HP start verkoop all-in-one met Android voor 379 euro

HP begint met de verkoop van zijn all-in-one met Android en 21,5"-scherm in Nederland. De Slate 21 draait op een ARM-soc, een Tegra 4 van Nvidia met GeForce-gpu. HP vraagt 379 euro voor de all-in-one met Android

De Slate 21 is vanaf deze week te koop bij diverse retailers en heeft een 21,5"-touchscreen met een resolutie van 1920x1080 pixels. Hij is mede gericht op desktopgebruik doordat het apparaat aan de achterkant is voorzien van een kickstand. De Slate 21 is volgens HP kantelbaar tussen de 15 en 70 graden. Het 21,5"-ips-scherm biedt volgens HP ruime kijkhoeken, maar specificaties hiervan heeft het bedrijf nog niet gegeven.

De Slate 21 draait Android 4.2 Jelly Bean. Daarbij kunnen tot vijf gebruikersaccounts worden aangemaakt. De aio draait op een Tegra 4 van Nvidia, met vier ARM Cortex A15-processorkernen en een GeForce-gpu. De interne flashopslag bedraagt een relatief beperkte 8GB, maar uitbreiding met sd-kaartjes is mogelijk. Ook zijn er drie usb 2.0-aansluitingen aanwezig. De meegeleverde Splashtop2 HD-software moet het mogelijk maken om op afstand een Windows-desktop te bedienen.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

14-10-2013 • 14:07

86 Linkedin

Reacties (86)

86
84
57
3
0
10
Wijzig sortering
Snap niet goed dat er toch wat kritiek op komt van sommige gebruikers? Lijkt me toch wel HEEL goedkoop te zijn? Een 21 inch touchscreen met functionele computer erin voor minder dan 400 euro. Daarvoor koop je vaak gewoon los net een touchscreen van vergeljikbaar formaat.

Als iemand me een alternatief kan geven van een A-merk fabrikant, graag.

Lijkt me heel leuk voor thuis te gaan plaatsen om snel even iets op te zoeken. Een ideale computer voor stijlvol op een toogje te zetten aan bv een open keuken om snel even iets op te zoeken. Kan perfect met dit design. Ik zou het wel eens durven kopen gewoon om te proeven van android als 'desktop' OS en anders gooien we er toch gewoon Ubuntu op? ;)
Acer (In deze prijsklasse is het net zo'n groot merk): Prijs is 299 euro excl. toetsenbord en muis, maar dat is blijkbaar ook bij deze opstelling:

nieuws: Hands-on: Acers Android-all-in-one annex monitor
De monitor is in ieder geval ook los te gebruiken voor je Windows 8 systeem bijvoorbeeld.
Die Acer is alleen wel een heel stuk langzamer (Dual-core Cortex A9 vs Quadcore Cortex A15).
Ook zit er een MVA-paneel in die Acer, de HP zal dus waarschijnlijk betere kijkhoeken hebben vanwege het IPS-paneel.

De HP lijkt me dus een betere koop dan die Acer aangezien de prijs erg dicht bij elkaar ligt verder. :)
Ik heb zelf een jaar geleden nog een AMD E-350 systeempje gebouwd wat sneller is dan deze ARM chip voor hetzelfde geld. Een nieuwe E-1700 of Atom gaat daar nog 2-3x overheen.

Dit apparaat kan geen x86 uitvoeren en gaat beperkt ondersteund worden. Koop gewoon een Windows-computer. Die doet het over 3 jaar ook nog.
Met een touchscreen en met dit design voor hetzelfde geld? Zou zelfs niet weten waar je budget overhoudt als je al een touchscreen koopt.

400 euro is echt geen geld voor iets dat er goed uitziet, wat niet onbelangrijk is als het in je woonruimte staat (voor mij althans), en dat nog ok basis functionaliteiten heeft.
Ik hoef heus niet de snelste CPU te hebben om even naar tweakers of het nieuws te surfen.
Nee, geen touch screen, maar je wilt ook geen touch screen op dit schermformaat. Met een verticale monitor. Zit je de hele dag met je armen omhoog. Krijg je snel klachten, hoor, RSI enzo, als je dat een paar weken doet.

Het gaat niet om de snelste CPU, maar om het soort. Dit is een tabletprocessor en kan dus ook onder Linux een hoop applicaties niet draaien die niet specifiek voor ARM gecompileerd worden.

Het is gewoon een inferieur alternatief voor een Windows-pc met nutteloze gimmicks die als unique selling point worden gepresenteerd. Mensen die dit kopen zijn bestolen.
Ook wel mooi om Ubuntu erop te draaien :) Wellicht dat HP dit zelf gaat ondersteunen.. Lijkt me dan wel redelijk ideaal voor kantoor pctje voor simpele taken..
Op de site van HP staat dat het toetsenbord en muis los worden verkocht. Je krijgt dus alleen de 'tablet' voor die prijs.
http://h20386.www2.hp.com...spx?p=c-slate-21-overview
Ik vind het juist helemaal geen kantoor pc. Daarvoor is hij nauwelijks geschikt. Zakelijk moet ik er niet aan denken. Geen AD, dus nauwelijks beheer in de meeste professionele omgevingen. Als thinclient ook niet echt geschikt en te duur.
Denk dat dit gericht is op de thuisgebruikers die niet al te veeleisend zijn en Internetten willen. Beetje mail etc.
Wij werken hier op het kantoor met citrix verbindingen met thin clients. Dit lijkt mij dan een zeer geschikte oplossing. Daarvoor is het apparaat juist wel snel genoeg aangezien alles aan de andere kant wordt uitgevoerd. Nu zit ik soms op een iPad en dat gaat (behalve typen dan) ook al wel redelijk.
In een zakelijke omgeving verwacht ik minimaal een scherm dat in hoogte en stand verstelbaar is. Bij ons op kantoor een belangrijke vereiste. Dit scherm staat op het buro en de onderkant van het scherm is practisch gelijk met de tafel, terwijl voor ergonomisch werken het scherm op een verhoging moet staan.

Leuk voor thuis of incidenteel gebruik, voor zakelijke toepassingen wat minder. Dat er geen AD ondersteuning is, op zich geen probleem, mits er goede managementsoftware bij zit om dat gemis te compenseren.
In een zakelijke omgeving verwacht ik minimaal een scherm dat in hoogte en stand verstelbaar is.
Dat is ook net wat ik dacht. Dat staat zelfs in de arbo-wet
http://www.arboportaal.nl...over-beeldschermwerk.html

Wat dat betreft voldoet de iMac ook niet aan de wet. 1) hij spiegelt (mijn voorkeur overigens) 2) hij is niet in hoogte verstelbaar ... Behalve als je er boeken onder zet. Iets wat waarschijnlijk niet gaat lukken bij deze HP, de iMac kan je tenminste nog kantelen.
Gelukkig staat er gewoon onder: "Werkgevers mogen van deze normen afwijken, zolang de veiligheid en de gezondheid van de werknemers gewaarborgd blijft." Dus macs mogen gewoon hoor :P
Nou je hebt tegenwoordig Office Mobile voor Office 365 voor android.

Dus in feite zou het voor kantoor ook gebruikt kunnen worden.
Office mobile is in de vertste verte niet hetzelfde als de volledige Office suite. Leuk om een documentje te bekijken en een kleine tekst-aanpassing te doen op je mobiel, that's it.
En de meeste mensen hebben al die geavanceerde functionaliteit nodig.
In mijn beperkte ervaring gebeurt het maar wat vaak dat de minder technische medewerkers sheets en documenten verknuppelen met rare opmaak dingen en zelfs een inhoudsopgave weten te bouw tot tekst omdat het 'niet klopte'.
Maar diezelfde mensen werken vaak andere software pakketten die sowieso op Android draaien laat staan vrij recente versies van Windows zoals Vista of hoger.
Lol ik werk nu al een tijdje op kantoor en kan met zekerheid zeggen dat miss wel 75% van de mensen genoeg hebben aan Wordpad (even als voorbeeld.) Zelfs Excel is voor veel mensen niet nodig. Als je dan ook nog eens je ERP pakket in een web interface draait kan je een groot deel van de "workstations" vervangen door dit soort apparaten.

Even de kracht van het apparaat niet meegenomen aangezien ik me niet echt kan voorstellen dat een tegra4 alles vloeiend laat verlopen.

Ik blijf me verbazen over die drang om alles te nodig te hebben. Er zijn echt maar een beperkt aantal werknemers die echt specialistische software nodig hebben. Naar mijn ervaring schreeuwen een hoop mensen dat ze bepaalde zaken nodig hebben zonder even goed na te denken of het nu ook echt nodig is. (mijn ervaring mbt migraties en bijv ERP implementaties)

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 15 oktober 2013 09:11]

Sinds wanneer is een computer met Office een werkstation.
De meeste werkplekken gebruiken maatwerk en doen wat meer dan word documentjes schrijven.
Of een thuisgebruiker met simpele wensen...
Zal inderdaad fijn zijn in combinatie met Ubuntu. Werken met muis en toetsenbord lijkt me prettiger met Ubuntu dan met Android.
Vraagje; Zitten toetsenbord en muis bij de prijs inbegrepen?
Anoniem: 74380
@jDuke15 oktober 2013 16:24
http://www.vergelijk.nl/desktop/hp/slate_21_s100/

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 74380 op 15 oktober 2013 16:28]

Wow €379.- voor een 21" tablet.... interessant!

Eigenlijk zou hij ook plat op tafel moeten kunnen, al ziet het er niet naar uit
http://h20386.www2.hp.com...spx?p=c-slate-21-overview
.... als er genoeg spelletjes e.d. voor uitkomen zouden Mens-erger-je-niet, Monopoly e.d. de prullebak in kunnen, klinkt me als een gemiste kans.

Zou je op dat ding ook HD films kunnen afspelen?
No more jostling for the best view. With the 21.5-inch diagonal Full HD1 IPS display and wide viewing angles, everyone has a best seat in the house for watching videos, sharing slideshows, playing games, and more.


Ik denk het wel :)
Waarom zou dat niet kunnen met een HD-resolutie scherm en een Tegra 4 processor?

Natuurlijk kan dat.

[Reactie gewijzigd door Hoppa! op 14 oktober 2013 14:37]

Beperkt, lang niet alle codecs worden door Android mediaspelers gepakt. een 720p mkvtje gaat nog wel lukken met de goede SoC, maar om hi10p te decoden (en h.265 volgend jaar) heb je echt iets snellers nodig.

Niet toekomstbestendig, maar daar is de prijs dan ook naar.
Of het is een veel grotere tablet, of die kerel op de foto is gewoon klein. Zoals het daar is afgebeeld lijkt het wel een 27" scherm.

Either way, het geeft me meer een idee van een opgeblazen tablet, inderdaad. Door de toevoeging van een BT tobo en muis heb je dan ineens een AiO. Uiteraard geen slecht idee om het op deze manier de markt in te prijzen, maar doe er dan wat meer geheugen in ipv 8GB.
Ook al zou je de mogelijkheid krijgen om Win8RT hier op te zetten, dan kun je het wel vergeten door een gebrek aan geheugen.
Ik zag hem net staan bij de MM. Ik zag geen Hdmi aansluiting. Dat zou ideaal zijn.
Ik vroeg me ook af of hij eventueel extern aangesloten kan worden zoals weleens mogelijk is, maar bij deze kan het niet door het ontbreken van een videopoort anders was het handig voor mensen die toch af en toe een Windows pc nodig hebben, want je kunt nu eenmaal niet alles op een Android uitvoeren.
(Dit geldt zowel voor een thuisgebruiker als tweaker:
1.Websites zoals tweakers zijn niet altijd geoptimaliseerd om weblogs/artikelen te schrijven op een Android
2. Niet alle websites zijn te gebruiken op een Android, zelfs niet als je de Desktop modus inschakeld.
3. Niet alle online spellen werken op een Android
Voor 80% van de toepassingen zal de ARM cpu + Android wel voldoende zijn om het systeem te kunnen benutten)

specsheet:
http://www.shopping.hp.co...asp/newpcs/buynow-slate21
er staat in de context:

De meegeleverde Splashtop2 HD-software moet het mogelijk maken om op afstand een Windows-desktop te bedienen.


Dus als dat net zoiets als RDP is, dan kan je je windows desktop op afstand overnemen... Dus niet erg bedoeld als "enige pc"
Het is op elk android apparaat mogelijk om een windows pc over te nemen, dus uniek is deze applicatie niet, maar het is jammer dat je hem niet als monitor kunt gebruiken en direct kunt aansluiten aan een pc. Het overnemen van een Windows machine beperkt je nog steeds in een hoop dingen.
Probeer de gratis app Remote RDP maar eens even. Je blijft namelijk altijd wel een mate van lag behouden en full hd weergave hoef je niet te proberen met dergelijks apps ;)

Voorbeeld van een monitor waarbij wel alles zou kunnen voor ongeveer 299 euro:
nieuws: Hands-on: Acers Android-all-in-one annex monitor
Ik vraag me af of je het scherm hiermee als "beeldscherm" kunt gebruiken met deze docking.
Dit wordt normaal gebruikt op een Windows laptop en de drivers van een Android systeem komen niet altijd overeen. De monitor zou dus op een of andere manier herkend moeten worden, wellicht met ingebouwde drivers.
All PCs with Microsoft® Windows® XP/Vista™/7
Dat dacht ik ook, lijkt me erg handig om een monitor met extra features te hebben. Anders is dit scherm na 2 jaar verouderd.
Als het aan de hardware specs van deze AiO ligt, dan is dit binnen nu en een jaar al verouderd. Als het scherm extern aan te sluiten zou zijn, zou het scherm nog nuttig kunnen zijn, maar denk dat dit meer een hebbedingetje is dan iets dat echt jaren mee zal gaan.
Ik heb een netbook met een van de eerste generaties atoms, die voldoet nog ruimschoots aan de eisen die ik aan dat ding stel. Internet, media afspelen en Office. De tegra speelt in ieder geval makkelijk media af, en internet is ook niet veel veranderd. Hoofdzakelijk tekst, plaatjes en erg lichte media. Office is ook niet erg zwaar.

Wat me wel minder trekt is Android. Ik ben daar geen grote fan van. Als relatief makkelijk een -nix versie op kan komen, maakt het wat interessanter. Firefox OS zou ook wel grappig zijn. Toekomst zal uitwijzen hoe fabrikanten omgaan in hoeverre ze flexibel omgaan met het openstellen van hun bios,
of dat het helemaal gesloten waardoor in principe een OS maar kan starten.
Zowel om andere appartuur op dit scherm aan te sluiten, alsook om deze all-in-one aan je grotere TV te hangen. HDMI is voor mij op een dergelijk apparaat een must, anders schiet het zijn doel gewoon voorbij.
Anoniem: 167739
@jab7614 oktober 2013 21:41
Inderdaad enorme misser dat er geen HDMI aansluiting op zit. De concurrenten van deze smart monitor (Acer, Viewsonic en BenQ) hebben dit allemaal wel. Dat zou het voor mij een perfecte koop maken. Ik ben op zoek naar een dergelijk portable scherm die ook op een desktop kan worden aangesloten. Helaas geen HDMI dus dat gaat niet.

Ik snap niet waarom de HDMI aansluiting er niet op zit. Kleine moeite en geeft zo'n apparaat enorm veel meer mogelijkheden.
Ik kan het nergens vinden, maar zit hier ook een accu in? Ik heb recent een AIO van sony in handen gehad die dat wel had - lijkt me uitermate handig om hem even op de eetkamer tafel te kunnen zetten zonder kabelmoek.
Dat vraag ik me dus ook af. Met accu icm Splashtop best leuk om je desktop vanaf de bank te bedienen...
Nee, hier zit geen accu in (ik heb al hands on gehad met het apparaat).
Ik ben zeer benieuwd hoe goed HP Android 4.2 met toetsenbord en muis werkend heeft gekregen! Ik heb wat gerommeld met mijn Nexus 7, een OTG kabel en een USB-hub, maar het was geen pretje, maar wel bruikbaar, terwijl Stock toch wel volledig op touch is gericht.
Asus Transformer prime werkt daarintegen als een zonnetje met geintegreerde KB/touchpad.
Als ze de "eigen" ondersteuning goed doen, kan dat dus best soepel draaien.
Er is compleet niets verschillends in de implentatie van Asus...Android ondersteunt gewoon een cursor, en daarmee is de kous af. Ik zie ook niet wat er "geen pretje" is aan die OTG kabel aan de USB hub. Het werkt gewoon, geen haperingen of wat dan ook.
Anoniem: 382732
14 oktober 2013 17:23
"Hij is mede gericht op desktopgebruik"

21,5" lijkt me alleen geschikt voor desktopgebruik....
Neem aan dat ze hem ook als media center en voor gaming gaan promoten.
Op mijn huidige tablet (en Zopo C3 trouwens) kan ik gewoon een toetsenbord en muis aansluiten. Wat is hier de meerwaarde van? Grootte van het scherm?

edit: typo

[Reactie gewijzigd door CheetahNL op 14 oktober 2013 15:29]

En wederom : " De interne flashopslag bedraagt een relatief beperkte 8GB, maar uitbreiding met sd-kaartjes is mogelijk."

Niets over app2sd mogelijkheid, ergo zoals bij de rest tot nu toe, zit er vast niet op, kans van '1 op 100'...
Hij is mede gericht op desktopgebruik doordat het apparaat aan de achterkant is voorzien van een kickstand.
'mede', kan deze dan ook als tablet/laptop fungeren? Het zou wel leuk zijn als hij ook een accu had. Verder lijkt het me voor dit bedrag, voor mij persoonlijk, een erg leuk hebbeding om als 'tablet' te gebruiken. Een groot scherm, snelle chip en ga zo maar door!

Het nieuwsbericht lijkt overigens wel heel veel op het bericht dat op 24 juni geplaatst werd. (nieuws: HP voorziet 21,5"-aio van Android en Tegra 4-processor)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee