'Asus schrapt tablet met zowel Android als Windows 8 na druk van Google'

Asus zou de Transformer Book Duet TD300, die zowel Windows 8.1 als Android draait, geschrapt hebben omdat Google tegen de release zou zijn. Dat schrijft een Taiwanese krant. Eerder gooide Samsung plannen voor een vergelijkbare tablet in de prullenbak.

Asus kondigde de Transformer Book Duet TD300 begin januari aan. Het ging om een kruising tussen een ultrabook en een tablet, die zowel met Android als met Windows 8 kan starten. Ook tijdens het gebruik zou het apparaat kunnen schakelen tussen de beide besturingssystemen door middel van een knop. Dit zou vier seconden duren. Google heeft echter druk uitgeoefend op Asus om de Book Duet niet uit te brengen, schrijft de Taiwanese krant Economic Daily News volgens Digitimes. Niet duidelijk is waarom Google de release zou blokkeren.

Asus Nederland kan het schrappen niet bevestigen, maar zegt wel dat een release hoe dan ook niet op korte termijn te verwachten is. Oorspronkelijk zou de TD300 in het eerste kwartaal van 2014 in Europa moeten verschijnen. De hybride maakte op Tweakers een redelijke indruk, al was de vraag wat het nut was van zowel Android als Windows op een enkel systeem.

Opvallend is dat Samsung vorig jaar een vergelijkbaar concept aankondigde in de vorm van de Ativ Q met onder andere een 13,3"-scherm met een resolutie van 3200x1800 pixels. Die zou in augustus van 2013 verschenen moeten zijn, maar van dat apparaat is sindsdien niets meer vernomen. Er waren geruchten dat patentkwesties ten grondslag lagen aan het schrappen.

Asus Transformer Duet

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

21-02-2014 • 13:44

108

Reacties (108)

108
102
51
5
1
33
Wijzig sortering
Anoniem: 234043 21 februari 2014 17:04
ik vind het mooi prut. was precies naar dit apparaat aan het uitkijken. de combinatie van een tablet voor op de bank waarop mijn Android account werkt en een ultrabook waarop ik in Windows mijn school werk kon doen. klinkt misschien als een niche maar scheelde toch het kopen van een van de twee apparaten. dit was ook nog eens de enige met een wat groter full HD scherm wat voor Windows wel prettig is met typen van werkstukken en een degelijke bouw en processor.
zoals gezegd was dit exact wat ik zocht en dus baal ik hier goed van.
Mijn SmartQ v7 heeft triple boot, Android 1.6*, Ubuntu en Windows CE. Werkte heerlijk onder Ubuntu en best acceptabel onder Windows CE (TomTom).
* weet eigenlijk niet of hier ooit iets nieuws voor gekomen is
Sommige SmartQ V7's lijken verkocht te worden met Android 2.1. Ik zie geen opvolger voor de V7 op hun website: http://en.smartdevices.com.cn/Products/
Dat is enkel een tablet; en China, niet-brand producten zijn niet echt de kwaliteit van Asus ...
Daarnaast is dit apparaat fundamenteel anders: de Asus kan zowel Windows als Android simultaan draaien als 1 van de 2 in slaapmodus zit. Dual boot tablets moeten bij het wisselen eerst besturingssysteem 1 volledig afsluiten, en dan besturingssysteem 2 opstarten. Bij dual boot kan het wisselen daarom meerdere minuten duren, en moet je eerst alle programma's afsluiten, terwijl met Asus zijn oplossing je in 2 seconden kan wisselen en je programma's open blijven.

Kortom: dual boot apparaten zijn er inderdaad, maar de implementatie in deze Transformer Duet zorgt dat je daadwerkelijk beide tegelijk kan gebruiken, in plaats van 1 van de 2 bij boot kiezen.
Hahah. Leuk hoe MS eigenlijk er niets van heeft gezegd en dat hiervoor ook niet deed. Geeft het verschil aan in bedrijven :)
ik denk persoonlijk dat Google bang is dat mensen erachter komen dat Windows 8 toch best wel lekker werkt op een tablet en dat ze nooit Android erop gaan gebruiken.

Android is erg leuk op telefoons, maar voor tablets biedt Windows 8 echt meerwaarde boven Android.
Anoniem: 112442 @Rub3s21 februari 2014 14:37
Android is erg leuk op telefoons, maar voor tablets biedt Windows 8 echt meerwaarde boven Android.
Als je het vaak genoeg zegt gaan je het ook nog geloven. ;)

De cijfers liegen niet, de meeste mensen kopen geen Windows RT tablet c.q. ze niet de meerwaarde niet t.o.v. de concurrentie.
In het bericht staat nergens iets over de RT versie van Windows, dus ik ga er vanuit dat de normale versie erop staat.
Ding heeft een core i3. Dat is geen ARM en dus ook geen RT.
Als dat zo is, verbeteren ze Android wel voor tablets.. Lijkt mij echt niet de reden.
Android is leuk voor lichtgewicht apps, maar als je echt productief wil zijn, heeft Microsoft nog altijd een voorsprong!
Misschien verbeteren ze het ook wel als het niet optimaal is, maar zoiets blijft natuurlijk altijd een wedloop waarin de ene partij meer of andere voordelen kan hebben dan de andere partij.
MS krijgt (wat was het) 10 euro per verkocht android device waar ze 0,0 voor hoeven te doen, hierbij dus nog bovenop de eigen licentie, dus die zullen hier niet tegen zijn ;)
Ik vindt het helemaal niet grappig. De consument is de dupe hiervan. android is op tablets al net zo dominant als MS op de Desktop.

Je kan het grappig noemen dat MS met eigen wapens wordt bestreden, voor de consument is het een slechte zaak dat er 2 bedrijven zijn die monopolistisch gedrag vertonen waarvan de consument dus ook jij de dupe bent.
Anoniem: 167912 @bbob21 februari 2014 14:35
Ik vindt het helemaal niet grappig. De consument is de dupe hiervan. android is op tablets al net zo dominant als MS op de Desktop.
dit is aantoonbaar niet waar
consument de dupe? Hoeveel mensen zitten te wachten op een dual boot?
Dat hangt van de definitie van dominant af. Slaat dominant op gedrag (Google gedraagt zich zoals MS zich gedroeg toen het zijn monopolie nog aan het uitbreiden was) of op marktaandeel (Google is de grootste)?

Op het eerste punt: Google gedraagt zich mijnsinziens zoals MS destijds: als een dominante monopolist.

Op het tweede punt: Het marktaandeel van iOS voorkomt dat Google de grootste kan worden, maar blijft iOS zo groot? In mijn omgeving zijn veel mensen hun iPhone zat.

@hieronder: ik vermoed ook iets in die richting, tenzij het toekomstig-voormalige marktaandeel van iOS wordt opgesnoept door andere partijen zoals Windows en iets toekomstigs vernieuwends (welk kleintje dat potentieel heeft moet nog blijken).

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 2 augustus 2024 08:56]

De toekomst van iOS. Google geeft gratis opslag, mail, office applicaties, navigatie, etc. weg. De devices waar Android op draait zijn stukken goedkoper dan die van iOS. Op een gegeven moment zorgt Google dat de iOS producten minder kunnen dan de Android variant (denk aan de youtube app voor Windows Phone) Dan heb je een heel mooie iOS maar niet de functionaliteit die je met Android hebt. Tot zover mijn glazen onderbuik ;)
Dat zal toch ook Apple zelf liggen. Het grote verschil tussen Google en Apple is dat de laatste alles exclusieve software voor Apple hardware maakt. Dat is mooi voor alle Apple ecosysteem gebruikers, echter is duidelijk meer (Android en Windows) hou het ecosyteem exclusief terwijl anderen steeds groter groeien en op termijn graaf je je eigen graf. Google heeft dat begrepen en brengt zijn software naar een lucratief OS als iOS. En MS heeft dat inmiddels ook begrepen en brengt bv skydrive onedrive ook naar Androis en iOS. Ik voorzie dat Apple met de huidige koers, ondanks z'n inmiddels schier onuitputtelijk hoeveelheid kapitaal, het niet gaan redden. Ze hebben echt iemand anders dan Tim Cook aan het stuur nodig. Een Apple budget telefoon was helemaal nog niet zo gek geweest.

@mae-t.net in mijn omgeving zie ik ook steeds meer mensen die afstappen van hun iPhone. Dit vooral omdat ze ontdekken dat Android of WP net zo snel en stabiel zijn als iOS en in de meeste gevallen ook een groter scherm willen.
Ik denk dat er wel een markt zal blijven voor iPhone. Net zoals er nog steeds een duurdere Lexus, Mercedes, BMW, etc. kopen. In veel landen zijn Apple producten duur en daarom een status symbool. Dat je er minder mee kan zal dan voor lief worden genomen :+
De consument de dupe?

Wat ik van vrienden en kennissen hoor, is dat het Dualboot leuk is voor de eerste paar weken. Daarna gaan ze toch allemaal 1 OS gebruiken.

Dualboot is iets om de sales te pushen.. voor de gebruikers voegt het eigenlijk niet veel toe.. (over het algemeen zijn de dualboot tablets ook duurder, dus misschien alleen maar nadelig voor de klant.. hij koopt iets, wat hij toch niet gebruikt)
Anoniem: 112442 @bbob21 februari 2014 14:24
Je kan het grappig noemen dat MS met eigen wapens wordt bestreden, voor de consument is het een slechte zaak dat er 2 bedrijven zijn die monopolistisch gedrag vertonen waarvan de consument dus ook jij de dupe bent.
Voor mij als Linux gebruiker is dit al tientallen jaren de normale gang van zaken.
Tegen deze situatie heeft geen enkele Windows gebruiker zich verzet. Nu staan ze in het zelfde hoekje en dan gaan ze piepen.
Anoniem: 449164 @bbob21 februari 2014 16:01
Volgens marktonderzoeken en schattingen van analisten hebben 40% van de mensen een iPad, lijkt me dus niet zo dominant, wel in het low end segment.
Welke eigen wapens? Kun je voorbeelden geven dat Microsoft andere bedrijven verboden heeft producten uit te brengen?
Afspraken zoals die met diverse fabrikanten dat ze Windows leveren en geen andere OS'sen of computers zonder OS bedoel je?
Jammer dat een innoverend bedrijf als Google zulke dingen tegenhoudt. Ik begrijp ook niet zo goed waar ze bang voor zijn, het hele Android OS is toch een gratis OS wat voor Google alleen maar beter is wanneer het op zoveel mogelijk apparaten draait? Het leek mij wel een goede toevoeging, wanneer je wilt werken op je transformer kun je W8 gebruiken en wanneer je gewoon even wilt surfen kun je eenvoudig de Android versie gebruiken.
Ik vraag me af waarom je Android zou willen gebruiken als je gewoon even wilt surfen. W8 start razendsnel op (weet niet of het sneller of langzamer opstart dan Android), dus wat is het argument daar dan voor?
Het grote nadeel aan W8 wat iedereen altijd aandraagt, is het gebrek aan apps. Hoewel het klopt dat er veel minder apps aanwezig zijn, begin ik persoonlijk steeds meer afkeer tegen apps te krijgen. Elke poep en scheet vereist tegenwoordig een losse app, waardoor je voor een heleboel basale dingen toch snel al een telefoon of tablet hebt die uitpuilt van de losse apps. Ik heb voor maar heel weinig een echte app nodig, eerlijk gezegd. Dingen zoals whatsapp / skype en misschien email. Maar de meeste apps bieden functionaliteit die je ook prima op hun website kan krijgen bijvoorbeeld. Verder zal het me aan m'n derrière oxideren, ik surf wel naar NS.nl om de treintijden op te zoeken als daar geen app voor blijkt te zijn. Want de meeste apps zijn toch afhankelijk van een werkende internetverbinding, offline kan je er niks mee.

Natuurlijk kunnen apps wel meerwaarde bieden ten opzichte van zo'n site, de bediening is vaak toch wat simpeler en vloeiender, maar ze zijn wat mij betreft lang niet altijd noodzakelijk. Ik zou dus ook prima uit de voeten kunnen met W8, het is een mooi platform, en veel breder inzetbaar dan android. Ik kan dus best begrijpen dat google bang is voor W8.

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 2 augustus 2024 08:56]

Een gebrek aan applicaties in Windows 8.1 zal er niet zijn, lijkt me. Jij hebt het waarschijnlijk over Windows Phone 8, maar het gaat hier om de volledige (dekstop)versie van Windows (die ook gewoon op tablets kan draaien). Daar kun je alles op installeren wat je maar wilt.
Dat weet ik, dat weet jij, maar het normale publiek misschien niet. Die willen een tablet met precies dezelfde (nutteloze) apps als hun iPhone of Galaxy S, anders is het maar prut.

Ook de normale Windows 8 adverteert met apps, voor de metro interface (die je op een tablet wss ook veel meer zal gebruiken dan op de desktop. Dat ze absoluut niet nodig zijn klopt, maar dat weet de gemiddelde persoon waarschijnlijk niet, die horen alleen maar dat de W8 tablets niet genoeg apps hebben.

W8 Phone en W8 zien er ook redelijk gelijk uit, dus veel mensen zullen niet eens weten dat er uberhaupt verschil is tussen het OS op een telefoon en tablet.
Ik weet niet of er van een gebrek te spreken is, maar dat is wel wat vaak genoemd wordt, ook bij Windows 8.
Maar ik ben het helemaal eens met Sjekster, ik gebruik de W8 apps vrijwel nooit, misschien een spelletje voor de kinderen hier en daar dan is het echt ideaal.
Anoniem: 80466 @Vexxon21 februari 2014 15:45
Er zijn meer dan 140000 apps voor Windows 8.
Dat is dus niet heel weinig.
En op een tablet heb je veel apps op niet nodig die op mobieltjes wel vaak aanwezig zijn.
Een fart app of een spotlight is op een tablet niet zo nuttig en ook navigatieapps en actieve sportapps zijn natuurlijk niet zo zinvol op op een veel kleinere telefoon.
Een netflix app is dan weer wel handiger op een tablet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 2 augustus 2024 08:56]

Verder zal het me aan m'n derrière oxideren, ik surf wel naar NS.nl om de treintijden op te zoeken als daar geen app voor blijkt te zijn. Want de meeste apps zijn toch afhankelijk van een werkende internetverbinding, offline kan je er niks mee.
De app van de NMBS is helaas noodzakelijk omdat de website van Railtime zelf niet goed werkt in mobiele browsers (veel te breed en de tab om trajecten te plannen is verdwenen). In plaats van de site te fiksen, kwakt de NMBS gewoon een aparte app in de Play Store.

Dat is het probleem wel een beetje met apps: ze doen weinig dat niet ofwel triviaal is ofwel net zo goed via een gewone website kan gedaan worden zonder compatibiliteitsissues.

[Reactie gewijzigd door Enai op 2 augustus 2024 08:56]

En het lijkt me ook een vele male goedkopere oplossing voor bedrijven om 1 goede website te maken met responsive design etc, in plaats van 3+ verschillende apps die om de 2 tellen een update moeten krijgen. Maar goed, we dwalen een beetje af van het onderwerp geloof ik ;).
Android is vrij om te gebruiken, echter Google Android niet, dit is dus Android met alle Google software, waaronder ook de Play Store. Dus ja ze kunnen het wel uitbrengen, maar dan geen Google apps, en voor veel mensen is Android dan geen Android meer.
Laat dan toe dat alleen de Store meegeleverd wordt. Persoonlijk is dat ook het enige dat ik gebruik. Okay, Gmail ook, maar dat gaat net zo makkelijk via de website.
Via de Store krijgen ze nog steeds hun geld binnen.
Google biedt Play alleen aan in een compleet pakket en dit moet ook goedgekeurd worden. Dus als Google niet wilt dat Play, maar ook de rest van de apps niet op dit systeem komen, dan komen ze er niet. Tenzij je natuurlijk zelf aan de slag ga.
Het is toch niet illegaal om de gapps te verspreiden? Het enige dat de fabrikant niet mag doen, is ze vooraf op het tablet installeren. Een linkje naar de eigen market zou dan moeten volstaan.
Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet weet wat precies mag en niet mag m.b.t. Google apps, echter dat ze het niet mogen voorinstalleren zonder toestemming weet ik wel, tevens denk ik niet dat Google het zou accepteren als een bedrijf een directe link naar de APK meelevert, zelfs de suggestie zou al schade aan kunnen richten voor dat bedrijf.
Als ik zie dat nog steeds heel veel Chinese tablets niet met Google Play komt, zal dat toch wel een tricky business zijn.

Tevens is het natuurlijk erg dom als een bedrijf zoals Asus zoiets doet, Asus hecht teveel waarde aan de relatie met Google.
Ik heb een Chinese telefoon en kon gewoon de gapps installeren via hun eigen market.

Dit betekent natuurlijk niet dat dit ook toegelaten is (tja, China).
Alleen is vandaag de dag android zonder google niet echt een compleet product meer. Ze gooien steeds meer van de code bij de google apps erbij, en halen het uit de basis. Waar vroeger bijna alles nog deel uitmaakte van het OS, is nu bijna alles een losse google app, zelfs simpele dingen als de calender / agenda. Als je die apps niet meelevert / toestaat, dan blijft er maar een OS over met functionaliteiten die al redelijk achterhaald zijn. MAW: Daar zitten we niet op te wachten.

EDIT: Beetje slecht verwoord misschien: ze halen het niet zozeer uit de basis, maar updaten die niet meer, en stoppen alle nieuwe functies dus in hun eigen google gedeelte. Als je die dus niet meer mag gebruiken, zit je met verouderde functionaliteit, die vaak ook niet meer compatible is met veel apps.

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 2 augustus 2024 08:56]

Dat klopt niet. Veel apps zoals e-mail en kalender zijn nog even up-to-date als de Google varianten.
De kalender is ook nog maar redelijk recent als een losse app uitgebracht, toch? Ik heb nu iig 2 kalenders in mijn telefoon staan, en kan inderdaad niet veel verschil ontdekken. Maar van wat ik heb gelezen is de enige reden dat google dit doet, om zo nieuwe functionaliteit aan hun apps toe te voegen, zonder daarvoor de codebase van android te hoeven up te daten. Zodat het steeds moeilijker wordt om een non google fork te maken van android, omdat die dan in vergelijking gewoon erg achterloopt. Dingen als de Search en google search zijn ook een wereld van verschil bijvoorbeeld. Als ik terugdenk aan m'n Milestonde met Android 1.6 / 2.0, dan zat echt niks in apart up te daten apps. Toen moest je gewoon wachten op een update van het besturingssysteem voor nieuwe functies in veel google producten. Ik heb daar een paar artikels over gelezen, maar kan die helaas zo snel niet terugvinden nu.

(Ik word graag verbeterd als dit niet waar blijkt te zijn, ik ben geen programmeur dus ik heb niet zelf in de code gekeken ;))

EDIT: eentje gevonden die het beetje uitlegt: http://arstechnica.com/in...k-android-its-unforkable/

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 2 augustus 2024 08:56]

Tsja, maar de store is ook van Google, niet van Android. En sommige apps gebruiken Google play services api's, zoals de nieuwe locatieapi's.... Dat is ook Google en niet android...

android zelf is idd gratis maar niet de android die je gewend ben
Ik snap heel goed waar ze bang voor zijn. Als je de 2 operating systems 1 op 1 met elkaar kunnen vergelijken zullen consumenten er achter komen dat windows 8 / RT een beter alternatief is voor android op een tablet.
windows 8 is niet populair op de tablet omdat de grote meerderheid van de consumenten het niet kent of er niet mee gewerkt heeft. Dit soort producten kunnen hier heel snel verandering in brengen.
Niet alleen een tablet, er is ook een klavier bij.

Android is excellent op kleinere toestellen, maar het is geen productiviteits-OS.
Het is interessant dat Google hiertegen is en dus niet Microsoft.

Tja. Tijden veranderen.
Waarschijnlijk is Google bang dat gebruikers erachter komen dat W8 een veel functioneler en prettiger OS is, ook op tablet. :*)
Inderdaad. Daarnaast is Google de laatste tijd alleen maar Microsoft aan het dwarsbomen. Denk aan de Youtube app voor Windows Phone, Gmail ondersteuning, het ditchen van Active Sync etc. etc. Nee, Google heeft voor mij (al jaren overigens) afgedaan.
Ach, het is maar een gerucht, Voor hetzelfde geld heeft Microsoft een onaardig aangetekend schrijfsel naar Taiwan gestuurd....
Heerlijk die openheid van Google.

Nou ja, een Windows Tablet met BlueStack werkt ook goed.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 2 augustus 2024 08:56]

BlueStacks is alleen nog iets teveel een beta-product. Je kan geen andere virtualisatie-software geinstalleerd hebben terwijl Bluestacks draait.
Je moet dus echt bv. de Hyper-V-feature de-installeren alvorens je Bluestacks Kunt opstarten, zeer vervelend als je beide regelmatig nodig hebt.
Heb ik geen last van. Ik draai hier op Windows 8 gewoon Bluestacks met daarnaast in Eclipse Android 4.4 of ChromeOS in Virtualbox. Heb daarnaast ook Genymotion geinstalleerd maar nog niet gelijktijdig proberen te laten lopen.

[Reactie gewijzigd door lepel op 2 augustus 2024 08:56]

Google is niet evil, echt niet hoor 8)7
Groot issue is dat Google de gesloten omgeving onder de term veiligheid wegzet.
Bij vrijwel alle tablets moet je buitensporig veel moeite doen om een andere versie opzetten. Daarbij wordt ook altijd in eerste instantie doorverwezen naar de fabrikant terwijl dat onzin is. Hetzelfde zie je ook terug bij chromebooks, gesloten omgeving waarbij je alleen met enige kunst- en vliegwerk Linux op kunt zetten. Dank je de koekoek.

Google kan ook gewoon minder krampachtig zelf het goede voorbeeld geven op hun eigen toestellen maar dat is weer in strijd met hun eigen verdienmodel. Fysieke product vrijwel tegen productiekosten aanbieden en vervolgens verdienen op extra services, als je daar al over mag spreken.
Bedoel je met een andere versie een ander OS, want een andere versie van Android is niet al te moeilijk om er op te zetten. Hangt natuurlijk van het apparaat ook af, of die helemaal door cynagonmod wordt ondersteund of alleen hier en daar, maar je hebt nu ook gewoon een cynagonmod installer, dus dat is vrij makkelijk. Als je het over een ander OS hebt dan heb je wel gelijk.
Windroy werkt ook mooi, is heel erg snel, maar is niet zo stabiel.
Was te verwachten, natuurlijk; Microsoft wil (Windows) licenties verkopen, en Google wil geen concurrentie.
Google verplicht de fabrikanten ook om licenties af te nemen en als je eenmaal gebruik maakt van de Google Mobile Services, daarnaast mag je dan geen AOSP android verkopen. Of te wel je bent verplicht om gebruik te maken van de close source services van Google en daarvoor te betalen. Dat allemaal van een bedrijf dat voor open source is :X

Dit laat in mijn ogen alleen zien hoe bang Google nog steeds van Microsoft is. Alle fabrikanten moeten per jaar miljoenen betalen aan Microsoft wegens patenten schending en het zal mij niks verbazen dat Microsoft meer verdient aan Android dan Google zelf. Krijg ook bijna het idee dat ze bang zijn dat mensen liever straks de Windows omgeving gaan gebruiken en daarbij alle services van Microsoft (Bing, outlook, bing maps).

Hoop persoonlijk dat het gezeik tussen de grote bedrijven keer is afgelopen en ze als volwassen met elkaar om gaan. Maar jammer genoeg zie ik dit niet snel gebeuren. Zeker niet Microsoft met wp8.1 straks veel marktaandeel van Google gaat afsnoepen.

[Reactie gewijzigd door vali op 2 augustus 2024 08:56]

Het is met alle zogenaamd 'open' bedrijven hetzelfde. Het is een fabeltje dat eens ophoudt te bestaan.
Google is behoorlijk arrogant aan het worden. En wat te risicovol is sluiten ze gewoon af.
Duidelijk is dus ook dat Google bepaalt waar Android op geinstalleerd wordt en het niet zomaar een kwestie is van een licentie nemen.
Met alle negatieve publiciteit rond W8 kan ik mij wel voorstellen dat Google geen Android/W8 tablets wil. Anders zouden mensen nog in aanraking komen met W8 en er aan wennen. En ontstaat er meer vraag naar W8 apps. Op deze manier sterft W8 een stille dood op tablets en blijft Android koning. Ik kan mij de gedachtegang wel voorstellen.
Anoniem: 530086 @davekok21 februari 2014 14:09
Daarom want zelf hebben ze natuurlijk ook niet van ios geprofiteerd door het in detail te kopiëren? Het vervelende is dat dit gewoon mag en een bedrijf wat echt iets nieuws probeert( of het beter of slechter is laat ik me niet over uit) de kop in wordt gedrukt. Dit is gewoon triest en uiteindelijk voor de consument nadelig, minder keus en meer betalen.
Hmmm, jammer, dit leek mij namelijk wel een leuke opvolger voor mijn, alwat oudere, TF300T. Als die de geest geeft wilde ik wel gaan voor zo een hybride.

Beetje jammer van Google om hier moeilijk over te gaan doen...
Kan iemand vertellen waarom?
Anoniem: 88453 @Vuikie21 februari 2014 14:00
Lijkt mij niet zo moeilijk te raden.
Mensen die twijfelen over de aanschaf van een Windows 8.1 tablet of Android tablet, zouden hiermee een veilige keuze kunnen maken.
Google is bang dat die mensen uiteindelijk toch voor Windows kiezen, waardoor ze klanten verliezen.
Google heeft dan ook iets te verliezen. Microsoft (en de consument) heeft slechts iets te winnen met dit product. Microsoft zal ook niet lyrisch zijn over een laptop die in 4 seconden tussen Windows en Linux kan switchen, al denk ik niet dat ze het zouden blokkeren. En zouden ze dat wel doen, dan krijgen ze waarschijnlijk een miljardenboete vanuit de EU aan hun broek, vanwege machtsmisbruik.
Wat dat betreft zou ik ook graag een onderzoek zien of Google inderdaad haar machtspositie heeft gebruikt om dit product (en dat van Samsung) te blokkeren. En zo ja, dan mag er net zo'n harde miljardenboete tegenaan.
Apple is geen echte concurrent van Google.
Oh? Volgens mij is Apple toch echt #2 op de smartphone markt en #1 op de tablet markt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.