uit.
Ja, maar een voorsprong op budgetvlak is niet houdbaar op langere termijn. Vroeg of laat is iedereen goedkoop en goed.

Het is dezelfde reden waarom niemand in het Westen nog een Lada koopt.
Anoniem: 125509
@Enai2 september 2014 18:31
Ik denk dat op dit moment markt opzich al een doel is voor Microsoft. Een marktsegment kunnen ze daarna wel op mikken.
Jammer dat die M8 alleen in Amerika uitkomt. Het zal wel meer mensen over de streep trekken als blijkt dat ze dan langer met de accu kunnen doen.

http://bgr.com/2014/08/25...windows-phone-htc-one-m8/

[Reactie gewijzigd door capsoft op 1 september 2014 10:31]

Er komen met Windows Phone 8.1 veel meer toestellen uit van andere leveranciers.

Dus niet alleen alleen de HTC One M8 Windows Phone maar ook sinds augustus
de Xolo WIn Q900S Windows Phone is net uitgekomen
en de Prestigio MultiPhone 8400 DUO

en de Archos 40 Cesium komt in september uit
en de Micromax Canvas W092/W121 toestellen
en de Hisense Nana en Mira6

En nog aangekondigd voor releases dit jaar zijn de
de Fly Era
de Q-Mobile Storm W408/W410/W473/W510/W610
de Allview ampera
de Yezz Billy
de eSense Q47

Dus ineens van alleen Nokia en een verdwaalde huawei regent het in nieuwe Windows Phones zeker in India (en Azie?)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 1 september 2014 11:34]

Over een jaar nog maar eens bezien. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Ik heb zelf helemaal niets met het OS, maar meer tegenwicht tegen Android is wel gewenst.
Ik denk niet dat je veel van deze telefoons in Nederland zult zien tenzij de Aldi of Kruidvat ze gaan aanbieden.
Gaan die dingen wel aanslaan in Azië? Daar gebruiken ze vaak Android met Chinese app stores.(geen google play) Is er een Chinese app store voor WIndows Phone? Nee. Zie tevens dat de Chinese overheid zich nu tegen Microsoft schaart.

Zal dus niet veel effect hebben die paar telefoontjes tegenover de duizenden andere no-name mobieltjes met Android.
Voor Google play moet je een aparte deal met Google maken om niet standaard android maar Google android (met ruim 20 Google onderdelen) te installeren.
Bij Windows Pone is dat niet het geval. Standaard windows Phone is altijd met de Microsoft store en een fabrikant provider kan daar optioneel een eigen store in voegen. (inmiddels is dat een deelverzameling van de store geloof ik).
Dus op mijn windows Phone heb je een deelverzameling met games maar ook een Nokia app collection.
Daarnaast moet je niet vergeten dat als je gebruikt maakt van de Google diensten als fabrikant, je verplicht bent dit op alle devices te doen. Je kan dus niet een model zonder Google diensten uitbrengen.

Over koppelverkoop gesproken :?


Ik vind het tevens niet raar dat Nokia zo groot marktaandeel heeft gekregen. De andere partijen maakte amper reclame voor hun diensten. HTC heeft het moeilijk om in het algemeen hun hoofd boven water te houden en Samsung promoot alleen maar Android devices (al gaat het daar ook niet zo geweldig te laatste tijd).

[Reactie gewijzigd door vali op 1 september 2014 13:31]

Texamicz heeft het juist over de Chinese markt waar de Google app suite volgens mij veel minder een rol speelt. Gebruikers daar willen bij hun Chinese app stores, de Play store is veel te westers gericht.

Misschien kan Microsoft daar met een Chinese deelverzameling shop toegevoegde waarde bieden door veiligheid te bieden tegen malware. Maar of dat voldoende is durf ik niet te zeggen.

Ik vraag me af of Microsoft in die regio alternatieve shops of sideloading toe gaat laten. Dat lijkt mij tenminste de enige manier om daar echt voet aan de grond te krijgen, hoe groot de nadelen verder ook zijn.
Dat weet ik niet? Er is toch maar 1 store op de Windows Phone of lieg ik?
Nooit de OEM fabrikanten gezien die buiten Google om spelen? Die zijn waarschijnlijk het tienfout van de onbekende WP OEM's die nu opkomen.

Er is een behoorlijke onderstroom markt met Android apparaten zonder enige vorm van Google diensten. En dat vergeet jij. Dit is geen onzin die ik loop te verkondigen maar enkel gewoon realistische informatie.

Wat ik hierbij mee wil zeggen is dat Windows Phone automatisch Microsoft diensten meelevert en bij Android is dat niet altijd het geval. Het westen heeft praktisch altijd Google diensten op Android. Hierbij heb je het westen waarbij je Android eigenlijk wel naast Windows Phone kunt zetten qua mee leveren van services.

Maar China en algeheel Azië is een heel ander verhaal. Dit kun je alleen maar beamen als je er überhaupt ooit bent geweest. De mensen met veel geld in HongKong bijvoorbeeld hebben een iPhone vanwege de status. Status is zeer belangrijk. De mensen mensen die niet zoveel geld hebben hebben praktisch altijd goedkope telefoons waarbij geen Google diensten geleverd worden. Natuurlijk zetten ze er vaak illegaal de Play Store op en downloaden massaal illegale APK bestanden.

Maar ga je daar Windows Phone verkopen zijn ze verplicht de diensten van Microsoft af te nemen waarbij veel fabrikanten tegenwoordig ook gewoon Android telefoons leveren met complete chineese diensten. O.a. Baidu wil hier graag een flinke vinger in de pap op basis van Android.

Maar goed als jij realisme een synoniem vindt voor biased informatie.. Kan ik niet veel aan doen.
Je kan je bias verbloemen, maar dat gaat niet meer. Je zal als het uitkomt altijd de boel zo verdraaien (in een WP negatieve nieuwsartikel bijvooreeld) dat het in het voordeel van Android uitvalt. En zo kunnen wij tweakers niet goed de waarde van je reactie inschatten. Ook niet als die wel van waarde is. Bad karma :)
Hoe lang deze exclusief US wordt is maar de vraag?
http://www.gsmarena.com/i...i_certified-news-9488.php

qua batterijduur geldt dit ook niet voor alles (bv al niet voor games)

http://www.engadget.com/2...tc-one-m8-windows-review/
Bedankt voor het artikel, ik zie dat inderdaad Asphalt 8 en Frozen Free Fall zijn getest. Zelf heb ik helaas geen tijd voor games op mijn Lumia 930.
De m8 komt trouwens wel standaard al met wp8.1 update 1. Die update zorgde bij mijn lumia 930 wel weer voor een betere batterijduur.
Met mijn lumia 930 heb ik na een dag op werk(als ik niet op werk zit is het wel beduidend minder) 70~80% over, dat is een beduidend beter dan mijn 920.
Ik ram hem met gemak naar 30% ben er eigenlijk niet zo tevreden over.... De accuduur dan he :P

Speel geen games oid.
Ha ha ha wat een vergelijking dit, er zijn niet veel merken die veel windows toestellen maken. Nokia heeft het speelveld grotendeels voor zichzelf op windows phone gebied.
Het wordt pas interesant als alle merken net zoveel windows phone varianten uit zouden brengen.
Eigelijk zegt dit verhaal alleen maar dat andere merken nog niet zoveel zien in windows phone. Meer concurentie zou welkom zijn.

[Reactie gewijzigd door marc64 op 1 september 2014 10:41]

Anoniem: 145867
@marc641 september 2014 13:04
De eerste golf Windows Phone van de grote OEM's was puur een test of de markt er ook zin aan heeft.
Praktisch alle OEM's hadden verlies geleden op de Windows Phone en zien het gewoon niet zitten.
Juist ja, daarom zijn er flink wat bijgekomen. De bedrijven die geen winst maakte hadden hun visie gewoon niet goed op orde. Als je namelijk geen (goede)reclame maakt voor je product, moet je niet raar vinden dat het niet verkoopt.

Dat er flink wat bedrijven bij zijn gekomen heeft er voornamelijk mee te maken dat bedrijven nu onder de 9 inch, gratis wp8.1 op hun devices kunnen aanbieden. Android mag misschien gratis zijn, maar met Google services en daarbij patenten die ze moeten betallen aan bedrijven x,y, en z (Want ja Google doet dit niet voor ze), is Android nu duurder voor ze.

Ben erg benieuwd hoe toekomstige ontwikkelingen eruit komen te zien. Hopelijk wat gunstiger voor Microsoft, Apple en andere niet android OS-en. Google wordt in mijn ogen veels te groot en heeft hierdoor teveel praatjes gekregen.

[Reactie gewijzigd door vali op 1 september 2014 14:22]

Hij heeft het over de eerste golf van WP toestellen, die met WP7 dus. Toen was het platform helemaal nieuw en het eco systeem nog vrijwel niet bestaand. Je kan dan reclame maken wat je wil, mensen prikken er dan makkelijk doorheen. Men moest het toen hebben van de early-adopters. Mensen waarvoor het niet zo erg was dat er geen Whatsapp was, of geen nu.nl app. Met de komst van WP7.5 werd het een stuk beter, alleen heeft het platform een klap gekregen toen bleek dat je niet vanaf WP7.5 naar WP8 kon upgraden en dat er nieuwe hardware gekocht moest worden. Heel wat mensen zullen toen afgehaakt zijn. Ik kan me best voorstellen dat van de eerste lichting WP7 toestellen niet veel verkocht werden en dat je dan makkelijk verlies gaat draaien als fabrikant.
Jij verstaat wp7 als de eerste geloof, maar dat staat er niet. Je kan ook wp8 als eerste golf zien (gezien het daar niet meer op de CE kernel draait).

Tevens heeft het wel zin om reclame te maken bij een nieuw product. Android is namelijk ook niet groot geworden als Samsung niet zoveel geld erin had gestoken. De normale consument keek 4 jaar geleden niet (want over zo lang geleden praten we), niet zo super erg naar apps aantallen en helemaal nog niet over aantal processoren, resolutie en ram geheugen.

Dat het support gestopt is bij de wp7.8 lijn heeft geen gevolgen gehad dat de grote massa geen wp ging kopen, bij android is het namelijk dood normaal dat een smartphone na een jaar al geen support krijgt. Windows Phone ging pas echt verkopen toen Nokia met goede budget telefoons op de markt kwam en dat is in Europa ook goed te zien. Meerdere landen komen ze al aardig in de buurt van IOS.

[Reactie gewijzigd door vali op 1 september 2014 15:13]

Volgens mij stopt Samsung pas veel geld in Android sinds 2.3 ofzo. Voor Android 1.6 maakte Samsung volgens mij niet zo heel veel reclame.
Het marktaandeel van Android was rond 2.3 ook niet zo super groot. Ze begonnen pas echt groot te worden toen ze groter werden op de tabletmarkt.

[Reactie gewijzigd door vali op 1 september 2014 15:39]

Het eerste golfje. De echte golf moet nog komen.
En over winst/verlies kun je slechts gissen. Dat weet je niet. Mischien hebben ze geld gekregen van MS. Misschien waren de investeringen heel laag en hoefden ze maaar weinig te verkopen. Marketing gelden zijn al niets of heel weinig geweest.
En wat ik doe is gissen, net als wat jij doet ;)

Trouwens, onder andere de HTC One M8 for Windows is inmiddels uitgebracht. HTC kun je dus al wegstrepen.
Windows Phone is gratis als je toestel een scherm heeft dat kleiner is dan 9 inch.
http://www.theverge.com/2...s-with-screens-under-nine
Nee, dit is gewoon een logisch gevolg van de marketing campagne van Nokia (nu MS Mobile) en het leveren van toegevoegde waarde voor het toestel in de vorm van nuttige (!!!) apps. Als iemand een Windows Phone toestel gaat kopen zou die wel echt gek zijn om niet een van de lumia's te nemen.
Nee, Nokia krijgt toegang tot meer API's (nieuws: Huawei: Microsoft trekt Nokia voor bij aanpassingen aan Windows Phone) , ze hebben miljoenen van MS gekregen voor het ontwikkelen van toestellen en voor marketing. Kan ook best zijn dat ze in het begin minder licentiegelden hoefde te betalen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 16328 op 1 september 2014 10:56]

OEM's zijn daar dol op... Not.

Het is totaal geen wonder waarom OEM's afstand nemen van de praktijken van Microsoft. Nokia kopen was de doodsteek voor Windows Phone te leveren aan OEM's.
Samsung maakte de ATIV S enkel onder druk.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 1 september 2014 12:36]

Als MS Nokia niet zou hebben gekocht, dan zou dat een grotere doodsteek voor WP zijn geweest. Immers, Nokia had grimmige financiële problemen terwijl het marktaandeel 95% van de WP-markt bedroeg/bedraagt.

Kortom, MS als OEM is niet ideaal, maar gegeven de omstandigheden de minste van twee kwaden. ;)

Sidenote: Samsung maakt de Ativ S niet onder druk, maar vanwege een strategische positie. (lees: het doet minimale effort om de overeenkomst met MS te honoreren).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415735 op 1 september 2014 13:11]

Dat doen ze helemaal niet. Heb je de lijst van WP81 OEMs gezien? Misschien je Google glasses eens afzetten :)
Heb de OEMs inderdaad gezien ja. Handje vol modellen voor 2014. Bijna allemaal gebaseerd op de Snapdragon 200
MSM8212. Puur voor de Low-End markt wat niet per definitie slecht hoeft te zijn. Echter zullen deze merken in nog geen 4 jaar op onze markt verschijnen. Enkel in India en dergelijke in landen waar Android over de 90% marktaandeel heeft. Nog lastiger als in het westen!
En toch op de Microsoft WP81 OEM lijst staan. Dat zegt ons meer als wat een tweaker met Android bias roept ;) Maar je mag hier zeggen wat je wil hoor :)
Minder licentiegelden vertalen over het algemeen niet direct in meer verkopen, maar in meer opbrengst. Tenzij het verschil zodaning groot is dat de prijs er echt stevig door wordt beïnvloed (lees 50E meer bijv.).
Meer toegang tot verschillende API's zal ook zeker hebben meegeteld, maar als de consument al aan Windows Phone denkt dan zal het eerder zijn aan de lumia's dan welk ander toestel dan ook. En dat komt gewoon door reclame campagnes. Ik heb van geen enkel ander merk de bushokjes vol zien staan of reclame op de televisie gezien ;) (en dat is dan inderdaad indirect weer door de grote bijdrage van MS die Nokia heeft gekregen om Windows Phone exclusief te gaan gebruiken en niet in de Android/Meego/Maemo boot mee te varen)

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 1 september 2014 12:40]

Nee, Nokia krijgt toegang tot meer API's (nieuws: Huawei: Microsoft trekt Nokia voor bij aanpassingen aan Windows Phone) , ze hebben miljoenen van MS gekregen voor het ontwikkelen van toestellen en voor marketing. Kan ook best zijn dat ze in het begin minder licentiegelden hoefde te betalen.
Nokia = MS, MS = Windows, dus lijkt me logisch dat ze er meer bij betrokken zijn en dus ook eerder toegang hebben. Net als Toyota gaat klagen over dat andere merk eerder toegang heeft tot zijn eigen ontwikkelde onderdelen die Toyota wilt kopen van dat merk om te gebruiken in hun eigen auto's.

En ze kregen inderdaad miljoenen wat is daar op tegen? Nokia is nu zelfs onderdeel van MS dus kunnen ze geven wat ze willen, al pompt MS zijn laatste dollars in Nokia is hun keuze.

Word pas kwalijk als Windows dominante positie zou hebben, nu is er niks aan de hand, ze lopen hoogsten zichzelf in de weg, MS heeft andere merken harder nodig dan die merken MS nodig hebben op dit moment.
Nokia = Microsoft. Of wist je dat nog niet?
Nee, de reden waarom je als off-topic / ongewenst wordt aangemerkt is omdat je een flame/troll maakt richting Microsoft. Want dat is de naam van het bedrijf, afgekort met MS. Als jij van mening bent dat ze te veel geld vragen voor hun producten moet je onthouden dat je neit verplicht wordt om hun producten aan te schaffen.
" Als jij van mening bent dat ze te veel geld vragen voor hun producten moet je onthouden dat je neit verplicht wordt om hun producten aan te schaffen."

Probleem is juist dat dit bij aanschaf van een PC de afgelopen 20 jaar dagelijkse praktijk was.
En zelfs nu loop je het risico dat een fabrikant met Android of Chrome nog vage patent afdrachten aan MS moet doen.

En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat zelfs in het onderwijs al jaren eenzijdig MS WIndows en Office wordt gepromoot onder het mom van ICT, als of er geen andere systemen bestaan!

Fijn dat MS op de smartphone en tablet geen rol van betekenis speelt.
Worden we op termijn toch van de wanpraktijken van Microsoft verlost.
Als je nou stopt met het M$ te noemen. Het zorgt er niet voor dat ik je serieus kan nemen omdat je voor de argumenten uit al laat weten hoe je over microsoft denk. Daarbij is het gewoon kinderachtig.
Even los van je later bijgestelde argument. Ik denk dat de meesten reeds afhaakten bij het kinderachtige dollarteken in de naam.
Mogen we nu ook G👀 gl€ zo schrijven?
Toch grappig om te zien dat een toestel wat op Tweakers slechts als bovengemiddeld beoordeeld wordt (de Nokia Lumia 520) maar liefst een marktaandeel van 30% procent van alle WP smartphones heeft. De prijs is voor de meeste consumenten veel belangrijker dan de specs.
Nee hoor. Heel veel toesteltypes van Nokia zijn in veel landen gewoon niet te koop. En daar komt bij dat Nokia gratis de navigatie app HERE Drive bij de toestellen leverde. Ik heb een HTC 8X en moest daar 40 euro voor neertellen. Tegenwoordig is HERE Drive gratis voor alle merken.

Dat is nou eenmaal het allergrootste nadeel van Windows Phone: bijna nergens verkrijgbaar. En dat geldt voor meer producten van Microsoft. De Xbox ONE is in maar 13 landen verkrijgbaar en de Surface PRO 3 in iets van 26 landen.

En Nokia levert ook veel extra apps en software bij de telefoons. Terwijl een HTC niet verder komt dan een klokje of zaklantaarn app. Nou, dan is de keuze vrij eenvoudig om voor een Nokia te kiezen lijkt mij.

Die andere merken zijn gewoon dozenschuivers.
Nokia is juist erg goed verkrijgbaar in veel landen

In Zuid Oost Azie kun je overal Nokia Lumia's kopen. Mijn vrouw heeft een paar weken geleden hier (Laos) nog een Lumia 630 dual sim gekocht.

Of dat betekent of ze ook veel verkocht worden is natuurlijk een andere vraag :P
Gebruikservaring is belangrijker dan specs.
Daarin scoort de 520 best aardig in zijn klasse.
Komt ook wel denk ik omdat als je een echt betere Windows Phone wil je een stuk meer uit moet geven. Ik vind dat er niet echt opties zijn van tussen de 200 en 300 euro.
Waarom weet een advertentieplatform op welke toestellen zijn advertenties worden getoond?
Omdat een advertentieplatform honderden variabelen verzamelt van mensen, om zo effectief mogelijk reclame te kunnen maken.
Telefoon-id, telefoon resolutie, etc zijn daar ook onderdeel van.
Omdat juist een advertentieplatform 'moet' weten om welk toestel het gaat om zo de juiste weergave van de advertentie te kunnen tonen. Weergave van de advertentie hangt af van het OS, resolutie van het scherm, weergave van de browser etc.

Adverteerders die hoge prijzen betalen voor advertenties die verkeerd worden weergeven worden ze ook niet blij van.
Profiling. Iemand met een goedkope smartphone zetten ze advertenties voor van discounters en iemand met een dure telefoon van luxe premium dingen (of van leningen en andere financiele diensten).
Is dit een verrassing dan? Het is toch algemeen bekend dat bijna geen enkele andere merken zich op moment focussen op WP-toestellen? HTC heeft al jaren geen WP toestel meer in europa gehad, Samsung niet, Huawei heeft de laatste project stop gezet...
Nokia heeft goed werk geleverd met WP-toestellen, de extra apps die ze er bij leveren zoals alle Here-diensten van Nokia maken elke andere WP opties bij voorbaat een minder goede keus dan een Nokia.
Wel typisch om te zien dat de 520 veruit het grootste aandeel heeft.
Anoniem: 372172
@PieterO1 september 2014 10:44
Ik heb 2 Nokia Lumia 520 toestellen in gebruik en ze voldoen prima.
Anoniem: 601896
@PieterO1 september 2014 10:46
Wel typisch om te zien dat de 520 veruit het grootste aandeel heeft.
Logisch. Het is het goedkoopste toestel. De meeste bang4buck.
En onder de 100 euro, is het alternatief,een android toestel dat een stuk mindere gebruikerservaring geeft.
Jaren? Juist ja. ocharm 1 jaartje, en Nokia heeft dat goed gezien gehad. Ik ben van Lumia 900 naar een Samsung Ativ S gegaan, en terug naar Lumia 925. Het is gewoon een beter product in zijn geheel (bouwkwaliteit, ...). Voor de rest waren dat goede toestellen, maar als de bedrijven niet willen investeren in een mogelijke toekomst, blijft men achteruit gaan. Zie de flagships van Samsung bijvoorbeeld. Altijd maar het zelfde...
Dat gaat ze uiteindelijk ook de kop kosten. Ze luisteren niet naar hun klanten. Mensen willen de rommel van samsung eraf en een lichtere schil. samsung doet nog altijd precies het tegenovergestelde. En nu vallen de verkopen tegen en worden verwachtingen niet gehaald.

Als ik dat lees laatst op tweakers dan krijg ik een dejavu naar de tijd van nokia met symbian. Die deden exact hetzelfde. Waande zich onsterfelijk want iedereen had symbian. Samsung doet precies hetzelfde nu. Uiteindelijk gaan mensen over op een ander alternatief en stort de markt van samsung in. Ik hoop voor hun dat ze op tijd wakker schudden. anders zie ik het somber in voor samsung. Ik heb een note 2 en ben zeer tevreden over het ding. De accu is voortreffelijk en het ding is snel voor wat ik ermee doe. Maar ook ik irriteer me rot aan de lelijke touchwiz schil en die tientallen samsung apps waarvan ik sommige niet kan uitschakelen. Ik wil gewoon een standaard android versie op mijn toestel... Ik ben erg benieuwd wat voor troep ze weer op de note 4 gaan zetten! En ook hoeveel nieuwe gimmick features waar je niks aan hebt er weer op het toestel komen.
Zelf gebruik ik na een HTC 8S te hebben gehad ook alleen nog maar Nokia toestellen. Laatste 2 waren de 820 en nu de 925. Altijd met veel plezier. Vind het top toestellen maar blijf het jammer vinden dat er weinig/geen andere bedrijven concurreren op de markt van WP-toestellen.
Opvallend dat de Lumia 720 op de vierde plaats staat met een marktaandeel van 5,7%, de Lumia 800, ook al bijna drie jaar oud, zorgt ervoor dat het totale WP7 aandeel (dat hier wordt geteld) uitkomt op 9,4%.
M.a.w. zijn 2 WP7 modellen met al wat jaren op de teller voor 10% van de getoonde advertenties verantwoordelijk...
Modellen als de 620, 720 en 925 kan je dus best een flop noemen... Deze werden gelanceerd met WP8 (groot voordeel t.o.v. 7.5) én mochten een groeiende WP8 markt betreden... En toch niet over de Lumia 800 en 710 kunnen wippen... Dat toont toch een beetje het gebrek aan populariteit aan...

Wél goed om te zien dat een jong model als de 630 al aan 3,5% van de WP8 markt zit. Hopelijk kan dit model een nieuwe markt aanboren, samen met de verdere range Lumia's die er deze week aankomen. Eindelijk wordt dat gat gevuld met de 730 en 830.
De 925 is een opvolger van de 920 is is nog niet heel lang uit. De 920 zie je dan ook wel terug in de lijst.

De 520 is gewoon een heel goed toestel voor die prijs en de 620 kost meer en levert niet heel veel extra's op. Hetzelfde geld voor de 720 en 820, de 820 is maar net iets duurder maar wel completer waardoor de 720 minder verkoopt.
Tevens zijn er veel meer toestellen bijgekomen die net een ander nummer hebben maar wel ongeveer dezelfde telefoon zijn, waardoor de aantallen vertekenen.
925 was niet de opvolger van de 920. Het was eigenlijk een 920 in een ander jasje. Hardware was gelijk, alleen de opslag was gehalveerd.

Eigenlijk is het best logisch dat de duurdere modellen niet zo goed lopen. Je hebt vrijwel dezelfde ervaring als op een goedkoper model en heel veel mensen hebben een 920 of 820 gekocht toen deze net uit waren en zien geen reden om iets nieuws te kopen. Zo ook ik. Ik zie het nut niet zo in om mijn 920 in te ruilen voor een 930.
Ik ben ook benieuwd wat de 530 gaat doen als deze goed beschikbaar is.
AdDuplex meldt verder nog dat de HTC One (M8) for Windows is waargenomen bij diverse Amerikaanse providers, maar nog nergens anders ter wereld. Dat wijst erop dat de fabrikant het toestel nergens anders wil uitbrengen: de Benelux-divisie heeft in elk geval geen plannen voor een release in Nederland of België.
Dit doet mijn hartje zeer.. Ik was me stiekem wel aan het verheugen op dit toestel.
Je kunt natuurlijk altijd proberen de GSM versie (die dus compatibel is met de NL netwerken) te importeren via eBay o.i.d. :)
Met andere woorden: vrijwel geen enkele andere fabrikant ziet hier brood in?
Nee. Er staat in het artikel: De talloze Chinese en Indiase fabrikanten die afgelopen maanden Windows Phone-toestellen hebben uitgebracht

Dus, m.a.w. niemand wil hardware van een andere fabrikant.
Anoniem: 16328
@GerCor1 september 2014 10:59
LG, Samsung en HTC, de belangrijkste fabrikanten, zien geen brood in WP. Het is een logisch gevolg doordat Nokia volledig is overgenomen door MS en Nokia op allerlei gebieden al werd voorgetrokken. Daarnaast richten de eerder genoemde fabrikanten zich liever op hun core business en dat is Android telefoons ontwikkelen.
Eigen schuld dikke bult. De windows phones die Lg en Samsung gemaakt hebben waren achterlijke constructies.

HTC is de enige die naast Nokia eervolle Windows Phones kan maken. De HTC W(one)8 komt eraan als high-end model.

Het marktaandeel wordt bepaald door de meerdeheid. En die durven niet over te stappen door miskennis.
Het marktaandeel wordt bepaald door de meerdeheid. En die durven niet over te stappen door miskennis.
Dat is puur een menig van jouw en een onderschatting van de kennis van anderen.

De mobile telefoon is het eerste device waar mensen een vrije keuze in hebben, heel anders dan de PC waar Windows door de strot van de consument geduwd wordt.
De consument vind de alternatieven duidelijk beter.
Waar jij duidelijk een hekel hebt aan windows op pc zien andere dit duidelijk anders. Je spreekt jezelf tegen door enerzijds te zeggen dat mensen bij smartphones duidelijk kiezen voor betere alternatieven maar dit op pc volgens jou niet kunnen. terwijl er zeer zeker andere alternatieven zijn op pc blijkt toch dat windows op de desktop nog altijd superieur lijkt te zijn.

Dit is ook logisch want er is op wellicht iOS na geen enkel alternatief wat zo gebruiksvriendelijk is als windows. (kijkend naar de gros van de mensen die er geen verstand van hebben en niet ellen lange codes willen typen in een terminal van Linux om iets voor elkaar te krijgen)

Begrijp me niet verkeerd ik heb heel wat versies van linux Ossen geprobeerd maar niets haalt het bij windows. Linux schillen zien er altijd uit als een bij elkaar geraapt zooitje iconen met vreemde menus en mappen structuren.

Dus waar android gewoon meer te bieden heeft op een smartphone heeft windows dit op een desktop. Er wordt al lang niets meer door je strot geduwd. games komen al steeds meer uit voor Linux en iOS office pakketten en alles wat je maar nodig hebt voor je werk is gewoon te gebruiken op de alternatieven platformen. En toch blijven particulieren bij windows.... ze zullen dan toch wel iets goed doen.

Dat jij een hekel hebt aan MS betekend niet dat iedereen die mening deelt.
Anoniem: 112442
@sygys1 september 2014 11:56
Waar jij duidelijk een hekel hebt aan windows op pc zien andere dit duidelijk anders.
Kun je dit aantonen, er is volgens mij nog nooit enig bewijs geleverd dat mensen bewust voor Windows op de PC kiezen.
Je spreekt jezelf tegen door enerzijds te zeggen dat mensen bij smartphones duidelijk kiezen voor betere alternatieven maar dit op pc volgens jou niet kunnen. terwijl er zeer zeker andere alternatieven zijn op pc blijkt toch dat windows op de desktop nog altijd superieur lijkt te zijn.
De consument krijgt als hij een merk PC koopt al standaard Windows geleverd. Hij/zij wordt de keuze al opgedrongen. En ja de consument kan een alternatief OS gebruiken daar heeft deze geen behoeft aan. Als er standaard een Linux variant op de geleverd zou worden zou het gros van de mensen dit ook gewoon blijven gebruiken puur om de zelfde reden.
De meeste mensen zijn gebruikers, ze hebben geen behoefte aan installeren e.d.
Begrijp me niet verkeerd ik heb heel wat versies van linux Ossen geprobeerd maar niets haalt het bij windows. Linux schillen zien er altijd uit als een bij elkaar geraapt zooitje iconen met vreemde menus en mappen structuren.
Wat een onzin, KDE heft behoorlijke overeen komsten met de menu structuur die Windows t/m 7 ook gebruikte. En ze waren de eerste die een applicatie search hadden in het start menu.
Dus waar android gewoon meer te bieden heeft op een smartphone heeft windows dit op een desktop. Er wordt al lang niets meer door je strot geduwd. games komen al steeds meer uit voor Linux en iOS office pakketten en alles wat je maar nodig hebt voor je werk is gewoon te gebruiken op de alternatieven platformen. En toch blijven particulieren bij windows.... ze zullen dan toch wel iets goed doen.
Zie boven wordt als koppelverkoop verkocht.
Dat jij een hekel hebt aan MS betekend niet dat iedereen die mening deelt.
Wie zegt dat ik een hekel aan Windows heb. Mijn opmerking kwam voort uit de huidige stand van Windows Phone.
Het is heel duidelijk dat de klant liever iets anders wil.
Kun je dit aantonen, er is volgens mij nog nooit enig bewijs geleverd dat mensen bewust voor Windows op de PC kiezen.
Bij deze lever ik jou het bewijs, want ik ben zo'n mens. Ik kreeg Windows niet er bij in de winkel, want ik bouw mijn PC zelf uit losse componenten. Tevens ben ik wel een IT-er met ruim genoeg kennis om bv. Linux te gaan draaien, maar dat wil ik niet.

Voor wat betreft 'wat de klant wil' in mobiel OS land is dat voor verreweg het grootste gedeelte van de markt toch imago. Waar een aantal jaren geleden veel Apple werd verkocht omdat dat een hip, modern, statusbrengend imago had is het tegenwoordig bijna allemaal Android, want 'al mijn vrienden hebben het ook' en ze willen App X waar iedereen het over heeft kunnen gebruiken. Begin in een telecomwinkel over security features, OS update support of open source drivers voor mobiele hardware en men kijkt je schaapachtig aan. (Het gebrek aan) kennis van consumenten komt er bijna niet aan te pas.
Het bewijs mis ik in deze post.
Hij zegt:
Kun je dit aantonen, er is volgens mij nog nooit enig bewijs geleverd dat mensen bewust voor Windows op de PC kiezen.
Ik lever dat bewijs omdat ik uit eerstehands ervaring meedeel dat ik zo'n persoon ben. 'Die mensen' bestaan dus wel. Of wil je een handtekening onder mijn posts, of dat ik het onder ede voor een rechtbank verklaar?
Ik vermoed dat hier niet wij tweakers wordt bedoelt, maar mensen in de vorm van de gemiddelde consument.
OSX pc's en laptops met linux of Chrome OS liggen ook gewoon in de winkel dus zover ik weet kiezen mensen wel degelijk bewust voor windows.
Nee, een computer komt vrijwel altijd standaard met Windows, er is vaak geen keuze voor een ander besturingssysteem.
Als het niet zo closed source was, dan was ik al helemaal overgestapt en ik kan het.niet op mijn galaxy note 2 duos zetten en heb geen geld om een andere telefoon te. kopen :)
De samsung Ativ is los van de bluetooth problematiek een fantastisch toestel.
O, en daarom komt HTC nu met een nieuw toestel? Staat ook in hetzelfde artikel. Maar goed, ik heb het artikel niet geschreven. Ik wees alleen even op het: talloze andere fabrikanten.

[Reactie gewijzigd door GerCor op 1 september 2014 11:12]

Waarom staan ze dan op de WP81 OEM lijst van Microsoft? Je weet wat er gaat komen met WP81 en de lagere OEM eisen? Nope.
Ik denk dat je op korte termijn, een veelvoud van goedkope chineze, en Indiase telefoons op de markt zult zien verschijnen doordat voor het os niet meer betaald hoeft te worden.

En dat is prettig. Want zeker in het budget-segment heb je een vloeiendere ervaring op Windows Phone en Blackberry dan op het wat zwaardere android.
Ik vraag het me af. Huawei bijvoorbeeld heeft onlangs nog aangekondigd juist géén WP-toestellen meer te willen maken.
blijkbaar. Al licht dat vooral aan het feit dat ze geen hele zooi aan bloatware kunnen meeleveren denk ik. Gezien dit op WP8 makkelijk te verwijderen is. Daarnaast is het voor de grote fabrikanten niet aantrekkelijk (samsung doet het prima op android) dus die branden zich er niet aan(naast de Ativ S, waar ook geen enkele reclame voor gemaakt is).

Voor de spelers die het lastiger hebben zou het volgens mij een goede optie zijn. HTC zou er denk ik zeker baat bij hebben. Sinds Windows phone veel minder krachtigere hardware nodig heeft om soepel te blijven draaien, kan je de telefoons goedkoper maken en dus meer winst maken of goedkoper in de markt zetten (meer volume.) Gezien o.a. HTC het kwa aantallen niet goed doet op Android, is wedden op meerdere paarden geen slecht plan.
Nee, een betere vertaling is: "Geen enkele fabrikant buien Nokia heeft er moeite in gestopt". Want geef nu toe, Huawei's W1 en W2 waren geen toppers in reviews, en net als HTC en Samsung hadden ze eigenlijk alleen maar aandacht voor Android. Ik heb van Nokia, HTC, Huawei en Samsung advertenties gezien, op TV, op straat, op papier, etc. Maar behalve Nokia, nog nooit een Windows Phone advertentie.

Ondertussen zijn er 17 OEMs bezig met Windows Phone en hebben al een toestel aangekondigd (of aangekondigd dat ze een toestel zouden gaan aankondigen) en zijn er nog eens 5 die door Microsoft zijn bevestigd maar nog niks hebben aangekondigd.
Dat denk ik ook ja....
En volgens mij maakte Nokia alleen nog Windows 8 smartphones. Windows 8 heeft een markt aandeel van 2,5% ofzo? Dus Nokia heeft 2.4% van de smartphone markt in handen?

[Reactie gewijzigd door NBK op 1 september 2014 10:38]

Windows Phone 8 niet windows 8 ^^
Ehh de bron heeft het toch echt over Windows PHONE 8 en niet Windows 8. Dat je het er niet telkens bij zet mag je doen, maar Windows 8 is absoluut *niet* hetzelfde als Windows Phone 8 en dat maakt jouw reactie echt feitelijk onjuist.

*edit* ..... :O

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 1 september 2014 15:57]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee