Gerucht: Nike stopt met het maken van fitnesstrackers

Nike zou naar verluidt stoppen met het maken van hardware voor fitnesstrackers. Alhoewel het bedrijf zich blijft richten op de software voor dergelijke apparaatjes, wordt het grootste deel van het huidige ontwikkelteam ontslagen.

Volgens Cnet, die zich baseert op een niet nader genoemde bron, stopt Nike met het maken van fitnesshardware zoals de FuelBand. Alhoewel Nike dit zelf bevestigde noch ontkende, liet het bedrijf wel weten dat 55 van de 70 mensen die aan FuelBand werkten zijn ontslagen. Volgens Nike wordt de benodigde software voor de fitnesstracker wel verder ontwikkeld.

Eerder bleek al dat Nike een nieuwe versie van zijn FuelBand-fitnesstracker in de ijskast had gezet. Volgens Cnet geldt dat ook voor alle andere fitnesshardware waar Nike aan heeft gewerkt. Ook gingen er eerder al geruchten dat er binnen Nike discussies werden gevoerd over het stopzetten van de fitnesshardware-divisie.

Waarschijnlijk ondervindt het bedrijf teveel concurrentie van apparaten zoals smartphones, die via apps ook als fitnesstracker gebruikt kunnen worden. Voorlopig blijft de FuelBand echter te koop, al doet Nike dat mogelijk om van zijn voorraden af te komen.

Door RoD

Admin Mobile

19-04-2014 • 11:02

46 Linkedin

Reacties (46)

Wijzig sortering
Nike heeft al bevestigd dat dit niet het geval is. http://www.neowin.net/new...aking-wearable-technology Ze blijven ermee doorgaan, alleen met minder personeel.
Vreemd genoeg kan ik op de website van Nike de items niet meer vinden. Onder Nike+ zie je alleen nog maar iPhone cases.
Op Nike.com zijn zowel de Fuelband en de Sportwatch nog gewoon te koop (zoals het artikel ook zegt). Ik weet niet waar jij onder Nike+ kijkt.......

[Reactie gewijzigd door Sketchy op 19 april 2014 15:16]

http://store.nike.com/nl/en_gb/pw/nike-fuelband-se/d4d
Levert geen zoekresultaten op, ondanks dat het voorgestelde termen zijn.

https://secure-nikeplus.nike.com/plus/
Doet het inderdaad nog wel.

edit: doorklikken op de Fuelband SE levert weer een niet bestaande pagina op:
http://www.nike.com/nl/en_gb/c/nikeplus-fuelband

[Reactie gewijzigd door Ed_L op 19 april 2014 16:22]

Dat komt omdat de Fuelband officieel ook niet verkrijgbaar is in Nederland, verander de country helemaal onderaan en je zult zien dat de Fuelband vindbaar is :).
http://store.nike.com/gb/en_gb/pw/nike-fuelband-se/d4d
Die fuelbands konden toch niet zoveel, behalve fictieve punten tellen?

Of kon je ook zien welke routes je gelopen hebt, de snelheid of wat je hartslag was? Zelfde als die van adidas. Die kan je in je voetbalschoen doen, maar je kan achteraf niet zien welke looplijnen je tijdens de wedstrijd had. Of is dat nog een brug te ver?
Op sommige sites zie je toch bij matchverslagen welke looplijnen de spelers hebben gemaakt en op welke plaatsen op het veld ze zijn geweest? Op de site van Sporza kan je dit zien. Is dit een gelijkaardige techniek?
Nee, die spelers worden gevolgd met camera's.
Anoniem: 426269
@Robinho9619 april 2014 11:54
I.c.m. GPS en een hartslagmeter kan dat.

Ik had eerst een Polar Loop, die eigenlijk alleen maar stappen telt en daar wat calorie-berekeningen op loslaat. Deze Fuelband is net zoiets. Je hebt er geen bal aan met alleen die band. Voor bejaarden misschien wel handig, dan zien ze of ze nog wat moeten bewegen per dag, maar dan houdt het ook wel op.

Ik gebruik nu de gratis app van Adidas MiCoach. Die werkt perfect met mijn Polar H7 bluetooth hartslagband en perfect met de GPS van mijn Android en Windows telefoon. Op iOS werkt het ook. Dan zie je precies alles waar je geweest bent en je tijden enzo. Meer heb je niet nodig. Werkt perfect!

Eigenlijk is zo'n fuelband totaal overbodig want je kan er eigenlijk niets mee. Of hij moet wel voordelen hebben t.o.v. bijvoorbeeld een Polar loop die ik nu effe niet zie...

Oeps, schiet me wat te binnen nu. Ik denk dat jij zoiets bedoelt als de Adidas Stride sensor: http://community-micoach....tride-sensor#.U1JHZfmSyBE (over de site van Sporza).
Je Polar Loop kan samenwerken met een Bluetooth hartslagsensor hoor...
Anoniem: 426269
@m_a_rnix20 april 2014 13:54
Dat klopt. Dan zie ik de hartslag op mijn Polar Loop. Voor de rest gebeurt er niet veel. Hij zal de calorieen dan iets beter uitrekenen. Maar ik gebruik liever mijn telefoon met GPS erin met mijn hartslagsensor dan de Polar Loop. Mijn Polar Loop was echt overbodig en is daarom al verkocht op marktplaats.

Daarnaast, de 'knop' op de Polar Loop is om te huilen. Hij werkt alleen als er aan alle kanten contact is (dus als je hem om hebt) maar je moet hem los om hebben. Dus je moet echt een paar keer drukken voordat hij eindelijk wat deed. En dan moet je nog door wat er gedisplayed wordt heen scrollen d.m.v. drukken. En het display is overdag in de zon onleesbaar. Het is echt een verschrikkelijk apparaat. Dan is de FuelBand van Nike wat beter. Zie ook een review op YouTube van die 2 apparaten vs elkaar. Exact dezelfde uitkomst: https://www.youtube.com/watch?v=BVtz7VkQ5Ag

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 20 april 2014 13:58]

Anoniem: 426269
@twkr1852619 april 2014 11:47
Klopt. Voor snelheid en hartslag heb je ook nog een GPS en een hartslagmeter nodig erbij.
En/of een Adidas Stride sensor ja.

Dat heeft die NIke Fuelband niet, die eigenlijk wel heel erg op de Polar Loop lijkt, wat ook eigenlijk alleen maar een stappenteller is.

Dus kan je je telefoon erbij houden en een losse hartslagband. Moeten ze wel compatible zijn natuurlijk en als alleen iOS wordt gesupport is dat best een grote faal gezien het marktaandeel van Android en Windows wat ze dan missen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 19 april 2014 12:00]

Nee, dat kan die helaas niet. Als je dan toch voor snelheid en hartslag wil meten moet je de NikePlus SportWatch GPS gebruiken. Dit was nog in samenwerking met TomTom. Om een nog accurate snelheid te kunnen meten, kan je ook nog de Nike+ sensor in je Nike schoen plaatsen.

Om je hartslag te meten heb je wel weer een Polar hartslagmeter nodig, die gelukkig ook in combinatie met de Nike+ App zou moeten werken

Ik gebruik die Nike+ SportWatch GPS nu zo'n een jaar.. Prima voor duurlopen, niet echt geschikt voor baanatletiek, zwemmen of wielrennen. Nu heeft toevallig TomTom daar wel iets voor gemaakt, en heel toevallig lijkt het wel erg op die sportwatch van Nike.
Anoniem: 382732
19 april 2014 11:21
Logisch met de opkomst van wearables die meer kunnen dan fitnesstracking. Hier wordt weer eens bewezen dat het eerste zijn met iets vrijwel nooit het recept voor succes is. Google was niet de eerste zoekmachine, Facebook niet het eerst social media platform, Windows niet het eerste OS met een GUI, iPod niet de eerste MP3 speler, maar wel allemaal op het juiste moment met het juiste product gekomen.
Ben benieuwd wie er nu op het juiste moment met de juiste wearable komt. Ik hoop dat Android Wear een succes word maar je weet maar nooit.
Wearables voor sport bestaan al jaren, Nike is zeker niet de eerste hiermee. Ze hebben (net als Apple toendertijd met de ipod) wel bestaande wearables doorontwikkeld. Wat dat betreft liepen ze voor op oudgedienden als Garmin of Polar. Op zich jammer dat ze er niet mee doorgaan, ik denk dat de markt hiervoor alleen maar gaat groeien, vandaar ook dat Samsun en Apple zich hierop gaan begeven. Denk dat Nike eerder verwacht de concurrentie niet aan te kunnen.

TomTom en Adidas zijn ook nieuwkomers op dit vlak, wellicht dat zij de concurrentie wel aandurven (nu nog met alleen sporthorloges maar die gaan dat ook nog wel uitbreiden naar fitnesstrackers)
Dus geen verrassing als Apple binnenkort de Iwatch aankondigt waar functionaliteit van de Fuelband in zit.
Apple heeft een tijdje terug ook een van Nike's fuelband designers ingehuurd. Zie hier meer info.
Het was niet verstandig van ze om hun fitnesstrackers uitsluitend te laten werken met iOS. Dit is het nadeel als je Tim Cook van Apple als board member hebt.
Sorry, maar wat is dat nou voor onzin. Nike werkte al jaren samen met Apple, en het begon met een stukje software en een minuscuul klein stukje hardware voor aan je schoen. Later werkte het zelfs zonder dit stukje hardware.

En de software werkt ook op Android overigens:
https://play.google.com/s...id=com.nike.plusgps&hl=nl
Nike FuelBand is niet hetzelfde als Nike+ Running

Voor Nike FuelBand (hardware waar het hier over gaat) is er geen Android versie
http://www.cnet.com/news/...elband-is-a-huge-mistake/

http://en.wikipedia.org/w...elBand#Mobile_application
Inderdaad, ze sluiten een hele grote groep uit, dan moet je niet raar staan te kijken als je vervolgens te weinig verkoopt. Daarnaast voegt de hardware ook eigenlijk weinig toe.

Al met al lijken ze wel moeite te doen om het geen succes te laten worden.
Anoniem: 84766
@Fly-guy19 april 2014 18:33
90% van de Android hardware heeft geen Bluetooth LE, dus Android is in dit geval vele maken kleiner dan iOS.
Zowel de samsung galaxy serie als de HTC one als de sony xperia serie en een aantal Motorola telefoons hebben volgens de bluetooth sig een BT le chip. Een groot gedeelte van die telefoons heeft Android 4.3, vereist voor het gebruik van BT le.

Nu wil ik best geloven dat die groep kleiner is dan de groep ios apparaten (4s en later), maar vele malen kleiner ga ik het niet noemen. Het is en blijft een potentieel grote groep gebruikers die ze uitsluiten.

Daarnaast had de eerste versie van de fuelband helemaal geen BT le, waardoor alle Android telefoons geschikt waren, maar ook toen hebben ze zich alleen op ios gefocust.
En wat maakt dat nu uit. Kijk naar ontwikkelaars, degene die zich enkel op iOS focussen verdienen gewoon het meeste geld. Komt natuurlijk wel voornamelijk omdat degene die Android ondersteunen ondanks de lage inkomstenstroom via Android ook nog eens het meeste support moeten verlenen aan dat platform.
Aangezien nike het niet eens geprobeerd heeft, zullen we nooit weten of de inkomsten van een android app + fuelband hoger waren dan de kosten.
Die kosten zullen in dit geval trouwens redelijk gelijk zijn aan de ios versie, aangezien de meeste kosten in de hardware zullen zitten (de fuelband zelf). Nike had/heeft al android apps, dus hebben de middelen om een fuelband app in elkaar te (laten) draaien.

Punt blijft staan dat men een groep buitensluit. Een groep die steeds groter wordt en een groep die steeds meer uitgeeft. Kijken we naar de app stores van ios en android, zien we dat de omzet van die laatste nog achterloopt, maar vrij rap de achterstand aan het inhalen is.
Daarnaast zijn de cijfers altijd voor de android groep in het geheel, terwijl ik denk, echter niet kan staven met harde cijfers, dat als je een telefoon hebt die BT le ondersteunt, deze telefoon over het algemeen ook duurder is (al dan niet via een abonnement, en dat deze mensen ook sneller geneigd zijn extra accessoires aan te schaffen (en apps).
Mensen met een goedkoop "ik bel en sms alleen maar" android toestel vallen waarschijnlijk buiten de doelgroep van nike, maar die toestellen zijn sowieso niet geschikt (geen BT le).
Denk je dat ze bij Nike nooit berekend hebben hoeveel het zou brengen? Wat me opvalt de laatste tijd aan tweakers is dat het hier plots bevolkt is met captains of industry..Iedereen weet het beter dan de bedrijven zelf maar het enige antwoord dat ze hebben is Android.

Velen vergeten dat vanwege het "open" karakter van Android er veiligheidsrisico's verbonden zijn aan Android voor veel bedrijven. Loopt er iets mis kan hen dat heel veel geld kosten in claims.

Daarnaast is er maar een hand vol bedrijven dat echt winst weet te putten uit Android. Zelfs Google verdient als "eigenaar" van Android relatief weinig aan Android. Voor Google maakt dat niet zo uit omdat ze een eigen strategie voeren met Android maar voor andere bedrijven is dat totaal niet van toepassing.
Bedrijven maken genoeg fouten en in dit geval denk ik dat het niet benutten van de groep high end android bezitters inderdaad een fout geweest is.
De risico's zijn minimaal, alsmede de kosten. Uiteindelijk gaat het alleen om een app, de hardware verandert niet met een ander os.
Jouw opmerking over claims en veiligheid kan ik dan ook niet plaatsen in dit geval.

Het uitsluiten van een potentieel grote groep klanten is niet slim als het risico minimaal is en je product ook nog eens van twijfelachtige kwaliteit is.
Ik denk niet echt dat het een fout is geweest, Nike heeft gewoon geen hardware nodig met goede connecties als Apple. Nike is geen tech reus maar een textiel reus. Ik ben dan ook zeker dat Nike een goede deal heeft gesloten met Apple waar Apple de tech levert voor de producten van Nike.

Wat ik bedoel met risico's is dat de toekomst van Nike en tech in de richting van gezondheid gaat. Een denkbeeldig voorbeeld. Iemand met een hartkwaal gebruikt software van Nike voor het lopen. Iemand hackt zijn toestel en krijgt toegang tot de Nike app en laat hem meer en harder lopen dan is toegestaan voor hem. Wie denk je dat verantwoordelijk gesteld zal worden? Kans is groot dat men verhaal zal proberen te halen bij Nike.
Nike had apple niet nodig voor de ontwikkeling van de fuelband, zo geavanceerd is het immers niet. Het uiterlijk is ook niet door apple ontworpen.
Nike heeft gekozen voor apple omdat ze dachten dat dat beter voor het imago was, omdat ze het ding dan in een Apple winkel konden leggen, kortom, omdat ze het apple publiek voor ogen hadden.
Geen noodzaak, slechts een commerciële keuze, die nogmaals, naar mijn inzicht, verkeerd was/uitgepakt heeft. Het is een apparaat wat fysiek weinig voorstelt, weinig toevoegt en om het nog wat "body" te geven dacht men het apparaat te koppelen aan een bekend high end merk.

En als je werkelijk denkt dat bovenstaand scenario realistisch is en de reden dat Nike geen Android app voor de fuelband het ontwikkeld, heb jij een verkeerd beeld van wat er open is aan Android.
Apps hacken om zo iemand met en hart probleem om te leggen? Geef je app uit alleen in de play store en je hebt meteen dat probleem ondervangen. Ja, je kan via sideloaden inderdaad een gehackte app installeren, maar denk je dat dat via een jailbreak niet kan?

Mijns inziens is de enige reden dat er geen Android versie is, dat Nike op het succes van Apple wilde meeliften. Echter ook apple kopers zien wel in dat de fuelband weinig toevoegt en derhalve is het aantal kopers laag. Dat had hoger kunnen zijn als ze de app op meerdere OS'en hadden uitgebracht (ik noem Android, maar het geldt ook voor Windows iphone).
Aan je "inzichten" is direct op te merken waarom je bovenstaand scenario niet realistisch vindt.

Blijkbaar weet je niet dat Apple en Nike reeds zeer lang goede vrienden zijn en dat Tim Cook (de CEO van Apple) in de raad van bestuur van Nike zit. Wees er dus maar zeker van dat men bij Nike zich gewoon voorbereid op de iWatch. En dat net als weleer Nike enkel met de iWatch zal werken en Android straal genegeerd zal worden.

Als men zich bij Nike zo zwaar vergist had waarom hebben ze "die fout" dan niet rechtgetrokken en toch nog voor Android gegaan? Ze hadden de hardware, men moest dus enkel de software naar Android brengen en klaar. Blijkbaar was dat geen optie.

Als je logisch nadenkt en naar de geschiedenis van Nike en Apple kijkt, verder rekening houdt met het tijdstip van de aankondiging dan kan je enkel besluiten dat de iWatch er aankomt en dat Nike op die trein springt.

[Reactie gewijzigd door monojack op 23 april 2014 16:04]

Aan je "inzichten" is direct op te merken waarom je bovenstaand scenario niet realistisch vindt.
Het scenario is niet realistisch, niet vanwege mijn inzichten, maar omdat het pure onzin is.
Een app van een betrouwbaar bedrijf (Nike) welke alleen in de play store gepubliceerd wordt, heeft evenveel kans om "gehackt" te worden als een app in de apple store. Daar heeft nul met het al dan niet open zijn van Android.
Een app buiten de play store om kan van alles bevatten, ook je fancy moord poging, maar wederom is dat niet anders dan bij apple.
Blijkbaar weet je niet dat Apple en Nike reeds zeer lang goede vrienden zijn en dat Tim Cook (de CEO van Apple) in de raad van bestuur van Nike zit.
Je mag aannemen dat dat redelijk bekend is, in ieder geval bij mij.
Wees er dus maar zeker van dat men bij Nike zich gewoon voorbereid op de iWatch. En dat net als weleer Nike enkel met de iWatch zal werken en Android straal genegeerd zal worden.
Dat Nike nu zich gaat toeleggen op software voor het eventuele apple horloge, lijkt me duidelijk. En dat Android daarbuiten staat, is, gezien de koers die Nike dacht te moeten varen, ook geen gekke gedachte.
Maar dat het weinig te maken met waarom de fuel band in 2012 niet meteen ook voor Android te gebruiken was.
Als men zich bij Nike zo zwaar vergist had waarom hebben ze "die fout" dan niet rechtgetrokken en toch nog voor Android gegaan? Ze hadden de hardware, men moest dus enkel de software naar Android brengen en klaar. Blijkbaar was dat geen optie.
Met de CEO van apple in de raad van bestuur weet je het nooit. Mogelijk blokkeerde hij het idee om ook voor andere platformen te ontwikkelen? De heren in het bestuur van apple reageren zo nu en dan nogal irrationeel op andere platformen, met name Android. Mogelijk onderdeel van de thermonucleaire oorlog?
Misschien was het wel een optie, maar was er de wil niet?
Daarnaast kan het zijn dat men al een langere tijd van plan was te stoppen met de fuel band, wegens druk van apple, tegenvallende resultaten of interne reorganisaties, zodat men de ontwikkelkosten voor andere OS'en mogelijk niet meer terug dacht te verdienen.
Als je logisch nadenkt en naar de geschiedenis van Nike en Apple kijkt, verder rekening houdt met het tijdstip van de aankondiging dan kan je enkel besluiten dat de iWatch er aankomt en dat Nike op die trein springt.
En dat heeft niets te maken met het niet uitkomen voor andere OS'en in feb 2012.
[...]
Het scenario is niet realistisch, niet vanwege mijn inzichten, maar omdat het pure onzin is.
Een app van een betrouwbaar bedrijf (Nike) welke alleen in de play store gepubliceerd wordt, heeft evenveel kans om "gehackt" te worden als een app in de apple store. Daar heeft nul met het al dan niet open zijn van Android.
Een app buiten de play store om kan van alles bevatten, ook je fancy moord poging, maar wederom is dat niet anders dan bij apple.
Het is wel anders dan bij Apple omdat men niet de app maar het toestel moet hacken en van dat soort dingen heb je geen last van in de App store maar wel in de Play store maar vooral door het "open" concept van Android. Toegegeven mijn scenario is natuurlijk zwaar overdreven en de kans dat het zou gebeuren heel laag maar niet echt onrealistisch, er zijn vele scenario's mogelijk mogelijk en het gaat hier om een zeer belangrijk iets bij Nike, de gezondheid van mensen.


Maar ik heb blijkbaar ook je ogen kunnen openen en je de toekomst van Nike laten zien. De fuelband was geen failure, maar opboksen tegen Apple zou Nike uiteindelijk wel op een failure doen stuiten.
Het is wel anders dan bij Apple omdat men niet de app maar het toestel moet hacken en van dat soort dingen heb je geen last van in de App store maar wel in de Play store maar vooral door het "open" concept van Android.
Hoezo moet er bij een iphone het toestel gehackt worden en bij android alleen de app? Nogmaals, komt de app van een betrouwbare ontwikkelaar, in dit geval nike en staat het in de play store, dan is het te vertrouwen. Niets minder dan bij apple. Ook daar kan men vis alternatieve manieren aan apps komen en zo een gehackte versie krijgen.
Toegegeven mijn scenario is natuurlijk zwaar overdreven en de kans dat het zou gebeuren heel laag maar niet echt onrealistisch, er zijn vele scenario's mogelijk mogelijk en het gaat hier om een zeer belangrijk iets bij Nike, de gezondheid van mensen.
Nike kan de gezondheid van hun klanten niet boeien, net zo min als de gezondheid van de (kinder)handjes in de fabrieken. Het enige wat ze boeit is reputatie en inkomsten.
Maar ik heb blijkbaar ook je ogen kunnen openen en je de toekomst van Nike laten zien. De fuelband was geen failure, maar opboksen tegen Apple zou Nike uiteindelijk wel op een failure doen stuiten.
Ik zou me niet teveel op de borst kloppen voor wat betreft het openen van mijn ogen, jij vertelt niets wat ik al niet zelf zie gebeuren, maar wederom heeft dat niets te maken met het uitsluiten van een grote groep potentiële klanten, twee jaar lang, zonder technische of softwarematige redenen.
Als de fuelband werkelijk zo goed liep, is er naast en koppeling met een apple horloge ook nog markt voor de fuelband, niet elke ios gebruiker wil immers een horloge (en voeg ondersteuning voor Android en Windows iphone toe en je groei wordt nog groter).

[Reactie gewijzigd door Fly-guy op 23 april 2014 19:55]

[...]
Hoezo moet er bij een iphone het toestel gehackt worden en bij android alleen de app? Nogmaals, komt de app van een betrouwbare ontwikkelaar, in dit geval nike en staat het in de play store, dan is het te vertrouwen. Niets minder dan bij apple. Ook daar kan men vis alternatieve manieren aan apps komen en zo een gehackte versie krijgen.
Nogmaals je hebt de app van Nike niet nodig om die denkbeeldige moord te beramen. Je hebt gewoon een app nodig waarmee je de sensoren van het toestel hacked die daarna foute info sturen naar de Nike app. Djeezes als ik ooit maffiabaas word neem ik je niet op in mijn team want je kan nog niet eens goed geplande moord bedenken :+
[...]
Nike kan de gezondheid van hun klanten niet boeien, net zo min als de gezondheid van de (kinder)handjes in de fabrieken. Het enige wat ze boeit is reputatie en inkomsten.
En daarmee geef je me dus wederom gelijk want niks is slechter voor de reputatie en inkomsten dan een sportfabrikant die de gezondheid van consumenten in gevaar brengt.
[...]
Ik zou me niet teveel op de borst kloppen voor wat betreft het openen van mijn ogen, jij vertelt niets wat ik al niet zelf zie gebeuren, maar wederom heeft dat niets te maken met het uitsluiten van een grote groep potentiële klanten, twee jaar lang, zonder technische of softwarematige redenen.
Als de fuelband werkelijk zo goed liep, is er naast en koppeling met een apple horloge ook nog markt voor de fuelband, niet elke ios gebruiker wil immers een horloge (en voeg ondersteuning voor Android en Windows iphone toe en je groei wordt nog groter).
Ach dat zei men destijds ook toen de iPhone uitkwam. Er zal altijd plaats zijn voor keyboard phones. Niet iedereen wil zo'n iPhone en wat zie je nu rond je? Enkel iPhones en de kopieën van de iPhone.
Nike weet gewoon dat ze moeten doen waar ze goed in zijn en dat is sportkleding, tech moeten ze overlaten aan degene die daar goed in zijn, namelijk Apple.

Maak je zelf maar wijs dat bedrijven niet kunnen overleven zonder Android, de realiteit is dat de meeste bedrijven verlies maken door bij Android te blijven.
Waarom is het onzin? Als je een apparaat maakt dat per definitie maar een deel van de markt kan bedienen, om wat voor reden dan ook, zal je nooit de hele markt als klant kunnen krijgen. Klinkt logisch toch?
Jammer hoor. Is best goed product. Ik heb zelf de sportband. Dat is een stand alone product net als de fuel band. Werkt prima en gemakkelijk.
Anoniem: 120693
19 april 2014 20:43
Ik ben niet verbaasd. Die hele focus op gezondheid van wearables heeft me altijd al verwonderd. Ik snap best dat het een makkelijke ingang was voor dit soort hardware maar het is een hele kleine markt die binnen de kortste tijd verzadigd is.

Van je hele lichaam is je oog (google Glass etc) het meest 'kostbaar'. Maar je pols komt dicht daarna. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat de smartphone in je zak binnen tien jaar verouderd is. Er is een vermogen te verdienen met iemand die een smartwatch maakt die we allemaal willen. Nike stapt op tijd uit. Er is een Engels spreekwoord (kan zo snel niet op een Nederlandse komen, sorry), "floggin a dead horse", Nike begrijpt dat dat dodelijk is voor hun imago. In deze markt kan je op dit moment alleen nog maar fouten maken. Je moet een bloedsterk imago hebben om dat te durven.
Je bedoelt: "Aan een dood paard trekken."?

Paart met een t is toch écht iets anders. Dank @Jaer.

[Reactie gewijzigd door sypie op 20 april 2014 07:49]

Flut, zulke maak ik écht nooit. Behalve nu dan...
Die gaan allemaal bij Apple werken
Ik heb er zelf een en moet zeggen dat het uitstekend werkt. Ik ben teruggekomen van een wereldreis en wilde voorkomenen dat ik weer zo'n inactief bestaan ging leiden als ik daarvoor deed. Dat is uitstekend gelukt. Het is heel stom, maar het metertje zorgt ervoor dat ik nu wel echt de trap neem in plaats van de lift...

Hierboven worden het fictieve punten genoemd, maar dat is natuurlijk onzin. Ik denk dat Fuel points meer aangeven dan alleen stappen tellen. Rennen is toch ook beter dan wandelen nietwaar?

Ik denk dat dit aangeeft dat er een grote kans is op een wearable van Apple dit jaar, ook al omdat Tim Cook in de board zit bij Nike.
Hardlopen is niet gezonder dan wandelen. Er zijnsleer weinig vormen van sport beweging die gezonder voor de mens zijn dan wandelen.
Je hebt gelijk, het woord had intensiever moeten zijn...
Blijf het jammer vinden dat ze gestopt zijn met Nike Air Max Classics BW

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee