Nederlandse Play Store laat gebruikers films huren en kopen

Vanaf dinsdag kunnen gebruikers films huren en kopen in de Play Store van Google. Films kunnen voor een paar euro worden gehuurd; wanneer aan een film wordt begonnen, moet hij binnen twee dagen worden afgekeken. Huren in hd-kwaliteit is iets duurder.

De deuren van de videodienst worden dinsdag geopend, zo heeft Google bekendgemaakt. De grote studio's Universal, Paramount, Sony, 20th Century Fox en Warner Bros. werken mee, evenals een aantal kleinere filmdistributeurs. Sommige films kunnen enkel worden gekocht; bij andere films kunnen gebruikers ervoor kiezen of ze de film willen huren of kopen.

Bij het huren en kopen van films kunnen gebruikers kiezen tussen een versie in normale kwaliteit en in hd-kwaliteit. Huurfilms kosten vanaf 3 euro voor een sd-versie en 4 euro voor een versie in hd. Wie een film heeft gehuurd, heeft drie weken de tijd om er aan te beginnen. Zodra een kijker is begonnen aan de film, moet hij echter binnen 48 uur worden afgekeken. De prijzen voor het kopen van films beginnen bij 3 euro, maar lopen volgens een woordvoerder van Google erg uiteen.

In oktober opende ook de Spotify-concurrent van Google, All Access, zijn deuren voor Nederlanders. Met die dienst kunnen gebruikers voor tien euro per maand onbeperkt muziek streamen. Tegelijkertijd werd Google Play Music, vergelijkbaar met iTunes, opengesteld voor Nederlanders.

Door Joost Schellevis

Redacteur

18-03-2014 • 03:00

90 Linkedin

Reacties (90)

90
86
72
5
0
0
Wijzig sortering
Leuk aanbod aan films in de Play Store. Totdat je gaat kijken naar de taalondersteuning. Onderaan de pagina van een film is te zien dat er nauwelijks zijn die een Nederlandse ondertiteling ondersteunen. Het aanbod krimpt daardoor al snel naar een beperkt aantal films die voor Nederlanders interessant kan zijn.

En omdat het ergens onderaan de pagina is verstopt zal het door een groot deel van het publiek niet worden gezien en worden ze misschien wel een Engelse film met enkel Zweedse ondertiteling aangeboden. Doordat het allemaal door elkaar staat komt het op mij over als een grote berg films waarbij maar een beperkt aantal films interessant is en slecht gevonden kan worden.

Overigens zijn de info cards wel leuke toevoegingen. Zodra je (bij een beperkt aantal films) op een personage klikt krijg je aanvullende informatie over de acteur.
Leuk aanbod aan films in de Play Store. Totdat je gaat kijken naar de taalondersteuning. Onderaan de pagina van een film is te zien dat er nauwelijks zijn die een Nederlandse ondertiteling ondersteunen. Het aanbod krimpt daardoor al snel naar een beperkt aantal films die voor Nederlanders interessant kan zijn.
Ik kijk regelmatig films zonder ondertiteling. Daarbij vermoed ik dat ze nog wel wat ondertitels gaan toevoegen.
Denk voor de meeste mensen die de dienst in zijn begin fase gaan gebruiken is Engelse ondertiteling ook prima. Dit zijn meestal jongere mensen die toch wel een goede Engelse beheersing hebben.
Leuk... Laat ze eerst maar eens zorgen dat je met paypal kunt betalen.
Leuk... Laat ze eerst maar eens zorgen dat je met paypal kunt betalen.
Wordt dit niet een beetje een exercitie zonder eind.....

Google Gift Cards of Prepaid Credit Card

Net even gekeken en ik mis toch wel vaak NL ondertitels...... lijkt wel of ze een knop hebben omgegooid en de films beschikbaar zijn geworden zonder extra voorbereiding voor het land waar je het aanbied.

Zo krijg je niet al teveel klanten (denk ik).

[Reactie gewijzigd door GetaGrip op 18 maart 2014 07:36]

Dat is iets dat denk ik vooral ouderen en kinderen zullen missen, maar die ouderen vormen toch amper een doelgroep voor Google (vermoed ik) en kinderen willen misschien zelfs liever Nederlands nagesynchroniseerde films.
Ik ben goed bedreven in de engelse taal, maar ook ik heb graag ondertitels. De reden daarvoor is dat ik de TV niet zo hard hoef te zetten om het te verstaan.
Inderdaad, ideaal zo'n prepaid credit card. Ik gebruik zelf een "3V Prepaid Visa Card", deze kun je online kopen of via de Primera en is ook op te waarderen met iDeal.
Voor kleine bedragen nogal duur (alleen al € 2 kosten om € 20 op te waarderen) en voor grote bedragen ingewikkeld (o.a. max € 150 per keer opladen, het saldo mag niet meer zijn dan € 2500 en je mag per jaar niet meer dan € 2500 opwaarderen).
Dan betaal je voor non-Euro betalingen ook nogeens 1,75% commisie, nota bene in de betreffende vreemde valuta, zodat je ook nogeens de duurdere wisselkoers betaalt.
Je eigen geld terugboeken naar je eigen bankrekening kost per keer € 5, enz. enz.
link

iDeal en PayPal kosten de betaler meestal weinig of niets (sommige leveranciers brengen een euro ofzo kosten in rekening en de wisselkoers van Paypal is niet super), terwijl beide probleemloos samenwerken met je bankrekening. Waarom moet die "3V Prepaid Visa Card" zo ingewikkeld zijn?
Anoniem: 126717
@GetaGrip18 maart 2014 09:06
Wordt dit niet een beetje een exercitie zonder eind.....
Dank je! Ja dat begint het te worden. Afgezien van de voorbeelden die jij aangeeft, wat is er in godesnaam op tegen om een creditcard te nemen? (Afgezien van leeftijd wellicht.)
Ik gebruik mijn creditcard vaak, en heb dan de bonus dat mijn aankopen verzekerd zijn. Wat het ook is! En ik kan van wereldwijde winkels gebruikmaken.

Maar goed, ontopic, ben ik nu de enige die 3~4 euro voor een film te duur vindt? Het idee is leuk, maar hier ga ik echt niet aan beginnen. Voor 1.5 euro huur ik, voor 3 weken!, een film in de bibliotheek. Netflix is onbeperkt, en kost slechts 8 euro per maand. Dat zijn heel wat films, docus en series.
Ben ik het ook mee eens dat het te duur is.
[...]


Wordt dit niet een beetje een exercitie zonder eind.....

Google Gift Cards of Prepaid Credit Card
Mensen willen geen credit cards, pre-pad or not. Gift cards zijn hier nog niet officieel verkrijgbaar, ik kan me nog wel wat akkefietjes herinneren met malafide giftcard handelaren die mensen ook wel zou kunnen weerhouden.
In de ons omringende landen kan je al Google Play kraskaarten kopen vanaf 15 euro; in Frankrijk bij de Carrefour en naar het schijnt in Duitsland ook. Even wachten tot ook dat hier beschikbaar komt, als na boeken, muziek, films, Nexus apparatuur en binnenkort de Chromecast ook hier te koop zijn.
klopt zag ze hier net over de grens in iedere winkel hangen er wel paar naast de prepaid opwaardeerkaarten. Werken deze duitse kaarten ook gewoon op een nederlandse account ?
Durfde de gok niet te nemen
Dat werkt gewoon. Androidworld verkoopt ze ook op die manier door: http://androidworld.nl/ni...nd-en-belgie-onofficieel/
Leuk... Laat ze eerst maar eens zorgen dat je met paypal kunt betalen.
Inderdaad, dat is iets wat concurrent Apple beter begrepen heeft, omdat je daar tenminste nog met click 'n buy terecht kunt. (Wat ietwat vergelijkbaar werkt als Paypal, en in elk geval direct op een bankrekening werkt, en dus geen creditcard nodig is)

Alhoewel ik wel het idee heb gekregen dat wij het enige land zijn die ietwat aversie heeft tegen credit cards. In het buitenland heeft iedereen die dingen. (Al dan niet in debitcard vorm, pasje ziet er hetzelfde uit, en de functionaliteit is hetzelfde, het gaat alleen direct van je rekening af, zoals onze pinpas)

[Reactie gewijzigd door arjankoole op 18 maart 2014 06:51]

ik kan het best begrijpen wij nederlanders hebben in ons eigen land ook helemaal geen creditcard nodig pinpas werkt net zo goed en in voor de meeste gevallen goedkoper. aangezien veel winkeliers een kleine vergoeding vragen voor creditcard gebruik.
Maar ik merk persoonlijk ook uit eigen ervaring dat er een beetje een taboe op heerst he nee bah een credit card dat is toch met schulden

Ik zelf heb ook een debitcard ik merk zelf ook buiten mijn internet aankopen en boeken van een hotel in het buitenland gebruik ik mijn debitcard niet.

Ontopic:
Zolang google geen gemakkelijke alternatieve betaal wijze gaat aanbieden gaat dit nooit werken. dan spreek ik dus niet over giftcards en prepaid credit cards dan ligt de drempel voor veel mensen toch weer een stuk hoger.
In België zie je ook niet veel creditcards.

Je bent niet de enige die aversie heeft tegen creditcards, maar iedereen is uiteindelijk verplicht een creditcard te nemen want anders kun je niets online kopen.
Is dit puur streaming of kan je net als bij Spotify ook de films downloaden? Dat laatste zal mooi zijn, zodat het ook onderweg in de trein te bekijken is.
Ook offline. Groot voordeel ten opzichte van Netflix inderdaad!
https://support.google.com/googleplay/answer/2851696?hl=en
Mooi dat dit mogelijk is. Dan zal ik het wel een keer uitproberen.
Woei, wat een prijsverschil tussen films. Toppers als The Dark Knight voor 3 Euro, maar ook heel veel voor 10 tot 14 Euro. Dat laatste vind ik wel een hoop geld om thuis een filmpje te kijken.

Nu ken ik het film aanbod van Netflix niet zo goed, maar een Netflix abonnementje lijkt dan snel economisch uit te kunnen..
als het Nederlandse aanbod goed is wel ..... (natuurlijk via netflix USA is er een groter aanbod) heb toen een maandelijks proefabonnement genomen voor die prijs leek het mij een mooie legale oplossing voor het volgens van veel bekende series maar helaas waren de meeste niet te vinden op netflix of ze liepen een flink stuk achter op de Amerika. Films aanbod vond ik persoonlijk ook minder. Als Google het voor elkaar krijgt om een groot aanbod te leveren zou dit best wel eens een mooi legaal alternatief kunnen worden.
Er is wel een groot verschil tussen netflix of de google service, bij netflix is het een all-you-can-eat abbo, bij google betaal je per film.. En tja, voor zo'n klein bedrag per maand kun je ook niet gaan verwachten dat de allernieuwste series al beschikbaar zijn...
Er is wel een groot verschil tussen netflix of de google service, bij netflix is het een all-you-can-eat abbo, bij google betaal je per film.. En tja, voor zo'n klein bedrag per maand kun je ook niet gaan verwachten dat de allernieuwste series al beschikbaar zijn...
En dat is nu precies de foute gedachtengang die de grote uitgevers ook maken waardoor we met zijn allen weer lekker op TPB gaan zitten.

In plaats van de verwachtingen die ze hebben van de consument bij te stellen (die gaat geen 40 euro meer betalen voor een 6-DVD box van een serie), houden ze voet bij stuk bij hun eigen verdienmodel en gaan dan lopen zeuren dat de consument ze in de kou laat staan. Om vervolgens nieuw aanbod niet in de schappen te leggen met de redenering 'want er is geen vraag naar'.

De kans dat die consument weer terug gaat naar de winkel en weer 20 euro afrekent voor een schijfje met een film van 3 jaar oud, is, zelfs als er een streng downloadverbod zou zijn, nul komma nul.

De tegenwoordige consument hoeft geen gratis (anders was Netflix allang failliet), maar wil voor een tientje per maand gewoon kijken waar ie zin in heeft, en waar ze het aan de andere kant van de wereld ook over hebben. Uitgevers lopen meer inkomsten mis doordat ze nieuw materiaal niet met de primeur aanbieden. Downloaden is daar alleen maar een gevolg van, geen oorzaak.

Als er een boeiende serie is die ik gewoon op het moment van uitzending kan kijken dan trek ik de portemonnee wel. Alleen is dat nu niet het geval.
klopt natuurlijk was dat wel erg veel gevraagd voor een dienst van deze prijs. Geen idee hoe het met het aanbod in de usa is deze hebben als ik zo van andere mensen hoor meer series beschikbaar en lopen natuurlijk voor. ik persoonlijk houd het bij downloaden aangezien er op moment gewoon geen goede betaalbare alternatieven zijn om series gelijk met release in usa te bekijken.
Woei, wat een prijsverschil tussen films. Toppers als The Dark Knight voor 3 Euro, maar ook heel veel voor 10 tot 14 Euro. Dat laatste vind ik wel een hoop geld om thuis een filmpje te kijken.

Nu ken ik het film aanbod van Netflix niet zo goed, maar een Netflix abonnementje lijkt dan snel economisch uit te kunnen..
Dat verschil zit hem er in dat die lagere prijs voor de huur is, klik maar eens een goedkope aan, dan zul je zien dat de koop optie ook tussen de 10-14 zit.
Oh ja, dat zie ik nu. Wat onhandig dat het op de hoofdpagina dan groen en rijp door elkaar staat.
Ik had precies dezelfde verwarring in het begin ;-) "goh, waarom zou bad grandpa nou goedkoper zijn dan spiderman ?" en al snel kwam er een harige primaat uit mijn mouw.
Ondanks dat schermen van de phones steeds groter worden blijft het toch onhandig om op zo een klein scherm te staren. Kan men dan die films ook via een kabel op tv afspelen. En is het mogelijk om terug te spoelen bij zulke films?

Verder denk ik dat het nog altijd makkelijker en goedkoper is om die films via digitale tv te huren.
Kan men dan die films ook via een kabel op tv afspelen.
Dat kan door een (Google) Android stick in je TV te steken.
hahaha klinkt zwaar fout die zin _/-\o_

Als er inderdaad vrij recente films te huren en/of kopen zijn zie ik dit best wel aanslaan.
Voor 3 of 4 euro tot iets onder de prijs van een bioscoop kaartje worden films veel toegangelijker voor het grote publiek die niet helemaal begrijpen hoe je dat kunt downloaden.

Echter denk ik dat degene die nu alles via torrents en usenet gratis binnenhalen niet snel op zoiets zullen overstappen. Een echte hollander is gierig en als je een film voor 4 euro ziet en ernaast dezelfde film gratis maak je mij niet wijs dat iedereen 4 euro gaat betalen.
Mensen willen best betalen voor dit soort dingen, want het levert veel gebruiksgemak op en het idee dat ze de makers supporten spreekt de meesten ook aan. Een torrent zal je eerst moeten downloaden voordat je hem kan kijken. Deze films kan je (waarschijnlijk) per direct streamen naar je apparaat. Afhankelijk van je internet snelheid scheelt dit toch weer een paar minuten tot enkele uren. Ook hoef je niet bang te zijn voor troep (zoals virussen) in je download, wat wel is voor wilt komen bij torrents.

Dit soort diensten hebben dus veel voordelen, het enige wat ze nog hoeven te doen is een goed aanbod en een goede prijs te bieden. Doen ze dat dan is er een grote kans van succes in het vooruitzicht. Waarom denk je anders dat Spotify en Netflix zo succesvol zijn? Die content is net zo goed via torrents/usenet beschikbaar voor €0, toch zijn er veel mensen bereid te betalen.
Heb je op zich gelijk in maar ik denk ook dat muziek moeilijker te vinden is op torrents dan films, op veel communities is het filmaanbod vele malen groter dan het muziekaanbod en dat gemak bieden spotify en netflix wel. Maar op telefoons is het veel makkelijker en mede door de hoge internetkosten om muziek te downloaden via netflix etc.. Ik denk niet dat mensen masaal films gaan downloaden via hun dure mobiele abbonement.

Indien je een film koopt neem ik aan dat je hem ook download misschien tegelijk met het streamen maar je moet dan een werkende internetverbinding hebben en ik verwacht niet dat je de nieuwste films er tussen hebt staan al voor ze in de bioscoop verschijnen en zowel vast niet voor 3 euro.

Via torrents downloaden gaat ook retesnel tegenwoordig met glasvezel enz wat opkomt zolang duurt dat niet kwartiertje met 30 mbit vdsl en soms sneller en dat je een virus download tja dat ligt ook aan de gebruiker zelf heb ik persoonlijk geen last van.

Heeft allebei zijn voor en nadelen maar zet ze maar eens naast elkaar dan betwijfel ik of men massaal gaat betalen om de artiest te belonen denk niet dat het met films zo goed gaat lopen als met muziek. De nederlander is nu eenmaal wel gierig en wil alles gratis hebben zolang het maar makkelijk en snel gaat en laat nou net de meeste niet weten hoe je via torrents films kan downloaden de mensen die dat veel doen stappen denk ik niet zomaar over.
Halloooo je kan gewoon de browser google films bekijken hoor. Jullie met al je apps. Zelfde als netflix dus. Behalve dan dat google duur is.
Ja dit zou juist het beste zijn voor Android TV sticks of beter Android TV Boxen, kan je de film zien zo als het hoort op een grote scherm met goed geluid via een versterker of zo.

Ik zou geen films willen zien op een mobiel (+/- 5") of op een Tablet (+/- 10") geef mij maar lekker een 40 a 50" scherm.
Bij de Nexus kan je gewoon een Slimport adapter gebruiken, dan nog een Toslink adapter erbij en je hebt je telefoon als home entertainment system (en beter in het afspelen van 1080P video dan sommige blu-ray spelers).
Dat lijkt me wel handig. Zou je me dat kunnen uitleggen?
Die Slimport adapter snap ik, maar dat gebruikt dan HDMI naar TV
De Toslink zul je denk ik bedoelen voor het geluid naar de Home Cinema, bedoel je dan van TV naar Home Cinema ?
Nee, ik bedoel een adapter van 3.5mm audio naar Toslink, dan kan je vanaf de telefoon het geluid op je home cinema afspelen.
Ah Ok, apart het geluid naar de Home Cinema, en het Beeld naar de TV.
Thx
Naast telefoons heb je ook grotere tablets. Ik ben benieuwd of, naast de Nexus-toestellen, ook de Google Chromecast nu beschikbaar komt voor de Nederlandse markt. Met dat apparaat zou je bijv. content kunnen streamen naar je televisie. Netflix, YouTube en Google Play's Media apps (Google Play TV, Movies en Music) ondersteunen de 'cast'-functie bijvoorbeeld. Dat is dus een mogelijkheid.

Ik denk dat het wel mogelijk is om terug te spoelen.

[Reactie gewijzigd door Bolletje op 18 maart 2014 03:37]

Je vergeet android tablets ;) die zijn een stuk beter geschikt voor het kijken van films dan telefoons. En idd, steeds meer toestellen bieden de mogelijkheid het beeld op tv af te spelen, zowel draadloos als via kabels.

Voorlopig heb ik echter genoeg aan mijn netflix abo (met toegang tot de US catalogus weliswaar).
daar is de chromecast voor
(...) toch onhandig om op zo een klein scherm te staren
Naast Chromecast wat hierboven al genoemd is, kun je meerdere apparaten gebruiken om te streamen naar je tv. Het sleutelwoord hierbij is Miracast, of Wireless Display. Als je tv dat niet ondersteunt, kun je daar een apart apparaatje voor kopen. Een van die apparaten is de Netgear Push2TV.
En alleen met een credit card betalen.

Maar de Play Store breidt uit in Nederland dus hopelijk krijgen wij net als Duitsers Google Play Store Cards.
Het is al mogelijk om codes in te wisselen. Althans, de optie is er. Geen idee of het mogelijk is om buitenlandse codes in te wisselen.
Buitenlandse codes kan wel, wat het nog meer bizzaar maakt.
Waar komt die logica vandaan :')

Betekent waarschijnlijk wel dat het niet lang meer duurt totdat we ook hier codes kunnen kopen. Natuurlijk is het handig dat het ook via je telefoonrekening kan, maar daar heb je niks aan als je een tablet zonder abonnement hebt..
Bij de KitKat actie kregen de eerste 25.000 personen een giftcode van 5 euro. Ik heb er zelf 2 maar nog niet verzilverd, een collega van mij heeft dat wel gedaan. Dus ja, codes inwisselen werkt inderdaad.
Dan laat die cadeaucards maar komen :)
Ik weet niet bij welke provider je zit, maar bij KPN is het mogelijk dit via je telefoonrekening te laten lopen. Ook bij T-Mobile is het sinds kort mogelijk om via je telefoonrekening te betalen.
Of het bij andere providers mogelijk is, zou ik zo snel niet weten/
Anoniem: 234046
@Mizgala2818 maart 2014 08:37
T-Mobile :D
Helaas voor jou, bij Vodafone was het in bepaalde landen mogelijk om via de telefoonrekening te betalen (niet in Nederland), maar zij zijn juist gestopt met deze mogelijkheid. Dan zal er niet veel anders overblijven dan een prepaid creditcard.
Ik vind dat SD/HD verschil in prijs altijd zo raar... Alsof ze de hele film opnieuw hebben opgenomen met een betere camera en iedereen moest nét iets beter z'n best doen. Dit kost voor hun toch geen moeite? Geldklopperij is het als je het mij vraagt
In kosten scheelt het inderdaad niets. Maar mensen zijn zo gek om er extra voor te betalen, dus als aanbieder zou je wel gek zijn om er niets extra voor te vragen.
Dus bandbreedte en opslag is gratis? kun jij mij vertellen waar ik dat kan krijgen, want dan ga ik meteen daar een account aanschaffen om al mijn spullen op te slaan...
Oké, jij je zin, iets genuanceerder: In kostprijs scheelt het niet zoveel als dat het in consumentenprijs scheelt.

De belangrijkste reden dat ze meer voor HD kunnen vragen is dat de consument zo gek is er meer voor uit te geven. Ik ben benieuwd hoeveel mensen extra gaan betalen om HD te kijken op hun smartphone, waarvan het scherm te klein is om het verschil tussen HD en SD te zien.
Naast smartphone, heb je ook gewoon android-on-a-stick waarmee je gewoon op je full HD tv kunt genieten hiervan.. de Chromecast is er 1 van..
Smartphone? De Play Store is niet enkel voor smartphones.
Klopt. Op een tablet zal HD zeker enig verschil uitmaken.
Maar ik blijf benieuwd hoeveel mensen extra gaan betalen om HD op een smartphone te kijken, waar het geen verschil uitmaakt.
Ik ga ervanuit dat je moet kijken naar bandbreedte. HD film gebruikt meer dus kost ook uiteindelijk meer voor Google.
Ik ga ervanuit dat je moet kijken naar bandbreedte. HD film gebruikt meer dus kost ook uiteindelijk meer voor Google.
Maar die prijzen worden uiteindelijk alleen vastgesteld door de uitgever, voor wie het uitgeven in HD netto niks meer kost. Hooguit dat de winstmarge hoger ligt.
Google zal toch ook zijn internet verbinding moeten betalen? HD film verbruikt meer dus is dan ook duurder.
Waarom hebben we uberhaupt nog films in 'standard definition' en waarom word dit nog standaard genoemd? Het is belachelijk om vandaag de dag nog in 640x480 film te gaan kijken.
Ik vraag mij af of met het kopen van een film dit ook betekend dat ik de film over 10 jaar nog eens kan kijken of kan weggeven aan een ander, net zoals met traditionele media.
Dat tijdperk is over. We gaan naar een model waarin niets nog van jou is en alles met abonnementen of huur werkt.
Dat is natuurlijk niet helemaal waar, voor veel producten geldt dit juist nog steeds niet.
Maar omdat ik er toch wel benieuwd naar was heb ik maar eens in de voorwaarden gekeken:
Weergaveperioden - Koopvideo's. Elke Video in de digitale opslagruimte kan een onbeperkt aantal keren worden bekeken, zolang Google de rechten behoudt om die Video in de digitale opslagruimte aan u te leveren ('Opslagruimteperiode'). Als u een item van Video's in de digitale opslagruimte onderbreekt, stopt of terugspoelt, wordt de Opslagruimteperiode niet verlengd. Elke Koopvideo in de opslagruimte kan een andere Opslagruimteperiode hebben.
Misschien moet men eens af van de misleidende term Kopen. Het is niet meer dan een lease van rechten aan derden in feite. "Betalen" of "Dienst afnemen" zou beter zijn, omdat je voor een dienst betaald en het niet je eigendom wordt na aanschaf.

[Reactie gewijzigd door Venator op 18 maart 2014 13:14]

Nederlandse Play Store zal wel geen lang bestaan hebben met zulke prijzen :*)

daar zit niemand op te wachten heb al netflix onbeperkt voor paar euro meer maand lang
net zo'n flop als upc ondemand

[Reactie gewijzigd door reflex1967nl op 18 maart 2014 09:59]

Misschien moet je eens wat meer leestekens gebruiken (want vind je netflix nu net zo'n flop als upc ondemand of Play Movies)? En met een wat betere onderbouwing komen.

Voorlopig zie ik op Play Movies nu reeds meer en nieuwere films dan op Netflix. De huurprijzen liggen volgens mij ook behoorlijk onder wat bv. Moviemax of Videoland via de tv-provider rekenen.

Zeker als je alleen af en toe wat wil kijken is dit echt een prima alternatief voor Netflix. Er mag alleen nog wat meer Nederlandse content en series komen.
allemaal een flop ik download liever
Ik ben benieuwd naar het aanbod waar Google in de toekomst mee gaat komen. Ik heb net even vluchtig door de lijst gekeken en daar zag ik een aantal "redelijk recente" filmpjes. Als die dienst, of van een concurrent, nieuwe films die een aantal weken in de bioscoop hebben gedraaid gaan aanbieden, zal ik zeker voor een film gaan betalen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee