Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 86 reacties

Google introduceert een uitschrijfknop in zijn e-maildienst Gmail. De knop zou alleen moeten verschijnen bij promotionele e-mails, nieuwsbrieven en dergelijke. Google wil een alternatief bieden voor het zoeken in de kleine lettertjes onder aan een mail.

Google heeft de uitschrijfknop al sinds 2009, maar maakte die niet beschikbaar voor alle gebruikers. Dat gebeurt nu wel. Wanneer de verandering doorgevoerd is, zal bij promotionele e-mails en nieuwsbrieven een uitschrijfknop verschijnen bij de header van de e-mail. Gebruikers kunnen zo, mits de verzender het ondersteunt, automatisch een e-mail terugsturen naar de verzender met het verzoek om geen mailtjes meer te sturen.

Bij de M3AAWG-antispambeurs in San Fransisco liet Vijay Eranti, hoofd van Googles anti-abuse-afdeling weten dat de knop "transparantie bevordert en voorkomt dat dit soort mailtjes als spam aangemerkt worden, terwijl ze dat niet zijn." Hoeveel instanties in Nederland de functie ondersteunen, is niet bekend.

Uitschrijf-knop in Gmail

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (86)

Eigenlijk controlleert Gmail niets anders dan alleen maar op het bestaan van de List-Unsubscribe: header. Kijk ook eens op: http://www.list-unsubscribe.com/
Juist. En als spammer kan je hier dan toch vrolijk gebruik van maken? Unsubscribe mailtjes die arriveren betekent dat het adres bestaat en dat mail gelezen wordt...

Oftewel, wordt hiermee niet het tegenovergestelde bereikt?

Ik klik nu namelijk nooit op unsubscribe links voor nasty spam, omdat het de verspreider alleen maar meer informatie geeft. Ik bedoel hier de viagraspam. 'Valide' reclamemails zoals nieuwsbrieven staan daarbuiten uiteraard.

[Reactie gewijzigd door gertvdijk op 24 februari 2014 18:39]

'Valide' reclamemails zoals nieuwsbrieven staan daarbuiten uiteraard.
Zo valide zijn die vaak niet. Een heel aantal Nederlandse bedrijven sturen mij de laatste tijd ongevraagd nieuwsbrieven. Dit betreft dan bedrijven waar ik jaren geleden een keer wat besteld heb. Daar ga ik echt niet netjes uitschrijven (knop of geen knop) die worden netjes als spam gerapporteerd. Ik heb immers nergens om gevraagd.
Toch mogen ze dat. Als je er wat hebt gekocht ben je een bestaande relatie en die mogen ze mailen. Als je slim bent schrijf je juist wel uit en meld je ze meteen bij de Opta als ze blijven sturen. Door niet uit te schrijven heb je nu geen poot om op te staan.

Dreigen met de Opta werkt overigens redelijk goed bij NL bedrijven. Die geeft er ook gewoon stevige boetes voor. Buitenlandse spam daarentegen kun je echt niks tegen beginnen.
Ik heb vier weken geleden gedurende 5 dagen alle binnenkomende mails niet zomaar weggeklikt maar stuk voor stuk gekeken of ik het wel of niet wilde hebben. Bij 90% de unsubscribe optie gebruikt en nu heb ik de helft van de mails die ik daarvoor had.

Omdat alles via Gmail loopt had ik toch al weinig last van spam maar in mijn ervaring werkt de unsubscribe bij de meeste mails prima. Ik had het alleen jaren eerder moeten doen.
Juist. En als spammer kan je hier dan toch vrolijk gebruik van maken? Unsubscribe mailtjes die arriveren betekent dat het adres bestaat en dat mail gelezen wordt...
Met als welk doel? Denk je nou echt dat het die spammer ook maar één zier interesseert of die mail daadwerkelijk gelezen wordt? Spam boeren versturen de spam voor hun klanten. Die betalen om de mail naar *zoveel mogelijk* adressen te sturen. Waarom zou een spam boer kosten maken om een kleiner mail bestand te krijgen?

Ik zou wel graag eens een keer één bron horen. Gewoon een link naar een artikel over een geval waarin dit inderdaad gebeurde. Tot nu toe hoor ik dit verhaal al jaren en nog nooit heeft het me overtuigd.
Als ze die opt-out knop nou meteen ook een report-spam knop laten zijn (desnoods alleen na de 2e of 3e keer) had je er ook nog iets aan...
Dit is al heel lang (jaren) mogelijk. Als de unsubscribe header bestaat en je meld een mail als spam biedt gmail al jaren de mogelijkheid om meteen af te melden...

http://cdn2.content.compe...8a7/gmail_fbl_1_w640.jpeg

Snap het nieuws van een aparte knop daarvoor dan ook niet...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 februari 2014 19:30]

Op zich wel een handig hulpmiddel, maar vraag me af hoe nuttig dat is. Bedrijven die spam sturen hebben over het algemeen lak aan de wensen en privacy van de adressen waar ze naartoe sturen. Vaak hebben ze die adressen ook gekocht van data-miners.

Groot kans dat het gros van de adverteerders die functie niet ondersteund. Heb al vaak zat gehad dat ik op "unsubscribe" klikte onder aan de mail maar dat de pagina niet bestond of werd doorgelinkt naar een website met malware / popups.
Uit mijn ervaring met de vergelijkbare functionaliteit die Outlook.com vorig jaar introduceerde lijkt het bij de bijna alle nieuwsbrieven wel te werken, zo óók de Nederlandse nieuwsbrieven. Vraag me dan ook af wat men in dit nieuwsbericht bedoelt met "mits de zender het ondersteunt". In het geval van Outlook.com betekent dit slechts dat dat Outlook het moet 'herkennen' als zijnde nieuwsbrief, of in andere woorden, dat het zich aan een herkenbaar nieuwsbrief formaat moet houden. Lijkt me sterk dat dit bij GMail expliciet door bedrijven in de mail content moet worden toegevoegd, maar wie weet...

Voor "adverteerders" in de categorie spam werkt het uiteraard niet, maar daarvoor hebben we de spam folder :).
Het gaat hier volgens mij echt om nieuwsbrieven en reclame mailings waarvoor de ontvanger zichzelf heeft opgegeven en niet om spam.
Ik gebruik zo nu en dan de spamknop in gmail, en regelmatig krijg ik dan een popup met de vraag of ik niet liever wil unsubscriben.
De functie an-sich werkt wel, het is inderdaad maar net of de aanbieder het ondersteund.
Waar.

Wat pas echt gaaf zou zijn, als Google geautomatiseerd zou controleren of de Unsubscribe knop ook echt doet wat hij belooft. Dit zouden ze kunnen doen middels honeypot adressen die ze monitoren en dan bij dit soort mailtjes geautomatiseerd op Unsubscribe drukken. Als de afzender blijft sturen dan komt hij op een blacklist.

Wat ze zouden kunnen doen is afzenders die het Unsubscribe protocol niet ondersteunen automatisch een hogere spam-rating geven. Voor wel ondersteunen zou je als afzender beloond kunnen worden, bijvoorbeeld doordat plaatjes wel meteen getoond worden, links meteen werken etc.

EDIT: typo

[Reactie gewijzigd door OddesE op 24 februari 2014 18:40]

Dat zie ik niet gebeuren aangezien Google een van de grootste data-miners is :-)

Wel een goed idee; aan zoiets zat ik ook al te denken. Alleen moet je een onderscheid zien te maken tussen gewenste en ongewenste nieuwsbrieven.
Google mag dan wel (een van) de grootste dataminer(s) zijn, ze gebruiken daar geen email spam voor. Dus ze snijden zichzelf op geen enkele manier in de vingers door email spam tegen te gaan. Ze kunnen er echter wel klanten mee winnen gezien een spamvrije inbox natuurlijk aantrekkelijk is (of waar je eenvoudig spam kan opzeggen). Nieuwe klanten leveren daarentegen weer een berg te minen data op, want ze vergaren hun data van klanten die hun diensten gebruiken of die hun advertenties tegen komen of websites bezoeken waar de tracking cookies toegepast worden.

Nu zal deze unsubscribe knop waarschijnlijk geen gmail only functionaliteit worden, ik verwacht dat het voor concurrenten zeer makkelijk is om over te nemen of ook te implementeren wanneer google het pad al heeft vrijgemaakt. Dus dit kan goed uitpakken voor iedereen.
Ze hebben een goede reden om het wel te doen: Naast Gmail-gebruikers blij maken is het ook een manier van concurrentie uitschakelen.
Goed punt ! Zo had ik het nog niet bekeken.
Wat pas echt gaaf zou zijn, als Google geautomatiseerd zou controleren of de Unsubscribe knop ook echt doet wat hij belooft. Dit zouden ze kunnen doen middels honeypot adressen die ze monitoren en dan bij dit soort mailtjes geautomatiseerd op Unsubscribe drukken. Als de afzender blijft sturen dan komt hij op een blacklist.
kan veel makkelijker. User klikt unsubscribe, maar krijgt nog 2 mails er na? En bij andere gebeurd dit ook? En er vinken X users de mail als spam? Dan is het vanaf dan Spam.

Je wilt niet weten hoeveel bedrijven in Nederland adressen kopen die in 1993 van een server gestolen zijn, waar bewust uit traceerbaarheid bepaalde adressen in stonden. Bijna dagelijks ontvang ik nieuwe mail op zo'n trace only account.
Beetje flauw van Google. Precies op de dag dat ze deze knop invoeren krijg ik opeens 'Advertentie' mails in mijn inbox.

En mooi niet dat deze automatisch naar het tabblad 'Reclame' gaan...
Mja, het is dan ook vaker een "bevestig even dat je mail adress werkelijk gelezen wordt" knop. Of inderdaad soms juist het doel van een mailtje, de delivery methode van de spammer om machines te winnen voor diens botnetje.

Juist daarom zou zo'n unsubscribe knop een voordeel kunnen zijn. Je hoeft niet meer werkelijk je mailbox te verlaten, maar kunt gewoon uitschrijven "op afstand" zonder het risico dat je op malavide sites terecht komt.

Maar het is natuurlijk nog steeds een soort van bevestiging dat het mail adress bestaat en dus waarde vertegenwoordigd in een dataminers database van emailadressen. Een mooie oplossing om van "legitieme" inschrijf spam af te komen, maar totaal onbekende zooi zou ik nog steeds liever in de bodemloze "Spam put" gooien.
Tja ik vraag het me werkelijk af of men inderdaad kijkt naar of de mail echt gelezen wordt.

Ik heb ooit gehoord dat je 5 spam runs naar 200 miljoen adressen kon sturen voor 200 dollar. Is alweer een paar jaar geleden dus zal nu nog veel goedkoper zijn.

Iemand die mail stuurt naar 200 miljoen adressen, en liefst 5 keer achter elkaar, die is duidelijk vooral geďnteresseerd in *kwantiteit*, niet in kwaliteit.

Draai het eens om: Zou een spammer werkelijk mail adressen die niet bouncen schrappen uit zijn bestand omdat er geen respons op komt? Zodat hij wat kan zeggen? Ik heb 'maar' 100 miljoen adressen i.p.v. 200 miljoen, maar dit zijn echt goede adressen?

En al die moeite die het kost om bij te houden of plaatjes idd worden opgevraagd of de unsubscribe link aangeklikt? Ik geloof het gewoon niet zo dat men die moeite neemt.
Ligt er ook aan wat je spam noemt natuurlijk. Als ik iets bestel gebeurd het nog weleens dat ik gelijk sta ingeschreven op nieuwsbrieven (kuch redcoon). Blijkbaar ben ik daar akkoord mee gegaan, of stond het ergens in de voorwaarden oid. In die zin is het geen echte spam, maar het is wel fijn als ik me gelijk kan afmelden op een gestandaariseerde manier. Dit soort bedrijven houden zich vervolgens wel netjes aan de afmelding.

Echte spamboeren zien de unsubscribe-link juist als bevestiging dat het mailadres gelezen wordt, en hebben er maling aan. Neemt niet weg dat het een nuttige functie is m.i., waarom deze 5 jaar lang 'verborgen' is gehouden is me een raadsel.
Echte spamboeren zien de unsubscribe-link juist als bevestiging dat het mailadres gelezen wordt,
Bron? Mensen roepen dit maar ik geloof er weinig van. Het gezonde verstand zegt me dat dit veel te duur is voor een spammer om te doen en dat het 'leger' maken van hun spam bestand niet in hun belang is.
Ik heb geen bron inderdaad. Maar je maakt je database natuurlijk niet alleen leger, maar juist waardervoller. Adressen zijn een stuk meer waard als je kan bewijzen dat ze bestaan én gelezen worden.
Ik betwijfel dus juist dat de mensen die mails voor 'v1agr4 en p3n1s enl4rgem3nt sturen echt geďnteresseerd zijn in de kwaliteit van de adressen. Volgens mij schieten ze gewoon met hagel en hopen ze dat ze wat raken.
Klopt. Maar wanneer de handelaar in emailadressen ziet dat van een deel van die emailadressen een unsubscribe response komt, kan hij die emailadressen duurder aan een andere spammer verkopen. Dan moet de handelaar de emails natuurlijk wel zelf verzenden, of regelen dat de unsubscribe response naar hem toe komen.
Of de V14GR4 spammer gebruikt de response zelf voor meer gerichte spam.
Tuurlijk zijn ze geďnteresseerd in kwaliteit, zolang het financieel aantrekkelijk is zijn ze altijd geďnteresseerd. Hoeveel je mailtjes je ook stuurt het is nooit oneindig, en ik meen ook dat strafmaten op hoeveelheden zijn gebaseerd, dus ook daarom is het aantrekkelijk de hoeveelheid gestuurde mailtjes te verminderen, zeker als het bereik even groot blijft.
Dat Redcoon verhaal komt me ook heel erg bekend voor. Daar iets besteld en plots stond ik, zonder dat ik er erg in had, ingeschreven op een nieuwsbrief. Het lulligste was wel dat zo'n nieuwsbrief midden in de nacht geautomatiseerd werd verstuurd waardoor ik wakker schrok van de e-mail notificatie die ik vergeten had uit te schakelen ...
best handig, zo moet je niet altijd in de voettekst zoeken.
het werkt niet voor alle reclame mail
had een keer van 1 groep spammers, had me voor alles uitgeschreven, 1 uur later van dezelfde groep een mailtje
De echte spammers zien het klikken van de "unsubscribe" link dan ook alleen als een bevestiging dat het mailadres live is en mail daadwerkelijk gelezen wordt.

persoonlijk klik ik zelden op dat soort unsubscribe dingen, omdat ik weet dat ik me er niet voor opgegeven heb... ongevraagde mail = spam, met of zonder unsubscribe linkje; klik dus ook op spam. bij nieuwsbrieven waarvan ik nog wel kan herinneren er ooit voor aangemeld te hebben doe ik het wel, maar dat komt dus maar hoogst zelden voor.

overigens zag ik deze functie vanmiddag voor het eerst in gmail; het viel me inderdaad gelijk op.

[Reactie gewijzigd door antiekeradio op 24 februari 2014 22:34]

Het is dan ook voor 'legitieme' reclame een oplossing om niet als spam gemarkeerd te worden lijkt me. Spam zal blijven bestaan.
Het is dan ook niet zo zeer tegen spam bedoeld maar als hulpmiddel om je af te melden bij mailing lijsten. Daar heb je jezelf doorgaans op geabonneerd (direct of via registratie bij bv een online winkel waar je bent vergeten een optie uit te vinken)
Het helpt helaas niet als een bedrijf dat bewust spam verzendt niet meedoet met dit initiatief en gewoon alsnog de uitschrijving verschuilt achter kleine lettertjes of verplicht inloggen met accountgegevens die je al lang vergeten bent.
Dat is waar, maar ze zijn het wel min of meer wettelijk verplicht (in NL in in ieder geval, zal wereldwijd niet overal hetzelfde zijn helaas), maar dan kan je het de gebruiker nog zo moelijk mogelijk maken om maar net aan de wet te voldoen. Deze maatregel maakt dan korte mette met dat soort praktijken, dus wat dat betreft alleen maar goed.

Wat ik mij dan alleen afvraag, wat de 'spammer' dan exact moet ondersteunen, is dit in een special protocol van Google zelf? Zoja, zie ik er niet veel toekomst in (komt straks Hotmail en Yahoo etc met hun eigen oplossingen). Als GMail zelf in staat is bijvoorbeeld de uitschrijflink te herkennen en er dan mee aan de slag gaat, is wellicht een ander verhaal.
Het protocol erachter ken ik zo niet, maar Hotmail/Outlook heeft deze functie al een hele tijd. Daar komt het onder een e-mail te staan. Of er een protocol of een eigen implementatie achter zit is mij niet bekend. Als ik even google lijkt het er op dat het met een list-unsubscribe header werkt, maar een echte bron van Microsoft kan ik zo snel niet vinden.

Meer info:
http://windows.microsoft....te-your-inbox/unsubscribe
Alleen is het probleem dat het niet precies duidelijk is wat die knop nou doet in Outlook (ik zie hem ook al tijden staan):
Klik op Afmelden en wij regelen de rest: we laten de website weten dat je geen e-mails meer wilt ontvangen, stellen Opruimen in om meteen alle berichten van de afzender te verwijderen en zorgen ervoor dat alle nieuwe berichten rechtstreeks naar de map Ongewenst gaan totdat je afmelding is verwerkt.
Ik geloof er eerlijk gezegd niets van dat de meeste nieuwsbriefsturende websites dit protocol ondersteunen. Of in elk geval zullen er diverse zijn die het niet ondersteunen, maar je weet niet welke: dus wat Outlook gaat doen als je op die knop drukt is niet te voorspellen. Alle berichten van de afzender verwijderen en alle nieuwe berichten in mijn spambox gooien, dat wil ik helemaal niet, bij de meeste nieuwsbrieven! Dat zou betekenen dat ik b.v. überhaupt nooit meer enige e-mail van Dropbox zal ontvangen als zij dat protocol niet ondersteunen, dus ook geen belangrijke e-mails die ik wel wil ontvangen.
Het lijkt me een zelf-regulerende beweging. Als Google een dergelijke opt-out service aanbied en afzenders gaan dit negeren, worden ze vanzelf als spam aangemeld.
Dat komt hen niet ten goede, dus hebben ze er belang bij om deze door Google aangeboden opt-out juist te implementeren.

Op die manier komt het iedereen ten goede: de eindgebruiker kan zich op een gemakkelijke en uniforme manier afmelden, terwijl de reclame mails minder snel in de spambox belanden.
Maar die verdienen het dan ook om aangemerkt te worden als spam, gewoon consequent als spam aan blijven merken in gmail en als genoeg mensen dat doen dan worden hun mails voortaan allemaal in de spambak gegooid en bereiken ze bijna niemand meer op een gmail adres.
Gmail heeft potdorie mijn betakey voor TESO in de spambox gedonderd waardoor ik het betaweekend miste. Eerder heb ik al meerdere persoonlijke mails en forumregistraties en een aankoopbevestiging van ibuygou* uit de spam moeten vissen, maar kat-op-klaviermails met een link eindigen wel nog steeds in mijn inbox.

*Die filtering houdt er geen rekening mee dat vele verzenders je eenmaal een nuttige mail toesturen en dŕn spam.

Ik ga wellicht overschakelen op outlook.com indien de antispam beter is.
Precies. Bedrijven die het makkelijk maken om aan te melden, maar bijna onmogelijk om makkelijk uit te schrijven.
Ja of zoals de staatsloterij je abonneerd zonder toestemming en het uitschrijven achter een account zet dat je nooit gekregen hebt. En bij klachten keer op keer per mail zegt de mailing te stoppen maar na een paar maanden 'gewoon' hervat. En dat al jaren lang. Sterker nog zelfs de sub loterijen van de staatsloterij maken gebruik van diezelfde mailinglijst zonder toestemming.

En dat voor een loterij van de staat, blijkbaar doen ze alsof de excepties voor overheden in de wet ook op hen van toepassing zijn...
Dan krijg je die mail toch niet
Het helpt helaas niet als een bedrijf dat bewust spam verzendt niet meedoet met dit initiatief en gewoon alsnog de uitschrijving verschuilt achter kleine lettertjes of verplicht inloggen met accountgegevens die je al lang vergeten bent.
google zal het wel zo maken dat die als spam gefilterd gaan worden en een nieuw verdienmodel dat bedrijven die door het spamfilter heen willen komen dan eerst de unsubscribe knop moeten kopen.

Dan lijkt het net alsof de gebruiker een service verleend wordt terwijl die gewoon met medeweten van google reclame krijgt.

[Reactie gewijzigd door allestuknet op 25 februari 2014 09:22]

Ik moet eerlijk gezegd de eerste nieuwsbrief nog tegenkomen zónder uitschrijfknop onderaan de mail. Wellicht ben ik niet zo happig als de gemiddelde internetter om mijn emailadres zomaar overal weg te geven (heb in z'n totaliteit zo'n 20 nieuwsbrieven afgemeld schat ik zo, allen mét uitschrijflink)...

Ik vraag me af of Google's uitschrijfknop ook werkt bij het uitschrijven voor die irritante, irrelevante en ongewenste Google+ mailtjes...
Ik moet eerlijk gezegd de eerste nieuwsbrief nog tegenkomen zónder uitschrijfknop onderaan de mail.
Als ik mij niet vergis is een uitschrijflink verplicht bij dit soort berichten, dat zal dus wel de reden zijn.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 24 februari 2014 19:42]

Ja, uitschrijflink is wettelijk verplicht (binnen Europa).
(41) Within the context of an existing customer relationship, it is reasonable to allow the use of electronic contact details for the offering of similar products or services, but only by the same company that has obtained the electronic contact details in accordance with Directive 95/46/EC. When electronic contact details are obtained, the customer should be informed about their further use for direct marketing in a clear and distinct manner, and be given the opportunity to refuse such usage. This opportunity should continue to be offered with each subsequent direct marketing message, free of charge, except for any costs for the transmission of this refusal.
Directive 2002/58/EC of the European Parliament and of the Council of 12 July 2002 concerning the processing of personal data and the protection of privacy in the electronic communications sector (Directive on privacy and electronic communications)
En dat geldt voor reclame, maar niet voor "echte" nieuwbrieven. En ik zie bedrijven heel creatief zijn in het negeren van de reclamecodes. Bijvoorbeeld door het sturen van zogenaamde whitepaper, waarin ze niet specifiek een of andere dienst promoten, maar zogenaamd iets breeds maatschappelijk, technologisch relevants willen aankaarten. Right.
Andere trucs zoals LinkedIn, Facebook graag gebruiken. Ze weten elke paar maanden weer extra features te implementeren, waarvoor uiteraard standaard email notificatie wordt aangezet, terwijl ik alles al uitgevinkt had. Reclame? Mja, niet direct. Wel ongewenste mail.
De unsubscribe opties zijn toch niet altijd te vertrouwen zoals medetweakers al aangeven. Dus om databasevullers geen kans wil geven hun database te verbeteren, maak ik zelf filters aan. De truc met de plusteken in je mailadres werkt prima ism filters.
Ik wou al zeggen.. die knop ken ik toch al, maar ik ben een Google Apps gebruiker en deze functionaliteit is al een hele tijd beschikbaar, maar ik moet wel toegeven dat deze toch niet altijd zo goed werkt.

Nu ik vind het zeer goed dat Google hier zich voor wilt inzetten, want hoe je het draait of keert, bij sommige bedrijven is het uitschrijven op een nieuwsbrief echt een opgave .. ofwel moet je zelf een mail sturen en is er niet gewoon een formulier, ofwel zit de knop zo goed verstop dat je in de source van de mail moet gaan zoeken naar de uitschrijflink..

Mooi zo!
Pas eens gedaan maar bij Nederlandse bedrijven is het vrij eenvoudig vind ik. De link is soms lastig te vinden en zo klein mogelijk onderaan opgeschreven. Het is niet moeilijk met de zoekfunctie of gewoon altijd onderaan kijken :).
zou beter zijn als die bedrijven eens nadenken voordat ze zoveel mail (spam) versturen als je ke nieuwsbrief een keer in de maand ipv 3 keer per week verstuurd markeer je ze ook niet zo snel als spam
Maar een nieuwsletter waar je je zelf voort aangemeld hebt (dat zijn ze bijna allemaal) is toch nooit spam? Als jij het als spam markeert vervuil je de databases.
Gisteren al opgemerkt én gebruikt. Het werkt ook als een systeem niet compatible is, dan wordt je doorverwezen naar de unsubscribe pagina van de aanbieder.
Ik gebruik liever ABP en Ghostery om al die troep, tracking en reclames van Google zelf te blokkeren. Beetje vreemd dat een bedrijf die iedereen wil volgen en iedereens data wil hebben nu zogenaamd de klanten, tussen eigen advertenties door, een optie gaat bieden om makkelijker van reclame mailings af te komen.

Edit: Zou er tracking zitten in wie erop klikt en voor welke mailings iemand zich afmeldt? Of zou Google zoiets niet doen?

[Reactie gewijzigd door ChicaneBT op 24 februari 2014 18:31]

Dat heet het uitsluiten van de competitie.
Door het verwijderen van reclames van anderen worden er meer aandacht gegeven aan advertenmties waar Google zelf aan verdient en kan Google meer eigen advertenties tonen voordat de irritatiedrempel is bereikt.

Edit: schrijffoutje gecorrigeerd.

[Reactie gewijzigd door CivLord op 25 februari 2014 10:05]

Onderwerp: Nog de hele week tot 20% korting printen!
Van: "Nieuws van KARWEI" <nieuws@nieuwsvankarwei.nl>
Datum: Ma, 24 februari, 2014 15:28
Aan: blabla@blabla
Mailinglist: Afmelden

Dit heeft xs4all al zo'n lange tijd, wat maakt de google versie dan beter dat dit wel in het nieuws komt? :P

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 24 februari 2014 18:44]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True