Philips introduceert Android-all-in-ones met touchscreen

Philips introduceert een 21,5- en een 23-inch Android-all-in-one met touchscreen. De apparaten hebben beiden een fullhd-lcd en een 1,6GHz-Nvidia Tegra T33-quadcoreprocessor met 2GB ddr3-ram. Ook is er ondersteuning voor een muis en toetsenbord en is er 8GB intern geheugen.

Philips richt zich met de apparaten, met typenummers S221C4AFD en S231C4AFD, niet alleen op thuisgebruikers, maar ook op gebruik in openbare gelegenheden als hotellobby's, internetcafés en scholen. De schermen kunnen dan ook grotere iconen weergeven, voor gemakkelijker gebruik in openbare ruimtes. Net als bijvoorbeeld de tablets van Lenovo zijn de all-in-ones uitgerust met een standaard die het mogelijk maakt om het apparaat zowel staand in een hoek van 54 graden als liggend in een hoek van 12 graden te plaatsen.

De all-in-ones kunnen ook gebruikt worden als een gewone monitor. Philips heeft mogelijkheden voor signaalinvoer via vga en mhl-hdmi ingebouwd. Verder is er ondersteuning voor zowel draadloos als bedraad internet. De all-in-ones hebben twee usb 2.0-poorten, een sdhc-kaartlezer, een 1-megapixelwebcam. Opvallend is dat de touchscreens maximaal slechts twee aanraakpunten tegelijk kunnen registreren. Dat de systemen niet over recente high-end hardware beschikken, blijkt ook uit de prijs. De apparaten draaien op Android 4.2 en de adviesprijzen zijn 439 euro voor de 21,5"-monitor en 469 euro voor de 23"-variant. De twee all-in-ones zijn direct verkrijgbaar.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

25-02-2014 • 17:13

60 Linkedin

Reacties (60)

60
59
47
7
0
9
Wijzig sortering
Ik heb even de specificaties van het scherm opgezocht;

LCD-type : ADS-LCD
Verlichting : W-LED
Resolutie : 1920x1080 pixels
Responstijd : 14ms (normaal), 5ms (grijs -> grijs)
Helderheid : 250 cd/m²
Kijkhoek : 178°

Bron : http://www.philips.nl/c/p...120-drp2?t=specifications

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 25 februari 2014 17:45]

Ideaal zoiets !

Hoe vaak mijn kinderen al niet aan het TV-scherm hebben gezeten omdat ze een video wilde selecteren! Dat is dan mooi afgelopen met dit toestel...

Men moet dit ook niet als telefoon of tablet zien, het is een geheel eigen soort device, met zijn eigen specifieke gebruiksmogelijkheden. Ik zie dit over een tijdje wel als goede oplossing voor op de kamer van de kids:

- Video en TV kijken (via DS-Video en Ziggo)
- Video's kijken en muziek via de speciale apps die er voor zijn (ZAP, Kinderkijkbuis, YouTube, etc..)
- foto's bekijken (DS-photo)
- Spelletjes spelen (game-controller eraan en gaan met die banaan)
- Hang er een toetsenbord aan met muis en als ze straks huiswerk moeten maken, Google Docs.
- En er kan altijd nog een PC aangehangen worden.

En in de toekomst zullen er vast nog wel nieuwe ontwikkelingen komen die dit soort apparaten nog nuttiger maken.
Ik begrijp niet zo goed waarom Philips hiermee komt als ik eerlijk ben. Dit past toch niet goed binnen hun productportofolio? Bovendien worden ze helemaal kapotgeconcurreerd door bedrijven die al veel ervaring in deze en aanverwante branches hebben, die al marktaandeel hebben en daarmee zie ik de slagingskans van een product als deze niet groter worden.

Voor een tablet is het te groot, voor een PC is het te traag, voor een monitor heeft het teveel mogelijkheden, voor een TV is het te klein. Omdat de multitouch bovendien beperkt is kunnen bepaalde dingen die je verwacht met een touchscreen te kunnen doen niet werken. Of is dit dan een soort van down-tuned versie van een oplossing die in openbare gebouwen en ziekenhuizen en dergelijke gebruikt zal worden?

[Reactie gewijzigd door Floor-is op 25 februari 2014 17:25]

Deze 'Philips' heeft zo goed als niets te maken met het Nederlandse Philips. Wellicht hebben ze nog wat aandeeltjes, maar dit is gewoon een Chinese OEM.

Ofwel zie het as volgt: Chinese ODM introduceert Android-all-in-ones met touchscreen

En dan opeens is het niet zo gek. In die regio worden veel van die hybride producten gemaakt die tussen PC / tablet / laptop / monitor in zitten. Ik zie ze ook vaak als 'vlees noch vis' maar kennelijk is de markt daar anders?
Is dit philips of de chinees aan wie ze het philips met voor tv's hebben verkocht.
Zoals je zelf al aangeeft in je post heeft het Chinese bedrijf de tv-tak overgenomen. Afgezien van misschien het scherm zal dat bedrijf hier niets mee te maken hebben.
Dat is maar de vraag, TPV produceert al sinds 2005 monitoren in opdracht van Philips, en sinds 2009 ontwerpen en verkopen ze die monitoren ook al zelf met een licentie om de Philips naam te mogen gebruiken.

De vraag is dus of dit product van TPV monitoren afdeling af komt, of dat het van Philips z'n eigen Consumer lifestyle divisie afkomt (die vorig jaar aan Funai verkocht zou worden).

Ik vermoed dat deze van TPV afkomt gezien de vormgeving heel erg overeenkomt met de TV lijn.

@mae-t.net - MMD-P, het bedrijf dat Philips monitoren maakt, is volledig eigendom van TPV.

@RVervuurt - Een monitor gaat echter wel veel verder dan een "scherm". TPV maakt geen LCD panelen, alleen volledige monitoren en TV's met panelen van andere fabrikanten. Als TPV dus iets maakt dan is het het volledige product.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 26 februari 2014 00:03]

De vormgeving is bij mijn weten nou net het enige waar TPV (overigens Taiwanees en niet wat in het spraakgebruik als Chinees geldt) niet over gaat, maar Philips zelf. Dit omdat Philipsproducten gelijkstijlig moeten zijn aan andere Philipsproducten.

Ik vraag me verder hetzelfde af. Philips, zelfs Coop. MMD Meridian U.A. die over de monitoren gaat, koopt echter ook bij andere fabrikanten dan TPV monitoren in. In elk geval zijn ook exemplaren van Qisda gespot.

Wat uitsluitsel moet bieden over de herkomst zijn de eerste twee letters van het serienummer en eventuele verdere opdrukken van de typesticker(s) achterop.

@Knirfie244 hierboven: of MMD-P monitoren maakt betwijfel ik, maar ze zullen wel over het plaatsen van de Philipsmerknaam op TPV-monitoren gaan. Hoe dan ook, zelfs zij doen zaken met OEM's buiten TPV. De kans is dus aanwezig dat ook deze monitoren compleet ergens anders vandaan komen. Opschriften op een live gespot exemplaar zullen uitsluitsel moeten geven.

@nogmaals Knirfie244 hierboven: Schermen kan overal op slaan, daarom vermijd ik die term tenzij het gaat om het stuk doek of plaatwerk waar projectoren op projecteren. Overigens maakt TPV zowel monitoren (apparaten) als panelen (onderdelen). De panelen zijn kennelijk deels op technologie van Sharp gebaseerd blijkt uit 1 exemplaar dat ik van dichtbij bekeken heb.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 26 februari 2014 03:18]

Zoals ik dus ook aangaf: Als er iets van TPV afkomt, dan is het het scherm. Zoals je zelf aangeeft maken ze al sinds 2005 monitoren voor Philips. Monitoren != computers.
Ik lees dat er 2GB DDR3 RAM én 8GB intern geheugen aanwezig is. Wat is het nu, 2 of 8GB? Als die 8GB flash opslag is, dan is dat geen intern geheugen maar extern.
RAM is totaal niet hetzelfde als intern geheugen. Intern geheugen bedoelen ze de opslag mee, dus je hebt ruimte voor 8GB aan foto's, muziek etc (iets minder dan 8GB maar goed..).
RAM is het vluchtige geheugen waarin applicaties en het systeem draaien.
Nee hij heeft groot gelijk hoor. Het is geen telefoon maar een all in one pc..
Tweakers had gewoon moeten aangeven: 8gb opslag (bizar weinig dus vandaar dat hij twijfelt denk ik)
Ach een micro-SDtje erin voor al je extra opslag behoefte, voor een paar centen 32 Gb extra.
Werkgeheugen is per definitie intern geheugen. Opslaggeheugen is per definitie extern geheugen. Het verschil zit 'm in adreseerbaarheid vanuit de CPU gezien. Intern geheugen heeft een maximale limiet om aan te kunnen spreken afhankelijk van de CPU.

zie voor voorbeelden:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Intern_geheugen
http://nl.wikipedia.org/wiki/Extern_geheugen
Hoewel je helemaal gelijk hebt is er dank die smartphones een trend waar de hoeveelheid flash opslaggeheugen intern genoemd wordt en het extra geheugen dat via micro sd kaartjes ingestoken van worden extern geheugen genoemd worden. Basis computer terminologie wordt immers niet onderwezen op de marketing scholen.
Volgens mij is de terminologie ook volkomen logisch:
Je hebt werkgeheugen en je hebt opslaggeheugen.
En dit opslaggeheugen bevindt zich reeds intern in het apparaat.
Of extra opslaggeheugen kan extern aangesloten worden......

Je hebt dus werkgeheugen, intern geheugen en extern geheugen.

Ik denk dat het overgrote merendeel van de bevolking dit overzichtelijker en duidelijker vindt dan om het te bezien vanuit de adresseerbaarheid vanuit de CPU.........
Gewoon noemen wat het is: RAM is geheugen, flash is opslag. Je kunt een computer maken zonder opslag maar niet zonder geheugen: alle code op die op de opslag staat moet je eerst kopieeren naar het geheugen voordat de computer/telefoon/tablet er iets mee kan. Dan kan de opslag intern of extern zijn om het onderscheid tussen SD kaartjes en onboard flash geheugen te duiden.
Werkgeheugen is synoniem aan intern geheugen. Wat jij bedoelt met "intern geheugen" is interne opslag. Als je dan toch wilt spreken van geheugen dan noem je alle vormen van opslag extern geheugen, zo ook de interne opslagcapaciteit. Deze afspraak van benoemen is decennia oud en geldt nog steeds. Er is simpelweg niets verandert in de manier waarop geheugen te benaderen is voor de centrale verwerkingseenheid. Alleen direct aanspreekbaar geheugen heet intern geheugen of werkgeheugen. Al het andere heet extern geheugen of opslag.
Met Linux kan het os een file aanmaken en zijn interne geheugen (ram) tijdelijk expanderen met een file of als swap op je opslag geheugen ;) (windows kan dit alleen als file)

Je interne geheugen kan dus je opslag geheugen aanspreken en als interne geheugen adresseren ( soort swap =is wel af te raden overigens want is vaak trager)

Met embedded devices ga je hier dus de mist in omdat het os die locaties van opslag geheugen vaak vrijhoud en je er dus niets op op kan slaan :X
Die oplossing heet virtueel geheugen. Meer geheugen aanbieden dan er daadwerkelijk aanwezig is. Dat wat niet past en tijdelijk niet nodig is wordt weggeschreven naar de swap. Dat betekend absoluut niet dat de inhoud van de swap direct te benaderen is door het systeem. Er is software nodig om het in te lezen en te verwerken alvorens het door de CPU aanspreekbaar is op adresniveau.
we hebben NXP, ASML, Philips en vele anderen.. waarom is er geen goede start up of joint venture die de Nederlandse hardware industrie een boost geeft door eindproducten (smartphones en tablets) te fabriceren en niet blijft hangen in de OEM branche. De marges worden immers een stuk groter als deze bedrijven aan 'forward integration' van de bedrijfsketen gaan doen of 'down-stream' hun portfolio ontwikkelen (hoe je het ook wilt noemen). of lopen NXP en ASML tegen contracten aan die ze met afnemers hebben gesloten en hen dat verbieden?
Dat is leuk bedacht, maar niet realistisch. Philips trekt zich juist terug uit de device business. En dat is niet voor niets. De integratie van waardeketens in de elektronicamarkt is in China en Taiwan zo geperfectioneerd dat je daar maar moeilijk tussen komt.

Bovendien zijn de bedrijven die je noemt niet de geschikte partners voor het maken van een telefoon of tablet. ASML maakt de machines waarmee chips worden gemaakt, niet de chips die in die apparaten worden gebruikt. NXP maakt alleen gespecialiseerde chips, zoals NFC. Beide bedrijven leveren dus veel aan het Oosten.

Het ontwerp van een telefoon begint met een soc. Die worden in Nederland, en heel Europa, niet gemaakt. ST Ericsson was de laatste in Europa die soc's maakte en is er inmiddels mee gestopt. Vervolgens spelen de assemblage bedrijven een grote rol. Die zitten allemaal in Taiwan en China. De grote merken maken allemaal gebruik van deze integratie en werken hecht samen met leveranciers in die regio.

Je kunt in Europa wel een toestel ontwerpen en marketen, maar de productie kun je toch echt beter in het Oosten doen.
Dat laatste is nog maar de vraag. Er is al productie van diverse apparaten niet uitbesteed of zelfs teruggehaald. Gezien de economische ontwikkelingen hier en in China, gaat die trend zich doorzetten. In sommige opzichten is dat te laat, maar de meeste relevante productiekennis is hier nog wel te vinden.
Er worden wel productie lijnen teruggehaald, waar wij het Westen (EU of VS) een daadwerkelijke meerwaarde aan kunnen toevoegen. Op dit moment (feb 2014) zijn we qua eenheid product nog steeds orden van grootte duurder op het gebied van arbeid dan de Chinesen. Je moet dus heel wat toegevoegde waarde leveren omdat te compenseren (om die duurdere arbeid te rechtvaardigen).
Er zijn 3 takken van sport die op termijn roet in het eten van onze Chinese vrienden gaan gooien:
1. transportkosten (door te hoge conventionele brandstoffen) stijgen
2. energiekosten (tbv van het productie proces zelf) stijgen, maar op termijn door goedkopere (en schonere) alternatieven in met name de westerse landen
3. productieproces wordt een micro lokale activiteit, 3D-printing zal dit veroorzaken, er is dus geen reden meer in schaalgrootte in massale fabrieken

De ecomische vergelijking valt door al deze 3 factoren vroeg of laat compleet in duigen. Je moet dan 3D printing wel zien over 10 jaar ofzo. Ik verwacht dan een veel universeler apparaat waar je bijna al je huishoudelijke producten mee kunt "printen", wellicht tot voedsel toe. Als je dat combineert met "bijna gratis energie" en "geen transportkosten", zullen de huidige grote masale productielijnen compleet overbodig zijn. Ontwerpen en "bouwmaterialen" voor 3D-printers zijn dan de enige zaken die je nog nodig hebt.
Je vergeet een 4e factor, de snelste en grootste: arbeidsemancipatie en economische groei binnen China waardoor de prijzen daar stijgen. Het overheidsbeleid aldaar is er op dit moment al op gericht om kennis boven manufacturing te stellen.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 26 februari 2014 18:29]

en ja, ik weet dat alleen Apple en Samsung winst maken in die industrie, maar neem dan wearables of 'internet of things'-joint ventures of start ups. zo zijn er nog zo veel dingen te bedenken.
Nette prijzen die deze computers beschikbaar maken voor tal van gemeenschappelijke voorzieningen.
Ik begrijp niet waarom je dit nette prijzen vind? voor minder geld koop je toch een androidstick en multitouch monitor. http://www.youtube.com/watch?v=0Qsv_Wu9IpA :)
Niet net hoor, een goede tablet kost minder, en qua all in one is die van HP veel goedkoper.
Nog net ff te duurr om er 2 van achter in je auto te hangen als media player voor de kids (icm een wlan NAS). Aan de andere kant wel veeel goedkoper als wat die boeven met hun "premium entertainment systemen" aanbieden en veel makkelijker te bekabelen.
met typenummers S221C4AFD en S231C4AFD
Waarom toch altijd zo'n halve md5 hash als productnaam? Bedenk een sexy naam, versie 1, en nummer door als er een verbeterde versie is. Ik zie 19 (!) verschillende 23" monitoren op hun site staat, allemaal met een verschillende code, no way dat ik ga uitzoeken wat de verschillen zijn. Teveel keuze is ook niet goed.
De productnaam die voorop staat is vaak redelijk wat korter, en de nummers in dit artikel zijn slechts gedeeltelijke typenummers (er hoort nog minstens een / en twee cijfers achter). De opbouw van het typenummer is echter wel tamelijk logisch al moet ik toegeven dat het de laatste jaren fors uit de hand is gelopen.

Wat je in elk geval nog in 1 oogopslag kan zien is de schermdiagonaal. De eerste twee cijfers van het 3-cijferige getal geven die aan, dus 221 is een 22 duims monitor en 231 is een 23 duims monitor.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 26 februari 2014 12:46]

Kun je je voorstellen dat de opvolger van de iPhone 5 de "iPhone S221C4AFD" wordt? Nee. Dat is geen toeval. Apple is geen Philips, één van de twee snapt hoe gewone mensen praten.
Apple heeft ook typenummers van minstens 5 tekens die verder niemand kent maar die wel belangrijk zijn als je wilt weten welk model iPhone 6 je nou eigenlijk precies hebt. Grote kans dat deze monitor voorop ook iets korters heeft staan dan S221C4AFD.

Maar zeg nou zelf, kan het typenummer van je koelkast of televisie je iets schelen? Waarom dan wel dat van je monitor?

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 26 februari 2014 03:11]

Op zich kan dit zakelijk nog wel interessant zijn icm vdi omgeving (bijv vmware). Een vmware client voor android erop en je hebt een volledige beschikbaarheid van je werkplek. Dit werkt overigens prima aangezien ik dat nu ook op zowel mijn android als iOS devices heb draaien.
Kijk, eindelijk iemand die het snapt!
Dit is precies waar ik zo'n scherm voor wil gebruiken.

Je kunt de simpele basic dingen doen op Android (ff je mail checken, webbrowsen, etc.) en voor het echte werk log je of in op een remote pc of de pc die je aan het scherm hebt hangen. Perfecte combi in mijn ogen!

Dat wil niet zeggen dat deze Philips nu een goede keus is: de HP Slate 21 is goedkoper en veel sneller, heeft betere multitouch, etc. Lenovo heeft ook een AIO scherm met veel betere specs. En Acer komt binnenkort uit, die laatste staat in mijn watch list.

Tel daar bij op dat Philips prima producten (hardware) maakt maar altijd volledig r*k is qua ondersteuning, software updates, etc. dan is dit niet iets wat ik van Philips zou kopen. Had het ook niet verwacht: Philips zelf zou zich meer op de medische industrie gaan richten. Of is dit van de Chinese tak die de TV afdeling heeft overgekocht afkomstig :?
Ik ben benieuwd naar de insteek met Android, persoonlijk lijkt dit mij een heerlijke combinatie met Windows 8. Aparte keuze van Philips.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee