Foto's tonen nieuwe versie iPad Air met dunner scherm

Er zijn afbeeldingen opgedoken van onderdelen die vermoedelijke toebehoren aan een nieuwe versie van Apples iPad Air. Daarop is te zien dat het apparaat een dunner scherm krijgt, waarschijnlijk met als doel om de tablet een dunnere behuizing te geven.

De afbeeldingen zijn gepubliceerd door de Nederlandse Apple-fansite One More Thing, die stelt bronnen te hebben in de Chinese onderdelenhandel voor iOS-apparaten. Op de foto's is een paneel te zien dat dezelfde afmetingen zou hebben als de huidige iPad Air. Het verschil is dat de lcd-laag is opgenomen in het glas van het paneel, om het geheel dunner te maken. Dat zou de nieuwe iPad Air een dunnere behuizing kunnen geven.

Verder is er geen nieuwe informatie bekend geworden over de eventuele nieuwe versie van de iPad Air. Daardoor is nog onzeker of deze daadwerkelijk dunner wordt dan zijn voorganger: het is ook mogelijk dat Apple de extra ruimte binnen de behuizing gebruikt voor het bergen andere componenten.

Waarschijnlijk brengt Apple een nieuwe versie van zijn iPad Air ergens in het najaar uit. Vorig jaar kondigde Apple in oktober nieuwe tabletmodellen aan, net als het jaar daarvoor.

Door RoD

Admin Mobile

19-04-2014 • 10:46

191 Linkedin

Reacties (191)

191
159
87
0
0
21
Wijzig sortering
Dunner scherm hoeft niet persé een dunner apparaat op te leveren. De zelfde dikte houden en meer accu erin zou ook een mogelijkheid zijn. :)
Apple houdt meestal minimaal 2 jaar dezelfde design aan.

Dus ga er maar vanuit dat de dikte en vormgeving hetzelfde zal blijven.
Het klopt zeker dat Apple meerdere generaties gebruikmaakt van hetzelfde industriële design, maar desondanks waren de iPad 3 en 4 aanzienlijk dikker en vooral zwaarder dan iPad 2, vanwege de grotere accu om de toegenomen energiebehoeftes van het Retina display en A5X SoC te compenseren.

De iPad Air verdiende z'n nieuwe naam dankzij het afgeslankte design, dat mogelijk werd dankzij dunnere componenten in ondermeer het touch screen en verminderde energieconsumptie van dit scherm en de A7 SoC. Alles bij elkaar genomen, mag er zeker gesproken worden van enige innovatie.

Het is inderdaad waarschijnlijk dat Apple hetzelfde design weer toepast in de iPad Air 2, maar dat betekent niet dat de dikte hetzelfde hoeft te blijven. Als ze de tablet ook maar enigszins dunner en lichter kunnen maken, zonder de accuduur te verminderen, reken maar dat Apple dat doet (en trots zal melden tijdens de onthulling).
Ik vind zelf dat Apple de accuduur wel goed op orde heeft.
De accuduur van de iPad 1 is vanaf de iPad 1 al 10 uur gebruikstijd en een maand standby tijd. Denk dat ze daar pas verandering in brengen als ze een goede sprong voorwaarts kunnen maken. Denk dat er in de andere gevallen gewoon een klein beetje van de dikte wordt afgesnoept.
Vind het jammer dat ze nog steeds niet naar 16:9 of 16:10 gaan, op m'n Surface RT werkt dat heerlijk, en de meeste droids zitten er ook al op. Geen problemen met documenten, maar films/media gaan er een heel stuk beter mee om.
Tja en ik vind websites bezoeken in portrait mode dan weer erg fijn, en dan is 16:9/10 niet erg handig...
Ik ook, en ik lees er ook graag op, dus 4:3 vind ik ideaal.

En de zwarte balken bij films storen mij ook niet erg.

Tjeetje, nog dunner, mijn huidige Air geeft al dat gevoel van alleen een glazen plaatje.
Haha zoveel mensen zoveel wensen, ik voor mij zou graag 21:9 hebben .. (Wel graag multitasking zodat ik eventueel 2 schermen naast elkaar kan plaatsen indien gewenst ..
Anoniem: 382732
@Umbrah19 april 2014 11:26
Documenten zijn veelal op A4/A5 formaat en die hebben de een verhouding van 1,41:1, dicht bij 1,33:1 dus. Een 19:9 scherm is dan veel te langwerpig.
Ik weet ook niet goed welke echte vernieuwing ik zou willen zien bij een tablet.

Misschien dat ik hem graag zou willen opvouwen om hem makkelijker mee te nemen. Het apparaat zelf is wel uitontwikkeld. Op het dunner, kleiner, lichter na dan.
Voor de iPad weet ik nog wel wat ontwikkelingen: meerdere accounts met eigen instellingen. Apps naast elkaar kunnen draaien.
Anoniem: 382732
@SunnieNL19 april 2014 11:27
Een tablet is een personal device, meerdere accounts voegen dan niet zoveel toe. Bij mij thuis zijn we ooit begonnen met de iPad 1 voor het hele gezin, maar binnen korte tijd hebben we allemaal onze eigen tablet (niet alleen iPads) omdat dat beter bij het soort apparaat past. Multi-account is prima voor een desktop PC (desnoods nog voor een laptop) maar niet voor een tablet.
Vind ik onzin, waarom is multi-account wel nuttig voor een pc/laptop en niet voor een tablet of smartphone?
Of in ieder geval een gast-account dan.
Multi-account heeft te ook maken met rechten. Dat is misschien een stap te ver voor een tablet. Maar multi-profile zou wel erg handig zijn!
Meerdere accounts lijkt mij ook handig, maar Apple's idee lijkt te zijn: je hebt geen 2e account nodig voor de kinderen, koop hen elk een eigen ipad met hun eigen account...
Dat is niet voor de iPad, maar meer voor iOS.
Dan heb je het toch gewoon over een smartphone... Dunner en lichter begrijp ik nog, maar kleiner
Goede ontwikkeling en zelf denk ik niet dat hij dunner gaat worden omdat de Touch ID er waarschijnlijk ook in komt te zitten en daarvoor is nog wat ruimte nodig.

Wat extra werkgeheugen zo welkom zijn in de volgende. Alhoewel ik zeer tevreden ben over mijn iPad Air merk ik wel dat hij vaak tabbladen in Safari opnieuw moet laden, dat zal overbodig zijn met 2 of 3 gb werkgeheugen ipv 1gb
Android heeft vanwege Dalvik (JavaVM) veel RAM nodig, iOS kan hetzelfde met de helft van het RAM geheugen.

Met meer RAM kun je meer apps en Safari tabbladen in je geheugen houden, maar kost ook meer accu.
Met meer RAM kun je meer apps en Safari tabbladen in je geheugen houden, maar kost ook meer accu.
Dat meer RAM meer van de batterij vergt lijkt me logisch want er zijn meer cellen om te refreshen maar of er nou open tabbladen in staan of niet maakt dan weer niet uit. Pas als de tabbladen in de achtergrond geactualiseerd worden en er wifi gebruikt wordt heeft het aantal open tabbladen invloed op de batterijduur. Ik heb eigenlijk altijd het idee gehad dat de limiet van 11 tabbladen er was vanwege de UI aspecten, dat de tabs niet te klein werden om te kunnen selecteren.

[Reactie gewijzigd door mashell op 19 april 2014 13:32]

De glans van apple is er bij mij wel af. Elke jaar de zelfde marketing truck. Iets dunner iets lichter nou ken het wel. Voortaan neem ik producten van Microsoft.
Dat is toch juist dat wat je wilt als je een iPad Air koopt, hoe dunner en lichter des te beter, zowel voor het gemakkelijkere meenemen als voor het langdurig vasthouden als je er mee bezig bent.

En verder vraag ik me af wat Microsoft de laatste paar jaar voor innovaties op de tablet markt heeft uitgebracht wat hardware betreft? Volgens mij nog minder zelfs, maar je hoeft ook niet ieder jaar een nieuwe tablet te kopen.

Overigens is hiermee ook nog lang niet gezegd dat dit de enige vernieuwingen zullen zijn aan de opvolger van de iPad Air.

En nee ik ben geen Apple fanboy, ik heb zelf eigenlijk helemaal geen iDevices.

edit: @jctjepkema: Dat krijg je ook wel een beetje als een produkt is doorontwikkeld, er valt buiten een hardwareüpgrade naar de laatste technieken verder niet veel aan te innoveren, probeer zelf maar nog iets nieuws te verzinnen wat echt een toevoeging zou zijn daaraan, dat is nog best erg lastig.

[Reactie gewijzigd door i8086 op 19 april 2014 11:40]

Ik ben wel beetje apple fan, maar moet zeggen hun vernieuwing is er van af. Geen echte innovatie meer. en de stap van iphone 3gs naar 4 was groot, ik verwacht niet dat we nog zoiets mee zullen maken.
Zo innovatief vind ik ze niet. De glans was er na de 3gs wel vanaf. Ik heb allerlei IOS producten gehad, en ook van Android. Nu heb ik een tablet met Windows 8.1. Wat een genot is dat, helemaal geen apps nodig en onbeperkte mogelijlheden. sterker qua besturingssysteem vind ik IOS gedateerd. Multitasken is nog steeds een vreemd woord bij Apple.

ontopic:
Echter.... als je een apple fan bent dan word je wel beloond, want de producten van apple zijn mooi en voelen degelijk aan. Ik heb hier de Ipaid air liggen, en ik heb niets dan lof over het design, gewicht, en accuduur.
Hoezo multitasken is een vreemd woord? iDevices kunnen gewoon multitasken hoor, het ligt eraan hoe de app is gemaakt. Neem bijv Navigon, die blijft op de achtergrond gewoon richtingen uitspreken terwijl je zit te bellen/internetten of wat je ook wil doen onder het navigeren (wat natuurlijk niet mag :P )
Dat hangt er maar net vanaf wat je multi-tasken noemt. In pricipe heb je op de iPad slechts 1 app voor je neus en doe je 1 ding tegelijk. Met snap, multi-window ed heb je 2 dingen(of meer) voor je neus en kan je 2 apps tegelijk gebruiken.
Anoniem: 382732
@jctjepkema19 april 2014 11:24
Aangezien geen enkel ander bedrijf momenteel met totaal nieuwe productcategorieen komt kunnen we ook stellen dat de technologische ontwikkelingen gewoon niet ver genoeg gaan op dit moment om met iets echt nieuws te komen. En iets nieuws om het nieuws is nooit een goede reden om iets op de markt te gooien. Daarvan zijn genoeg voorbeelden te noemen uit het verleden.
Met die stelling ben ik het eigenlijk volledig oneens. Verkondingen dat de technologische ontwikkelingen niet ver genoeg op dit moment is naar mijn mening onjuist. Als je bijvoorbeeld ( om er nu maar een op te noemen) kijkt naar project Ara en hoe snel dit momenteel gaat , vind ik niet dat we kunnen spreken over een "plateau" fase. Anderszijds vind ik wel dat je ergens een punt hebben dat het opbieden van specs soms nutteloos kan lijken ,maar op lange termijn leidt dit wel tot evolutie
Ik zou project Ara geen ontwikkeling vooruit willen noemen, eerder een zij ontwikkeling en wellicht een stap terug. We hebben al decennia lang 'modulaire' desktop computers, we hebben al heel lang modulaire laptops, maar de trend is steeds groter dan mensen kiezen voor vrij niet modulaire computers, als je mazzel heb kan je daar nog net het geheugen en de HDD vervangen.

Ik zie het nut van een modulaire telefoon niet voor de meeste mensen. Ik zie het eerder als een nadeel, more points of failure.

We zijn al een tijdje op een technologisch nivea aangekomen waarvan we eigenlijk niet vanaf hoeven, maar vanaf worden gepushed door manipulatie van de tech industrie. Mijn iPhone 4 met iOS6 deed het prima, geen reden om te upgraden naar een sneler iPhone of iOS7, maar door het agressieve pushen van Apple en het op een slaperig moment per ongeluk op OK te hebben geklikt staat er nu iOS7 op mijn iPhone 4, wat geen verbetering is qua snelheid. Spotify werkte prima op mijn iPhone 4, nu ze een 'nieuwe' versie hebben uitgebracht is het trage meuk (slecht programmeer werk imho). Het is een muziek speler en geen grafisch wonder!

Wat ik bv. wel een stap voorruit vind is bv. Oculus Rift, het is natuurlijk geen nieuwe technologie, maar wel technologie die nu wel goed werkt, breed beschikbaar komt en betaalbaar. Hetzelfde wat Apple heeft gedaan met de iPad, daarvoor waren er ook tablets, maar duur en niet bepaald gebruikers vriendelijk en zeker niet overal beschikbaar. Waar ik wel mogelijkheden zie voor ontwikkeling van mobiele tech is bv. integratie met Oculus Rift of Google Glass (of mogelijk daar verdere evolutie van).
'Als je bijvoorbeeld ( om er nu maar een op te noemen) kijkt naar project Ara en hoe snel dit momenteel gaat , vind ik niet dat we kunnen spreken over een "plateau" fase. '

Raar, want projecten als Ara zijn voor mij een primaire indicator dat we geplateaud zijn en dat echt innoveren moeilijk is.
Ara is meer speelgoed dan dat het een probleem voor de gebruiker oplost.
Dat betekent dus dat de markt redelijk verzadigd aan het raken is en dat fabrikanten gaan lopen spelen om de aandacht van de consument nog te trekken.

De smartphone(achtige) architectuur is gewoon min of meer uitontwikkeld en het wordt voor de fabrikanten steeds moeilijker zich te onderscheden.
De markt heeft het jarenlang kunnen doen op hipheidsfactor en exclusiviteit, maar deze klasse devices is nu volledig mainstream geworden waardoor dit niet meer zo goed werkt.
Wat we nu gaan zien is dat de producenten zich in allerlei bochten gaan wringen om toch maar iets 'anders' op de markt te zetten.
En het is wachten op iets echt innovatiefs.
Dat is natuurlijk kijken in een glazen bol. Apple zal zich dit jaar of volgend jaar opnieuw moeten bewijzen met de smartwatch.

Het probleem is echter dat apple het momenteel te goed doet. Echte innovatie vindt vaak plaats als een onderneming niet goed draait, denk maar aan het zware weer waar apple rond 2000 mee zat, bijna failiesement etc.
Alsof andere merken dat niet doen??? Microsoft, Samsung, LG, HTC etc... Iedereen probeert alles dunner te maken.
Apple zal wel moeten want qua gewicht zijn ze door de Sony Z2 tablet al ingehaald.

Je product 'Air' noemen terwijl je niet meer de lichtste bent doet natuurlijk een beetje pijn ;)
1:1 vergelijken qua gewicht is leuk als het gebodene verder gelijk is. In het geval van een iPad Air en een Xperia Tablet Z2 zijn er genoeg verschillen op te merken, dat een direct vergelijk scheefloopt. Vanzelfsprekend laat ik in het midden welke beter past bij de gebruikswensen, want dat verschilt per persoon.
Nou bij samsung en htc worden de telefoons kwa hardware toch elk jaar flink opgeschroeft (oke s5 was een tegenvallertje op dat gebied)
Bij apple ook hoor. Elk jaar weer een krachtiger processor, en geavanceerder dan veel mensen weten. Jammer eigenlijk.

http://www.anandtech.com/...icroarchitecture-detailed
ja maar het verschil in hardware is niet zo groot als bij samsung en htc de galaxy S lijn ging van 1,6ghz naar 2,5ghz (als ik me niet vergis) waar de iphone het met minder moest doen
Je meent dit toch niet echt. Dus als meer Ghz is voor jou het bewijs van de vooruitgang? Voor mij is vooruitgang met hetzelfde of minder meer prestaties leveren, zoals Apple met de A6 en de A7 heeft gedaan.
Wat betreft performance hebben die grote stappen gemaakt.

Cijfertjes, cijfertjes het zegt soms helemaal niks
als die cijfertjes in houden dat hij ook daadwerkelijk sneller is.... kijk maar naar de benchmarks (van de hele cpu)
Die cijfertjes laten mij niet een heel groot gat zien.
Leuk die cijfertjes, maar wat als Apple met de A8 op 1,4 Ghz weer die socket van de concurrent op 2,5Ghz voorbij draaft?
Gaat je verhaal weer niet op en je kan er geen enkele vooruitgang aan meten. Voor mij is echte vooruitgang, meer snelheid op dezelfde of lagere kloksnelheid.

Uiteindelijk gaat het om de performance die de gebruiker krijgt en ik denk dat iedereen die het liefst heeft met minder Ghz's. (minder verbruik en warmte)
De S4 draaide ook op iets van 2.0 ghz, ook meer dan de A6 of A7 processor en toch loopt die laatste en rondjes omheen.
Kortom het hele verhaal van meer Ghz's is sneller en vooruitgang, gaat gewoon niet op. Je ziet het bij de Desktop CPU's en ook bij de mobiele CPU's.
als die cijfertjes in houden dat hij ook daadwerkelijk sneller is.... kijk maar naar de benchmarks (van de hele cpu)
Sneller moet wel enigzins gemeten worden vanuit huidige praktijken, je hebt vrij weinig aan je quad core of zelfs hexacore of noem het maar op in je telefoon als 90% van de apps uberhaupt single threaded is of hooguit 2 cores kan aanspreken.

In dat opzich is de iPhone 5S dus zeker wel sneller, jouw redenatie gaat alleen op als alles in de telefoon alle cores tegelijkertijd aan kan spreken, dit is zelfs in de desktop wereld bij lange na niet het geval.
GHz is één van de factoren die belangrijk zijn voor de snelheid van een processor. Dat de Samsung of HTC processor hogere GHz draait hoeft niet direct te zeggen dat deze ook daadwerkelijk sneller is.
ja maar als we een 1,4ghz cpu gaan vergelijken met een 2,5ghz lijkt mij de winnaar wel duidelijk
Echt niet.

Volgens die redenatie wint een Pentium 4 uit 2002 met 3 GHz van een Core i3 op 1.8 GHz.

Lijkt me niet.
Ga terug naar school! Ook Intel is met hun pentium reeks terug gekomen van de gigaherz race. De 64bits processor van Apple heeft meer interne registers , meer cache geheugen, en uiteraard een uitgebreidere instructieset. Het zelfde is gebeurde met de introductie van 64bit voor x86 processors.

Zeker op singlecore processen is de a7 sneller van de snapdragon. De gpu van de snapdragon is daarentegen weer sneller.

Ga je aub een beetje inlezen.
Jammer dat je direct het woord fanboys erbij moet halen, omdat ze gewoon een valide punt aanhalen.
Maar de S5 zal vast sneller zijn, (al is het gat niet zo groot) maar raad eens wat er later dit jaar gebeurt als Apple A8 socket komt, en over een jaar als Samsung de S6 uitbrengt... raad eens.
Het blijft constant een verhaal van stuivertje wisselen
Feit is wel dat Apple schijnbaar efficiënte software of processor heeft, gezien de lage snelheid waar ze op kunnen draaien.

Het heeft geen zin om op de Ghz's te staren want hoger is bepaald niet altijd beter of sneller.
dat de apple A8 uitkomt houdt niet direct in dat hij sneller is (zal waarschijnlijk wel) maar niet direct
De Iphone 5S ging van 32 naar 64 bits(!) En legde de lat voor fingerprintscan, en dat deed Apple goed aangezien de scanner van de 5S nou niet echt lovende kritieken krijgt......
De s4 was vorig jaar ook al niet lovend ontvangen in de pers en verder hebben alle topmodellen van android gewoon dezelfde processor die bij qualcomm van de plank komt. Niet echt veel bijzonders of wil je het hebben over de hartslagmeter van de s5 en de camera van de htc? Ik lees aardig wat reviews maar daar wordt toch nergens spectaculaire vooruitgang beschreven. Beiden prima toestellen met vooral een uitstekend scherm en een snelle proccessor. Niets mis mee, maar ook nergens verrassend.

Misschien mis ik wat maar kom dan eens met een concreet lijstje.
en wil jij het gaan hebben over de vrijheid van IOS? of van het scherm van de iphone? nog altijd geen hd en wat maakt het mij uit dat er een hartslagmeter op een s5 zit. 1 heeft een iphone al niet en de rest is ook beter dan bij de iphone op de s5 XD

[Reactie gewijzigd door fantafriday op 19 april 2014 18:12]

Apple kiest bewust voor een gesloten iOS, een open iOS is niet per definitie beter dus dat zal een iPhone niet echt beter maken.

En hd?

Wat bedoel je nou eigenlijk?

Hd op zich zegt niks, het gaat om PPI en dat zal wel lager zijn dan de concurrenten maar het is niet zo dat je denkt gadverdamme wat een lelijk beeld.

Ik zou me eerder zorgen maken om de trage touchscreens die Samsung gebruikt, want dat scheelt echt bij het typen van tekst enzo.
nog nooit last gehad van een traag touch screen...
Dat is ook de reden dat Samsung erop bezuinigt.

Omdat de meeste mensen het toch niet merken.

Ik merk het echter wel, het is rete irritant.

Wat ik ook heb gemerkt is dat Android gebruikers veel bugs voor lief nemen, ze doen alsof ze het niet merken of accepteren het gewoon.

Ik heb bijvoorbeeld bij mijn S4 active een hele handige functie dat ik de volumeknoppen als aan/uit schakelaar kan gebruiken voor de zaklamp functie.

Echter werkt dit soms wel en soms niet, heel handig natuurlijk...

Of youtube filmpjes die met de standaard Samsung browser niet werken maar wel met de chrome browser, notabene youtube een website van Google 8)7
Jij gaat straks plezier hebben dat MS de Lumia en Asha lijnen heeft overgenomen :)
Omdat Microsoft Research al een tijdje bezig is met touchscreen lag te verminderen naar <1ms. En ze zijn goed op weg, zaten laatste wat ik las op 10-15ms of iets dergelijks terwijl het momenteel 100ms+ is.

En de eerste toestellen die dat zullen gaan krijgen, zijn MS geproduceerde toestellen. Surface+Lumia (misschien Asha)
Dat wist ik niet.

Maar jan je je voorstellen dat er dus mensen zijn de Samsung de hemel in prijzen terwijl Samsung willens en wetens langzame touchscreens gebruikt?
Ach meeste mensen denken dat de huidige touchscreens 'instant' zijn. Maar komt deels door predictive touch. Zelf vind ik deze predictive touch best vervelend.
Ben zelf wel heel erg benieuwd of MS die tech in de Lumia's gaat stoppen.

http://research.microsoft...eo/default.aspx?id=160670
De vrijheid om rechten van apps aan te passen en te bepalen welke app wel of niet van 3g gebruik mag maken? Dat is namelijk de vrijheid die ik miste toen ik nog een samsung had en ik nu heb met ios.

Tuurlijk. Ik had mijn samsung nootgedwongen geroot en later nog van een instabiele rom voorzien. Leuk, maar dat noem ik geen vrijheid, maar noodzakelijk om zelf controle te hebben.

Maar waar blijft het concrete lijste van verbeterpunten tussen de s4 en de s5 en de oude en nieuwe One. Het is gewoon een speedbump en meer niet. Als je de oude One hebt heb je geen enekele reden om een nieuwe te kopen. Bij samsung heb je zelfs met de s3 geen echte reden. Voor de iPhone geldt iets soortsgelijkhoor. Ik ben niet te beroerd dat te onderkennen. Smartphones zijn al 2 jaar zo goed als uitontwikkeld. Ook bij Android.
Nogmaals. In stock ios kan ik apps toegang tot contacten, lokatie gegevens e.d. ontzeggen. In stock Android gaat dat niet. Daarvoor moet je je telefoon rooten, maar dan heb je geen stock Android meer.

Klopt, ik heb er zelf voor gekozen om een custom rom te installeren. Vooral omdat samsung niet met updates en security patches over de brug kwam. Ook zo'n fijn 'voordeel' van Android.
bij samsung en htc is het al geen stock android meer he?
kan aan mij liggen of heb daar niks over gezecht
Nee, precies mijn punt. Ik geef aan welke vrijheid ik belangrijk vind en die ik miste in android. Maar daar praat jij overheen met een raar verhaal over de samsng die geen stock rom zou hebben. Dus mijn vraag of stock android (wat op een nexus draait) dan wel de vrijheid geeft om zelf te bepalen wat apps op je telefoon mogen doen is dan toch logisch?
dat recht heb je bij stock idd niet maar staat wel tegenover dat je alles van het internet kan halen met stock android
Weer zo'n algemene uitspraak. Bedoel je apps die je buiten de app store/play store kan downloaden in installeren? Ja, dat kan met Android wel. Wordt wel overal afgeraden en in de play store en app store staat genoeg. Maar als je bij android rooten meetelt mag je bij ios ook jailbreaken mee tellen, en dan heb je opeens wel alternatieve stores. Maar ook daar waag ik me niet aan.

Voor de rest kan je toch elke film, muziek, boeken en weet ik veel wat voor content downloaden op zowel android als ios, is mijn ervaring met alletwee de systemen.
rooten en niet stock android draaien is verschillend. en hebt het over zowel apps die niet in de playstore voorkomen als apps die wel in de playstore voorkomen. tevens kun je ook een virusscanner op je telefoon zetten
Ha ha ha. Nu wordt je grappig. Het ultieme argument om voor android te kiezen: je kan eenvirusscanner op je telefoonzetten.

Weer een reden voor je om over te stappen: http://www.intego.com/mac-virus-barrier-ios

Dat laatste was een grapje. Tipje van mijn kant: ga je meer inlezen en beperk je niet zo. Voor de rest, geniet lekker van je android devices en zo te horen ben je er tot het fanatieke toe erg blij mee. Goed voor jou
64 bits processor
dual led flitser
Dat heeft een S5 allemaal niet.
Doe maar niet want het verschil tussen de Surface RT en de Surface 2 is nog kleiner dan de vergelijkbare versies bij de iPads. Dat geldt overigens ook voor Surface Pro en Surface Pro 2. Het is dat deze laatste een ultrabook in tablet formaat is want qua specs doet een MacBook Air het veel beter (meer usb3 poorten , Thunderbolt ipv mini DisplayPort en 802.11ac ipv een instabiele 802.11n kaart hoewel deze met de laatste updates eindelijk stabiel lijkt te zijn). Daarnaast zijn de tablets en bijbehorende accessoires van Microsoft een behoorlijke uitdaging om te verkrijgen. Op het forum hier zit iemand nu nog steeds te wachten tot zijn bestelling die hij in december 2013 heeft gedaan binnenkomt en zowel het dockingstation voor de Pro als de powercover is buiten de USA niet te verkrijgen.

Dingen als gewicht en afmetingen lijken heel erg marketing te zijn maar je moet ze absoluut niet onderschatten. Ze hebben bij tablets een gigantisch grote invloed op de bruikbaarheid van zo'n device. Probeer maar eens met een Surface Pro 2 die 900 gram weegt langdurig te werken. Doe hetzelfde met een iPad Air die maar een klein percentage van een Surface Pro 2 weegt. Dan is de iPad aanzienlijk prettiger in gebruik. Zou je het gaan vergelijken met de Surface RT/2 zul je hetzelfde zien alleen is het verschil minder groot (niet zo raar want die apparaten zitten qua gewicht veel dichterbij de iPads in de buurt). Het hoge gewicht was zo'n beetje de meest gehoorde kritiek van de allereerste iPad ;) Vergeet hier ook niet te kijken op lange termijn. Het is de bedoeling om tablets papier te laten verdringen. Dat kan alleen als ze heel erg dun en buigbaar zijn. Daar moeten we naartoe groeien en dat doe je alleen als je continue dunner en lichter op het eisenlijstje zet.

[Reactie gewijzigd door ppl op 19 april 2014 15:40]

Als ze het ene jaar met een ronde het andere jaar met een vierkante tablet etc. zouden komen, dan zouden klanten snel wegrennen. Je kan niet plots je hele concept overboord gooien.
Het is vrij normaal dat wanneer er iets op de markt komt het vervolgens vele jaren het doorontwikkeld wordt, een MS of wie dan ook zal niet veel anders doen.
Jij noemt het een marketing truuk, maar ik zie daar de marketing niet echt in. Een Device veel lichter maken (zoals met de iPad Air) en vervolgens sneller maken en niet inleveren op accuduur is toch nog een hele kunst.
Elk jaar?

Ja inderdaad, beter dan elke 2 maanden een nieuwe tablet van Samsung toch?

Apple is de enige fabrikant die nog om de jaar een product vernieuwt, en dan kunnen mensen zoals jij dat zelfs zwartmaken terwijl de concurrentie juist veel erger is daarin.
Wat dacht je van ieder jaar een nieuwe IOS versie met nieuwe functies. Bij Android mag je hopen dat uberhaupt alles werkt. Android is voor mensen die graag iets willen wat ze zelf kunnen "fixen".
Een marketing truck ja? En wie is de bestuurder :*)
Ik baal ervan dat het gevolg is van deze ontwikkeling dat zo een iPad niet meer te repareren is!
Ik wil op een beetje normale manier mijn accu kunnen vervangen als die na een tijdje versleten is.. dat wordt bijna onmogelijk gemaakt door Apple! Eigenlijk zou dat verplicht moeten zijn.

Dan maar iets dikker en minder strak.
Maar wanneer moet jij je accu vervangen? Het is nou niet zo dat die na 2 jaar er plots mee stoppen.
Die dingen draaien echt jaren op hun accu. Ik denk dat het richting een 5 jaar gaat.
Overigens is je iPad en ook de accu gewoon te repareren cq vervangen maar het dient door Apple te gebeuren. Kosten een 99,-
Het vervangbaar maken door de gebruiker zal een enorme afbreuk doen op design, gewicht, dikte en stijfheid van het apparaat. toch niet bepaald onbelangrijk.
De accu's worden beter en beter, ik denk dat mensen in werkelijkheid nog maar zelden een batterij hoeven te vervangen.
De accu van mijn iPad 4 is nu duidelijk slechter aan het worden, en een originele Apple accu kost ca. 20 euro!!! waarom moet ik dan 99 euro betalen!

Ik heb van een iPad 4 de achterkant en het Touch screen met succes vervangen dus ik weet hoe het moet en ik weet dus waar ik over praat. :)

[Reactie gewijzigd door simonts op 19 april 2014 20:49]

Over het algemeen gaan die dingen gewoon een 4 tot 5 jaar mee. Als ik kijk hoe mijn oude iPad 2 het nog doet, dan klopt dat aardig.
Maar dan vervang je het toch zelf?

Al zijn ze volgens mij wel iets duurder dan 20,-, ik heb andere prijzen gezien. Waarom jij dan meer kosten moet betalen? Heeft iemand voor jou ooit buiten garantie een reparatie gedaan tegen kosten van het onderdeel zonder arbeidsloon en andere bijkomende kosten etc?
Is er mooi plaats voor een wacom digitizer. Dan wordt schrijven en tekenen op de iPad misschien ook eens fijn. Nu is dat niet echt fijn omdat je de druksensor (dikte van de lijn) mist.
Hoewel ik het als voormalig Palm gebruiker enorm zou toejuichen ben ik bang dat Apple het niet over haar hart kan verkrijgen om precies het zelfde te doen wat Samsung doet.
Een dunner scherm is ook makkelijker breekbaar. Ik las op Nu.nl dat de behuizing en het scherm één geheel vormen. Het scherm en de behuizing een geheel laten vormen gebeurd ook al bij de MacBook, waardoor de laptop dunner kan worden. Persoonlijk denk ik dat het ook een heel mooie finish geeft, kijkend naar de MacBook. Toch denk ik niet dat het apparaat dunner zal worden, mede dankzij de vingerafdrukscanner (of ze moeten deze ook zien te verkleinen, samen met een kleinere accu met een hogere capaciteit).
Het ligt in de lijn der verwachtingen dat het uiterlijk niet schokkend gaat veranderen (wat sinds de introductie van de eerste iPad ook niet raar is. Heel erg veel variatie is niet mogelijk, gezien dat het front voornamelijk wordt ingenomen door het scherm met bijbehorende bezels. De software-kant maakt mij persoonlijk nieuwsgieriger. Zouden ze fatsoenlijke nieuwe gestures bijvoorbeeld opnemen, zoals HTC doet met het unlockscreen, of multitasken zoals Windows 8.1 (multiwindow moet gemakkelijk kunnen)? Het duurt nog lang tot de aankondiging, al vind ik het jammer dat er van tevoren zoveel al wordt uitgelekt dat het haast onmogelijk is om nog iets te verwachten van nieuwe Apple producten omdat alles al uitlekt. Dat was eerst toch wel anders.
Een dunner scherm is ook makkelijker breekbaar.
Ze hebben natuurlijk wel die saffier foundry gekocht... ze werken dus ook aan dat probleem.
Nog dunner..? Hoe krijgen ze het voor elkaar!
Ik ben echter wel benieuwd hoe shockproof deze schermen zullen zijn.. aangezien er al genoeg ipad schermen gesneuveld zijn door kleine kinderen die per ongeluk papa/mama's ipad laten vallen.
Of doen ze het juist express alles fragieler maken om zo nog meer te verdienen opeventuele reperatie kosten?
Dunner hoeft niet fragieler te zijn en als ze echt aan reparaties wilde verdienen, dan hadden ze wel gewoon glas gebruikt.
Niet voor niks dat ze bezig zijn met sterkere maar dunnere alternatieven zoals sapphire.
Een fabrikant gaat natuurlijk niet zijn producten express fragieler maken om zo meer reparaties te krijgen, dat is dodelijk voor een merk.
Ik kan het je nog sterker vertellen. Toen mijn scherm sneuvelde van mijn iPad werd hij door de verzekering Total loss verklaard. Ik had de keuze of EUR 200 ontvangen voor de shop op de hoek of EUR 430 omdat Apple deze zelf niet repareerde. Ze verdienen dus niks aan het vervangen van schermen.
In mijn vriendenkring is dit anders gebleken en hebben 2 verschillende personen de reparaties zelf moeten betalen, zou dit komen omdat ze niet total loss werden verklaard? Dit konden ze wel via hun verzekering doen maar alsnog wordt er dan (extra)winst gemaakt? of door apple zelf of door de producent van de schermen.
Ik heb echt geen flauw idee.. Het enige dat ik weet is dat Apple het in mij geval niet kon maken en ik de keus had om hem total los te laten verklaren. Als je zeker wilt weten hoe het zit moeten we uitzoeken of het originele Apple schermen zijn of niet. Dan weten we ook wie er aan verdient.
Het zou zomaar Samsung kunnen zijn..? ( http://www.zdnet.com/sams...creens-report-7000016840/ )

Als ik me niet vergist heeft/had Apple ook een contract met Samsung voor hun processoren.
Ja hoor, veel verdienen aan reparaties en slechte naam omdat het zo gauw kapot gaat, daar gaan ze voor......

Je weet dat het kapot kan gaan, dus doe je er voorzichtig mee en blijf je erbij als kinderen er mee spelen. Het is tenslotte ook iets duurs.
Als je kind net je rijbewijs heeft gehaald en hij rijd je peperdure auto aan gort, is dat de schuld van de fabrikant omdat de auto niet als een tank is gebouwd?

Als die tablets (van alle fabrikanten) zo stevig zouden worden gebouwd, dan koopt niemand ze omdat ze veel te log zijn. Fabrikant kiest dus de meest winstgevende optie. Wel handig als je wilt overleven.

Je kunt trouwens ook speciale stevige hoezen kopen die het heel goed beschermen, vallen van 2 meter is dan geen probleem.
Als je kind net je rijbewijs heeft gehaald en hij rijd je peperdure auto aan gort, is dat de schuld van de fabrikant omdat de auto niet als een tank is gebouwd?
Wat een kansloze uitspraak en vergelijking..
Tevens weet jij hoe kinderen kunnen zijn? Die zijn namelijk sneller dan het licht met dat soort dingen..( even drinken pakken tablet op tafel kom je terug is het al gebeurt ) ( Ik heb nooit gezegt dat dit bij mij gebeurt of dat mijn zoontje me tablet pakt.. dus don't point a finger at me, het was in het algemeen. )
Dat vind jij, ik vind het passend.

Het blijft je eigen verantwoordelijkheid om op je spullen te passen. Alles kan kapot. Dit soort fabrikanten doet echt zijn best wel om het zo stevig mogelijk toemaken, de rest is aan diegene die het gebruikt

Over kansloze opmerkingen, deze waarmee het begon was kansloos:
"Of doen ze het juist express alles fragieler maken om zo nog meer te verdienen opeventuele reperatie kosten?"

[Reactie gewijzigd door gjmi op 21 april 2014 16:06]

Anoniem: 84457
20 april 2014 02:27
Graag een met usb-aansluiting, voor de verandering. (doe eens gek)
Het is nog geen 2017.
Dan zou apple ea moeten voldoen aan de universele oplader eis van de EU.

echter, dat gaat voor mobiele telefoons - niet zeker of dat ook ipads en tablets gaat betreffen... Ik vind van wel. maar goed.
Waarom een USB aansluiting? Omdat je dan geen aparte kabel nodig hebt voor opladen?
Die lightning kabel heeft ook USB aan de andere kant, je kun dus een USB poort op computer of lader gebruiken om het op te laden. Iedereen heeft toch meerdere kabels. Dat goede dat het dezelfde moet zijn.

Ieder apparaat aan lightning kabel zou ik zeggen. Dat werkt zoveel fijner. Zeer stevige verbinding, maakt niet uit hoe om je het er insteekt. USB is daarbij vergeleken een beetje gammel en je moet steeds opletten hoe je de stekker er in moet steken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee