Asus voorziet Book Duet-hybride van zowel Android als Windows 8

Asus heeft een 13,3"-hybride aangekondigd, die zowel Android als Windows 8 draait. Gebruikers kunnen met een knop schakelen tussen de twee besturingssystemen, ongeacht of het apparaat in tablet- of laptopmodus gebruikt wordt.

De Book Duet TD300 is een apparaat met 13,3"-touchscreen. Asus komt met varianten met resolutie van 1366x768 pixels en met full hd-modellen op basis van ips-schermen. De hoeveelheid werkgeheugen is 4GB en er is een ssd van 64GB of 128GB in de tablet aanwezig, terwijl in het keyboarddeel nog eens minimaal 320GB en maximaal 1TB aangetroffen kan worden. Het keyboarddeel zorgt eveneens voor extra usb-poorten, ethernet en hdmi. De accucapaciteit bedraagt 38Wh en het keyboarddeel lijkt niet voor extra accucapaciteit te zorgen.

Wat ontwerp betreft lijkt de Book Duet op de Transformer Book. Met een gewicht van 1,90 kilo is het een relatief zwaar ultrabook-achtig apparaat, waar het tablet-deel in een stevige houder van het keyboardeel gestoken kan worden. Een unieke eigenschap is dat de gebruiker kan kiezen of hij Android of Windows 8 opstart en ook tijdens gebruik kan hij schakelen tussen de beide besturingssystemen door middel van een knop. Dit zou vier seconden duren. Eerder kondigde Samsung een vergelijkbaar concept aan met de Ativ Q, maar van dat apparaat is sindsdien niets meer vernomen.

De startprijs van de Book Duet is 599 dollar en voor dat geld krijgt de koper een Core i3-model, maar er komen ook Core i7-varianten. Wanneer de Book Duet naar Europa komt is niet bekend.

Asus Book DuetAsus Book DuetAsus Book Duet

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

06-01-2014 • 22:05

48

Reacties (48)

48
48
34
2
0
1
Wijzig sortering
Tablet is 1kg en de i5 versie is vanaf 699 USdollar

Bron: http://ultrabooknews.com/...nsformer-book-duet-td300/
Benieuwd naar uiteindelijk product en prestaties. Het ziet er veelbelovend uit maar eerst afwachten of het allemaal goed uit de verf komt.
Lees onderstaande artikel met valide redenen waarom Microsoft en Google dit niet zouden willen en welke leverage ze hebben om het tegen te houden. Waarom het dan toch wordt gepresenteerd:

"Dual OS could easily be designed to fulfill another, more pressing role: generating headlines in Vegas next week. Companies are pressured to present bold new innovations at these events — even if innovation doesn't actually occur on a 12-month cycle. It just so happens that combining multiple operating systems in a single device is a surefire way to generate attention. "Merely announcing Dual OS devices could be a win"
http://www.theverge.com/2...ndows-microsoft-objection
Anoniem: 131956 6 januari 2014 22:10
En... kan dan Windows EN Android bij een 'gezamelijke map' of de gehele opslag/disk?
Dat lijkt mij dan wel handig c.q. vereist.....
Ja dan heb je volledige root toegamg zeg maar want dan kun je gewoon de android disk bekijken en aanpassen via windows
Zou leuk zijn maar om juist die reden denk ik van niet
Android staat doorgaans op een partitie met ext4 filesystem dus Windows kan daar helemaal niks mee. Feitelijk is dit gewoon een linux-windows-dualboot.

De keuze voor hybrides met Windows en Android begrijp ik niet zo goed. Beide systemen hebben een geheel eigen benadering van apps en gebruikersinteractie. Bovendien zijn x86-cpu's nog steeds niet ideaal voor mobiel gebruik vergeleken met ARM-socs. Volgens mij zit de toekomst toch echt in ARM en met de aanstormende super-multi-cores van Nvidia hebben we straks ook mobiel gigantisch veel grafische kracht. Een groot deel van de productiviteit kan dus wel eens heel snel naar ARM-systemen verschuiven (e.e.a. ook afhankelijk van softwarebedrijven als Adobe) waardoor dit soort hybrides snel hun nut verliezen.

Laptop-tablet-hybrides zijn m.i. een fantastisch concept maar ik denk dat multiboot bij consumenten om verschillende redenen nooit zal aanslaan.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 55563 op 23 juli 2024 12:49]

X86 is al reeds geinfiltreerd in het mobiel gebruik. zo is de galaxy tab3 10.1 een dual core Atom (en Asus heeft ook een hoge definitie android tablet op X86), zonder iemand het verschil merkt. Het nadeel is dat de performantie eigenschappen van deze mobiele chips niet beter zijn dan de ARM's.

Zelf begrijp ik de Android op windows PC's ook nog niet volledig, maar we zullen wel zien of het populair wordt.
Anoniem: 211998 @izzet38386 januari 2014 22:39
Of iets in de trant van dat beide OS'en bij een microSD kaartje kunnen ofzo..
Ja en dan gaat iedereen die "unieke" feature porten en is er niet veel meer uniek aan
Als je het artikel op HWI leest, zal je hier lezen dat er een gezamelijke partitie komt.
Anoniem: 16328 6 januari 2014 22:11
600 dollar voor twee besturingssystemen, een ultrabook en een scherm wat tegelijk als tablet kan dienen lijkt me niet zo duur :).
hoezo betalen voor 2 besturingssystemen?
Volgens mij is android gratis.

Ik hoop dat er ook de mogelijkheid blijft bestaan om dit soort hardware zonder microsoft te blijven kopen. Met 2 besturingssystemen kan ik zeker leven, maar waarom nog kiezen voor closed source.
nouu... gratis... er staat in alle waarschijnlijkheid de playstore op, en andere google services, en die kosten toch echt wel geld voor de fabrikant, en die rekent dat weer door aan de klant... dus uiteindelijk is het niet zo gratis als het lijkt
Asus timmert de laatste tijd behoorlijk aan de weg op het gebied van Winddews tablets, erg goede prijs-prestatie verhouding en dit ding ziet er ook goed uit, als het geheugen uitbreidbaar is zelfs een hele mooie prijsknaller die zijn weerga niet kent.
Volgens mij zit Asus zowat overal in.
- Windows tablets
- Android tablets (veel producten + ook de nexus series)
- Android telefoons
- binnekort chromebooks
Anoniem: 449164 @awenmaek7 januari 2014 16:57
Maar vooral de tot dusver niet erg populaire Windows tablets kunnen door Asus wel aan populariteit gaan winnen denk ik.
Hehe, ipv op de telefoon hebben 'ze' het nu op een tablet gedaan? Dan zal de telefoon niet ver achter blijven, denk ik?
Met als grote verschil dat de smartphone waar sprake van was geen echte dual boot zou krijgen.
Je zou dan in de winkel moeten kiezen welk OS je wilde en vervolgens kon je niet meer switchen. ;)
True, maar een telefoon heeft dan ook minder resources ;)
Ik ben benieuwd wat Microsoft hier van vindt. Ik denk niet zo leuk. De transfrormer boom trio, die ook dual boot Android en Windows 8 was vond Microsoft ook niet te bedoeling.
Microsoft kan stikken, wat de Taiwanese OEM's betreft. De grap dat Microsoft ging concurreren met Taiwanese OEM's in de vorm van de Surface-tablets, omdat Microsoft de Taiwanese producten "niet goed genoeg" vond, is daar in zeer slechte aarde gevallen. De OEM's zijn naarstig op zoek om meer onafhankelijk te worden van MSFT.

Immers, de markt voor Widows-PC's (en laptops) slinkt, alleen die voor Chromebooks groeit nog. 1 op de 4 goedkope laptops verkocht in de Verenigde Staten zijn nu Chromebooks (!), duidelijk is dat de klant dure Wintel-ultrabooks kotsbeu is / links laat liggen.
Microsoft wijt het aan de "marktomstandigheden", maar als Apple's en Android-tabletjes wel de winkel uitvliegen is dat onzin. Waarschijnlijker is dat Windows 8 niet echt aanslaat.

Android is helemaal niet gemaakt voor desktops, dus dat ze het toch op een "soort laptop" zetten geeft al aan dat Microsoft ze redelijk tot wanhoop heeft gedreven.

Windows RT was natuurlijk een totale catastrofe, onder andere vanwege de gedwongen koppelverkoop met MS Office waar de Taiwanese OEM's zich blauw aan betaalden, terwijl Microsoft het zonder meerkosten op hun eigen Surface zette: Oneerlijke concurrentie dus. De meningen over Windows 8 voor de tablet zijn verdeeld en iOS is niet te koop, dus logisch dat Android en Chrome winnen aan populariteit.

Als Asus en co het een beetje handig doen, verzamelen ze statistieken over hoeveel % van de tijd mensen Android en Windows draaien, dan weten ze gelijk wat hun klanten echt willen.

Overigens schijnt Google het ook zeer vervelend te vinden dat hun OS op een dual-boot systeem komt te staan.

[Reactie gewijzigd door kidde op 23 juli 2024 12:49]

Anoniem: 55563 @kidde7 januari 2014 07:55
Android is helemaal niet gemaakt voor desktops, dus dat ze het toch op een "soort laptop" zetten geeft al aan dat Microsoft ze redelijk tot wanhoop heeft gedreven.
Je hebt natuurlijk gelijk dat Android niet voor desktops is gemaakt. Toch is het OS al enige jaren op laptop-tablet-hybrides te vinden. De Asus Transformers en deels ook kopieën van andere merken verkopen goed. Bovendien is het te verwachten dat Android steeds beter functioneert op grotere schermen en met muis/touchpad en toetsenbord. Dit is sinds ICS en Jellybean al met sprongen vooruit gegaan. Er zijn ook al verschillende implementaties van split- en multi-app interfaces te vinden en ongetwijfeld zit ook het Android-team niet stil op dat gebied. Straks hebben mobiele apparaten net zoveel geheugen en grafische kracht als huidige laptops en Android zal hier ongetwijfeld in meegroeien.
Immers, de markt voor Widows-PC's (en laptops) slinkt, alleen die voor Chromebooks groeit nog. 1 op de 4 goedkope laptops verkocht in de Verenigde Staten zijn nu Chromebooks (!), duidelijk is dat de klant dure Wintel-ultrabooks kotsbeu is / links laat liggen.
Microsoft wijt het aan de "marktomstandigheden", maar als Apple's en Android-tabletjes wel de winkel uitvliegen is dat onzin. Waarschijnlijker is dat Windows 8 niet echt aanslaat.
Een chromebook is voor een heel andere doelgroep bedoelt dan een high-end ultrabook. Zowiezo geeft voor veel consumenten de prijs de doorslag, welk OS erop staat maakt ze niet zoveel uit. En een tablet is weer een heel andere form factor, dus een scheve vergelijking.
Anoniem: 145867 @stijnvbml6 januari 2014 23:50
Concurrentie is nooit leuk voor een bedrijf? Captain Obvious?
De reden hierachter is natuurlijk dat de Modern UI kant van Windows nog totaal geen succes is met betrekking tot ecosysteem en apps. Skype in Modern UI is bijvoorbeeld bagger en dat weet iedereen. Terwijl Hangouts op Android heerlijk werkt.
Begrijp ik het nu goed zit alle hardware nu in de tablet? Bij de transformer book trio had je twee apparaten een tablet en een laptop (in het dock). Met een gewicht van een kilo zou ik verwachten dat er heel wat hardware inzit. Switchen tussen android en w8 duurt 4 sec, wijst dat op virtualizatie-achtig. Android zal er wel niet naast draaien want ik verwacht hier geen arm chip in, ofwel? Ik ben in de war :?
Begrijp ik het nu goed zit alle hardware nu in de tablet? Bij de transformer book trio had je twee apparaten een tablet en een laptop (in het dock). Met een gewicht van een kilo zou ik verwachten dat er heel wat hardware inzit. Switchen tussen android en w8 duurt 4 sec, wijst dat op virtualizatie-achtig. Android zal er wel niet naast draaien want ik verwacht hier geen arm chip in, ofwel? Ik ben in de war :?
Zo ver ik het zie is de tablet die alle hardware heeft, de dock is een soort externe hardeschijf.
Android op een i3 - dat heb ik tot dusver nog niet gezien. Werkt Android dan als emulatie of gewoon echt als Android OS?
Afgezien daarvan vind ik Asus op dit moment goed doorgaan met hun Transformer lijn. Ze waren de eerste met dit concept (zover ik weet) en ze geven steeds meer opties. Alleen jammer dat er geen extra accu meer in het toetsenbord zit, al zijn de aansluitingen zeker meegenomen.
Zulke machines worden de toekomst denk ik zelf. Het zijn straks allemaal een soort workstations waar je een extern beeldscherm op aansluit en je tablet deel in een docking station zet.
in dit geval is het niet zeker of er ergens wordt ge-eumuleert, maar android werkt perfect "native" op een X86 zonder iemand het verschil merkt (oa. galaxy tab 3 10.1, asus memopad FHD,...)
They did it. _/-\o_

Eerlijk, erg mooi om dit te lezen! Ik vind de specs ook niet mis.
Interessante feature, dit mogen wel meer fabrikanten invoeren. Die knop is ook erg handig! Mooi dat er geen gebruik wordt gemaakt van virtualisatie. Ik ben benieuwd naar het gewicht van het tablet-deel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.